Толкова е трудно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Толкова е трудно
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2187 пъти
Здравейте! Животът е истински кошмар, защото не мога да бъда с мъжа, който обичам. Не можем да бъдем заедно поради редици причини, главната от които е, че той има психични проблеми.
Не е бавноразвиващ се, нито има някакви други затруднения, просто нещо в него не е наред. Това не е просто предположение - доказано е, дори има поставена диагноза. Не искам да говоря за нея, тъй като ще стане прекалено сложно и лично.
Това, което искам е да бъда до него и да му помагам. Но е много, много трудно, дори бих казала невъзможно, тъй като той не желае това. Понякога казва, че ще се оправи сам, ще бъде наред и без моята помощ, а понякога просто се примирява, че никога няма да бъде нормален. Казва, че не иска никой да се занимава с проблемите му, камо ли аз.... Не знам какво да направя.
Познаваме се от сравнително скоро и съм убедена, че искам да бъде част от неговия живот. Нищо друго не искам, освен да съм с него. Казвал е, че и той иска, но когато настроението му се промени, сякаш говоря с напълно различен човек...
В един момент е мил, забавен, усмихнах, а в друг -, ядосан, нетърпелив, избухлив. И това се повтаря постоянно. Не знам какво да направя... :( :( :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5ed31b2fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, можеш да си мислиш, че го обичаш, но истината е, че е възбудил майчините ти инстинкти, да го закриляш, да се грижиш за него. Това те кара да се чувстваш влюбена в него, но това не е Любовтта.
Остави човека на мира, бъди му добра приятелка, но не можеш да имаш нормална връзка с такъв. Не се лекува болестта му, не можеш да имаш и семейство и нищо... след 3 години ще се събудиш и розовите очила ще са паднали, а той просто една тежест, а ти сама

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 78234dabca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, знам, че става дума за Гранично Личностно Разстройство. Наистина при мъжете по-рядко се диагностицира това състояние. Аз съм същия. Излекуван няма, има "лекуващ се". Аз след години простотии, злоуботреба с "вещества" и разбити отношения с хората, малко по малко се научих да се контролирам. Идеята е, че хората като нас нямат толкова развити механизми за справяне със стреса както вас "нормалните хора", затова когато нестабилният човек се нервира или ядоса или стане субект на стрес по-силен от това, което той може да "преработи", мозъка му влиза в примитивен режим на мислене "splitting" започва да мисли черно на бяло. Трудно е да ти обясня какво е чувството тук.. общо взето като се ядосам на някой не мога да възприема, че може в някой да има и добри и лоши черти, просто отскачам в единия или другия край - или идеализирам някой, или го демонизирам напълно, на 100% го псувам, изреждам му абсолютно всичко лошо за него, което мога да се сетя, всеки милиметър от него, а като се успокоя съжалявам. От опит ти казвам да стои далеч от каквито и да е медикаменти, медикаментите имат само отрицателен ефект върху личностните разстройства. Ако наистина искаш да си с него, научи всичко за състоянието му и осъзнай, че наистина може да се подобри(е, никога няма да е 100% нормален), но докато това стане ще трябва да понесеш солидна сума обиди и скандали, ще трябва просто да се абстрахираш и да осъзнаеш, че в тези моменти на "слабост", той е безпомощен. Разбира се това е само, ако той наистина показва инициатива, иначе го остави и дори и да заплашва, че ще се самоубие и т. н. не поглеждай назад. За повече информация може да пишеш на .... -e-maila е анонимен като този сайт, с цел споделяне на ресурси свързани с Граничното Личностно Разстройство(Borderline Personality Disorder - BPD).

Модератор - не публикуваме имейли. Може да оставите линккъм въпросния сайт.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 263156c8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Та ние всички имаме психически проблеми- кой си ги признава, кой не.. Стига да не е от тип шизофренния- не ги разбирам, но да не е наследствено или което да се пренася по наследство. Не зная, авторке, остани приятел с него- за да му помагаш, но си намери друго момче с коет ода създадешсемейство. Не може и не трябва да си основно болногледачка на това момче. Може да му помагаш, може да си му доверен приятел и много близка, но си намери приятел и имай свой и щастлив живот. Успех! Желая да се оправи момчето и то от сърце!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e9685a2a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ясно ли ти е, че ако има диагноза, шизофренията се предава на потомството? Ако искаш да имате деца сигурна ли си, че би могла да гледаш дете с шизофрения, примерно? Ако искаш само да си играеш на любов-не се занимавай с този човек и не се прави на добрата самарянка, за не страдате после поотделно, ако се случи да се разделите! Ти имаш ли идея как би му се отразила на и без това болната психика раздяла? Не си играй с огъня, ако не си сигурна на 100% в себе си! Не причинявай вреда!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4cc2ee3d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не мисля, че го обичаш, а че чувстваш чувство за вина потребност от това да се грижиш за него. Просто го остави...

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1f5a957855
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Като чета коментарите си проличава, колко егоистични и жалки същества са хората. Никой не се замисля, че понякога хората, които са преживели или страдат от подобни проблеми, могат да бъдат сто пъти по-добри и състрадателни, от всички наречени "нормални", защото ценят живота и малките неща, много повече от останалите, които никога не е трябвало да се преборват със себе си или с проблемите на болестта. Не говоря за шизофренните болести, където болният не разпознава себе си и заобикалящия го свят. Всички такива болести на нервна почва (резултат от "спокойния ни живот") са преодолими, освен ако обществото не лепваше етикет на такива хора и не ги пращаше у лево, заедно с наркоманите и алкохолиците. Когато човек става все по-голям материалист, той забравя за душата, а хората с души страдат от този повърхностен и алчен живот и затова са налице такива болести. И като капак на всичко се появяват 20 човека, дето един след друг коментират: "Зарежи го тоя, намери си здрав и повърхностен тапир, за да може и децата ти да станат такива". Ако не ме разбрахте, какво се опитвам да ви кажа, бягайте жени в мола или в чалга заведенията, там ще намерите идеални примери за разплод, дето и майките ви ще ги харесват :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 78234dabca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от коментар 2 до коментар 6:
радвам се, че има все още толерантни и разбрани хора като теб

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker