Разведе се с мен заради любовник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разведе се с мен заради любовник
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 5063 пъти
Здравейте! Историята ми е тъжна. След 6 годишен брак и бурна любов жена ми се разведе с мен заради любовник. Имаме дете на 5 години. Принципно много хора казват, че омъжена жена рядко се развежда заради любовник, но това се случи. Не съжалявам за нея, защото такава жена не ми трябва, но притесненията ми са за детето. Хванала се е с пълен боклук. Засега не живеят заедно, срещат си се, но не мога да разбера ще се събират ли да живеят. Честно казано притеснявам се за сина ми, виждам го че се отчуждава от мен, а и фактът, че ще живее с чужд мъж ми докарва толкова болка и мъка, че не мога да спя. Не съм създавал това дете за да живее с чужд мъж. Мислите ли, че ще се съберат и, че ще създадат семейство? Оцелява ли подобна връзка, родена в лъжи, манипулации и зачената в изневяра? За да се реши бившата ми на развод явно онзи и е обещал, че ще са заедно. Много ми е мъчно за детето, то наистина страда и както често се случва в такива ситуации някак си подсъзнателно отхвърля мен, защото живее с майка си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: b5015b676f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Болката ти трябва да е ужасна, авторе. Ако не можеш да спиш, потърси задължително психоаналитик, защото можеш да рухнеш под натиска на семейната си драма.
Иначе за детето си ти ще останеш винаги бащата. Възможно е другият мъж, ако не е чак толкова голям боклук, както го описваш също да почне да играе важна роля в живота на детето ти, но НИКОГА не може да замени бащата и да отнеме детето му от него. Ако се интересуваш само от детето и неговото благо, тогава не се противи срещу развода и не го настроивай срещу майка му не го инструментализирай с цел отмъщение срещу невярната жена.
Иначе не е толкова рядко жена да се разведе с или без чужд мъж. 70% от разводите са инициирани именно от жената. Мъжете не се развеждате заради любовница, защото можете да разделите секса от любовтта и обичта. При жените не е точно така. Приеми, че жената обича този мъж, щом се е развела с теб заради него и не става дума само за аферка. Приеми това и почни да живееш за бъдещето си, не за миналото си.
Детето ти има нужда от цялото ти внимание и любов. Това е най-важното. Ако мислиш за детенцето си, намери сили да преодолееш своята си болка и да почнеш да живееш в настоящето, не в миналото.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 77d6c6bf35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В този случай женати е виновна за разбиването на семейството ви. да правата върху сина ви са нейни но според мен трябва да започнеш дело за попечителство и да направиш всичко възможно за да го спечелиш и детето да е с теб. Няма от какво да се притесняваш всичко е в твоя полза не ти си поискал да се разведете. Действай докато е рано че детето наистина ще се отдалечи от теб, пък и кой знае оня какъв е със сигурност няма да му мисли доброто за него то е чуждо.

Ж15

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 00a4e17578
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Авторе, аз разбирам болката ти. Просто колкото и да мразиш бившата си шена гледай да поддържаш някакъв контакт с нея, за да може да се разберете като разумни хора за детето. Взимай го често да си спи при теб. Прекарвайте повече време заедно и му говори. Обяснявай му как при възрастните хора става така, но майка му си остава неговата мама, а си оставаш негория татко. Казвай му, че го обичаш. Просто не прекъсвай връзката и прекарвайте максимално много време заедно!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b5015b676f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, не слушай Ж15, тя самата е дете. Няма един виновен в разпадането на семейството. Никога, ама никога не влачи детето си по съдилищата, за да си връщаш на майка му. За него от психологическа гледна точка е най-добре да живее с майка си и да има непрекъснат контакт с бащата, както го е описал номер 3. Ако вземеш детето да живее при теб, ще прекъснеш връзката майка-дете в много важен момент от развитието на детето и рискуваш големи травми за него като възрастен. Не е случайно, че родителските права са на двамата, но съдът оставя детето да живее при майката. Това е по-доброто решение за детето. Тя се е развела с теб, не с детето си.
Познавам баща, който е успял да раздели детето от майката и днес има една невротична дъщеря, която мрази най-вече него, НЕ МАЙКАТА. Напротив - дори дъщеря му на 17 год. отиде да живее при майката, въпреки че тя беше изневерила и поискала развод навремето.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c073fc8093
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не слушай старило а слушай патило. Ясен ми е проблема -да не влизам в подробности. То е ясно, че бившата ти се е влюбила. Жена и свлачище нищо не може да ги спре. Детето винаги ще бъде твое дете. "Тати" е един -единствен. Знам, че си огорчен но не прави детето заложник. Обясни му простичко, че мама и тати не се разбират но те винаги ще го обичат. Искам и нещо друго да те предупредя. То е ясно, че с "бившата" всичко е приключило. Внимавай със следващата!!! Може да ти се кълне, че много те обича ама усетиш ли и най-малката нотка на неприязън към детето ти... бягай! Бягай колкото можеш! Ако една жена наистина те обича, тя обича и детето ти -то е част от теб. Ако не... пак ти казвам, бягай! Изпитал съм го на гърба си...

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d5a7fa5383
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Относно връзката и с новия, далеч не съм сигурен че, ще се развие добре. Трудно се гледа чуждо дете. Любовта е хубаво нещо, но както и ти от опит знаеш, тя е до време. Потдържай отношения с майката на детето си, каквато и да е тя. Конфронтацията с нея само ще ти навреди да виждаш синът си! Но не се надявай тя да се върне при теб. Дори да го напрви, пак ще последва същия сценарий.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b5015b676f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, нещо се бъркаш - доста мъже гледат чужди деца като свои, в днешно време не е нещо необичайно, а е и в природата на човека да се грижи за децата. Бащата обаче си остава един. Просто бракът е бил грешка. Много жени осъзнават, че са избрали грешен партньор след раждането на първото дете. Проблемът е, че доста жени продължават да сменят партньорите и не е рядкост една и съща жена да народи деца от 2-3 различни мъже. За мъжете обаче не е толкова проблем да гледали чуждите деца, по-скоро е проблем да направят една жена щастлива, която не може да бъде направена такава

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f971469498
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   такива винаги се връщат.
дали ще е след месец или година.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: dab728f32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   За детето ти винаги ще си баща. Бъди до него, обичай го! Не се впускайте в драми и дела за права. Това е най - голямата грешка на родителите. Намерете начин да се разберете и най - важното - НЕ СЕ РОВЕТЕ В ЛИЧНИТЕ СИ ЖИВОТИ.
Забрави защо сте разделени и работете за доброто на детето си. Какъв бил новия? Каква била тя...?
Ясно е, че работата между вас е свършила като двойка, но родители ще сте цял живот.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 72fbea8ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За разпада на една двойка причината никога не е само в единия партньор. Мисля, че още си във фазата, в която много повече те дразни това, че съпругата ти те е напуснала заради друг. Гледай да излезеш от нея обаче и то по-бързо. Насила не можеш да задържиш никого. Не прави грешката на 90% от мъжете след развода, да се разведеш и с детето си. Не го настройвай срещу майката, не създавай финансови проблеми, участвай пълноценно в отглеждането му, във възпитанието му. Дали бащата ще си остане такъв и след развода зависи само и единствено от него. Ако тя ти създава някакъв проблем с режима на свиждане, бори се, но с честни средства. Има мъже, които приемат децата от бивш брак на жената до тях като свои. Не можеш да бъдеш сигурен дали и този случай не е такъв. Ако наистина има манипулация от страна на жена ти, защото детето е малко и това е съвсем възможно, трябва да говориш с нея. Абе изобщо най-добре е да поставиш ясни граници на изисквания от самото начало, които тя да е наясно, че трябва да спазва Същото важи и за теб. Важен е интересът на детето, а не вашите ваши минали отношения. Не забравяй това. Когато едно дете усеща, че е обичано, няма проблем с това родителите да са разделени.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 77d6c6bf35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 4
Да може да съм дете но съм наясно с тези неща, защото много от хората които познавам, имат същия проблем като автора. Най-доброто решение е детето да е с родителите си, това е така но в този случай колкото и да го мислим детето ще има определена липса това е ясно, но дали това ще е автора или майката не се знае. Но ще продължавам да твърдя че трябва да има дело това е най-правилното решение. Детето няма да бъде отделено от майката в случай че бащата спечели, напротив то ще може да я вижда в определен срок, а ако бащата е добродушен може да се виждат и за повече. Но според мен така колкото при чужд баща който пет пари няма да дава за него. Авторе помисли добре приятно ли ще ти е ако разбереш че сина ти се чувства зле, има нужда от внимание, чувства се самотен или пък по лошо, представи си че пастрокът му започне да го бие. Не знам дали той ще е такъв но повечето са такива. Не забравяй че имаш син, който се нуждае от бащинска обич, бащата е този който дава основния пример за бъдещето на сина си. Ако беше момиче да приемам да е повече с майка си, момичетата повече се разбират с майките и е ясно че винаги ще са с тях. Ето ти и моят съвет започни дело, спечели го, сина ти ще живее с теб но не го отдалечавай от майка му, може да е сгрешила но има право да го вижда да речем два пъти в две седмици. Но съм сигурна че ти много по-добре ще се грижиш за него. Може да съм на 15 може да не разбирам много неща, но повярвай тук съм права.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b5015b676f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, номер 11 - дете си и не разбираш от такива сложни теми, съжалявам

„Детето няма да бъде отделено от майката в случай че бащата спечели“
Няма какво да се спечели в едно бракоразводно дело. ВИНАГИ, АМА ВИНАГИ детето се присъжда на майката, дори родителските права да са общи. На 10 г. детето може да реши да живее при баща си. Всеки детски психолог ще ти каже, че раздялата от майката е много по-травмираща от това бащата да не живее с детето. Достатачно е той да се интересува и да прекарва време с него. Майката подсъзнателно си остава за детето неговият най-близък човек и ако го вземат от нея, ще развие задължително някакъв вид психоза. В по-късен етап, точно след 10-тата година детето вече може да се откъсне от майка си, така както го правим всички ние в нормалните семейства в този период и хората извън семейството стават по-интересни, но до тогава е ЗДРАВОСЛОВНО детето да живее в майка си. Не за майката, не за бащата, а за ДЕТЕТО. Има си закони, които са обосновани на науката и не е случайно, че съдът винаги оставя детето да живее с майка си, освен ако тя съвзем не е изтрещяла (алкохоличка, наркоманка). Дори се дава право на майката да остане да живее сама с детето в семейното жилище.
Какви процеси и дела те гонят. Процедурата е ясна и всяко влачене на детето по съдилища, ако има любяща майка е ВРЕДНО и травмиращо за детето. Още си малка да разбереш, но има разлика между любовтта на майката към детето и тази към баща му. Тя не се развежда от детето си.

„Ето ти и моят съвет започни дело, спечели го, сина ти ще живее с теб но не го отдалечавай от майка му, може да е сгрешила но има право да го вижда да речем два пъти в две седмици“

За едно момче е особено вредно точно на тази възраст да бъде отделено от майка си. То е дълбоко свързано с нея с чувство, което е близо до романтичната любов при възрастните (Едипов комплекс). Ако детето се изтръгне от майката точно в този период, то за цял живот може да остане травмирано, да развие хомосексуални влечения в най-добрия случай - в най-лошия да регресира в предфалосната си фаза на развитие и да развие агресия, неврози, САДИЗЪМ.
Бащата в тази фаза на живота на детето не е толкова важен, особено за момченцата. Важно е момчето да разбира, че баща му го обича, важно е редовно бащата да прекарва време с детето си. Някъде към 10-12 години детето може само да си избере родител, защото най-вероятно е преодоляло едиповия комплекс и се е развило достатачно. След тази възраст бащата за момчетата и майката за момичетата стават много важни като човек, с когото могат да се идентифицират, но до тогава, авторът в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не бива да взима детето от майка му.
Няма печелене на процеси, детето винаги губи.
Ако не ми вярвате - питайте всеки детски психолог. Нека авторът отиде при такъв и пита, ще разбере много за развитието на сина си и защо точно не трябва да го откъсва от майка му точно сега.

Ж15, ти самата си още в развитието си и мога да разбера, че за теб бащата е много важен сега, но си на 15 г. и си момиче. При момчетата нещата са по-различни и остави съдилищата и психолозите да си вършат работата там, където възрастните родители бъркат. НЯМА ШАНС и без това аворът да отнеме детето от майка му, има си причини за това (които обясних) и няма смисъл да се тормози това дете по съдилищата - съдът ще отсъди в полза на майката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ако авторът не докаже, че е наркоманка, алкохоличка, престъпничка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 43b1402933
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ако разбера, че и косъм от главата му е паднал и, че ебача и го е тормозил, жална му майка!!!!

В БГ, бащите попечителство взимат само ако майката е проститутка, наркоманка или луда. Е, ако след години той сам изяви желание, може да си го взема, но дотогава всички бащи ще духаме супата, докато курвите-майки духат на ебачите си.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b5015b676f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, сега пък ревнуваш от новия мъж... споко, малко е вероятно той да има какъвто и да е интерес към сина ти (виж, ако беше дъщеря е друго, съвсем инстинктивно щеше да ? обръща внимание).
Най-вероятно новият мъж на жена ти ще игнорира детето, колкото му е възможно. Дори не вярвам, че ще иска да живее с тях. Чуждият син за него е просто товар и конкуренция - най-вероятно ще гледа да убеждава майка му да го оставят по-често при теб. Така новият мъж дори е полезен за теб, защото ако майката нямаше друг мъж до себе си, тя можеше да обсеби изцяло сина ти и дори да го отвлече от теб (пряко и преносно). Сега тя е задоволена като жена, няма нужда от малкото мъжле като жена и няма да има против да ти го дава да го виждаш, дори в по-късен етап можете да се редувате - една седмица при теб, една при нея. Важно е да се разберете да живеете близо един до друг, ако градът е голям. Така не е проблем за детето-ученик да живее и при двама ви да кажем!!!

Не само в България, а в целия демократичен свят, законите се коват в съгласие с науката и с опита. Много е важно в това ранно развитие, особено за момченцата, да са при майките си! Дори да е проститутка майката, детето се присъжда на нея. При истинска лудост, наркомания, алкохолизъм не се пресъжда на майката, докато не се излекува.
Само в шариата малките дечица се отнемат от майките им, а твоята жена щяха да убият с камъни...
Това не е решение!
Сега е болезнено, но така действително е по-добре за детето, а и за теб. Ще мине време, много рибки плуват в морето, ще се влюбиш отново, ще създадеш ново семейство, в което синът ти би се чувствал излишен. Важното е да прекарваш време с него, да му показваш обичта си, да го хвалиш, да правиш мъжки неща с него (ходене на риба да кажем или други типично мъжки занимания). Другото ще стане от само себе си. НЕ НАСТРОИВАЙ ДЕТЕТО ПРОТИВ МАЙКА МУ, тя за него е свещенна и ще го объркаш много. Когато детето порастне (след 10-тата година), то вече се откъсва от тази си зависимост от майчината любов и почва да търси баща си, с когото се идентифицира. Ако не си злоблив, а си показвал любовтта си към сина си, не си се карал, никой мъж не може да те измести. Ако обаче сам се прецакаш пред сина ти, той ще реши, че си неподходящ и ще си потърси друг мъж-ментор, с когото да се идентифицира. От теб зависи с две думи, дали след едни 5-7 години синът ти дори ще избере да живее при теб. И не, ако наричаш майка му „курва“ това НЯМА ДА СТАНЕ. Най-вероятно детето ще се дистанцира от теб, защото не е просто и знае, че не е вярно това. Ако обаче си до него и си търпелив, то само ще те потърси като баща след 10-тата си година. Добрата новина е, че дори след това за момченцата точно бащата остава ключов до края на живота им.
... животът продължава. Ще имаш и други деца, и друга съпруга, ако успееш да останеш човек и не се отдадеш на отмъщения и омраза

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker