Колко важни са жестовете на партньора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Колко важни са жестовете на партньора?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 4463 пъти
Ще споделя нещо, което отдавна ме тормози във връзката ми. На 31 години съм, жена. Приятелят ми е с 4 г. по-голям и сме заедно от почти година. Винаги съм смятала, че по жестовете можеш да прецениш един човек. Имам се за що-годе щедър човек (доколкото ми позволяват финансите). Например, като купувам подарък, дори и за не толкова близък човек, не искам да се излагам с евтини подаръци или тези от типа "отбиване на номера".

Да, но човекът, с който съм в момента, е моята противоположност в това и доста други отношения (но да не задълбавам в тях). При първите 2-3 срещи беше кавалер, плати сметките в заведенията, но след това и аз започнах да се включвам (не ми е удобно все някой друг да ми плаща) и започнахме изцяло да се редуваме. В началото за отбиване на номера, питаше "Ама защо?" като си извадя портфейла, но скоро престана...Ок, достатъчно големи хора сме и двамата работим (макар че той е с доста по-голяма от моята заплата), и не искам мъжът до мен да ме издържа. Но!!! някак ми е обидно, когато отидем на кино и той се ослушва и чака аз да платя, защото той е платил миналия път. Когато пътуваме някъде, никога не проявява желание да поеме престоя в хотела (който със сигурност не му е непосилен), винаги делим на 2, като приятелчета. Когато не е със служебната си кола, направо ми казва, че трябва да делнем и бензина. Сигурно мъжете ще скочат и ще ме обявят за материалистка, но за мен това не е мъжко и щедро държане. Това си е чиста проба дзифтарство и сметкаджийство. На това мнение са и приятелките ми.
За Коледа подаръкът му към мен беше наполовина по-евтин от този, който аз му подарих. За Св. Валентин получих букет от 3 рози (е, плати и вечерята), като разходите за почивката, на която ще отидем, отново ще бъдат делнати....

Ами, обидно ми е. Не държа някой да се изхвърля със скъпи подаръци, но той просто си пести жестовете... По същия начион си пести и комплиментите и изказвания, които ще ме накарат да се чувствам специална (а аз съм точно обратния случай - дори и на непознати мога да направя комплимент за нещо, което ми харесва), и дори да виждам блясъка в очите му, когато съм по-нагласена, почти никога не ми казва нищо хубаво, а знае, че това ме тормози и съм му споделяла, че не съм сигурна изобщо дали ме харесва като визия...

Аз ли очаквам много или просто това не е човекът за мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: b965e01bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много тъпо, наистина... Мъж съм и държа винаги да съм кавалер, но ако дамата е много настоятелна в никакъв случай не се натискам прекомерно и не й "троша хатъра". Обаче никога и не се "ослушвам" тя да плати сметката, понеже аз съм бил платил миналия път.. Дори и не си спомням кой е платил миналия път (макар че е най-вероятно да съм аз) и затова винаги казвам "този път аз ще черпя", ако дамата има някакви скрупули, съмнения или желания за 50:50.

Какво да се прави - такъв е животът. Ако разговор за доуточняване на позициите не помогне, разминавате се и в много други отношения, и това те дразни или притеснява особено много, рецептата е - търси си друг партньор! Няма виновни, просто несходство в характерите, житейските философии и светоусещането.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 42ffa19305
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Скъпа, напълно те разбирам, защото бях в твоята ситуация с подобен скъперник с мизерна душица и обсебен от мания да не се мине. Той е усетил, че ти си щедра и с чувство за справедливост и се възползва от тези ти качества... Даже си мисли, че с теб има голям късмет, защото прекрасно знае, че не всички жени са такива и докато си поемаш всички разноски той ще бъде удовлетворен.

Разбрала съм, че ако нещо те притеснява, с напредване на отношенията то се задълбочава, ако не се говори за това и не се разреши проблема. Така че не си затваряй очите-с времето това ще те дразни и няма да си сигурна, че е с теб заради самата теб и защото те обича, а не защото си му изгодна. Но аз знам, че няма да се промени... Ако съм на твое място, веднага го отсвирвам, без значение дали го обичам или не. Той ще убие всякакви чувства в теб, повярвай ми. Любовта не е дребнаво сметкаджийство и не е достойно и мъжко поведение да чакаш от жената да си плаща за всичко.
Може да съм старомодна, но така разбирам връзката-за мъжа е срамно да очаква жената да си плаща.

Аз се радвам, че разкарах моя скъперник, защото сега имам връзка, за която съм мечтала винаги. Получавам всеки ден доказателства, че съм обичана и ценена и парите, дали ги имам или не, нямат никакво значение за мъжа ми. Готов е даже да ме издържа.
Сега ще наскачат мъжете, но това не ме интересува.
Пожелавам ти смелост при изясняване на проблема ти.

Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 63051af9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не прави грешката да съдиш за някой по жестовете, особено за мъж! Най-изневеряващите, най-големите курвари правят най-страхотните жестове иначе. Замисли се, зряла жена си. Разбирам те какво искаш да кажеш, но да знаеш, че много мъже разчитат именно на тази пуста женска слабост за жестовете. Съпругът, връща се от среща с любовницата, носи ти букет цветя, така те е научил, замазва ти очите с подаръчета и то си доволна, приспана си завинаги. Пак казвам, че те разбирам, но по-добре недодялан глупак без жестове, отколкото галантен кавалер, който не си пести жестовете по чуждо. Един сметкаджия на пръв поглед по-добре ще отгледа семейство, вместо този, който безогледно се харчи. това, че си делка бензина, означава, че те приема като равна, като партньор. Ако ти предпочиташ онзи тип мъже, които всяка секунда да ти показват, че си слаба, беззащитна, нежна жена, тогава просто го сменяй. Само че тези със жестовете, дето си падат по слабите и беззащитни, да знаеш, че много повече могат да те наранят!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 63051af9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мисля, че просто не сте един за друг с този човек. Мисля, че под въпроса за подаръците се крие нещо друго. Вие двамата изглежда имате тотално различно отношение към живота. Може би ти си красива жена със самочувствие, която обича да получава внимание, жестове, подаръци, в което няма нищо лошо, напротив. Може би обаче за него е по-подходящо скромно и прилежно момиче, без високи претенции за материалното в живота, същото важи и за комплиментите. Просто въпрос на характер, възпитание и среда. Това че сте заедно година, означава, че сте привлечени един от друг сексуално, но когато тази тръпка изчезне с времето /обикновено края на втората година/, тогава скритите "проблеми" ще излязат наяве и ще последват разправии, караници. По-добре се разделете отсега. Няма смисъл да се опитваш да променяш мъж, а и той е на 34 както казваш. Не си заслужава усилията в това отношение. Ако той иначе е верен приятел, твой събеседник, ако ти е верен и в леглото и не е женкар, може би си заслужава риска, ти преценявай. Но със сигурност изглежда не си пасвате много. А може би ти просто си поредната му приятелка и не си чак толкова важна за него, че да те обсипва с комплименти и да ти прави скъпи подаръци, може би това не е неговият начин? Или пък не си толкова важна за него, колкото ти се иска?
Ако искаш наистина да си с него, опитай се да го разбереш и да разбереш причината каква е нещата да стоят така. Къде е израснал, какви са родителите му, възпитанието му, какво образование има и какви доходи. Какви са били предишните му приятелки, имал ли е дълга връзка преди теб. Не сте млади и двамата, не сте във възрастта на 20годишните авантюристи. Какво търсите вие поотделно от тази връзка? Секс, забавление, удоволствие? Или Любов, обич, брак, може би деца? Помисли върху тези неща и може би ще получиш отговор за себе си. И още един съвет-за един мъж една жена никога не единствената. Може хиляди подаръци да прави, да твърди, че те обича, но не се самозабравяй и не живей с мисълта, че си незаменима. Всички сме. Незаменима е единствено първата му /ако я е имал/ и единствена любов, за която може и никога да не проговори пред теб, тя ще е винаги в сърцето му, дори и редом с теб. От всички нас, след първата любов, ще има винаги и по-красиви и по-млади и по- по-. Така че, ако нямаш разбирателство и вярност с един мъж, по-добре си тръгни, преди да започне да боли много:) Надявам се да си ме разбрала добре какво имам предвид.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 63051af9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   А как е в секса? Съобразява ли се с твоите желания?

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c8b0bef174
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина е неприятно, не знам дали го осъзнава приятеля ти. Имате връзка, едно цяло сте, а се държите точно като деца от детската градина, по-точно той. Ако е решил да те води някъде, нека поеме изцяло разходите... и какво е това делене 50/50? ! Изглежда този май е пълен егоист и му се свидят парите.... така излиза. Говори с него на тая тема, или просто спри да излизаш с него, докато не се усети малко, че постъпва детински.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2937a99b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Всичко зависи от това, колко ти приемаш такова държание... щом не ти харесва трябва да го зарежеш или да го приемеш... с моя приятел сме на по 31години и сме заедно от 10години още от студенските ни години... освен че делиме всичко наполовина или всеки си плаща това което си е поръчал... той неправи абсолютно никакви жестове, дори подарък за рождения ми ден не ми е купувал, аз съответно като нищо неполучавам не се чуствам задължена и аз да го правя.. чесно казано въобще не ми пука дали ми подарява нещо или не... всичко което искам мога да си го купя и за мен това не е проблем... въпреки че всички мои приятелки го упрекват за това. Според мен ако това толкова ти тежи и постоянно мислиш за него значи този човек не е за теб. Той вече не е дете че да го променяш или го приемаш или го зарязваш.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 865901fed9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Абе не знам ама от скръндзи нищо хубаво не може да очакваш. Скръндзите са скръндзи не само за пари, ами и за жестове, комплименти, разбиране, подкрепа и всичко, което се сетиш. Такива хора си броят едва ли не думите, дето ги изричат случайно да не се минат нещо. Според мен, щом ти се чувстваш обидена и ти е гадно, нещата не отиват на добре, това му поведение ти смазва женствеността лека полека, и в един момент изобщо няма да се чувстваш добре, а само използвана. Друго което съм забелязала в някои мъже е това, че ако не си плащаш сметката се съобразяват и те черпят винаги, а ако предложиш да си я платиш, след това започват да си изискват постоянно да го правиш. Тоест видял е че си податлива и си е казал- хем гадже ще си хвана, хем евтино ще ми излезе. Какво да ти кажа аз се бях виждала с един дето ме покани на среща, подари ми роза и след това ме накара да платя сметката- да си избие розата демек. Е мислиш ли, че се почувствах добре, направо ми загорча на устата и му бих шута, а той милия с един куршум 2 заека е искал да стане. Е няма как, тия дребни сметчици се усещат. Ако двамата сте заедно и наистина се обичате, не би трябвало това кой ще плати да е голям проблем, нещата ще стават взаимно и от само себе си, защото на първо място ще цените компанията си заедно, а всичко друго ще си идва от само себе си. Това да ти броят хапките и кафетата за мен е едно много дребнаво сметкаджийство и ако се омъжиш за такъв човек той ще бъде така и в семейството. Ако ти не си скръндза, по-добре си търси някой с твоите виждания за живота. Лично аз си правя сметка доколкото е необходимо, но не задълбавам в някакви дреболии, и такива скръндзи много ме натоварват, дето пресмятат до стотинка всичко. Така че прецени си дали може да изтърпиш всичко това, и не се надявай този човек да се промени, даже сега показва най-доброто от себе си, а щом това е най-доброто, помисли кое е най-лошото.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d76437bbe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Каква скръндза бе, вие жените само парите гледате!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b979502ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Здравей авторке, обръщам се към теб и към номер 3. Ами ти сама си го каза, ще "наскачаме" мъжете, няма как. Само че с пълно право. Взе лекинко да ми писва да слушам такива като теб как вият по кафетата с приятелки колко им бил по-евтин подаръка от този на Пена от съседния блок. Звучиш като обикновена материалистка, но ти вече сама си го отбеляза.
Номер 3, може да си старомодна наистина. Но ако съм твой мъж и ти очакваш от мен да плащам за всичко и аз ще бъда старомоден. Нямаш грижи. Но ще очаквам като си дойда от работа да е сготвено, изчистено и изгладено. Щом аз плащам, ти ще стоиш вкъши и ще гледаш децата, няма да излизаш без да съм разрешил и т. н. Или викаш дай да вземем от старомодното само каквото ти отърва на теб? !?
Всъщност Вие мили дами, които сте с този манталитет на мислене сте мизерните душици. Да, един мъж трябва да е мъж на място и да прави жестове към жената, за да и показва че е желана. Но ако това се свежда до плащането на сметките, тръпки ме побиват. Естествено ако заживеете заедно, той трябва да плаща наем, разходи и да плаща и ресторанти и екскурзии. Мъжът е за това, нали така- да плаща? А пък аз защото съм пичка да ида до мола да си купя едни обувчици. Ако не изкрънкам от него, ще трябва аз да платя за жалост. Отвращавате ме.
"за мен това не е мъжко и щедро държане. Това си е чиста проба дзифтарство и сметкаджийство" Тук си 100% права, има сметкаджийство, само че колкото е от негова страна толкова е и от твоя. Очакваш мъжко и щедро държание, но си дефинирай за себе си какво е това. Аз, на базата на това което предоставям на моето момиче, го дефинирам като кавалерство- да подариш цвете, да отвориш врата, да покажеш на жената че е дама. Да седнеш вечер до нея, да я прегърнеш и да я попиташ "Как мина денят ти мила? ". Да държиш на нея и да споделяш интересите ?. Само че явно за теб се свежда до друго...
Твоя подарък бил 2 пъти по-скъп, само 3 рози ти бил дал- това даже няма и да го коментирам, че ми накипява, а Модераторите са така добри да ми напомнят да спестявам обидните квалификации.
Я ми обясни в коя счетоводна къща движат вашата връзка? !? На 31 г, си за Бога, а звучиш като 18 годишна. Като те слушам, за теб връзката ти е Активи, Пасиви, дърпаш чертата колко си изкярила и ако накрая си с чувството че той не се е охарчил достатъчно за теб, си се минала.
А фактът, че той изкарва повече пари от теб въобще не значи че трябва да те издържа. Всеки според чергата си, за каквото учил, толкова. Нали днешните жени сте много еманципирани, искате все да сте наравно с нас, да не ви тъпчем. Ето наравно сте, плащате си сметките като бели хора. Или работата стана така, да сме равни само за каквото ни изнася?
Ако не ти харесва какво получаваш от мъжа си, разделяй се. Аз бих бил щастлив на негово място да се отърва от жена, която като легне до мен не си мисли дали я обичам, а размишлява как се е прецакала да плати киното...
Един "скочил" мъж на 25 г.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: db2f0f16ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора: Благодаря на всички за конструктивните коментари. Когато имам повече време, ще споделя последните си впечатления от "милия"... Много от коментиращите са уцелили точно, че той е пестелив в много отношения, не само в парично. Вече по всичко личи, че това не е моя човек.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 73ee88defb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И ако имате дете/деца пак ли няма да дава пари за тях? Ако знаеш после какви разходи се отварят. Сегашното кино и почивки ще му се видят жълти стотинки.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: db2f0f16ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Към номер 11: няма да се простирам върху три страници в твоя емоционално нападателен стил, за да ти отговоря. Благодаря за изказаната различна гледна точка. За съжаление виждам как на базата на някакви догадки си правиш генерални изводи. Е, ще трябва да те разочаровам... По темата с еманципацията - изучила съм се и професията ми е интелектуална, което обяснява донякъде защо заплатата ми е по-ниска от неговата. Не вия по кафенетата, защото нямам излишно време за губене по заведения (работя допълнително при всеки възможен случай). Не съм и кифла от мола, колкото и да ти се иска да ме вкараш в тази удобна за комплексари като теб категория. Обувките и дрехите си ги купувам сама и досега не се е случило да крънкам подаръци от приятелите си. Не очаквам да ме издържат, нито да ми покриват всички сметки, май съм го подчертала по-горе, но в злобата си подминаваш "подробностите". Напротив, голяма част от заплатата си отделям, за да помагам на родителите си, защото така ги разбирам нещата - когато държиш на някого, му го показваш с действия (които, в един материален свят, логично често са материални). Не съм тръгнала да си къткам парите и да чакам на другиго. И да, обичам да правя нормално скъпи подаръци и очаквам същото от зрял човек на моите години със собствени доходи.
Държа мъжът до мен да е се държи джентълменски. А господинът не е развил това качество в себе си - нито комплименти може да прави, нито врати да отваря, нито тежки чанти да носи... Та според теб по какъв начин ме кара да се чувствам дама? Като явно запаметява кой кога е плащал и очевадно се подмотава, когато дойде сметката ли? И ти ли постъпваш така, когато си някъде с твоята "дама" – чинно я изчакваш да си извади портфейла, че да не се покажеш прекалено голям джентълмен, който не само й отваря вратата, ами и я черпи? Викаш - айде, няма нужда.
Виждам, че си едва на 25 г. Така че май няма смисъл да те питам, ако хипотетично си на етап да мислиш за собствено семейство, пак ли ще гледаш така егоистично на нещата - всеки да си харчи неговата си заплата, м?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b979502ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Здравей, Номер 11 съм. Ако съм те обидил, не е била това целта ми. Правя си догадки, така е, но защото разполагам само с подадената от теб информация. А в оригиналният ти пост, ти говориш само за материалните неща. Е да споменаваш че е "пестелив на комплименти", но само до там. Целият останал текст е базиран на това как ти очакваш от него неща в материален аспект, които не се случват. Съгласи се че няма как да си направя изводи на базата на друго и по някакъв магически начин да знам ти какво си мислила като си го писала. Никъде не прочетох нещо за любов или други чувства, видях само негодувание как ти бил евтин подаръка, букета и т. н. И на базата на това, ти вече решаваш, че това не е човекът за теб? Една думичка за чувства не чух. Съжалявам но уважение от мен няма да получиш. А човек, който не уважавам и "комплексар" да ме нарича и да ме псува, не ме трогва. В този ред на мисли и отрицателната оценка на моят коментар, не ме впечатлява.
И ще те разочаровам, но не съм особено комплексиран. Прочетох мн внимателно какво си написала, не се тревожи. Не ти се е случило да крънкаш за подаръци, но тук правиш нещо мн сходно, негодуваш как това което си получила от него не отговаря на очакванията ти.
А това с черпенето няма да го коментирам. Просто там сме на различни мнения. За мен да очакваш да ти плащат сметката не е нормално. Може би защото сме от различни поколения, въпреки че не ни е толкова голяма разликата. Да речем, че мъжът е с по-малки финанси, а жената е по-заможна. Това значи ли че автоматично тя трябва да му плати сметката? За щастие моето момиче мисли като мен, редуваме се в сметките, не в строг ред както твоя мъж. В началото се опитвах да почерпя, когато една връзка започва представи си и за мен в нормално да почерпиш. От нея получих отговора: "Не ме карай да се чувствам като евтина държанка. Не съм излязла с теб, за да ударя авантата. " И искам да ти кажа, че колкото и странно да ти звучи, тази жена получи уважението ми. И от там последва и кавалерското уважение. Защото за да си кавалер до теб трябва да има дама. А дами малко останаха.
Съгласи се с мен за едно- когато оставиш един мъж да ти плаща, той те приема за собственост. Имам доста такива познати, все едно той ти плаща еди си какво, а ти ще правиш насреща еди си какво. И не ми обяснявай, че не си искала да те издържа. В момента не искаш, но сте заедно само от година. А ти реално за какво се сърдиш- той не плаща хотелите, бензина, ресторантите, подаръците му евтини били. Ами то остана реално само наема и храната и на 100% ще плаща всичко.
А защо реши че като съм "само" на 25 няма смисъл да ме питаш за семейство? Ако всичко е наред с жената до мен семейство може и да има скоро време. Егоистичното мислене е твоето в случая, а не моето. Едно е да имаш семейство и да имате общ бюджет. Съвсем друго е да очакваш общите ви разходи да се покриват само от единият партньор.
И още в началото можеше да кажеш, че помагаш на родителите си, за да се разбере, че не можеш да плащаш наравно с него. Ако той знае че им помагаш и пак плащате наравно, тогава е грубо, съгласи ме. Но това пак е нещо, което аз няма как да знам на базата на 1вия ти пост. И да го вадиш сега, на лов за симпатии, изкарвайки ме ужасният безскрупулен мъж, не върви просто. Жените обичате винаги да се изкарвате жетви. Пак казвам, ако това е вярно, да той е груб. Но и ти спокойно можеш да кажеш "Мили, сега нямам възможност, дай да си останем в къщи да се гушнем и т. н. " А не да тръгнеш на екскурзия и да се мусиш че ще цепите сметката. Пак е въпрос на лично управление на финансите. Да може да съм груб и ужасен според теб, но също така съм и прав. Дали ти го признаваш или не, няма особено значение за мен.
Относно воят по кафетата- тук се получава нещо подобно. Другите жени, които просто се съгласиха с теб, дадоха "конструктивни мнения", а аз съм "комплексаря". Но нали знаеш "Гарван, гарваново око не вади. " А точно в спора се ражда истината.
И колкото и да го мъдрим, изводът накрая е само един- щом не си доволна от това, което получаваш хващаш си пътя и толкова. Ако аз бях на негово място, щях да съм доволен.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: db2f0f16ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Няма смисъл да развиваш пространните си теории – не можеш да ме засегнеш като изопачаваш думите ми и ги тълкуваш, както ти е удобно. Само не разбрах каква е логиката в началото да имаш желание и да смяташ за кавалерско да черпиш една жена, а после това да я прави не-дама. След коя среща тя минава вече в категория „държанка“, ако случайно изхарчиш някой лев отгоре за срещата ви?
Приемам упрека, че не съм разяснила цялата ситуация, но нямам желание да излагам всеки аспект от живота и връзката си. Затова оставих темата с чувствата настрана, защото е доста по-обширна. А когато реших да внеса яснота, се оказа, че съм на „лов за симпатии“. Ух, че удобна логика. И да – той е съвсем наясно, че имам големи разходи не заради собствени прищевки.
За съжаление или не, както вече стана ясно, материалните неща имат съществена роля в една връзка – и колкото и да роптаеш срещу мен, ти самият го доказваш с разпалените си разсъждения по темата. От ясно по-ясно е, че мислим в съвсем различни посоки. И не знам кой е по-голям материалист – човек, който не се замисля, когато купува големи подаръци, въпреки че не е цъфнал и вързал, или някого, на когото му е удобно да мине по тънката лайсна и развява аргумента с еманципацията
Но пак ще се повторя, може би този път ще стане по-ясно – не искам никой да ми плаща сметките, не бих го позволила … НО не ми допада и издребняване в стил „сега съм аз, ама следващия път си ти“ (защото се е случвало и да го каже). Дори когато съм навън с приятел(ка), не се черпим в строг ред и не издребняваме като първите пинтии. А това, което ти свеждаш до плащане на сметки, аз разглеждам от доста по-широк ъгъл - това за мен са жестове, които показват дали един човек е достатъчно широкоскроен и щедър в най-общ смисъл. Ще продължавам да съжалявам хора, които гледат да отбият номера и да не се минат с парите. Ако това е твоят избор – евала на момичето до теб, че е така широкоскроенo.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 93f5ad813c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ами има ги всякакви.
пример при мен: в началото скръндза.
После: кавалер.
После: всеки за себе си или никой не се замисля.
После: общ бюджет.
После пак всеки за себе си.
И връзката приключи.
Така че естественото развитие може би е да не се гледа кой колко и на кого дава, но това трябва да стане по естествен път и никой от двамата да не се чувства минат или зависим.
Така е редно според мен.
А ако случайно все още се дебнете, връзката не е много сериозна или поне не е основана на обич. Любов, секс, разбиране, подкрепа - да, но обич в най-истинския смисъл на думата, едва ли.
Сега чакам обаждане да върна подаръците - то ще са герданчета, то чудо... да се смее ли човек, да плаче ли. Тенекиени естествено, да не си помислите злато или сребро.
Да се кичи с тях красавеца :)
А аз моите му ги оставям, много красив да стане :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ee98e5cf25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Здравей, авторке. На пръв поглед наистина е неприятно да се обсъжда тази тема, защото може да излезе, че ти си по-дребнава от него, недоволствайки от това, което дава.
Но си 100% права.
Възхищавам ти се колко си проницателна - само 1 година след връзката, вече си разбрала абсолютната закономерност, че стиснатият човек е стиснат във всички аспекти на общуването, като това може да варира от обикновен тарикатлък до престъпно бездействие, което може да убие. Да кажем, че дори това е признакът, по който могат да се разделят хората на добри и лоши.
На мен ми трябваха 15 години, за да осъзная, че скъперничеството на мъжа ми не е отделно от другите му пороци, а е различно проявление на едно и също. В началото имаше романтични моменти, да, но се стопиха много бързо. Дадох си сметка, че всичко, от което лишава мен и децата ни, е, защото му носи наслада да пести! Говоря предимно за внимание, чувства, участие в семейния живот - колкото до парите, ги изкарвам предимно аз и няма много пререкания на тази тема (макар да е дребнав за стотинки бакшиш или подаръци).. Нарочно не проявява интерес и загриженост, а колко сме говорили за това - не, този човек не иска да дава нищо, да, включително и интимности. Не е импотентен в пълния смисъл на думата, защото когато правим секс (веднъж-дваж месечно) никога няма засечки.

Ако сега с твоя приятел все още имате силни и романтични моменти - след още няколко години вече няма да остане нищо. Няма да получаваш не само комплименти, ами и секс, прегръдки, целувки... не, забрави. Няма да те хваща за ръката дори.

Аз потърсих в интернет потвърждение на връзката между скъперничество и духовна импотентност и да, писано е нещичко за това :) СЕКСУАЛНО-ДУХОВНА ИМПОТЕНТНОСТ.... Накратко актът на одаване/неотдаване се определя от вътрешната щедрост или скъперничество.

А пък Фройд казва за такива мъже, че не са излезли още от "аналната фаза" - това е онзи най-ранен период в детството, когато индивидът се стиска от страх да не се наака - някои хора остават цял живот от тази фаза, което е признак за незрялост. И това се отразява на всичките им качества.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 63051af9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   ГОРКИЯТ ЧОВЕК, ами може пък просто да няма пари, а да е влючен, може просто да е по-обикновен, по-простоват и дебелокож? Това не значи, че е лош, нали? Или че не може да обича. За мен причините могат да са :
1- не я обича дълбоко
2- няма пари
3- тя е кифла и лигла, а той търси друго
4- просто така е възпитан
5 - търси по-мъжки тип момиче?
Причините могат да са хиляди. но ако причина да не бъдеш с един мъж са липсата на подаръци и внимание, нещата са зле. Значи не го приемаш ТАКЪВ КАКЪВТО Е И ПРОСТО НЕ Е ЗА ТЕБ И ТИ ЗА НЕГО, казали са го и по-горе.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0177d33d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   номер 11, и на мен авторката ми звучеше материалистично, докато не прочетох последния абзац от историята. там става ясно, че човекът не прави комплименти, не използва мили думи, макар че тя му е казала какво мисли по темата и от какво има нужда. дали той е стиснат темерут или има нещо друго, може само да гадаем, но това явно не е нейният човек.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6a0f9809cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Здравей момиче,
Почти година съжителствах с подобен индивид. Това е кошмар, с течение на времето става по-зле, повярвай ми и бягай от там...Един пример само ще дам ..."вместо да пия кола от 0,250гр. на заведение, за същите пари ще си купя 2 литра и ще си я пия в нас..."
Една независима жена!

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 27b34a713c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   В днешно време доста от мъжете са такива, имам приятели които са същите. Единият излезе с едно момиче на кафе, а на другия ден каза, че като трябвало да плащат, мадамата не си извадила портмонето поне за да се направи, че иска да си плати... Е, не им се получиха нещата.
Общо взето моето си е мое...
Това със деленето на бензина е смешно, ако колата е негова... Не знам как не му е удобно да иска.
Иначе и аз като отивам някъде с моя приятел на почивка и ние си разделяме на половина.
Това вече си е въпрос на избор дали иска да плати, има ли възможност, но като цяло и двамата ако могат да си го позволят да бъде по-равно.
Хубаво е човек да няма очаквания, така няма да се разочарова.
Хубаво е и човек да не се стиска за човека до него, ако в момента е добре финансово.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 27b34a713c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Kaжи му ,че ти трябват пари на заем и виж дали ще ти даде и какво ще каже и прецени!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9074e28558
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Виж сега, аз не съм на 31, на 17 съм и съм момиче. И, въпреки че преди време приятел ми каза, че не разбирам истинската стойност на парите, защото не работя, аз все пак ще се изкажа по въпроса.
Разбирам те, не ти е приятно по този начин и се чувстваш използвана, но това, което си написала звучи доста като изречено от материалистка. Не казвам, че си такава, но така звучи. Ако чак толкова те притеснява, кажи му, но му цитирай това, което си написала тук, тогава може би всичко ще се оправи (надявам се, че ме разбираш, въпреки че не използвам точния глагол). Поговорете си..
А пък и се замисли, щом не ти е толкова приятно в компанията му.. Това е моето лично мнение и смятам, че е достатъчно уравновесено.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8929e4f6b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   A аз мисля, че развитието на връзката ви е спряло. Не сте семейство, а само почти, не сте и точно гаджета... На оня Убавец това положение му харесва, не му се носи отговорност и не му се издържа семейство. Аз бих го разкарала, защо ще ми губи така времето... жестовете са само индикатор колко струва всъщност като личност, като мъж, който е способен да се грижи. Ами ако решите да имате бебе? Егати смешкото недорасъл, мишка. Кажи му нещата право в лицето и бягай. Защо го щадиш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fbdff38bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   За Американците може да е нормално такова поведение, но за нас в България може да не е...
Различни хора, различни виждания за света.
Като не те кефи...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker