Самотата ме убива малско по малко всеки миг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Самотата ме убива малско по малко всеки миг
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 5009 пъти
От край време най-големият ми страх беше да остана без партньор, без любов в живота си. На почти 22 години съм, без нито една истинска и изцяло пълноценна връзка. Само разочарование и болка. И така всяка вечер плача сама, чакайки отново някой да пише по скайп, да иска да бъде с мен - но няма кой. Там е една пустота, една празнина - каквато съм вече аз. Нямам никакво самочувствие и не бих могла да тръгна "на лов" за мъже. Пък и не съм сигурна, че след ужасните ми предишни 2 опита за връзка /май не само по моя вина/ съм и леко уплашена. Студентка съм, но никой не ме забелязва нито в университета нито никъде. Килограмите са проблемът - макар бавно и полека да ги елиминирам, ентусиазма и желанието ми да се променя изчезват когато видя всички щастливи двойки. И то не бих го нарекла точно завист, по-скоро се питам с какво съм заслужила тази самота? Не съм грозна /според близки и познати/, но аз сякаш почвам да мисля обратното, след като къде къде по-грозни хора / физически поне/ си имат партньор в живота. Самотата е адски болезнена, мъчителна и е като капан от който няма как да се измъкна. Толкова ми е боно, ще ми се да бях по общителна, по-социална, но самотата ме направи домошарка, почти винаги тъжна, без истински приятели /вече/ и сякаш съм в някаква пещера без изход и светлина. Не зная какво бихте могли да ме посъветвате, по-скоро искам да знам има ли и други като мен и ако са преодоляли тази самота как го направиха и кога... Боли на ди на 21 и да осъзнаеш, че ако един ден умреш освен роднините едва ли ще има някой друг, на който да му пука за липсата ти...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: c79fda4260
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм като теб само, че съм на момче на 19

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c4b86e6758
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Запиши се на някакъв спорт и всичко ще се оправи, дори и да не вярваш. Не го отлагай и не го мисли много. Просто проверяваш в интернет, обаждаш се, отиваш, записваш се и почваш. И не се отказваш поне една година. Не знам защо, но имам чувството, че теб те мързи да промениш нещо.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 201ae55feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Виждаш ли - на всички хора (поне в рамките на една социална среда) им се дава равен шанс в живота - възможност за образование, за приятели и т,н, Оттам-нататък всичко сами си го правим, а животът ни е нашето творение.

Помисли за себе си: Приятен събеседник ли си? Интересуваш ли се искрено от радостите и проблемите на другите или гледаш да изтъкваш само твоите? Интересува ли те как се чувстват хората около теб или е важно единствено как ти се чувстваш? Казваш - наранили са те.. а ти какво направи? Зарадва ли някого? Прости ли неволните му грешки? Извини ли се, когато бъркаше или смяташ, че само другите са длъжни да го правят?

Килограмите са щит - щит срещу света и срещу другите, от които те е страх.

Щастливите са щастливи неслучайно. Нещастните - също. Съдбата ти е единствено в твоите ръце и само от теб зависи да я промениш, ако желаеш...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 038b6bfaee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Глупости, ти си на 22 за Бога!!!! Как можеш да се отчайваш до такава степен, момиче! Целия живот е пред теб, целия!
Всеки си има съдба. Ние хората сме като пътници на спирка. Едни се качват по-рано, други чакат повече. И какво?
Да си видяла човек да нервничи на спирка, затова, че автобуса не идва?
Е, аз съм виждала, де.. хехе... но това показва колко сме слаби. Колко лесно се оставяме на отчаянието да ни завладее.
Позннавам пълно момиче, като казвам пълно, пълно - около 120 килограма. Но оставяше косата си дълга и я къдреше, много и отива, тя има гъста кестенява коса...
При това полу-сирак, но се ожени към 30-тата си година. Живеят с майка и, имат се детенце на 4-5 годинки и живота си върви.
Така, че не се отчайвай, а гледай да станеш самодостатъчен човек, на който не му пука особенно. Запиши се на някакви уроци, танци, грънчарство... Намери начин да се изградиш, като личност. А сега просто всичко в теб крещи, че си отчаяна и си готова на всеки да се хвърлиш на врата.
Не става така.
Пак, слава Богу, че някой безскрупулен тип не се е възползвал...
Докато не се успокоиш, не се научиш да живееш самостоятелно, не затваряш устите на "загрижени" роднини, няма нищо да се получи.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1013f9841b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Абе вие хубаво говорите на момичето, че е на 22 и има още време и тн.... годинките си вървят обаче. Не ме разбирайте погрешно не съм казал да се хвърли на първия срещнат но не и да оставя на съдбата всичко. Според мен ако си подобри социалния живот има реален шанс да срещне човека за нея. Вижте на 27 години съм и съм в нейното положение само където не съм проплакал все пак съм мъж :). Понякога меланхолията в мен се обажда... но не съм се отчаял още. И аз съм тази позиция излизам с едни и същи приятели едно и също нещо правя и как да очаквам различни резултати. Трябва малко да се промени нещо за да има нов резултат :) Пожелавам ти успех!!! Впрочем може да пробваме 90 дневната диета, до колкото чувам има резултат но трябва и движение.... жалко че работата ми не го позволява

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 038b6bfaee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 5 вместо да пробваш диети, защо не поканиш момичето на среща? Важното е да има любов и тогава няма да ви пука от нищо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a7012f21ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Промени начина си на мислене, няма да стане за един ден, нито за месец. Нищо не се случва на късмет и човек трябва да работи по себе си. Ако си дебела - отслабни. Аз имам косми навсякъде, но ги махам. Какъв е смисъла да си стоя космата и да рева всяка вечер? Имах огромен комплекс, но в един момент реших, че не мога да продължавам да се самосъжалявам. Не можеше на всички да им върви, а аз да съм жертвата. И о чудо! Животът имал и добра страна! Страх ме беше да говоря с момчета, защото на ум си представях как се взират в лицето ми и виждат всеки дребен недостатък, как нещо, което съм казала ме прави да изглеждам глупава и т. н. За да съм забавна се иронизирах, но после забелязах, че това беше автогол и всички забелязваха цъфналите краища на косата ми, пъпката на рамото или как съм се спънала(ако не го бях казала, едва ли някой би забелязал).

Промени си начина на мислене, от там идва всичко. Грижи се за себе си, гримирай се, обличай се по-стилно и секси, сигурна съм, че имаш красиви части от тялото и с подходящ аксесоар биха придали акцент. Никой не е виновен, че приятелките ти са отпуснати и не им пука, а ти си толкова самовглъбена и се интересуваш от себе си и твоята самота. Не трябва да ти пука от нищо и никого. Бъди спонтанна, никой не обича сноби, които от много интелектуалност, морал, добро поведение и задръжки не могат да се забавляват, а единствено говорят за себе си и за това колко са самотни. Бъди интересен събеседник, бъди забавна, обичай околните, приемай ги такива каквито са, покажи на хората около теб, че си заслужава да те имат като човек в компанията. Едва тогава, когато ти се възприемеш красива, забавна, интелигентна и го показваш с поведение, стил и чар ще намериш и приятели и гадже.

Спри да се съжаляваш, животът си тече, направи нещо, промени се. Другото което е - попитай някоя по-близка приятелка как се е запознала с гаджето си, или предишни такива, поискай съвет, няма да боли от малко тактики за това как да се държиш с противоположния пол. Успех и бъди по-отпусната, няма да останеш сама, сигурна съм, че има някой, който те обича, дори и да не подозираш за това!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 23e6615ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не ти трябва да си мислиш за смърт и кво, кой, как и таквиз. Бях като теб, в момента се отърсвам от цялата глупост наречена 'самота'. 'Сам' единствено в главата си. Винаги има кой да се сети за теб, така че хващай се в ръце. По-горе някъде из коментарите мернах за спорта- СПОРТУВАЙ, полагай грижи за здравето си! Нещата могат да се подобрят изключително бързо, от теб зависи единствено. Срещай се с хора и контактувай с тях/има много варианти и не е нужно да са ти приятели за да се разсмеете/ и мисли позитивно, каквото и да ти струва!!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 64218f47de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това е така, защото имаш нужда от обич и внимание. Когато разбереш, че ти сама трябва да се заобичаш и да даваш любов, а не да искаш да я получаваш, тогава ще си добре. Научи се да обичаш, а не искай теб да те обичат.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0fa49d01a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Знаеш ли - не съм сигурна дали все още проверяваш коментарите на публикацията ти, но искам да ти отговоря на въпроса, а именно - Има ли и други?
Отговорът е прост - има, но просто сме толкова заети да се самозалъгваме и съжаляваме, че просто сами се прецакваме.
Аз съм момиче на 22, хубавичка съм (според мен и една малка агидка:) също съм студентка и трагичната подробност е, че съм 100 кг. - дебела съм откакто се помня.
Наистина страшно много ми е писнало да виждам чуждото щастие на хора, които (според мен) не са по- заслужили от мен. Често ми става гадно, загубих доста приятели поради разлики в начина на живот и поради собствените ми комплекси и физика, които ме държат настрана от забавления заедно като басейн или нещо подобно...
Единствената приятелка, която е по - загрижена за мен в някои случаи ме е взела по - скоро за слушател... никога не съм имала каквато и да е връзка....
Не ме разбирай погрешно - не съм се отчаяла и не искам и теб да разочаровам - просто исках да ти кажа, че и аз мисля като теб, и аз се страхувам, че никой не би забелязал отсъствието ми, и аз мисля, че завинаги ще съм развалина, колкото и трагично да звучи.
Мога само да те посъветвам - това, което ми помага е инатът - постоянно работя върху себе си и се развивам, активна съм и имам разнообразни интереси и напук на всичко не оставям усмивката ми да изгасне за дълго. Така показвам на себе си и на останалите, че съм пълноценен човек и че мога много повече отколкото доста от превзетите кукли.
Така, че мога само да ти пожелая успех и знай, че всички могат да те предадат - важното е ти да не си изневериш. Не допускай да се скапваш за незаслужили, а се стреми нагоре. И наистина вярвам, че егоизмът е това, от което имаме нужда, за да мислим за себе си и да работим върху себе си
"Ако в другите утеха не намериш - във себе си утеха потърси... "
Нали...

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: dbbe7a0789
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Само на 22 си! Я се стегни! Целият живот е пред теб. И аз до късно нямах връзка. Повярвай ми - прехвалено е. Стига си се самосъжалявала и се хвърляй в живота - намери си хоби, излизай на разходки и дискотеки, спортувай. Спри да мислиш за "идеалната връзка" и тя сама ще се появи.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8302d74d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз съм така... на 20 години, отпуснал съм го на порно, а не работя върху срамежливостта си, неувереността и нерешителността си... ама то 4 пъти в живота вече съм пробвал де, мъчил съм се, ама не става...
Момичетата не ме харесват, не знам... не мога да позная кога едно момиче ме гледа малко по-заинтересовано...
Никога не съм си имал приятелка...
Просто не се чувствам мъж ;(
Поне наскоро се запознах с 3 момичета, които са истински в живота-не са кифли, не обичат бръснати мъже (наричат ги гейчета :D ) нито пък некви надуващи се самохвалци...

Радвам се, много ми е хубаво в тяхната компания.
Не бързат да се обвързват :) :)
Тва е хубаво.
Щото съм забелязал, че там дето следвам, запознах се значи с две момичета, първокурснички и едната си била вече намерила приятел... другата след седмица се обвърза...
Е да учат ли са отишли или да се натискат с тоя и с оня??

Шашава работа...

Не си знаят цената...
Некой им слага срок за обвързване като че ли...
и после се оплакват че все ги късат...
еми като бързат да се обвържат, и не гледат човека отсреща какъв е...

Надявам се тая година да се поотпусна малко.
Сред тея 3 момичета ми се повдигна малко самочувствието
(казах си "е, има все още МОМИЧЕТА на тоя свят" :) )
И... надявам се да си запазя самоувереността, че я нямам много :( :(

Едно Момче-20г.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c8febfabac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Може да се чувстваш самотна и когато си във връзка. Много хора са така, някои го осъзнават други не.
Иначе съм съгласна с номер 9. Изключително егоистично е да си мислиш, че никой не се интересува от теб, когато ти си седиш и си чакаш някой да му припука. Ми представи си че всички седят и си чакат по същия начин. За да ти се даде, трябва да даваш. Това е положението.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 41a21904a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Знаеш ли ти нямаш проблеми аз съм също като теб нямам си приятвлка и това ме човърка постпянно но скоро прозрях имам само един проблем и той е че мисля много когато мисля много само се критикувам и нищо повече няма никакво развитие
Много хора нямат партнъор до себе си и това не означава да се влюбиш в първия срещнат ако не те хареаа нещата стават по-зле
Приеми нещата така както са и ги подобри сигурен съч че знаеш как ;)
И да отчаянието е най-лошото нещо като за начало спри да се съжаляваш и да плачеш все пак трудно ще привлечеш вниманието на момчета по тоя начин
Успех и най-важното никога не се отчайвай и не се предавай лесно

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d9b85f38c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Разбирам те до болка. Малко са хората, които не са им минавали такива мисли през главата, но в крайна сметка един ден нещата се подреждат и живота си продължава. Моя съвет е към теб, да не се притесняваш, защото само ще влушиш нещата. Преди две години и аз бях, като теб ( сега съм на 32 год. ) знаешли сега съжелявам, че съм се отшайвал толкова, не е имало смисъл от всичките тези притеснения и депресии. Спри да мислиш и бъди щастлива, защото докато се усетиш живота ще те е подминал и смачкал и един ден ще се обърнеш и разочерованията ще бъдат още по глобални, но тогава няма да можеш да направиш нищо, защото няма вече да си първа младост. Трябава сама да го преодолееш. Нищо лошо няма, че си сама, сега си млада имаш още много време, живота е пред теб и ти се усмихва, просто трябав да му подадеш ръка и го следвашс усмивка. Много гадно ми става, като видя толкова млади хора, а отчаени до козерката, ядосвам се но само до там, всичко зависи от теб и приятел ще си намерш, въпрос е на време!

Филип 32

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3b16996a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Според мен трябва да се отървеш от страха, страха, самокритиката и отчаянието и да се приемеш такава каквато си. Само тогава ще можеш да промениш нещо в живота си, когато опознаеш истинското си аз. Не съм психолог, но от личен опит ти казвам всяка болест или състояние, в твоя случай надноерменото тегло са причинени от някакъв душевен дисбаланс. Препоръчвам ти да прочетеш няколко книги свързани със духовното израстване на всеки човек.
Ще ти дам пример със себеси. Аз съм на 25 години и до преди 6 месеца имах ужасно акне което ме караше да се чувствам непривлекателен, създаваше ми голям комплекс за малоценност. И така от може би 18 годишна възраст когато се появи това акне. Акнето по принцип е нормално нещо за всеки тинейжър, разбушувани хормони и така нататък, но до 20 години максимум е нормално да го има. А аз до преди 6 месеца на 25 години все още си го държах така стабилно.
Страх ме беше да говоря с момичетата не излизах много, изпитвах гняв, съжаление с 1 дума ( депресия). Каквито и медикаменти да ползвах акнето си стоеше. И накрая спрях да ползвам каквото и да било медикаменти и започнах да гледам на нещата по-отгоре. Опитвах се да бъда спокоен въпреки гадориите които се случваха в живота ми. И така малко по малко медитация разбира се акнето започна да изчезва. И разбрах точно къде е причината да продължавам да го имам и това бях самият аз. Аз през всичките тези години съм си го причинявал и поддържал със гняв и ниско самочувстие. Мога да го докажа със снимки ако не ти се вярва защото на повечето хора наистина звучи странно и неправдоподобно. Така че започни да тренираш и да се храниш здравословно и бъди уверена във себе си и със самочувствие. А проблемът хората да не те забелязват от една страна може и да са килограмите но не вярвам, сигурен съм че ако бъдеш по-усмихната и излъчваш щастие и радост ще те забелязват повече. Няма човек който да иска да дружи със мрачен и депресиран друг човек, защото това е заразно колкото и странно да звучи. По някакъв начин емоциите и чувствата на хората могат да влияят на други хора. Всичко се базира на енергийно ниво.
Препоръчвам ти да прочетеш всички книги на Екхарт Толе, Петър Дънов за други немога да се сетя точно ако имаш въпроси пиши тук, ще се радвам да отговоря на тях.
Много се отплеснах :D
Като за край ще кажа " ОБИЧАЙ СЕБЕ СИ! "

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b260248de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   регистрирай се в сайтове за запознанства там лесно ще откриеш някого , аз така правя

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3387d3d7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   и за теб, както и за всички хора си има половинка. Въпросът е колко ще преживееш докато я откриеш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f081e184d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Мило момиче, първо една голяма прегръдка за теб!
Аз съм на 19, момиче съм, също студентка и съм в почти същото положение като теб. Историята е прекалено дълга за да я споделя тук, но наистина бих се радвала да се запознаем и да общуваме в скайп например. =]Незнам дали е позволено да споделяме имейли и подобна информация в този сайт, но все пак ако модераторите одобрят коментара ми, може да ме намериш в скайп - ***:)

Модератор: Не одобряваме публикуването на скайп

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker