Имам нужа от съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам нужа от съвет
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1744 пъти
Здр, чудех се на хората, които търсят съвети тук... Ето, че вече и аз съм една от тях.
Имам нужда от съвет... защото вече ми идва в повече цялата тази ситуация. Нека започна от начало...

Аз съм на 24, живея в чужбина от 4г. студентка съм и сега е последната ми година. Всичко беше добре - доколкото можеше да е добре за само момиче в нова държава, неговорещо добре език, но доидох тук за да избягам от предишната ми връзка... и се справях успешно до около година и половина. Всъщност сега даже е по добре като изключим това което ще споделя.

Преди година и половина се появи нов човек в живота ми (на 28г. )... Ще е доста пресилено ако кажа че бях лудо влюбена в него или че съм го обичала... не не беше така. Просто в него видях човек, които не е наясно как да изживее живота си пълноценно, а определено това което му пречеше беше средата му. Тъй като от негова страна чувствата бяха мн силни или поне той така казваше, реших да опитам и да му покажа, че човек може да е щастлив по начин по който той не познаваше. За него щастието беше алкохол и наркотици, боища и фалшиви приятели.

Възползвах се от факта, че той мн искаше нещата между нас да се получат. Но не съм го подвела и за миг. Почнахме да излизаме аз почнах да му поставям разни ултиматоми за да стои далеч от предишният му начин на живот. Държах на него и въпреки че ни делеше голямо разстояние аз гледах всичко да е наред.

Виждах го как греши ден след ден... нощ след нощ... И ме болеше адски много, че си съсипва житота по този начин. Но му прощавах и се надявах че ще осъзнае, че това няма да се случва всеки път и един ден той ще остане без мен, което беще най-големият му страх.

И така се стигна до деня, в който аз се прибрах в България и му казах, че просто не се получава, защото не си взима поука от своите грешки... Тогава целият му свят се срина... никога не му е минавало на ум, че на мен ще ми писне, но ето че се случи.

След няколко дни той взе решение, че остава всико назад и иска да започнем на ново като дойде при мен.

Съгласих се, знаех че ще е трудно най-вече за мен. Но наистина вярвах, че всичко ще се промени защото ще може да разчита само на мен. И няма да се подведе и да рискува да захвърли всико. Остави всичко в Бг и тръгна...

Сега вече е тук от около 5 месеца. Няма документи, неговори език, нямаше пари (защото бяха изиграни на еврофутбол още на 3тата седмица), нямаше работа - аз се занимавах с всичко.

Аз поемах всички разходи, ходих на лекции и на работа, а той стоеше в къщи и вечно беше недоволен.
Знаех, че ще ми е трудно, но въпреки всичко не исках да го оставя да работи с българи, за да не се повтарят моите безсънни нощи от преди. Предпочитах аз да се справям сама докато успея да му намеря работа далеч от българи. И така беше месец-два-три времето минаваше. Получавах отказ от всяко място на което се обадя поради липса на документи. Ето, че дойде 4тият месец и пристигнаха всички документи, но аз продължавах да получавам откази защото езика все още беше проблем...

Неможех повече да се справям сама, започна мн да ми тежи. Пренебрегвах себе си, но на него не му липсваше нищо. Трябваше да отстъпя и да го оставя да почне работа с българи, за да се справяма и да се надявам, че е оценил това което съм направила за него. И ето, че почна още след ден-два след като се съгласих.

Ето, че само след 2 седмици опасенията ми се оправдаха. Всичко през което минах, за да се получат нещата между нас се оказа напразно.

Старият му живот се върна и той е шастлив от този факт. Това ми показва, че напразно съм давала, давала и давала с надежда че ще го осъзнае, но явно съм грешила. Ето, че човека до мен се оказа едно неблагодарно егоистично копеле, който дори не заслужава сълзите ми.

Мисля, че е време да си тръгна и да го оставя да бъде щастлив по начина, по който той го разбира. Направих всичко, но напразно... Бъдещите ни планове "за семейство"се сринаха за секунди. Незнам само кой кого е залагвал, той мен или аз себе си. Ако един ден го озъзнае, в което вече силно се самнявам, ще разбере колко много е наранил човека който е давал всичко за него.

Направих достатачно, а не получих дори едно благодаря. Време ми е да си ходя от него мисля дори съм закасняла, а вие как какво ще кажете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 52450c65e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягай бързо и с 200 в обратна посока. Такива хора не се опряват. Ти гледай да си дозъваршиш, да си уредиш своя живот, ще запачнеш работа и ще имаш своя среда и ще срещнеш най- подходящия. Зарежи такива "мъже"той ще ти е воденичен камък на шията и ще ти пречи, а няма никога да ти помага. Такъв "човек" те дърпа и връща назад. Помисли... утре ако се ожените и имате деца, оклкото и да изкарваш и милионер да станеш- той ще окраде и залъка от устите ви за да си набави дозата. Няма бивши пияници, както и бивши наркомани... Бягай Бързо, защото ако съм ти майка ще те набия. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3304b2bb19
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти сама си се залъгвала, хората НЕ се променят, те просто се нагаждат!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a7664e632a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Както се вижда, си стигнала до единственото и правилно решение. Да ти казваме че е било глупост и наивитет, да промениш нещо, което е изградено с години, само с любов е малко като упреци след свършен факт(безмислено). Полза от историята ти винаги може да има. Нищо чудно, някоя друга гъска, да припознае себе си в написаното от теб. Извини ме за "гъската", не съм вложил нищо лично, но си постъпила точно като такава. Хубавото е че си го съзнала, но си загубила част от живота си като си преминала от точка "А" до точка "Я"напълно безмислено. За в бъдеще, не се захващаи с умрели клаузи а се опитвай да мислиш в дълбочина и какви са ти шансовете да успееш... Живота е пред теб, за да се захващаш с неща с които можеш да успееш а не да се правиш на майка и възпитателка. Това се прави в първите седем години след раждането а не в зряла възраст. Успех.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 76f43c926f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Грешка си направила, като си се върнала при него. Не можеш да го промениш... Остави го.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker