Важни ли са парите за вас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Важни ли са парите за вас
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 6210 пъти
Парите са нещо страхотно, но може да бъдат и нещо ужасно ако се превърнат в самоцел.
Жени, важно ли е мъжът до вас да ги притежава (ама честно)

Всички момичета около мен твърдят че нямат значение, но действията им говорят друго.
Захласват се по добре облечени, по-възрастни от тях мъже, по скъпи коли.
Не се радват на дребни подаръчета от сърце, но на нещо по-голямо и скъпо глей кво става...
Питам в анонимен сайт защото се надявам поне тука жените да отговорят честно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 77ead9b348
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Естествено, че имат значение. За мен лично не е важно човекът до мен да ме извежда на скъпи вечери, да ми купува палта от норки и т. н., но държа човека до мен да може сам да си плати кафето и сам да се издържа, а не да ми виси на гушата.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ca7eca0211
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   естествено... кой не се интересува, коя жена ще предпочете да се утрепва от работа вместо да лежи и да чака на готово.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 044c407fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ще бъда честна -имат значение -ДА, но ако имах до себе си такъв мъж, пак щях да работя, защото винаги съм искала да съм финансово независима.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c348aec78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Важни са дотолкова, доколкото да може да си осигури нормален живот. Лично на мен ми става много неудобно, когато ми подаряват нещо, защото се чувствам задължена. Имам си свои пари и си ги харча тях. Не знам къде ги намирате тия меркантилни женища, че всички мъже са пропищели... сменете си средата.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5769f66a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Да, важни са в границите на нормалното - от това мъжът да може да си позволи да ме почерпи като излезем, да има кола, да не сме зависими от градския транспорт, за да отидем на кино.. За да съм сигурна, че ще може да бъде глава на семейство, да издържа такова. На подаръци не държа, работя си и мога да си купувам най-необходимото. Аз имам нужда, за да съм сигурна мъжът до мен да има повече пари.. Не, че не сме изпадали с моя приятел много пъти в ситуации, в които аз съм му давала пари.. Това за мен е ок, когато са ни сериозни отношенията. Не му ги искам парите.. просто искам да знам, че имам някаква сигурност. Съжалявам за останалите мъже.. Такъв е животът.. И мъжете си избират жените по циците в крайна сметка..

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f036de8a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Важни са сами по себе си, важни за в живота, но не са най-важното във връзката (според мен).
Не го казвам, защото "така е редно" да се говори, или нещо подобно.
Аз никога не съм избирала мъжете според това, което имат в джоба и мога да го потвърдя с множество примери.
Най-дългите ми връзки(продължили години) винаги са били с мъже, които не са имали много, даже напротив-много често аз сама съм им помагала финаново. Никога не съм се чувствала тъпо от това, даже напротив.
Тея, които мислят, че парите са всичко рано или късно се убеждават сами точно в обратното...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: dabec6b90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   важно е да съвсем анонимно и искрено отговарям иначе и на моя му казвам че не ми пука но истината е че да

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c8752ceb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Мъжете сте прекалено праволинейни. Слагате всички под общ знаменател. Нека избягате поне малко от Йовковия стериотип за "богатият лош чорбаджия" и "бедният добър сиромах". Имам приятели, както с големи възможности, така и от работнически семейства. Първите знаят няколко езика, учили са в престижни университети в чужбина и са пътували много. Супер космополитни и толерантни хора. Много сърдечни и нямат комплекси. Вторите също са сърдечни хора и приятни събеседници, но в някои аспекти ограничени. Изводът ми е, че не трябва да съдите хората по това дали са богати или бедни. Мислиш, че когато момиче е с момче с възможности, но с неатрактивна визия е с него, заради, заради парите. Но си представи, че този я носи на ръце, обича я, уважава, разсмива, не страда от предръзсъдъци и е опознал много култури и е видял много. А може да е атрактивен в романтиката и леглото :). А в същото време някой красавец да се държи грубо с жените, да ги мачка, потиска и пренебрегва. Така че не винаги това, което виждаш отговаря на твоите стериотипи. Разбира се има и много случаи на проститутки с възрастни мъже, но мисля, че не те са предмет на разговора ни. Дръж се уважително и възпитано(!!! ), защото никой не обича простаците. Бъди коректен, весел и не страдай от предразсъдъци. Любовта сама ще дойде :)
Момиче, 21

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5beec832ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз наистина искам нещо малко, но да е от сърце. Трябва да ценим това, което имаме, а не да го считаме за даденост. Защото няма нищо по-хубаво от това, да има човек до нас, който да прави неща за нас от сърце и с любов - това е безценно. Парите имат значение, но само донякъде. Пример са моите родители - те се карат, само защото няма пари, и затова сме затънали в борчове. Парите в България са средство за оцеляване. Но подаръци не са нужни, когато знам, че човекът до нас ни обича и ни подкрепя от сърце и с любов.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8de4559b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   не ме интересуват. важното е да се чувствам обичана и желана

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 22f5ee425d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От една гледна точка те не са важни толкова, но от друга те са много важни защото трябва да си създадеш семейство, а за да го създадеш нали ти трябва дом, който се купува с пари. Трябва да имаш пари за да си изхранваш децата си. Нали разбираш че не говоря за милиони, но и не трябва да стигаш до нулата. Това е моето мнение.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 34e142fd34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   ова. Имам такава приятелка, отговаряща на описанието. Тя се интересува само и единствено от парите, колите и имотите. Вече ако въпросния мъж, който й е вързал по случайност е млад или поне привлекателен е голям бонус. Ако питаш жените, които изглеждат обикновено, работят и вършат домакинска работа те не ламтят за пари, коли... Не че парите не са жизнено важни и това няма кой да има го отрече, но поне при мен не играят никаква роля в избора ми на мъж.
И ще помоля да не изкарвате всички жени меркантилни и повърхностни. Това са онези жени, които обикновен мъж не може да си позволи. Повечето ми приятели живеят в домовете на техните нежни половинки, а не обратното. По тази логика....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8c47f82855
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Да! Парите са важни! Дори голямата любов се изпарява без пари! Зная, че е труден момента, че всеки има такива, Но колкото и да лъжат и да се правят на хрисими, както жените така и мъжете, парите са важни. Нима мъжете не заглеждат добре облечени жени, ако е така, защо се заглеждате по фолк гърлите- които дори в по- голяма част са и безмозъчни. Нима вие не искате и не мечтаете да отидете на почивка, без да мислите за пари, да се забавлявате, да отидете на круиз някъде. Всички искаме, не само жените, но и Вие мъже! Важното е да се стремим всички да постигнем общо стандарт на живот.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 27de8fe46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Много ясно, че са важни. Не може единия да гледа деца, да чисти, готви, пере, да работи от 8 до 5, а друг да си почесва топките пред телевизора. След като една жена може да си осигури сама някакъв доход да излезе на квартира, да работи и да е самостоятелна за какво й е мъж, на който през ден му се чупи колата, спинка при мама и чака отнов мама да му пере чорапите. Същото е и при мъжете - не може тя да ходи по солариуми, кафенца, почивки, а мъжа да се трепе, заради фасоните на някоя пикла.
Каквото и да си говорим парите са важни, ако единия е свикнал на по-висок стандарт, но някак си сме свикнали мъжете да издържат жените, обратното изглежда жалко.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 61e4cd75c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   По принцип в последно време много от момичетата/жените са доста меркантилни, но още има и такива, които не са. Дори и да казват, че им е все тая дали има пари момчето/мъжа те се радват на това дали момчетата плащат сметките или им подаряват по-големи подаръци и прочие. Но ако ти значиш повече от някоя "подвижна банка" за момичето ще тя ще те оцени такъв какъвто си. Но разбери, че всеки ще се радва на по-големите подаръци и тн.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ed212a32b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Жена съм на 18 години, за някой момиче. Парите винаги са били на първо място. Казват, че с пари не можеш да си купиш здраве и куп други неща, но без тях можеш ли да живееш пълноценен живот? Не мисля. Искам Партньорът ми да може да ми осигури всичко от което се нуждая... както и на бъдещото ни семейство. Откакто съм се родила виждам, че парите са основен проблем в семейството ми и като цяло света.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5b3169dca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Абсолютно честно: хубаво е, като ги има, тогава разполагаме със спокойствие и увереност, дори и да не ги харчим за нещо специално (извън пазаруване, сметки, бензин, някоя и друга вечеря, билет за театър/концерт).

Ако хич ги няма, дори и за тези основни разходи, това често води до стрес, притеснения. (Но някои хора могат да се вдъхновят и да се хванат да печелят сериозно :-))

Как липсата на пари се отразява на връзката много добре показва нейната дълбочина, показва какви неудобства, какви жертви си готов да търпиш заради партньора си и съответно колко държиш на него. Същи дали разчиташ преди всичко на себе си и носиш отговорност за живота си, или искаш да използваш партньора си, за да му се метнеш на врата да ти е по-лесничко.

Давам бърз пример с моя партньор, който е МНОГО по-голям от мен. Когато се запознахме, разполагаше с пари и с голямо удоволствие плащаше всичко, правеше ми хубави подаръци и т. н. Той е богат човек, инженер, който работи в чужбина и печели по 8-10 000 евро на месец. Сега си търси нов договор. Не обича да дава парите на евреите (в банка) и затова всичко е вложил в имоти - има доста в България и Африка. Сега обаче кешът свърши, а не успява да продаде нищо. Зарязах ли го? Не, с удоволстие покривам всички разходи, които мога и даже се гордея със себе си. Той досега не е изпадал в такава ситуация. Води записки и знае колко хиляди "дълг" има. Някой ден ще ми го върне, щом започне пак работа, а аз ще похарча парите за нас.

Парите за нас са тема за разговор както всяка друга. Когато не можем да си позволим нещо, си го казваме спокойно и се лишаваме от него.

Надявам се да съм ти била от полза.

Ж26

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 11dd4288fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

23.   Не съм жена, но ще ти кажа, че парите са изключително важни! Не говоря за милиони, за яхти и почивки на Малдивите - жените, които на всяка цена търсят това не са чак толкова много. Но е изключително важно мъжа да има повече пари отколкото са му нужни за ежедневните неща, като храна, сметки и т. н. В противен случай, връзката с този мъж, рано или късно ще стане скучна. Той няма да може да си позволи да заведе приятелката си на дискотека, бар, ресторант или друго място от този род. Няма да може да си позволява да й прави някакви подаръчета от време на време. Поради тази причина бедният мъж има ниско самочувствие, а това е супер отблъскващо за почти всяка жена. Това е докато сте само гаджета. Ако говорим за съпрузи, тогава нещата стават още по-страшни. Коя жена иска мъж, който не би могъл да дава стабилност на семейството си? Мъж който не би могъл да подсигурява нуждите на децата си? !?

Клишето, че парите не са важни отдавна е опровергано от фактите!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c8752ceb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   Обективно погледнато... не са много жените, които поставят парите на първо място. Но колко са мъжете, които поставят красотата на първо място и биха си взели грозно момиче? Кой е по-големия интересчия, а?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fd817ffeff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   да, важни са и то много... но наистина от гледна точка на това да сме по-спокойни... да си плащаме сметките и да си позволяваме да си купим някое парцалче.. но когато си помисля, че ще бъда зависима от някой заради пари, предпочитам да живея без твх...
жена, 29г

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9e3562e886
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Много са ми смешни такива мъже, дето задават такива въпроси и обвиняват жените в меркантилност. Аз искам да ги попитам тях - на вас би ли ви било приятно да живеете без пари, да мизерствате, да няма какво да ядете, да не излизате, да носите стари парцали от секънд хенд. Едва ли има човек на този свят, на който му е приятно да живее в мизерия и все да се стиска и ограничава, независимо дали става въпрос за мъже или жени. Така се изкарват нещата все едно само жените искат пари, а мъжете разбираш ли карат на фотосинтеза, като реално погледнато мъжете са много по-вторачени в парите и стигат дори до крайности за да изкарат такива. Да аз като жена ще кажа че парите са важни, и ако има човек който да ми каже обратното ще му се изсмея. Нима протестите на които сме свидетели в момента не са отново заради пари. И да, не искам някой бедняк, който да няма една стотинка и да разправя, че парите не са важни. Също така не бих се хванала и с човек, само заради парите. Искам човек който да харесвам и да се стреми да се развива във всяко едно отношение. На теб самия би ли ти било приятно да си с някоя жена, която само седи и нищо не прави и говори празни приказки? Едва ли! Всеки човек иска нещо по-добро за себе си и никой не иска да живее скапан живот.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 73dcde6562
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   До 21. Това което ще напиша, няма да има връзка с темата, но може и да те накара да се замислиш, за приятеля, които имаш и му даваш средства(прочетох хиляди), които едва ли ще ти върне. Самия аз живея в западна държава, от 25 години и съм в час за животът назапад, за разлика от теб. Не казвам че ти лъжеш(няма откъде да знаеш), а че предаваш неща, които нямат нищо общо с истината. Пишеш че е инжинер и взимал заплата 8-10 000 евро... Няма такава заплата и дори и будесканцлера на Германия неполучава такава. Другия момент е, че няма западняк, които да получава заплата наръка. Ако нямаш банково конто, няма да получиш заплата. Пари кеш взимат само работещите начерно(за да нехванат работодателите им) или измамниците. Това за банките на евреите са пълни глупости(Европа не е Америка). Тук живота е устроен така, че за всичко ковто се нуждаеш не са ти необходими кеш пари(от вестник до самолет, можеш да си купиш с карта или превод). Плащащите наръка, поголеми суми от 10 000 евро подлежат на щателна проверка от полиция и финансии(става автоматично пренасочване при каквато и да е полупка). Всеки носи в джоба си дребни суми от порядъка на 100-тина 200 евро, но всичко останало е в банките... Незнам дали си наивна или причината е друга, но богатия ти приятел, които има имоти поцял свят, да взима пари от теб... нещо не се връзва... А по темата. Парите неса важни само за тези които ги имат. Само с гола любов не може да има никаква перспектива и рано или късно, битовите проблеми стават основен фактор за раздяла или беднотия примесена със самосъжаление. Така че оправдавам жените, които приемат фактора пари, като необходимост.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 122ad633a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

29.   N 22, ти сега плащаш, но знаеш, че рано или късно пак ще има парички ;)

Авторе, да важни са парите! Няма ли пари няма и любов, кой каквото ще да ти разправя за морал, меркантилност и пр.
Всъщност жените харесват самочувствието на мъжете, а него го има когато е финансово подплатено

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f7a96c2e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Тук сега всеки който каже, че парите нямат никакво значение ще излъже само себе си! Много семейства се разбиха заради тях. Хората се озлобяват, когато не могат да осигурят елементарни неща. Но и съм виждала на какво са способни излишните пари. Златна е среда е най-хубава! Много е важно да не забравяме от къде сме тръгнали и да се научим да живеем и с малко, и с много! Ако не друго, парите са най-преходното нещо. Имам връзка от 6 години. През тези 6 години сме имали периоди, в които сме имали страшно много, имали сме и такива периоди, в които с месеци стоим само в къщи. Не се приехме за даденост нито когато нямахме нищо, нито когато имахме всичко. Когато наистина има любов, средствата остават на заден план. Когато сме в трудни моменти е вярно, подаръците са малки и символични, животът е еднообразен. Но пък начинът, по който се чувствам когато ме посрещне с роза в ръка или пламъчетата в очите му когато за рождения му ден тортата е мое дело.... тези неща са несравними. Няма спор, че скъпият уикенд без повод, почивките и скъпите клубове не са интересни... Така доста разнообразяваме и се забавляваме, но в крайна сметка когато денят свърши пак оставаме аз и той срещу света :)
момиче 23

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 491e2f3ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Да, важни са. Повечето жени лъжат, че нямат значение.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: bf4e8fd0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Бих се чувствала неловко, ако мъжът до мен е по-зле финансово от мен. Но пък и не искам да е някакъв богат, който си мисли, че всичко се купува с пари. Честно казано, ако мъжът до мен има прилична професия и получава нормални финанси, които знае за какво да похарчи или пести, не виждам какъв е проблемът. А относно подаръците за жените вече, зависи много от мъжа, не толкова от парите, колкото от това колко му се дават и как е възпитан. Ако жената не е няква златотърсачка, ще се зарадва и на малки подаръчета, стига да са избрани с вкус и направени от сърце. Тези неща си личат.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 72606229de
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Разбира се, че са важни. Тези приказки- "Аз не съм за парите" "За мен парите нямат значение" са толкова банални и изтъркани. Всеки иска да живее, колкото е възможно по-добре. И няма нищо лошо в това.
Ели

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1b11e1478a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Да важни са, ако ги нямаш къде ще заведеш любимата, на обиколка по улиците ли?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6f8904d2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Парите в днешно време са измерението дали мъжът е годен за баща. Колкото повече пари има толкова е по справящ се в живота. Преди хилядолетия се е гледало, дали ще може да изхрани поколение, колко е силен, дали е добър ловец, днес се гледа. Тъй като днес изхранването на поколение се измерва в пари разбира се, най- добрят за баща е този, който е успял да изкара повече.
Точно както мъжете гледат жената до тях, да има добре изглеждащи млечни жлези /за да храни поколение/, да има широк таз /красиво дупе/ за да ражда лесно, да е добра, нежна, образована, възпитана и елегантна /за да възпитава добре поколението/.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 896aad4a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Знаеш ли,

ти първо не си попаднал на добра компания. Покрай теб всички са такива и затова така си мислиш.. Сега ще ти кажа как съм аз и покрай мен.

Не се захласвам по чужди пари. Ама изобщо не ме блазнят. Плащам си сметките сама и т. н.
ОБАЧЕ - изобщо не бих търпяла някакъв нехранимайко, дето два лева няма в джоба си и не може да си изкара.

Това е. :)

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b7777d547f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

37.   И въпреки всичко - най-ценното в живота е това, което не може да се купи с пари.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6f8904d2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   И кое по точно не може да се купи с пари №37? Или просто ти се пишат поговорки и клишета от комунистически времена!
В днешно време и здравето е пари, и красотата е пари, и добротата е просто добър пиар, и като се замислиш и любовта си избираш ако може да се справя /да изкарва пари/.

/Модератор7 - Не можеш да си купиш много важни неща, като истински приятели и ум в главата. Секс можеш, но истински чувства няма как да купиш.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a35c77ee15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Ами аз се опитвам да си самовнуша, че парите не са от значение, но бога ми те са най-важното средство за оцеляване и не само. С приятеля ми имаме страхотни отношения и всичко, но нямаме пари и от там... аз за себе си мога да кажа, че всичко умира в мен, писна ми да седим само в нас или в тях, писна ми да не можем да идем на едно кино, писна ми да сме само между тези 4 стени. И предпочитам да си седя сама. Парите просто имат значение. Който твърди обратното се самозалъгва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 45f1805ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Аз съм мъж - мога да кажа само едно за парите: имат значение само когато са по сметка! Аз лично съм отнемал жени от мъже много по-богати от мен и съм бил щастлив с тях! Имат значение до там за да ти позволят нормален живот и да не мислиш за тях постоянно, което в България е малко трудно предвид положението, което се намираме! Разбирам младите момичета, че си търсят богати чичковци, не им е лесно!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6cc5990bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Предполагам, че повечето от коментарите са на жени. Всичко е важно, нали така... , важно за повечето от Вас, да Ви издържа мъжа, нали така. Само че, не знам откъде е тази порочна логика, в такъв случай ние - мъжете, май при всяка по-сгодна възможност следва да си хващаме някоя младичка и сгодна женица... Или при първата бръчка трябва да се обръщаме към някоя без бръчки и със стегнато тяло? Хайде сега си помислете още веднъж дали в днешните условия не следва да работите наравно с мъжете? Защото ако искате мъжа Ви да Ви издържа, трябва да сте като в арабския свят - да мълчите, да слушате безпрекословно мъжа си и да му се подчинявате тотално. Искате ли го това? Вероятно не, нали? Навремето, заради семейния бит жената е раждала по 10-15 деца и просто поради тази причина - непрестанна грижа за децата не е имала никаква възможност за работа. Но пък е изкарвала пари от дома като е тъкала, заедно с по-големите й дъщери, например или е месила хляб при наличие на пещ у дома в по-бедните села за цялата махала. Сега не е така. Защото да, важно е мъжът да изкарва пари, но също така е важно и жената да работи наравно с мъжа. Просто битът на градските условия и съвременното общество изискват това. Всичко друго са врели некипели от типа "Гладна кокошка просо сънува". С този успех някой нека повдигне темата "Важно ли е жената да е вечно стегната и красива". Е хайде уважаеми жени, постигнете го това без много пари. Не може, нали. И сега отново опираме до това, защо пък една жена ТРЯБВА да е паралийка. Така, че уважаеми дами и господа, нека да не обобщаваме, а да се търпим един другиго, па' дори ако ще тоя' или тая' да е и без пари. Всичко зависи от човека - дали си заслужава, а и от потенциала да изкара пари, нали така? Щот' днес беден, утре може да си богат, нищо не се знае. Както го има и обратния вариант. Така че да не се окаже че паралията, на когото си се точила, в един момент му секне капитала :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2ba56ab444
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Мъжът до тебе може да няма пари, но трябва да има потенциала да ги прави, а това значи образование или занаят, амбиция, отговорност и т. н.!
Уви, живеем в материален свят и много бързо писва "закуска, претоплена на парното", ако има парно, разбира се!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: beb425f74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Много интересна тема... Естествено, авторът получи отговора, който и очакваше- жените твърдят много смело, че не ги интересуват парите, а я колко интересно- виж как анонимно всичко си казват! Само дето вземат да се отклоняват от темата- казват, че са важни, защото без тях не може човек да живее нормално. Да, всеки знае- няма как да градиш семейство без пари. Няма как да да осигуриш бадещето на децата си и да имаш покрив над главата си без тях. Но тук мисля, че мъжа (или момчето, незнам на колко е години) не пита колко са важни за живота на човек, а пита- колко са важни парите на мъжете за нас- жените! Естествено, и аз съм на мнение, че мъжа е силната половина, и като такава- трябва да поеме главна инициатива в семейството, вклщчително и финансите. Но ние сме тези, които пожелахме и наложихме еманципацията и именно ние нямаме право да искаме от мъжете още и още. Ние пожелахме да работим и да се утвърждаваме на равно с тях, за това нека понесем последствията си- да не се оплакваме, че мъжете не ни осигуряват както ни се иска финансово. Защото, жени- нека си признаем- когато имаме нещо, почваме да искаме още и още, никога не ни стига. Не се радваме на малкото. Именно за това мъжете се оплакват, и с право, че жените са материалистки. Има жени, разбира се, които са щастливи и без много пари с мъжа до себе си, но са рядкост. Всъщност, истината е, че който е живял и на двата полюса- и в бедност и в богатство, най-добре цени парите. Защото бедният, видял парите се полакумява и решава, че е дошъл момента да промени живота си завинаги. Богатият е свикнал да му бъде давано всичко на готово. А този, видял и двете действителности, може по-добре да цени парите, защото знае и че са необходими, знае и как се изкарват, знаят и че не са най-важни. Често моят объркан и труден живот ме кара да се замислям- защо не стана някоя сантиментална материалистка? Няма ли да бъде много по-лесно? Защото и аз имам мечти- доста високи при това, имам цели- които ако не постигна, живота ми не би имал смисъл. Но нямам сплотено семейство, нямам материални възможности. Питам се- как ще следвам, как ще издам книгата си, как ще си имам жилището, което искам за да създам семейство, след като нямам средства и никакви изгледи за такива. Колко жени се уреждат с богати мъже и устройват живота си. Но... в следващия момент, след тези мисли идват други- щастливи ли са? Добре ли живеят и изобщо дали знаят какво е живот? Животът е чувство- цялостно такова, но и изграден от хиляди други в ежедневието ни. Ако човек загуби чувствата си, как ли ще живее, като не може да почувства живота си? Да, аз искам пари. Обичам ги! Но не обичам мъже с пари! И аз имам познати богати, имам възможности да бъда с богато момче, с което живота ми ще е лесен. Но въпреки това съм с момче, което живее в мизерия, но няма и пари. Давала съм му, плащала съм му сметките, работила съм повече от него и съм търпяла недоволството му от вечното ми отсъствие и ангажираност, но съм щастлива! Защото когато аз свърша парите, той ще ми даде. Когато сега аз напуснах работа, той плаща сметките. И няма значение кой е дал повече и по-малко, защото ние никога не сме говорили за пари, не сме си държали сметка за тях (въпреки че сме живяли и заедно на квартира), не сме делили нищо. Кой какво е купил и колко е похарчил по другия няма значение. Важното е духовната връзка помежду ни, разбирателството, любовта. Когато сме в тежко положение, помагаме си кой както с каквото може и се гушкаме вкъщи, защото не може да излезем. Даже може би греша, но аз съм такава, че когато аз изкарвах повече пари му давах повечето на него. А сега когато той изкарва аз не- трябват ми но се инатя и се карам с него, но не искам да взема. Неудобно ми е, защото не е длъжен. Да, това е истината- никой не е длъжен да издържа другия! Независимо мъж жената или жена- мъжът. Ние пожелахме да бъдем равни- следователно никой не ни е длъжен да ни издържа, и ние не сме длъжни никому. Защото човек често се сблъсква и със самотата в живота, за това е важно да умее да се справя и сам. И сега жените ще кажат- ама мъжа трябва да носи повече пари в къщи, защото може и двамата да работим, но само жената върти къщата- чистене, готвене, деца и т. н. , след работа, докато мъжът от работа наляга дивана. Така отговорностите на жената стават повече. Ами на тези жени мога да кажа само едно- научете мъжете си да си разделяте и тези задължения. Така работата ще е по равно, доходите по равно, домакинството по равно. Нали искахме да сме равни? Значи нормално е колкото да даваме, толкова да получаваме. Моят мъж ме буди със закуска, пуска пералня, докато аз мия мивката и пазарува, докато аз готвя. По този начин вниманието ни е насочено към това как да се справим с трудностите, а не кой от кого повече пари да вземе, да се облича модерно!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4672e07352
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Аз смятам, че парите са средство за преживяване, но не трябва да са цел в една връзка. В крайна сметка кой не обича да има пари или да не мисли как ще си плати сметките, но е наистина жалко, ако това е единственият и най-важният критерии на повечето жени. Жалко е да смятаме, че един мъж е добър баща само, защото може да купи нова скъпа люлка или количка. Много по-важно е този човек да има отношение, да може да изслушва детето си, да излиза с него да рита топка, да го води в зоопарка, да му бъде баща в истинския смисъл на думата, а не само касичка. Есествено, че всеки иска да подсигури нещо на детето си и не мога да кажа, че не бих се замислила дали да създам семейство с човек, който взима 310лв заплата, но не са ми нужни и хиляди левово. Едно нормално подсигуряване от негова страна и работа от моя страна може да осигури според мен едно нормално същестевуване - без големи лишения, но и без почивки на четири масеце в чужбина. Естествено както казах, ако ми заяви, че не може да намери 100лв за лекарства на детето и някакви такива ще се почувствам много гадно, но не смятам, че авторът визираше такива драстични случай.
Друг е моментът, че винаги ще има моменти, в които или аз или той ще останем без работа. В този живот все пак както казват на английски има ups and downs - демек и спадове и моменти, в които сме на върха. Важно е да имаме волята да се борим. Предпочитам да тръгна с мъж с 400лв заплата, който учи, развива се и работи върху себе си, защото знам, че освен добра комапния, той ще има стремежа след някоя и друга година да се развие професионална и ако има късмет да вземе повече пари. Не бих тръгнала с някой богат лентяй, при който тате носи, мама меси - дори и да има много пари, това не значи, че няма да ги пропилее при първа възможност - пари, които не са изкарани с пот на челото, не се ценят много от тези, които ги харчат. Общо взето нещата са комплексни. Нормално е вяска жена да иска красив, умен, богат и добър мъж, както всеки мъж би искал жена, която да е добра дамикяна, любвеобилна съпруга, красива жена, самоуверена и с добра професия, но и по-отракана в леглото. Все пак е в природата на чоека да се стреми към съвършенство. Но трябва да си даваме сметка, че това са много качества, които е трудно да бъдат събрани в един човек и мисля, че всеки трябва сам да помисли и реши за себе си с кои недостатъци би се примирил и до каква степен. Въпросът е да си дадем реална сметка какво можем да получим и какво можем да дадем, а не само какво искаме и да искаме само да вземаме, но нищо да не даваме.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 3e46ddf3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Да аз не искам така да изглежда, но определено се смущавам ако човека до мене няма пари... просто не съм от хората, на които им е все тая... искам да има пари за себе си най-вече и след това да има пари за да ме вода насам натам... но в същото време аз също да съм заможна и да си позволявам нещата сама :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 081838ff90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Едни харесват пари, други не, но малко от нехаресващите си показват чувствата, така че минават към първите. За жалост се слагат под общ знаменател!

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6cc5990bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Браво на 43 и 44 - писани от жени, разбрали реалностите в живота, а не "мижи да те лажем". Страхотен коментар - 43, много хубав анализ на и насоки за решения. Радвам се, че има жени, които не споделят принципа за "Гладната кокошка". Още веднъж Браво, браво, браво!!!

От коментатор 41

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 462964e378
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Номер 41 и 43 са най-смислените коментари. Останалите в по-голямата си част показват колко изопачени разбирания имат повечето хора. За какво му е на един мъж да си взима жена само заради голата й визия, че на това отгоре и да й задоволява глупавите претенции. Ако се спрем на този вариант, по-добре е такива жени да се сменят на 4-5 месеца, поне да има разнообразие. С голямо съжаление трябва да отбележа, че жени като номер 43 не познавам, въпреки че вече съм на 30. Всички смятат, че мъжът им е длъжен. Да, мога да издържам жена без да работи, но не искам. Искам човекът до мен да има някакви цели и амбиции, да постигаме нещата заедно. Не искам половинката ми да ходи на работа колкото да отбие номера, да прекарва свободното си време по молове, пълни с долнопробни стоки и по цял ден да нищи клюки.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c1e5515734
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Всъщност парите са важни, но според мен не трябва да има голяма разлика в доходите между мъжа и жената. Може жената да печели по-добре, или мъжа по-добре. Но ако разликата е голяма то тогава е твърде вероятно в даден момент единият от двамата да почне да има претенции базирани точно на парите.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c012ede436
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Наистина много смислени коментари. Номер 35 е отговорил/а научно и точно. А коментари 41, 43 и 44 много добре са ги написали нещата. За жалост обаче повечето хора не мислят по подобен начин. Иначе казано силно изразените материалисти са преобладаващата част от хората. Познавам много такива и много малко изключения. Така е, света в който живеем е материален, но именно хората правят света такъв какъвто е. Както преди време Бойко се изказа леко простовато, но пък много вярно - "Такъв е мат'риала - лош". :)

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1909035dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Трудно се живее, брат, в материалния свят
Не виждаш път напред, но не поглеждай назад

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker