Втори шанс. Страх да не сгреша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Втори шанс. Страх да не сгреша
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2233 пъти
Здравейте,
Преди 4 години моят приятел ме изостави, реши че не съм за него. Повече от година и половина след това се лутах, докато започнах да излизам със сегашния ми приятел. Той не е лошо момче, но е доста несериозен и не мога да разчитам на него, не крои никакви планове за бъдещето и не знам дали някога изобщо ще ми предложи брак. Доста се караме и спорим, но въпреки това знам че ме обича, пък и аз имам чувства към него.
Преди няколко месеца се видях с бившия ми приятел. Още като ме видя и срещна погледа ми видях в очите му че още има чувства към мен. Личи си, този поглед не мога да го сбъркам. Видяхме се 3 пъти и даже го запознах със сегашния ми приятел. След това той си замина, защото живее в чужбина.
Още като се видяхме ми разказа как не му е провървяло и така и не е могъл да изгради връзка. Започна да ми пише по-често и даже да ми се обажда. Веднъж сякаш на шега ми предложи да пробваме отново и от тогава започна да прави всякакви сметки как да стане така че да се видим и как да подреди нещата и да промени живота ми изцяло. Предложи ми да замина при него първо на екскурзия пък после ще видим. Аз много обичам екскурзиите, а сегашния ми приятел едва го навивам да идем някъде дори за един ден. А бившия ми предлага страхотна екзотична екскурзия, за която от малка мечтая. Наистина неустоимо предложение, но аз не съм такава. Не мога да се съглася. Истината е че нямам чувства към него или са изчезнали или са някъде закътани вътре в сърцето ми и аз не мога да определя. По-скоро имам чувства на състрадание и съжаление към него, мъчно ми е да го гледам тъжен, но в крайна сметка той си избра това, той ме напусна. Последните месеци имахме доста разправии със сегашния ми приятел и понякога наистина ми идва всичко тук да зарежа и да хукна там където ме канят и където съм желана, но знам ли дали няма да постъпят пак така с мен и да ме изоставят.
Не знам как да постъпя. Не искам да отивам на екскурзия само за да ида на екскурзия, не искам да залъгвам бившия и да наранявам сегашния. Бих могла да ида само на екскурзия и да видя какво ще стане и да реша, но не е честно спрямо бившия, а и той очевидно очаква друго, очаква че ще се съберем. Преди време като бяхме заедно имахме едно вълнуващо пътуване до далечна страна.
Не знам как да постъпя от една страна изкушаващата екскурзия, която едва ли някога сама бих осъществила, от друга страна сегашния ми приятел който едва ли ще успея да навия да идем някога някъде. От трета страна бившия който уж твърди че ме обича и че е сгрешил и ми предлага уреден живот и може би дори сватба и деца, от четвърта страна сегашния приятел, който едва ли някога ще се реши на сватба и деца, макар че в началото много искаше.
Много съм объркана. Разумът ме праща при бившия, тъй като има много повече изгледи да имам семейство и деца има и желание за тези неща, а сърцето ме държи при сегашния, с който не виждам общо бъдеще предвид всичките ни разговори за това. Не знам дали обичам достатъчно и сегашния или просто съм свикнала с него и съм се привързала, а бившия също не мога а преценя дали го обичам или просто му съчувствам. Толкова е трудно да реша. От една страна с бившия всичко ще е уредено и нищо няма да ми липсва имаме общи интереси към екскурзиите. От друга страна със сегашния всичко изглежда толкова трудно и бавно постижимо най-вече защото е много нерешителен и относно стремежа ми към разнообразяване на ежедневието имаме големи разминавания.
Трудно е да реши човек, когато му предлагат такава чудесна оферта, толкова изкушаваща и желана, но дали тя е правилния избор или изкушение за което после ще съжалява цял живот. Или пък обратното ще съжалява за пропусната възможност. Не знам лошото е че годините минават вече съм над 30, вече искам семейство и деца, които със сегашния приятел са мираж, а бившия мечтае за това от доста време вече, тъй като е и по-голям. И все пак със сегашния приятел съм вече повече от 2 години, свикнах с него и макар да ме ядосва много понякога си го обичам и не бих постъпила лошо с него. Аз искам да остана тук в родината си, не искам да отивам на другия край на света да живея. Дори тук да имам затруднения и да не мога да постигна всичките си мечти предпочитам това, отколкото да отида някъде заради една мечта и да съжалявам после и да бъда отново изоставена (не че и сегашния не може да реши да ме изостави). И като се замисля сега бившия сякаш си поставя някаква цел и не се отказва докато не я постигне, а после май бързо му омръзва и се отказва, така че не знам какво да очаквам и от него имайки вечегорчив опит с него. А сегашния приятел не си поставя никакви цели, и не крои планове, което не ми харесва много, но поне за момента мисля че не би ме изоставил.
Имах нужда да излея това което тая вече два месеца и не ми дава мира. Ще се радвам ако ми дадете някакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2bd08672db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке - ти решаваш, но аз не познавам човек, който избирайки материалното пред Любовта да е останал щастлив.
Иначе - бившият ти използва най-старите кукички на мъжете - материалното и обещанието за семейство. Така доста мъже лъжат жените, а жените са прекалено глупави да им се хванат, но накрая получават само унижения и едно здраво ч... не. Защо те е зарязал навремето, помисли?
Ок, дори да се сбъднат нещата, които ти обещава. За какво те иска същност - ти си му резервния варянт - опитал е с жени, които действително е желал и ти си като гаджето в чекмедже, което знае как да манипулира, за да му падне, за да не е сам и да има инкубатор за децата си. Мислиш ли, че ще те уважава някога и ще ти има доверие? Та ти се превръщаш в чиста проба предателка и лека жена, която се е продала за една екскурзиика и едно обещание.
Да, ще избереш лекото и мекото на пръв поглед, но те съветвам да си скептична, защото доста голяма част от емигрантите ни в чужбина живеят мизерно и там. Да не говорим, че няма да имаш право на работа (поне в началото) - а и бързо ще гледа да ти направи децата и ще станеш негова заложница и робиня, защото къде ще ходиш? Нищо няма да имаш в чуждата страна /може би и без език/, никого няма да имаш, а и няма да си в състояние да храниш децата си без него - дори да пътуваш без него. Познаваш го, била си с него 4 г. - представи си да си изцяло във властта на този човек за следващите 40???
Съвет - мили момичета, не се лъжете от сладки обещания за лесен живот в чужбина. Семейството и децата не бива да са самоцел, защото могат да ни обвържат с някой жесток и дори ненормален мъж до живот. Мислете хиляда пъти преди да загърбите любовта заради материалното. Мислете хиляда пъти преди да зарежете мъжа, които ви уважава заради този, който ви е унизил в миналото. Децата и семейството могат да се превърнат и в ад за тази, която се е обвързала с мъж, който не я обича и уважава и е ЗАВИСИМА на 100% от него.
Всяка почивка трае определен период от време, после свършва и започва истинския живот. Златната клетка също е клетка. Хората, които обещават морето и звездите обикновено нямат намерение да дадат каквото и да е било, затова е лесно такова обещание - обещание, при което знаеш, че ще вземеш повече, отколкото действително имаш да дадеш.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 72318e2c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрепям мнението на номер 1. Човек, който веднъж те е "предал", ще го направи отново.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5215758c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти кое предпочиташ да си господар на живота си или друг да решава вместо теб кога грешиш и кога не?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0886595d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката
Здравейте,
Благодаря за коментарите. Аз съм го решила, просто се страхувам един ден да не съжалявам. Решила съм да остана със сегашния приятел, въпреки че и с него нещата не вървят много добре и както ми се иска. Но него обичам и го харесвам и имам привличане към него.
До №1 не съм ходила с бившия 4 години, а само 6 месеца. Той си е уредил живота там има добре платена и ценена работа и собствена къща. Но иначе си права ще съм зависима за всяко нещо от него, а аз искам сама да мога да се издържам и да имам свой дом и кола, а не да съм толкова зависима, което там няма как да стане. Знам че и работа трудно се намира, особено пък по специалността, така че това ме обрича по цял ден да стоя в къщи. И книжка трябва да изкарам и там защото тукашните книжки важат само за кратко там. А там без кола не си за никъде, никъде не може да мръднеш. Другото което не ми харесва в тази идея е че трябва да напусна страната и да живея много далеч. Това ще ми тежи много да съм далеч от близки и приятели. За това и преди когато бяхме заедно с бившия аз не исках да замина и той реши да ме остави. Иначе езика го знам, макар че не мога да говоря много свободно. Иначе виждам че има чувства към мен, но лошото е че той често си сменя решенията и не мога да му се доверя.
Както каза номер 2 щом веднъж ме е предал пак ще го направи. А не мога да рискувам всичко което имам тук (приятел и работа) за да съм изоставена след няколко месеца.
А иначе бившия винаги е много настъпателен като реши че иска да постигне нещо, но после явно бързо му омръзва и като види че не е така както го иска се отказва без много да се замисля за последствията за другите и за самия него.
Благодаря ви за съветите, имах нужда някой да потвърди и подкрепи моето решение и да чуя мнения за да се убедя в правотата на решението ми.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e5d7503851
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Искаш да се продадеш за една екскурзия, на човек, който те е предал и година и половина си се лутала, и това е човек, към който изпитваш съжаление... Ти на 15 ли си или ти е толкова ограничено мисленето? !?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker