Той е от Молдова - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той е от Молдова
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2283 пъти
Здравейте. Пише ви едно напълно отчаяно момиче на 21 години. Когато бях на 17 години се запознах в Молдова с момчето на моя живот - той бе тогава на 18 и чувствата пламнаха веднага. Баща ми е от Молдова и аз всяка лятна и зимна ваканция съм там. Именно и тогава се виждаме. Но откакто съм в университета, ходя там само за по 2-3 седмици лятото и дотук! С него почти не се виждаме, имаме планове за бъдещето, но не можем да ги осъществим. Той не може да дойде в България, предимно заради документите. Друг проблем е, че родителите ми не го одобряват, така че не биха ми съдействали. Пък и да ми съдействат, дори няма и с какво да ми помогнат. Единственият вариант (поне доколкото съм запозната) е аз да започна работа и да имам апартамент на мое име, за да му направя покана, за да дойде той тук. На 22 е той, няма диплома за средно образование, не може да дойде да учи тук. Обичам го много, той мен също, но вече толкова години страдаме един за друг, не можем да се нарадваме, аз вече съм на 21, а съм като ученичките, чакам лятната ваканция, за да го видя. А това, признайте си, не е връзка!!! Проблемът е, че аз друг не искам, той друга също не иска. Опитвала съм да приключа тези отношения, но всичко завършва със заплашвания от негова страна, с много сълзи и болка, така че отново сме заедно, дори и чисто виртуално. Много го искам при мен, той също се измъчва от обстоятелствата, но нищичко не можем да направим. Въпреки че е от Молдова, той е украински гражданин, т.е. нещата стават още по-заплетени. Баба му е с български произход (бессарабски българин), но майка му е записана на баща си - рускиня, ако беше записана българка, можеше по-лесно да подаде документи за българско гражданство, ако единият от родителите е с български произход. Прерових всички закони, но нищо!!! Искам го тук при мен, но ако някой има идея какво да правя, нека ми помогне! Но без вариант да го оставя, защото не искам! Ако трябва ще чакам да си завърша медицината, да се устроя на работа и да го поканя, но няма да се откажа!!

Мерси предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: e1b7b33f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А защо не се ожените? За това закони няма.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5074b440b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Следващя път като ходиш при него се оженето, след това би трябвало да вземе виза без проблем като твои законен съпруг.
Другя варянт е да доиде на почивка в Българя с туристическа виза, мисля че за граждани на бившата ссср дават туристически визи без проблем.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3cb81ee70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторката: Не искам да се женим, защото все още не сме живели заедно и според мен е прекалено прибързано, а относно туристическата виза-да, това е вариант, но все още обмисляме и гледаме условията и т. н., защото там доколкото разбрах трябва постоянна месторабота, а той няма такава. Мерси за отговорите :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5074b440b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я по-добре си помисли отново дали го искаш този хубостник, няма СРЕДНО образование, няма работа - на мен не ми изглежда да е много стока. Този как би се грижил за теб и децата ви ако създадете семеиство?
По-добре се огледай за някои по-перспективен сред колегите в университета.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 43e1fc85c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Опса, нямал средно образование? Нещо този става съмнителен, авторке. Много се навъдиха такива господинчовци, най-вече от Турция, които залюбиха наши моми, за да вземат гражданство.
Можеш да му помогнеш само със сватба, но тогава ти се висва на врата за винаги.
Иначе, питай във Външно министерство - щом баба му е българка, ако има тя български паспорт или някакъв български документ - може и да стане.
Аз на твое място не бих се занимавала с такъв. Ще те използва да се закачи в ЕС и ще те зареже. В Молдова средният доход на 1 семейство е 10 евро, за тях Бг-то си е мечта едва ли не... А и семейството на този човек от край време е решило да профитира от най-удобното гражданство - навремето е било добре да си гражданин на СССР, такава са писали майка му... е, сори - нещата се променят. Да са го писали българин...

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3cb81ee70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторката: Със сигурност не е заради гражданството, семейството му е достатъчно богато, въобще съм 100% сигурна, че няма да има някаква изгода от всичко това. Самият той предпочита да има руско гражданство (като второ, а не българско), но ще видим как ще станат нещата...

Мерси все пак за съветите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 936f978caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, извинявай за скептицизма, но как един богат и образован човек ще остави детето си без висше образование. Твойте родители са те подкрепили и подтикнали да учиш най-вероятно. Ти ако имаш дете сто процента ще искаш да има образование. А като родителите му имат възможност замисли се защо той няма? Мързи ли го, глупав ли е, не вижда смисъла ли? Какво? Една връзка не е само цветя и рози, а ти лежиш на стари спомени, когато ти си била един друг човек, защото времето променя всички нас. А сега се виждате за 2-3 седмици, през които ти не можеш да прецениш човека. В това отношение имам опит и с приятели, с които сме били много близки на 17, но сега просто имаме различен мироглед, излизаме на кафе заради общото минало, но това е единственото вече, което ни свърза. Дори нямаме общи теми сега. Излизала съм и с момче без висше образование, но с идеята, че това е глупаво, тъпо, безсмислено инвестиране. Аз лично нямах против, че той няма образование, но в момента, в който започна да ме убеждава да прекъсне, да ми вменява колко е безсмислено, колко едва ли не съм глупава, за да следвам го оставих.
Мисълта ми е просто, че това, което е било онези лета според мен трудно ще е същото сега.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3cb81ee70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   Не е въпросът в образованието - той няма желание, знае, че това не е неговото призвание и ме подкрепя в мойто решение да уча. Той е за тежката, физическа работа, пак казвам, помогнете ми с идеи да го докарам тук, а не с идеи да го оставя :D

казах, че нямам намерение да се женя за него, но просто искам да поживеем малко време тук, заедно, за да видим как ще е, да го поопознная с всички битовизми и т. н....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker