Дилема - не си пасваме изобщо, но съм влюбена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дилема - не си пасваме изобщо, но съм влюбена
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2881 пъти
В нищо не си пасваме- нито като хора, характери, нито в секса, дори в целувките. Изобщо нямаме и общи интереси, дори една допирна точка. Говорим на различни езици, никога не можем да се разберем кой какво е искал да каже, а уж и двамата сме директни. Имаме и общи черти -егоцентризъм, ревност, свободолюбие, гордост, високи критерии и изисквания към отсрещният.
Съответно той се дразни аз като говоря, аз умирам от досада, когато той разправя едни и същи истории по 5 часа и половина. Той не ми и дава да говоря много, той иска да го слушам.
Всеки се опитва да командва другият и да се наложи. И двамата не гледаме гредите в собственото око, а треските в отсрещното.
Той има едно виждане за живота, аз съвсем друго.
Не чакам с нетърпение срещите ни, защото нямаме какво да си кажем, а и целувките и секса не ми допадат. Не ми е добре с него, скучно ми е, а и не мога да се отпусна. Напрегната съм. Поне това е от моя гледна точка, от негова може да не е така, защото чака с нетърпение да се видим.
НО
Има голямо привличане, има химия между нас. Много е хубав. Той е много мил, внимателен с мен и ме уважава. Може да му се има доверие. Дори е склонен на някои компромиси.
Това достатъчно ли е за една връзка? Имаме ли някакво бъдеще? Само не ми отговаряйте да опитам, а пък после да разбера, защото имам какво да губя ако опитам и то много неща. Най вече чувства и време, което за мен са най-ценните неща и не обичам да ги раздавам току така. В момента нямам нито сили, нито време за връзка. Също така има и други обстоятелства, които са сложни за обяснения и твърде лични, но накратко-рискувам много. Какво ще ме посъветвате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: a02348abf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Имаме и общи черти -егоцентризъм, ревност, свободолюбие, гордост, високи критерии и изисквания към отсрещният. “
Авторке, да ви имам и общите черти - всеки един такъв човек има нужда от друг, който е готов да прави компромиси, добър слушател, които да се опитва да те разбере и е всичко друго, освен егоцентрик. Казвам ти го, защото самата съм с мъж-егоцентрик и благодарение на вродената ми търпеливост и много любов все още сме заедно. Ако бях почнала в негов стил, до сега да сме се убили у дома. Ние обаче се допълваме перфектно и непрекъснато комуницираме, имаме какво да си кажем, допълваме се и в секса, и в живота. С нетърпение чакаме да се видим след работа, а сме от много дълго време заедно. Вие днес сте нямали какво да си кажете....
Голото привличане не е достатачно за една дълга връзка. Остави нещата да се развиват, но ти казвам - остави времето да реши. Сама ще видиш, че ще достигнете една граница, когато няма вече да можеш да издържаш и сама ще искаш да се разделите.
П.П. Авторке, много внимавай с този характер, защото ще е много трудно да намериш мъж така. Мъж с подобен характер по-скоро ще си намери подходяща партньорка, защото заради възпитанието си и очакванията като цяло към жените има по-скоро отстъпчиви жени, готови да правят компромиси, отколкото отстъпчиви мъже. Дори да си намериш един ден такъв мъж, той ще е плюнка в очите на околните, мъж под чехъл и ще бъде кастриран като мъж в обществото. От една жена се очаква да умее да комуниците, да разбира другите, да показва емпатия, да е търпелива, готова за компромиси. Това са и черти, необходими на добрата майка, а ако си действително такава, каквато се описваш не те виждам като майка.
Работи над себе си най-вече, но с този мъж и без това няма да си щастлива

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: daaafe94a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След като има любов какво повече искаш....

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: af1b455144
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Авторке ти такова оплакване му хвърли от тоя човек, че все едно ти са опрели патлак в челото за да ходиш с него. Хектор

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5850d1f845
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 1 -по принцип съм съгласна съм с теб. Но това че съм споменала само отрицателните си качества, които съвпадат с неговите, не значи че нямам положителни качества и че ми е толкова гаден характерът. Ние още не сме задълбочили. Казах му, че трябва да си помисля и ето сега съм в процес на мислене.
До 2- да любов има, ама не съм добре с него.
До 3- много се смях на коментарът ти :D Ама то май наистина така изглежда отстрани.
Просто търся обяснение и решение, защото наистина много го харесвам чисто визуално и е готин като човек, но наистина не си пасваме. Щом дори не ми е интересно да се виждам с него, изпитвам някаква болка като го видя и го виждам и в неговите очи-сякаш е мъчителна любов. Не е нещо, което ме прави щастлива. Напряга ме, натъжава ме. Целувките са мъчение, сексът и той. По задължение го правя с него.
Объркано ми е и не знам какво да му кажа.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a02348abf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторке, разбира се, че имаш положителни качества - не е лесно например да си честен със себе си и да се анализираш така, както ти го правиш. Егоцентризмът обаче не се лекува лесно и съберат ли се двама такива, ужас!
Това, че не ви върви сексът е само черешката на тортата и показва, че същност нищо не ви върви.
номер 1

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d067a31f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здрастииии,

ами... в пълно противоречие си!

" Той не ми и дава да говоря много, той иска да го слушам. " / тук.

" Не чакам с нетърпение срещите ни, защото нямаме какво да си кажем, а и целувките и секса не ми допадат. " / и тук.

" Не ми е добре с него, скучно ми е "

И сега забележи:

" Има голямо привличане, има химия между нас. " за каква химия по точно говориш? обясни.. защото нали : " целувките и секса не ми допадат. "???

" Той е много мил, внимателен с мен и ме уважава" – е как така те уважава след като:

" Той не ми и дава да говоря много, той иска да го слушам. "

А със това: много е хубав ми стана ясно защо си с него. :)

За мен нямаш бъдеще с човек, които просто си стои и си хубавеее.. връзка без общи интереси, гледане в една посока, споделяне, разбиране, доверие и т. н. няма да я бъде.

Ама нали е хубав... :)

Ан.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6ea9c3d766
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Само един въпрос - сасво значе, че правиш секс по задължение с него? Да нямате някаква сделка или нещо подобно? Да не сте в ролята - началник - подчинен? И изобщо секс по задължение секс ли е?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3f077e6efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не се вкарвай в тоя филм, авторке. След като още от самото начоло виждаш толкова отрицателни неща, а и самата ти усещаш, че не сте един за друг значи няма смисъл. Аз съм в същата връзка, само че от доста време вече. Моята грешка беше, че в началото се впуснах много бързо, влюбихме се силно и си затворих очите за всичко това. А сега, когато вече чувствата се поуспокоиха е голям кошмар. Нито можеме да се разделим, нито да живеем заедно... Ще се карате много, ще се подпискате и ще си съсипете нервите. Моя съвет е да не си губиш времето. Виждам, че ти е интересно. Явно има в него нещо по-различно от досегашните ти партньори, привлича те, но това не стига за една връзка. Ако беше човека за теб нямаше да си задаваш тези въпроси. По принцип характери се напасват, но не и когато сблъсъкът е толкова голям.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1a30ca6e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ще те посъветвам да порастнеш и да не търсите вината в другия а да се замислите дали не сте и вие проблема и дали приятеля ти не се чуства така. Аз съм играл роли за да видя наглоста докъде може да продължи. Като не се устваш щастлива не бъди с него света е голям има достатъчно мъже да опиташ и разбереш какво търсиш и какво желаеш занапред сигурен съм че и приятеля ти не е щастлив със теб!
Бъдете малко над нещата като няма тръпка и добро а само привличане не е любов аз имам привлиане към много красиви момичета но не ги обичам! И не бъдете подли защото в отношенията нещата са като омагйосан кръг бъдете искрени и не лъжете хората до вас защото ги обърквате а неминуемо това било сега или после ще промени и вас ;) Бъдете хора

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c7aae93a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз направо ви се чудя какво правите заедно тогава, от негова страна не знам как е, но ти не го заблуждавай. Много ми е странно как сексът с него не ти харесва, а пък има привличане..

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b374065e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Е, добре де, как така има голяма химия и привличане между вас, а не се разбирате? Искам да кажа, че ако наистина имаше голяма химия между вас, и двамата бихте направили компромис и бихте се опитали да бъдете по-търпеливи един към друг. Един от вас трябва да направи крачка към опознаването на другия и да бъде търпелив с него и с очакванията си към него. А другия, ако иска да бъде с теб, ще ти отвърне със същото.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: adde02cec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм в почти същото положение. Разликите са, че моя не е красив и целувките ми харесват (за секса не зная, защото не сме стигнали до тази фаза вече 1 година). Като 2 остри камъка сме. Всичко лошо, което притежавам аз, той го има в изобилие. Надменен, безчувствен, циничен, безразличен, не си мери приказките и обидите, агресивен, ревнив и сръдлив. И двамата сме пълни откачалки, но сме много страстни и диви. От друга страна той твърди, че има сериозни намерения към мен, че ме обича, че иска деца от мен, че иска да се женим. Много държеше да ме запознае с роднините и приятелите му и го направи. Иска да живеем заедно. Но така му липсват първите 7 годинки, че направо започва да ме отвращава вече. Виждаме се в месеца по 2 или 3 пъти, а живеем блок до блок, защото има само сърдешки и безразличие. Веднъж дори не ме потърси цял месец, защото ми бил сърдит, тъй като аз съм му била сърдита и съм го била разочаровала :))) Лошото е, че никой не прави компромиси и аз не виждам бъдеще с него и затова след всяко скарване се опитвам да си го избия от главата. И се получава - изстивам към него бавно, но сигурно ;)... Живота си знае работата и с времето всичко си идва на мястото без да се налага да се форсираш с някакви кардинални решения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker