Трябваше ли да премълча истината? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябваше ли да премълча истината?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2291 пъти
С приятеля ми сме заедно от година и малко. Още от самото начало имаше неща, които ме правеха нещастна, но се надявах, че това ще се промени. Той е затворен и дистанциран човек, не обича да разговаря на теми, свързани с чувства. Но си мисля, че човек трябва да се опитва да преодолее себе си донякъде, ако държи на партньора си. Не виждам такова желание в него. Все още не можем да си говорим открито, не споделяме кой знае колко. Когато се опитам да говоря за проблемите в отношенията ни, той винаги ги отрича. Като му споделя, че съм се почувствала зле от дадена негова постъпка, той казва, че това са глупости и за него всичко е наред между нас. Като цяло накрая излиза, че аз съм виновна, че го изкарвам кофти човек и явно през повечето време сънувам това, което се случва.
Освен неуспешното ни общуване, не се чувствам обичана и харесвана като жена. Когато наскоро му казах как се чувствам, а и че не говорим на един език, той отрече всичко. Що за отговор е „Никога не съм смятал, че нещо не е наред във външния ти вид“, когато кажеш на един мъж, че понякога виждаш в очите му, че не те харесва… За него всичко било ок между нас. Отново излезе, че си въобразявам и явно интуицията ми я няма никаква. Пак се възмути дълбоко заради това, че виждам недостатъци в държанието му, той бил добър човек, а аз съм го изкарвала пълен идиот... Ок, никой не се радва на критика, но какво трябваше да направя - да премълча, че се чувствам зле, за да не го засегна и докога?
Сега една част от мен се чувства виновна, защото не искам да го наранявам и обиждам, а той вече си направи изводи за това как го възприемам (макар да не съм употребявала, каквито и да е определения). А друга част се ядосва на факта, че отказва да се постави на мое място и бърза да хвърли върху мен вината за моментите, когато ми е било обидно заради неговото студено и нетактично държане.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: ab111e5b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Но си мисля, че човек трябва да се опитва да преодолее себе си донякъде, ако държи на партньора си“
Това не е вярно. Ако един човек не ти харесва в началото на връзката и си мислиш, че ще се промени заради теб си в страшна грешка. Тайната на щастливите връзки е именно това, че всеки успява да бъде себе си в такава връзка. Да, любовта е сляпа, но след 3 г. някъде се събуждаме и ако не харесваме характера, начина на живот на партньора си е илюзия, че ще го променим.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4b26563163
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Типични женски самовнушения. Интуиции, четене на мисли, прочит в очите и тем подобни простотии. ей за това жени като теб никога няма да разберат какво любовта и щастието.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: dad8f5f6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не се чувствай виновна, а реши дали искаш да продължаваш връзка с човек, с когото липсва общуването и уважението. Не очаквай промяна заради теб, но не допускай да те кара да се чувстваш засегната и виновна. Уважавай се, за да те уважават и другите. Не премълчавай нещата, които чувстваш, а който не те разбира и цени, не е за теб.

Боби

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7be62d4293
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   явно имате сериозни разминавания във възприемането на света и различни очаквания от връзката. няма защо да се чувстваш виновна, това, че той не се вписва в очакванията ти, не го прави кофти човек, а само неподходящ за теб.
явно се опитва да се оневини в собствените си очи, като ти вменява вина. в случая обаче няма виновен и невинен, просто гледате в различни посоки и имате различни очаквания за връзка.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b534246858
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ей ама сте смешни жените!
Под вола теле, интуиции, не се бил досетил нещо си... Абе к_р ли имате в устата, та не си казвате кога какво искате, ами ние трябва да се досещаме и ако не го направим, ооуу виж ти колко не ви разбираме. Смехория.
Както имаше една приказка... "Не прави секс приятелю, това води до целувки, а скоро ще трябва и да си говорите". Не може ли просто да не отдавате толкова внимание на последното? !
Кроки

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2dccaac156
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Автора: 3 и 4, благодаря ви за разбирането. Вникнали сте в ситуацията. И аз не разбирам как винаги успява да ме изкара виновна и, вместо той да изпита неудобство, аз се извинявам за начина, по който съм се почувствала? ! ... Ето че и след този разговор, на следващия ден напълно отрече да се е засегнал, отрече казаното от самия него... Това за мен е непоследователно и не особено мъжко държане на човек, който просто не застава зад думите си.
Честно казано се чувствам манипулирана и не мисля да продължавам тези отношения.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6d3ac0ca6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Блазе ти, че толкова рано си се усетила. Истината е, че много мъже тръгват с определена жена под мотото ''Устройва ме в момента''. На мен ми се случи скоро - грозно и пошло. Много дълга връзка. Манипулира те. Аз повярвах на това, че няма манипулация и сгреших. Много ме нараниха.
Да, повтарям, и аз повярвах в манипулацията. Всички ми казваха, че такава няма. Но имаше. И сега се доказва. Видя се кого харесва, а аз съм била само параван. Искам да ти кажа и защо се ядосва - защото не желае пред себе си да признае истината, че постъпва зле с едно човешко същество. За собствено добро го прави. И не мисли за теб.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2dccaac156
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Кроки, по-голяма кретения не можа ли да кажеш? Момичето май си е казало какво иска, но не го получава...

п. п. А ти к_р ли имаш в г_за, че не можеш да разговаряш с жените?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 58f82b72cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Разбрахме какво не ви е наред на връзката. Не разбрахме само какви Е НАРЕД и какво правите още заедно?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e8ac05b274
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бягай докато е време! Цял живот ще си така, ако не се предпиемеш бягство, Авторке!

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2dccaac156
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора: Вече всичко приключи. :) Разговорът не беше особено цивилизован, но пък поне потвърдих за себе си, че това не е човек с мъжко и достойно държане. Отново имаше обвинения към мен (че не го оценявам, а той е такъв добряк), самоизтъкване и някои грозни изцепки.

Благодаря (почти) на всички за коментарите :) Бъдете свободни и щастливи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker