Трябва да избирам м/у родители и приятел... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трябва да избирам м/у родители и приятел...
преди: 14 години, 10 месеца, прочетена 5078 пъти
Здравейте, аз съм на 23 години и от 4 години имам сериозна връзка. Това е първия ми сериозен приятел. Обаче имам голям проблем. Родителите ми не го харесват. Казват, че не е за мен, че не може да ме издържа, да ми осигури хубав начин на живот, че е мързелив и т.н.

Приятелят ми няма висше образование, но има сериозна работа. Имаме хубава връзка, не се караме, съобразяваме се един с друг и се обичаме. Напоследък нещата започнаха да стават все по-зле. Разговорите с родителите ми зачестиха. Плача всеки ден, разпокъсвам се м/у приятеля ми и семейството ми. Вече 4 години живея с тази мисъл.

Говорих с приятеля си, просто не мога да си представя да не сме заедно, да знам че като се събудя ще се чуем и ще се видим. Много ми е тежко. Не знам какво да правя. Очаква ме сериозен разговор с майка ми и баща ми, а аз не знам какво да им кажа. Каквото и да им кажа излиза, че съм заслепена от него и не го взимат впредвид.
Не искам да обръщам гръб нито на родителите си, нито на приятеля си. А ако се разделя с него, няма да е по наше желание, а заради намеса на трета страна. Мисля си, че е нестраведливо. Ако някой може да ми каже мнението си или да ми даде съвет, ще съм благодарна!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 10 месеца
hash: 399b4f7272
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си голям човек. Трудно е да се обърнеш един вид срещу родителите ти, но те трябва да разберат , че така си щастлива. Обясни им, че смяташ, че това е човекът за теб, ще така си си избрала и че имаш нужда от тяхната подкрепа. Ако не го приемат, НЕ СЕ разделай с приятеля ти. Това е твоя живот, твоето щастие. Бори се за него.

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: cc9e2ef5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, искаш съвет? Ето ти един - не ги слушай вашите!
Мама и тати винаги може да намират кусури на приятелите ти, ако те самите не ги харесват. Обаче кой ще живее с това момче? Ти. Кой ще е щастлив с това момче? Ти.
Те са си семейство, заедно са, обичат се, а ти ще си сама! И ще съжаляваш, че си ги послушала.
Живей си живота, момиче, няма лошо да се вслушваш в съветите на родителите си, няма лошо да ги уважаваш и обичаш, все пак са ти родители, но постави граница!
Вече си на 23, сама трябва да взимаш такива важни решения за живота си. Това си е тяхното мнение, това си е твоето. Премисли нещата отново и реши какво искаш.
Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: db6f0de4f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Сложно нещо е живота, ако знаехме какво ще последва след всяка наша постъпка - добре, но...не знаем за съжаление. Аз съм на мнение, че ти трябва да изживееш твоя си живот така както ти го искаш. Щом обичаш този човек и му вярваш, бори се за него.А родителите ти рано или късно ще приемат нещата.

Е, може след време да ти натякват ако нещата недай си боже не вървят гладко, но въпреки това всеки човек сам избира как иска да живее. За това казват, че човек се учи от грешките си. Но всеки човек иска сам да се научи!

И това,че приятеля ти е със средно образование не означава, че той е по-лош от някои други. Не е никакъв критерии. Бори се за любовта си. Аз съм жена с две големи деца и сама за себе си смятам, че като родител мога да посъветвам, но никога не бих се налагала.И мисля, че за един родител най-важното е детето му да е щастливо!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: b72b03991d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка,ти си вече достатъчно голяма за да осъзнаеш кое е най-добре за теб,ако наистина го обичаш не слушай вашите,те мнънкат защото искат най-доброто за теб,а и най-вероятно не могат да си признаят че ти не си тяхното малко момиченце.Седнете заедно ти ,приятеля ти и родителите ти и поговорете,нека го опознаят.Може би не го познават добре и затова не го харесват.
Успех и не се отказвай от любовта си

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: dca0ad26a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Може би трябва да ги накараш да се замислят, че ще си нещастна, ако се разделиш с приятеля си. Попитай ги директно искат ли ти да си нещастна. Те ще ти кажат: НЕ.

Тогава им кажи, че точно такава ще те направи раздялата с това момче. И че ще им го повтаряш всеки ден след раздялата. Аз поне така бих постъпила.

Няма човешка психика, още по-малко родителска, която би издържала на подобен вид атака всеки ден.

И по повод на историята ще ти разкажа как преди много години четох изповед на една майка, която направила всичко възможно да раздели единствената си дъщеря -красавица, със съпруга й, който никак не одобрявала, защото бил беден. Успяла да ги раздели, но не успяла дъщерята да намери желания от майката принц, който да я носи на ръце. Годините минали, а тя останала сама, нещастна, депресирана и на хапчета. И все още обичаща него-Михаил.

А той се замогнал, задомил.

Не мога да опиша колко съжаление изпитваше тази майка за грубото вмешателство в живота на дъщеря си. Казваше: Никога не се месете в живота на детето си.
Съжалявам, че не запазих тази история, щях сега да ти я сканирам, за да я покажеш на родителите си.

За мен техният типаж е ясен- еснафи (съжалявам, чко те обижда това, но за тях щастието е в интереса и материалното).
В едно съм сигурна- ако ти искаш, можеш да се бориш за щастието си.

 
  ...


...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: bc69b442d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти си голям човек и можеш сама да вземаш решения за бъдещето ти.Ако виждаш в него своето бъдеще бъди с него въпреки семейството си.Накарай родителите ти да се замислят по въпроса дали искат дъщеря им да е постоянно наранена.Според мен си изживей си живота по свой начин,а не други да налагат мнението си.Дай им малко време да преосмислят нещата и да стигнат до някакво решение стига да е за добре.
Бори се за тази любов въпреки,че по пътя ви има много препяствия.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 37eb48c1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм на 23 и имам връзка от 4 години с човек, който родителите ми не одобряват. Работя в посока това родителите ми да ни приемат, защото ми е много тежко без подкрепата им. Щастието не е пълно. Но никакъв успех. Толкова е тежко, че сега посещавам психотерапевт тайно от тях. Трудно е, но щом сте оцелели 4 год. значи има много здрава основа на връзката ви. Бори се за своя човек.

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 62044033ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Знаеш ли какво покажи им тази изповед в сайта. Поне на единият родител, с който ти е малко по-лесно да раговаряш. Виждам, че хората са дали хубави съвети, нека дори видят и тях. Нека да разберат как се чувстваш ти, колко нещастна ще бъдеш, ако точно най-любимите ти хора ти причинят това. Нека разберат колко ти е трудно да вземеш такова решение- да пренебрегнеш тяхното мнение или да загърбиш своето щастие. Момчето не е само един твой каприз или импулс, това е една сериозна връзка от 4 години. Успех :))))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker