Погрешна обич или не... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Погрешна обич или не...
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2171 пъти
Здравейте.

Моята история може би изобщо не е сложна, но да кажем, че в момента имам повече време за мислене...
Имам човек до себе си от няколко години. Още като го срещнах, имах чувството, че сме създадени един за друг, колкото и тривиално да звучи и въпреки че знам че често това е играта на хормоните. При всички положения имахме една интензивна, силна връзка с много обич и много доверие, споделяме си всичко, грижим се един за друг. От половин година живеем заедно и тръпката малко по-малка се изнизва, може би повече от моя страна, защото съм и по-критична, не ми допада, че той напълно се отпуска, че не се старае вече да бъде привлекателен за мен. А и той самият казва, че му е дошло до гуша от моето критикарство, заради което усещам, че се опитва да се утешава във флиртове, макар и да не си го признава, аз го познавам достатъчно добре. Обичаме се още, но не е както преди, нормално е, предполагам и сигурно с всеки би било така.

От известно време имам чувства към друг човек, бих ги нарекла "платонични", но са силни. Той е неговият най-добър приятел, с който прекарваме доста време заедно, отначалото с него не се понасяхме, с времето обаче се опознахме и в по-трудни моменти и имахме доста сантиментални моменти заедно. От около един месец, той започна много често да ми казва колко много ме обича вече , че много се е привързал към мен и не може да си представи вече мен да ме няма, когато излизат заедно. Не пропуска да ми каже, че съм мого специално момиче, че съм красива и интересна личност. Вече излизаме и често само двамата, когато приятелят ми е зает, говорим си за всичко и си прекарваме чудесно заедно. Имах един момент, в който си мислех, че се влюбвам, но после успях някакси да си го избия от главата и се опитвам да мисля за отношенията ни като за едно прекрасно приятелство. Защото то е такова, разговорите с него ме окриляват, вдъхновяват и мисълта, че ще го видя в края на седмицата, я прави по-лека. Проблемът е, че може би несъзнавано все още имам чувства, когато сме тримата някъде ме дразни, когато приятелят ми ме докосва. И много често търся близост с другия

човек...физическа...Когато се прегърнем, чувството е толкова топло и красиво. Просто ме прави щастлива.
И затова и се чувствам виновна, защото често предпочитам компанията му, пред тази на приятеля ми. Но въпреки това, нямам сексуални чувства към другия човек, или поне не допускам да си го мисля. Вярвам, че човек трябва и може да контролира емоциите си, донякъде.

Смятам, че отношенията ни са приятелски, но въпреки това чувствам често вина, че толкова силно искам да го видя. При всички положения и той има доста специално отношение към мен, само че и той никога не би допуснал да прерасне в нещо повече, защото е лоялен приятел. Чудя се, дали да продължавам да се срещам с него или по-добре да се отдръпна за известно време, докато не ми стане по-ясно всичко в главата. ОТ друга страна,той има невероятно позитивно въздействие върху мен, от едно често мърморещо същество, станах доста по-весел човек, откакто се сближихме с него, чувствам се по-силна, окрилена, виждам живота по съвсем друг начин..

Всъщност не знам дали имам конкретен въпрос. Може би, можете да ми кажете, погледнато отстрани, дали има изобщо за какво да се тревожа и дали има смисъл да изпитвам вина за чувствата си, при положение, че ги дефинирам като платонични.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 45cd866112
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ;) То едно е да ги наречеш/отношенията/, но друго е какво чувстваш истински. Не си позволявайте да съсипвате живота на момчето/приятеля ти/. Това ще го ощави за цял живот! Приятеля му не е сигурен, приятелката му и тя. Има ли смисъл да бъдеш в живота му след като нещата са такива?? !
Не се самообвинявай, а мисли как да оправиш кашата която сте забъркали!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 16ad553664
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обичта никога не е погрешна! Погрешно е ако липсва такава в живота ти.
Освен това подобни прегрупирания са доста често срещано явление.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 434c7cec46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не се заблуждавай, че не го искаш физически (сексуално), сигурен съм, даже че когато се стигне до момента, ще има доста да пъшкаш... :))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 60406872ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Каква каша да оправяме, като още на практика нищо не се е случило. Едно е да възникнат чувства, съвсем друго е да им се поддадеш. Разбира се, че съм наясно, че това би го травмирало сериозно (моя приятел), от друга страна не винаги е лесно да прецениш картинката, докато не я видиш отстрани.
Аз съм решена да не се поддавам и се надявам с времето отношенията ни да се превърнат в едно чисто приятелство. Което би било нормално, защото тръпката очевидно навсякъде се губи с времето.
Благодаря все пак за коментарите, особено този на номер 3 - пък може да съм от тихите, знае ли човек.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0b61df125e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   На твое място щях да последвам сърцето си, понеже след известно време няма да можеш да се контрулираш и чувствата ти ще излезнат извън раелси.. Но независимо които и да избереш трябва да внимаваш какво ще кажеш и на двамата.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 276379dbac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "дали има изобщо за какво да се тревожа и дали има смисъл да изпитвам вина за чувствата си, при положение, че ги дефинирам като платонични. " - Да, има от какво да се тревожиш. Вече си пуснала дявола да влезе в главата ти. Веднъж влязъл, той е като вирус, няма излизане и плАтоничната любов, неминуемо ще се превърне в плЪтонична!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 20367c8937
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като участвала в точно същата история, ще ти кажа, че чувствата поне на единия са отвъд платоничното. Приятелства между мъж и жена, ако и двамата са хетеросексуални, не съществуват. Съвсем друг е въпросът докъде и кога и дали ще се стигне. Ако ти се чувстваш през повечето време нещастна с приятеля си, можеш да се разделиш с него и да продължиш с другия. Нещастна казвам в смисъл на компромиси със себе си, които трябва да правиш. Това решение трябва да го вземеш възможно най-бързо. Но да продължават в този си вид нещата, както до сега не е приемливо, поне за мен. А можеш да се разделиш с приятеля си и да останеш сама. Не е причината в другия човек за това, които става между вас в двойката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker