Отношения с монах - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отношения с монах
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3108 пъти
Здравейте, не знам защо първият път не ми публикуваха историята, затова започвам отново.

Искам да попитам опасно ли е една жена, благодетел на манастир да общува с монах от този манастир, и как се тълкува, ако жената и монахът поддържат близки отношения - в смисъл че си говорят често и то не само за ремонта в манастира, например, но и за лични неща. Може ли жената да търси опора в този монах? И макар че не говоря за физическа близост, ако все пак се появи желание за такава, редно ли е жената и монахът да прекратят всякакви взаимоотношения или е по-добре да действат според чувствата си?
Интересно ми е как хората гледат на такова нещо, а ако някой по-запознат с религията може да даде и по-компетентно мнение, ще съм много благодарна. Това не е истинска история, но ме вълнува като хипотетична ситуация. Благодаря за отговорите и се надявам този път да нямам проблем с публикуването!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: c0be45b96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами гледай "Осъдени души" и "Птиците умират сами", като те вълнуват такива истории.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 03626106f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В интерес на истината и аз съм си мислила за нещо подобно. Защо ги обричат тези хора на Бог и не им е позволено да правят секс, да имат семейства....? Не съм фанатичка на тема религия, но не се имам и за атеистка. Просто мисля, че религиите като цяло са просто един фалш или умна идея за манипулирането на една огромна маса от хора. Вярвам, че има някаква сила - била тя Бог, съдба или природа. Мразя тези, които парадират с Бог. Винаги съм си мислела, че щом тези хора вярват, че Бог е създал хората, то с причина е създал и половото делене, и чувствата, и секса. Защо тогава Бог би бил толкова... жесток, така да го кажа, че да създава нещо с цел, защото ако няма смисъл, не би го създал, а в същото време ще го забранява??? А и нали тези хора проповядват някакви идеали - справедливост, свобода, мир, любов. Не намирам логика в това да проповядваш едно от най-великите усещания-любовта, а да не си я изпитал. И по тази тема с религията се сещам още, че винаги съм се чудила защо дискриминира църквата жените. Да, да... знам какво пише в Библията за Адам, за Ева, за змията, за ябълката... Правя връзката. Но за мен това е противоречие. Но изхождайки от логиката, ако не е било любопитството на Ева, то е нямало да има и познание. Ако не е била жената, в частност сега става въпрос за Дева Мария, то не би било възможно да се роди Исус. Защо тогава една жена да не може да стане "папа"? След като по пътя на логиката жената е тази, която дава живот и грижи, за да съществува светът такъв какъвто е днес. Мисля, че религиите не трябва да съществуват- заради тях са умрели толкова много хора - заради едни интереси, а не заради принципи. Мисля, че религиите трябва да обединяват хората, а не да ги разделят... и аз не виждам светлинка в тази насока.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d2a9178d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Монаха и той е мъж, като всички други мъже.
И неговата ендокринна система произвежда мъжки хормони, от които идва и влечението за секс.
Черното расо, все още не прави човека монах.
Трябва голяма решителност и години, години упорита борба със самия себе си, докато в крайна сметка, зова на природата, сам не започне да отшумява.
Препоръчват им да ядат по-слаби храни, ( без месо, без олио) за да се отслаби либидото. Но докато е млад мъжа е трудно.
Нашите монаси са гола вода - съвременните, де.
Всички са някакви със съмнителни мотиви, дошли в манастир....
Много се и женят и отиват отново да живеят светски живот.
Така, че ако ти се жени - кажи му направо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 94d085ebde
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е редно. Смятам, че съм вътре в нещата и ти казвам: не е редно. Всички ние, независимо на какво призвание сме се посветили, носим човешката си природа навсякъде със себе си. Може да е много духовен човек, но това не отменя факта, че е мъж и че в тялото му се случват всички неща, които са характерни за едно здраво, нормално мъжко тяло. В този случай жената е в ролята на провокатор. Под маската на лични разговори (които, вероятно ще зачестят, поради "проявеното разбиране"), неминуемо ще започнат да се случват и други неща. Не влизай в такива взаимоотношения, а по-добре ги прекрати още в самото начало, ако уважаваш този човек и неговия житейски избор. Грехота е. Твоята отговорност в Съдния ден ще бъде по-голяма и от неговата. Един ръкоположен, опитен и съвестен свещеник ще ти даде съвет, ако си в затруднено положение.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 043e545a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   ДО НОМЕР 4 (изввинете, че се обръщам с число) Какво мислите тогава за туризма в манастирите? Не безпокоят ли туристите нормалния живот в манастира и не разсейват ли туристките монасите? Според мен най-светите манастири, ако може да ги категоризирам така, са по-малките и затънтените, а не всеизвестните Рилски и Бачковски, където има много посетители и дори не мога да си представя как може човек да постигне уединение с Бога и спокойствие.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6864941301
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Какво лошо има общуването. Но все пак ако в главата ти се появят мисли за обвързване - това е грях. Човекът се е отдал на Бог, а ти имаш пожелания към него а и да го прелъстиш и отклониш от пътя, просто не е за мислене. Има в житията примери за такива жени, които рано или късно биват изобличавани. Но ако чисто общуване на теми каквито и да са, няма проблем, не забравят, че свещениците имат и задължението да съветват и помоагат на хората при проблеми и интересуващи ги въпроси. Вътре в църквата съм и знам, че по принцип жените много досаждат на свещениците, така че те самите свещеници или монаси са свикнали с общуването, но зависи, има и серт хора сред духовенството. Но ако има плътски мисли това е грях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 22480264de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5,
Абсолютно сте права. В манастирите е някакъв хаос. Много често управата не е на мястото си и не държи всичко в желязна ръка.
Много често има послушници в младежка възраст, дошли да опитат манастирския живот.
Към всички се правят компромиси - приемат ги пушещи. Е, що за гротескна картина - след храна се събират на двора да пушат? !
Много често млади жени идват да помагат. Събират се на "по една цигара" с послушниците, леят се сладки приказки. Послушниците - не видели жена от няколко месеца, откачат.
Жените и те често дошли със своите си проблеми. Почва се едно прехвърчане на искри - не е за разказване.
А отчето скитори в търсене на някакви спонсори или на интервюта.
Прибира се с джипа по тъмни нощи. Главата му пълна с "велики проекти", а за дисциплината в манастира - кой ти гледа...
Пълна анархия, честно...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 94d085ebde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От номер 4. Отговарям. Туризмът е неангажиращ, монасите са свикнали с постоянните тълпи туристи и дори и да премине някоя съблазнителна жена, те знаят, че само след няколко часа тя няма да е там. Поради тези причини те просто нямат време да я възприемат като сексуален обект, още повече, че тя не отива там да си говори с монасите, а в най-общия случай, разглежда обстановката, пали свещица и след час-два си отива, а и обикновено е с шумна група. Самостоятелни съблазнителни туристки, които често "имат нужда от съвет, защото са в трудна ситуация и им е тежко, имат нужда да споделят със сродна душа" не са често явление в манастирите :) Не се правете, че не разбирате какво имам предвид. Не търсете оправдания. Не слагайте такъв грях на душата си. Всички сме се влюбвали, уверявам Ви, прекрасно познавам този огън, а още повече и тръпката от влюбването в духовен човек. Принципно съм ЗА изживяването на тръпката. Но в този случай опира до много сериозни неща. Решението за обричане на Бога е изключително отговорно, то не се взема за ден-два, то е потребност на душата и интимно изживяване с Всемогъщия Създател. Горещо Ви съветвам - не се набърквайте в такива неща. И понеже никой не може да Ви спре, искам само да предупредя (не да заплашвам) - бъдете готова да носите последствията. Във всички аспекти.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b90ea5a402
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, сигурна ли сте, че това е хипотетично? Книгата ''Осъдени души'' е точно за вас. Внимавайте, защото може би се влюбвате. Много е тежка борбата с нечии здрави убеждения...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 11ab4a284a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не, не е влюбване, засега няма нищо такова. Преди години ме впечатли погледа на един монах и още мисля за него, четох, че се е издигнал в ранг и ми е любопитно дали пази тази святост в очите си. Оттам започна интереса ми, а понеже посещавам манастири, интересни са ми религията, архитектурата на манастирите, животът на монасите, исках да знам дали е редно да общувам с монах въобще. Толкова неща бих го питала, а не знам дали е добре да започвам, щом само един поглед може да ми направи толкова силно впечатление, какво остава за един-два разговора. Не искам да преча на никой на избора му и на дейността му, нито да вредя на себе си с такива емоции. Затова питам за общуването между монасите и жените, дори не знам как да се обърна към такъв, неудобно ми е да го гледам в очите, да го питам дали манастирът има нужда от средства, какви теми мога да засягам... Благодаря ви за напътствията, ще се радвам на още мнения на тази тема!

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e5a7cb0377
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В такъв случай няма проблем, но облеклото е важно да не провокира(да не разсейва монаха). Като мъж бих препоръчал да не е светло, без разголени рамене и без дълбоко деколте, без разголен гръб, да не прилепва към тялото, обувки без високи токчета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker