Старата любов ръжда не хваща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Старата любов ръжда не хваща
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 4849 пъти
За годините си /над 30/ имам достатъчно опит с мъжете. Обичала съм, обичали са ме. Приятелки често искат съвет от мен и обикновено има защо. Когато ме послушат, не бъркат. Не знам дали пиша толкова защото аз сега се нуждая от съвет или просто имам нужда да споделя, за да видя как изглежда историята през чуждите очи. Преди 13 години ходех няколко месеца с момче, в което бях истински влюбена. Не просто ходех с него, а живеехме заедно. С никого не съм се разбирала по- добре. Нямахме тайни, не се лъжехме, винаги имаше за какво да говорим, макар да не се разделяхме по 24 часа, не си изневерявахме и не сме имали скандали, а малките спорове се решаваха бързо. Идеално? ! Не знам, в моите спомени е такова. Стана така, че пътищата ни се разделиха, и двамата заживяхме по други места. Приятелството между нас остана и за мен това е най- хубавото. За последно се чухме през 2004 по телефона, а после той мистериозно изчезна. Търсих го как ли не, чрез кого ли не, но не го откривах. Само научих, че е в чужбина, където съм и аз, а по- късно, че има сериозна приятелка. Когато най- накрая разбрах къде точно живее помолих моя приятелка там да ме свърже с него. Тя обеща и месеци наред нищо не се случи по въпроса. В навечерието на 3 март, тоест преди 10 дни, той сам ме откри, във фейсбук, сред приятелите на приятелката ми. Не мога да ви опиша радостта си! Разменихме скайпове и телефони и сега общуваме всеки ден, тоест, всяка нощ! :) От известно време си няма приятелка. Говорим си така, както някога. Разказваме си кой как е живял през всичкото това време, споделяме кой как се е чувствал след раздялата ни и осъзнаваме колко хубава двойка бяхме и как все още се разбираме прекрасно. Аз не мога да гледам на него само като на приятел, пеперудите в стомаха ми пърхат при всеки наш разговор. Не правя планове да се съберем отново, макар тайничко да се надявам скоро да се видим и това да се случи. Все още не поставям този въпрос директно, само се шегуваме, че трябва да се оженим, защото с кого друг бихме се разбирали така... Майка ми и приятелки казват да не се вълнувам много, защото нещата може да си останат във виртуалният свят, но аз не спирам да мисля за него. Като си помисля, че навремето така се събрахме, първо се сприятелихме и дълго си говорехме... Дали понякога историята се повтаря?

Боби

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5990a8a246
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят бивш винаги повтаряше за старите си приятелки докато беше с мен „Стар вестник не се чете отново“ - това е единственото полезно нещо, на което ме научи. За да скъсаш с някого си е имало причини. Хората вярно се променяме, но характерът си остава същия. И така... аз скъсах с този и от тогава не съм го търсила и виждала - и това е добре така.
Аз не вярвам, че твоят човек си няма приятелка - най-вероятно те лъже, зад да продължаваш да му обръщаш внимание онлайн. Предложи истинска среща - ще видиш, че ще си измисля оправдания. Но дори да нямаше приятелка и да се съберете, нещата ще свършат като миналия път - стар вестник просто не се чете отново! Старата любов не хващала ръжда ли? Ако е довела до късане то изобщо не е била любов на първо време! Истинската любов преодолява всякакви граници

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: da51e40f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм на мнение, че не бива да хвърчиш от сега в облаците, защото на думи всеки може да каже, каквото искаш да чуеш. Още повече сте далеч един от друг, не е като утре да се видите в квартала или някой познат да ти разкаже от до ежедневието му. Няма лошо да си поддържате връзка онлайн. Като искате направете така, че и да се видите. Номер едно е права с това за стария вестник, но аз като се замисля има един или двама души, които бих препрочела отново по няколко пъти :))) Просто заради тръпката от преди, поне за тези, с които имам хубави спомени. Но да се заблуждавам, че ще се съберем отново, само защото сме се разбирали и ни е било хубаво - това е прах в очите. За всеки край си има причина. А и вече не сте на онези години, големи зрели хора сте, предполагам променени. Недей да таиш големи очаквания, за жалост реалността е далеч по-жестока.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d216976895
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Както ти сама каза - Старата любов ръжда не хваща. Винаги ще има хора, които никога няма да забравим и ще пазим в сърцето и душата си. Хора, които никой друг не може да замени. Хора, пред които всичко друго няма смисъл. Любовта оставя завинаги спомен в нас, ако е истинска. Понякога бледнее през годините както в твоята история. Не сте се виждали, не сте се чували с години, но когато отново това стане всички чувства се връщат. Дано да бъдете заедно пак, искрено ти го пожелавам! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: beb5b2c6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я се стегнете бе, хора! Естествено, че имате шанс!!! Явно и той те обича и навярно и той те е търсил така дълго, както и ти него. Но го изпускай. При това не сте се разделили заради неразбирателство, а защото на тези години хората заминават да учат и прочие. Недей да вярваш на тези песимистични хора, които вече са погълнати от сивото ежедневие и им се струва невъзможно някой да бъде щастлив. Не се отказвай от него, за да не съжаляваш някой ден!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d05f20d12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се захващай!!! И Аз съм на същото мнение като коментарите до тук-те са горе долу едни и същи. Аз преди време така се срещах от време на време с един приятел и ми се отрази добре - направих си някой полезни изводи и си отговорих на доста въпроси, но толкова. Не си мисли че ще се получи нещо. Може да си пишете да се шегувате, но толкоз не влагай чувства, самоконтролирай се!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7d192dc8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря за всички мнения до тук, дори за песимистичните, които ме карат да се позамисля. Разбира се, че ще дам време на времето и няма да се впускам необмислено в пренасяне отношенията ни на нов етап. Номер 1, знам, че не ме лъже за приятелката. Освен това сме наистина с часове, всеки ден заедно, и ако имаше приятелка, то тя щеше да се появи. Пак казвам, отношенията ни с него се базират на доверие и искреност и точно това ме влюби навремето в него. Не скъсахме, разминаха се пътищата ни, а това е различно. Благодаря ти, номер 3! На теб също, номер 4! Не искам да го изпускам, но не искам и да насилвам нещата. Време ми е за наистина сериозна връзка, но нека стане както трябва, и ако трябва. Ще пиша как се развиват нещата. :)

Боби

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e2e9ac4140
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бих искала да кажа, въпреки че нямам този опит, имам една несподелена любов, с която си говорихме и чувахме всеки божи ден. Обичам го от 6 години и все още като го видя изтръпвам.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7d192dc8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, той знае ли за любовта ти?

Боби

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a6303251b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   обичаш ли го не се колебай, момиче да не стане късно, опитай отново, с теб съм, знам какво е да не слушаш сърцето си, и да избягаш,

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7426215076
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря, номер 9! Ние все така си говорим всеки ден и ще се видим при първа възможност. Тогава ще се разбере какво може и не може да стане. Но има шанс, усещам го! Надявам се и ти да намериш любовта!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 дни
hash: d1694d558d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Вече сме 22. 05, а с въпросното момче... какво говоря, той си е вече мъж, продължаваме да общуваме всеки ден виртуално и по телефона. Правим планове да си отидем на гости, но тъй като живеем на два различни острова, а и всеки си има ангажиментите, все още не сме решили кой при кого ще отиде. Само знаем, че ще е скоро. От там нататък, каквото е писано. :)

Боби

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 0014755099
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мъж на твоите години съм, в сходна ситуация като теб съм!
не я бях виждал с години нито на живо нито на снимка нито телефон нищо, търсих я, няколко пъти отивах до мястото кадето живееше, където съм живял и аз преди това ( в чужбина), но нещо все имаше спънки неможах да я намеря и да я видя, за което съжалявах, преди около 6 месеца чрез общи познати видях че има профил със соц. мрежа, мога да ти кажа че по откровени не сме били никога! и ДА имам голямо желание да я видя както и тя мен (поне така твърди), ще се постарая да си направя това лято почивка до тази дестинация и ако е писано.... ммммм! на 8-мото небе! :) но.. блажени са вярващите, каквото сабя покаже, това ще стане, това не е малък период от време и има мн подробностти които ще са твърде дълги за коментар! но според мен... определено си заслужава да опиташ!
не опиташ ли, един ден ще се чудиш дали си постъпила правилно!
успех!
:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 дни
hash: c25e2de72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да, номер 12, ситуациите ни са много сходни! Да живеят социалните мрежи, нали? ! :) От сърце ти желая и аз успех по време на ваканцията и да разказваш после! :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3d55c33a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 12 и авторката, споделете, как се развиха вашите истории, че ми е много интересно :) Надявам се, че сте заедно с любимите хора :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e279a97bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 14, чак сега видях, че е писано тук. Моята история е в застой. С него все така се чуваме доста често в скайп, но за тези две години се случиха доста неща в живота и на двама ни, та все още не сме се видяли на живо, за мое съжаление. Знам, че ако се видим ще се случи каквото очаквам, но може да не е писана срещата, щом така се точи във времето, знам ли. С две думи все още съм в някакво очакване... или не. Щастлива съм, обаче, че имаме контант с него, защото ми е наистина важен. Дано ти да си с любимият човек! :)

Авторката /Боби/

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 44e82802c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Преди два дни моята история получи щастлива /за сега/ развръзка. За времето в което бяхме в очакване моят човек изживя една нова любовна история и известно време не се чувахме. Преди три месеца аз дойдох на работа в нова европейска страна, в столицата и се оказа, че... и той е тук! С приятелката си. Преди няколко дни ми писа, че имат проблеми и се опитва да скъса с нея. А преди два дни се видяхме! След 15 години се видяхме! Една изключително приятна и изпълнена с трепети и разговори среща! Усещането за взаимност, за цялостност, ако мога така да се изразя, не е изчезнало. Пеперудите в стомаха ми също! Чувствата ми към този мъж не са изстинали и знам, че е мой! ;) Ще му дам време, ще изчакам да си оправи отношенията с другата жена, ще го оставя той да ме търси и ще се надявам нещата да потръгнат. Искам го! Сърцето ми усеща, че и той ме иска! Плануваме и нови срещи и отново се чуваме всеки ден. Стискайте ми палци, моля, да не ми избяга отново любовта! :)

Боби /авторката/

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4a1c155795
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Здравей Боби! Ще ти разкажа и моята история. Свързана е с една моя стара и кратка, но силна любов. Запознахме се в един чат през 2000г. Той е българин, но от малък живее в друга европейска държава. Особеното беше това, че беше с 10г. по-малък от мен и въпреки моите притеснения заради възрастта, той настояваше да се видим. Тогава аз бях разведена на 35г., а той на 25.
Имахме много романтична първа среща и си допаднахме от раз. Заживяхме дори заедно за около 3 месеца при мен в София, през лятната му отпуска и ваканция-той учеше и работеше едновременно. Разбирахме се прекрасно, говорехме си непрекъснато, в любовта всичко беше перфектно.
Всичко между нас беше чудесно, но житейско стечение на обстоятелствата ни раздели, не сме го искали-той трябваше да се върне на работа и да завърши образованието си още 2 години. Дълго обсъждахме възможностите да сме заедно, той ме питаше искам ли да се оженим и да замина там с него, но аз нямах възможност тогава, имах бизнес тук и 14 годишна дъщеря от първият ми брак, която имаше нужда да съм до нея, въобще бях с куп ангажименти. Казах му, че най-добре е да се върне и живот и здраве, ако е писано пак ще се видим. Момчето си тръгна със сълзи на очи, но да не изпадам в подробности.
Аз се чувствах доста потисната след като си тръгна, но усещах, че нямам право да го спирам, а и усещах, че няма да се получи нищо от това за момента. Понеже исках семейство и второ дете, а годините си вървяха си казах, че трябва да го забравя и се впуснах в моите си търсения и коректно го помолих да прекъснем контакта. Срещнах се с настоящият си съпруг, с който сме от 2002г. и имаме 13 годишна дъщеря вече. Нито аз на моят съпруг, нито той на мен сме били някакви големи любови, той разведен, аз също, просто се събрахме по симпатия и разум заради общите цели-искане на дете/той нямаше/.
И така годините си вървяха, аз дори бях позабравила за момчето по едно време. Около 2006-та година той ме откри в един клуб по интереси и разменихме няколко изречения. Разбрах, че се е оженил и през 2006-та му се е родил и син. Той все намираше поводи да ме закачи с някой постинг, но аз бях много дистанцирана. Като цяло не знаех подробности за него, а и не питах, за да не давам погрешни сигнали и задълбавам нещата, гледах си прагматично и рационално живота и семейството. На година да сме си писали и то само официално в клуба до 2 пъти случайно, но той винаги влагаше някакъв подтекст в постовете си, но аз се правех на разсеяна.
И така до 15. 10. 2015, когато си отварям пощата и гледам писмо от него... и какво мислиш, някакво невроятно красиво обяснение в любов, за такова обяснение само може да си мечтае една жена! Аз се почудих каквo става, даже го питах сигурен ли е, че не е пратил това писмо по погрешка към мен, тоест да е за някой друг? Оказва се обаче, че грешка няма и аз точният получател. И стана сложно!
Накратко, сторито се оказва: Старата любов ръжда не хваща, както казваш ти. Момчето вече с 10 годишен брак, но който нещо куца. Той ми казва, че се опитвал да ми даде сигнали, но не искал да ми пречи за моят семеен живот и затова мълчал. В интерес на истината от 2010 при мен също има някои особености в брака, но мълча.
Та човекът месеци наред вече е много настъпателен. Иска да се срещнем това лято през юли, когато му е отпуската и да сме говорели сериозно, нямам идея за какво точно, каза, че само очи в очи иска да ми каже.
Опитах малко да го охладя, обаче той не та не, нямало начин, иска среща. Много съм изненадана, не вярвах, че стават още такива неща наяве. В интерес на истината много си падам по него, обичам си го както и преди, обаче си казах, ще бъда по-сериозна, защото нямам сили за поредно разочарование.
И така, вече няма накъде и през юли живот и здраве трябва да се видим, запазил е билетите си. Идея нямам какво точно му се върти в главата, ще видим. Все пак са минали вече 16 години, той е 41 годишен стабилен вече мъж, аз съм също по-различна. Разменихме снимки и той ми казва, че в неговите очи не съм се променила и си ме харесва и мечтае за мига, когато ще ме прегърне.
Та и аз съм на твоят хал, пожелавам си красиви малки моменти, за повече и не се надявам!
Успех ти желая, разбирам какво ти е! Дано при теб нещата се развият и да бъдете заедно като семейство!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 41b2e49364
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравей, номер 17! :) Историята ти е доста вълнуваща! Нямам търпение да разбера дали сте се срещнали през юли и какво се случва сега с вас? ! Реално все така жива ли е тръпката?

Аз съм си отскоро в България. С моят човек изживяхме няколко интересни месеца на срещи и драматизъм, защото другата жена в живота му ужасно обърква нещата, както и други подробности. Все пак любовта ни е жива, убедих се напълно в това след романтичните ни моменти! Продължаваме да поддържаме контакт, а аз да се надявам да се съберем. Нещата стават както са писани. Щом се открихме на другият край на света, съвсем "случайно", значи и общо бъдеще не е изключено. Аз съм оптимист. Дано пожеланието ти да се сбъдне!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker