Нормално ли е да е приятел с бившата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормално ли е да е приятел с бившата си?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 4436 пъти
Здравейте, надявам се не повтарям темата, но имам един личен проблем. Живея в Холандия с приятелят ми, който е холандец. Заедно сме от година и половина. Той е имал 3 годин връзка с една германка и са живели в Англия и както казва той, са били сгодени, но тя му изневерява с бивш приятел на неговата починала сестра и забременява. Днес въпросната има две деца. Историята е адски грозна, но моето моче е много мил и добър човек. Тяхната история като годеници приключва в края на 2009 г. С въпросната германка си остават приятели…Но от една година не се бяха виждали и дори не си бяха писали, защото една нощ, спомням си беше към полунощ, тя му звънеше и му пишеше есемеси…Не била щастлива, да й отговорел на обажданията, мъжа й я биел…Тогава на мен ми стана адски неприятно и му го казах- не ми е приятно тази жена да ти звъни, когато си пожелае и при това толкова късно. Спомням си, когато нашата връзка с него започна, той се беше виждал с нея и й беше разказал всичко за мен, дори и лични неща, за които го бях помолила да не говори с никой, а той се оправда, че нямало как да я излъже, понеже тя знаела, когато той лъжел… Добре, минало, заминало, допреди няколко дена…. Принципно приятелят ми работи по един проект дълги години, още откакто живеел в Англия с нея. Наскоро този проект беше успешно завършен и аз бях адски горда с приятелят си…Но явно и бившата се е почувствала горда. Една вечер разглеждах снимките от телефона му и не знам какво ме прихвана да му проверя фейсбука. Там видя, че са си писали същият ден. Тя беше започнала разговора с това колко била горда с него, как винаги е знаела, че той ще успее и въобщее, толкова мило… И той и отговаря, че благодари, извинява се, че бил пазил тишина толкова дълго (всмисъл, че не се е обаждал толкова дълго) Оправдава се с мен, че не съм била готова да се видим…Е, наистина един път му споменах, че не съм сигурна дали искам да се видим тримата… Пише й още, че пожелава на себе си тази година да е по-добра…Тя от своя страна му пише, че не знае как би се почувствала ако се види с мен и допълва, че би се чувствала стара и дебела. Той й отговаря, че трябва да си има самочувствието, защото и тя е доре изглеждаща жена и че би се радвал да се видят тази година някой път. Най-последното, което тя му пише е, че не разбира защо той е прекратил конакт с нея, но го приема и се радва за думите му. И му казва още, че не смята, ч съм аз причинита, а той просто не е готов….. И как да го разбирам това. Да, ревнива съм и ме боли. Чувствам се все едно ми е изневерил. Може да ви звучи глупаво, но така се чувствам. Искам да му кажа, че знам за разговора. Имам топка в стомаха си и не мога да се храня през последните дни. Една обща позната българка ми каза, че в Холандия да си приятел с бившата било нормално…Само че аз не го разбирам, защото тя още го обича, а той ми се оправдава, че понеже са имали дълга връзка са специални приятели... Да бъда ли откровенна и този път? Да му кажа ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1835d4511f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, мерси че си писала ясно и разбираемо на първо място. И все пак...
Нямаш право.
Живяла съм много години на Запад и едно мога да ти кажа - хората в личния си живот не се определят от националността си. При едни така, при други-онака. Навсякъде важи това. И не, не е „нормално“ човек да поддръжа приятелство с бившата си, но не е и ненормално. То си зависи от бившата, от хората като цяло.
Ти просто мисля, че ревнуваш приятеля си, че си споделя и с друг човек. Това те прави истинско чудовище (не се обиждай) - кажи ми, кое е по-лошото - да си размениш 2 думи със стар приятел (било и бившата) или да се ровиш в ЛИЧНИТЕ неща на приятеля си, с когото споделяш хляба и леглото си?
Аз лично бих предпочела мъжа ми да ми изневерява, отколкото да ме преследва, следи, да ми проверява фейсбук и да слухти като болно и бясно куче.
Би ли ти било приятно с теб да се отнасят така? Нима ти не споделяш с чужди хора, дори тук си писала с всички подробности, но е на български и не ти пука. Как би се чувствала, ако той знаеше български и ти чекваше всички неща ей така? Как би се чувствал той, че ти си споделяла наляво-надясно неговите истории, които са се случили много ПРЕДИ връзката ви и нямат отношение към теб...
Ти имаш ли доверие на този човек въобще и защо изобщо си с него, ако нямаш?
Аз не виждам нищо лошо в разговора на двамата, освен това че те самите се самоизмъчват.
Но както и да е, това е моето мнение.
Оправяй се. Всеки си има своя съвст, ценности и разбирания, но за мен една жена, която се рови във фейсбука и личните неща на партньора си без всякаква причина, няма самочувствие и самоуважение. Човекът може и да не изневерява, но има право на личен живот и въздух във връзката си. Връзка, в която единият задушава не може да просъществува и винаги завършва с лошо.
И да, съветвам те да му кажеш. Холандците са възпитани в определени принципи, най-важният от който е да се съобразяваш с хората и да не им нарушаваш личното пространство. Прекрачила си много голяма граница, която за много хора е по-тежка от изневярата, защото значи липса на доверие в партньора, а без доверие просто не може да има връзка.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7d9a75d265
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На твое място бих полудяла от ревност. Тази яко го плете в мрежите си, обаче. Какви са тези писания по стената 'колко се гордее с него', много му чеше егото тази женица. Внимавай, бъди нащрек, защото тя все пак може й да получи своето...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ca486df416
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мила авторке, напълно те подкрепям и разбирам! НЕ е нормално човек, който е прекратил дадени любовни отношения с друг човек, да продължава само че на "приятелски" тон. Няма такова нещо приятелство между бивши. Приятел е човек, с който споделяш, на който се доверяваш, който обичаш по свой си начин, човек, с който и мълчанието ти е приятно. Този мъж е започнал връзка с теб, живеете заедно доколкото разбирам, в такъв случай НЯМА място за бивши годеници и любовници. Доказано е, че когато бивши любовници или партньори се виждат вече като разделени, то след време неминуемо отново имат контакт, макар и само сексуален. Ако пък подновят връзката си, то след време отново ще се разделят, защото проблемите, които са ги разделили първия път, не са "изчезнали". Ето защо няма смисъл да поддържаме приятелство с бившия/шата. Казвам го като психолог. Миналото е минало, то не се променя, но това, което правиш днес е твоето бъдеще. Не е добре, че го следиш, но така и така си видяла "повод", значи е имало смисъл. Женската интуиция рядко лъже. Най-добре сподели с него, че не ти е приятно да продължава отношения с вече бивша любов. Нека избере - или теб или миналото си. Остави го сам да прецени, но определено не се примирявай с такива неща за в бъдеще. Имай самочувствие и не живей в сянката на бивши.. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5d51019d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 -Ти сериозно ли си психолог? За пръв път виждам психолог да препоръчва ултиматум? !?
Само ще загубиш ако говориш с него:
1. ще разбере, че си му нарушила личното пространство, ще започне да се крие и ще направиш бившата му още по-интересна с ревността си
2. Ако има развръзка на историята няма да я разбереш, защото комуникацията между тях ще стане тайна
3. Тайните неща за мъжете са изключително интересни и вълнуващи, особено с бивши
4. Най-доброто решение-вижте се 3-мата, дръж се супер любезно, кажи му, че е много симпатична, но го питай как е бил с нея при положение, че има адски неприятен дъх... или тя така си мирише-не си разбрала???

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3974c7482e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз не мога да го разбера приятеля ти. Как може въобще да я погледне тази жена? ! Изневерявала му, забременяла от друг, при това от бившия на починалата му сестра! Пичът, вместо да я прати по дяволите, и се извинява, че не и писал. Не авторката, тази бившата е чудовище, а приятелят ти ми се струва, че е голяма будала. Нямаш право да се ровиш в личните неща на хората, но поведението на приятеля ти, не е логично за мен.

Друго нещо е това, че бившата му пише, че се чувствала стара и дебела. Това за мен е лисичи трик, с който си проси комплимент и го проверява. Той веднага е захапал въдицата. Ако бях на твое място, доста щях да бъда предпазлив. Това е жена, с която е бил 3 години, която в момента не е доволна от мъжа си. Като нищо може да търси някаква изгода от приятеля ти.

М20

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5e3022c32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Поискай да ти разкаже как е бившата му. Не мисля че като са се разделили защото е забременяла от друг и се е омъжила трябва да са врагове. Ако мъжа ти те обича не значи че трябва да мрази целия свят. Така че е най-добре да приемеш че има бивша, че нещо от любовтта им е останало и ако се човъркаш ще стане по-лошо, защото ще се стараят да бъдат по-потайни и като следствие по-интимни.
Гледай на бившата като на човек, който е подарил няколко щастливи години на мъжа ти. Запознай се с нея, по-добре да няма срито покрито. Единствения начин да избегнеш да се говори против теб когато се срещнат е да присъстваш на срещата.
Ако ти започнеш да общуваш с бившата му, опастността до голяма степен ще се намали. И не се притеснявай че може да спят накоя вечер. Случва се. Въпроса е да не се повтаря.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 288403828f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   да, не му казвай, че си му ровила в кореспонденцията, по много причини - от една страна морални- те явно не те спират, а от друга - просто ще стане предпазлив и после и да искаш да го хванеш, той ще внимава, защото знае, че му ровиш в нещата! Подпитай го уж случайно, започни разговора отдалече, уж че си се видяла на улицата с някой твой бивш и прехвърли темата в посоката, която желаеш - какво става с въпросната жена, чували ли са се, устроила ли се е най-накрая и т. н., но без да задълбаваш чак толкова - виж дали ще те излъже и си прави изводите! Истината е, че все още нямаш повод да ревнуваш, нищо страшно не се е случило, защо да не си пишат! Имай си едно наум, ако заподозреш нещо в поведението му, но пред него не показвай ревност, а лично за теб - успокой се и не се вманиячавай! :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 42b1af2955
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей авторке!
Ами колежки сме за жалост... Историята ми в много е подобна. Само, че тя не може да има деца, ние сме от 15 години заедно и също сме от три различни националности. Той обаче от началото на брака ни е в кореспонденция с нея. Първият път, когато разбрах много се смутих от това, че го е пазел в тайна, но беше преди десетина и повече години. Той много ме обичаше и не ми даде повод за тревожни мисли през тия години. До тази година, когато той коренно се промени и започна да се затваря и страни. Отворих пощата му и видях бая писма с нея и една много по-млада от нас, по-която каза, че бил залитнал. Та с бившата си обсъжда депресивното си състояние, както и напрегнатите отношения с мен, а на мен и дума не продумва на никакви теми. Най-много ме смути това, че обсъжда наши лични неща, а тя дори не ме е виждала. Историята ми е много дълга, но аз не мога да му вярвам, колкото и да ми повтаря, че ме обича. Моят съвет е да не акцептираш подновяването на отношенията му с нея. Откъде-накъде трябва да се запознаваш с нея? Кому е нужно това. Имаш право и на ревност и на всички човешки чувства на земята. Не приемам "западното" мислене. Западняците са хора бездушевни и нямам намерение да се съгласявам с техните мазохистки норми. Така че покажи му, че си наранена и не полвай никакви хватки от рода на: мирише и устата, дебела и т. н. Пожелавам ти успех (щото това при теб си е малко война)!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker