Стар ерген - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Стар ерген
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 4074 пъти
Все още не съм стар, на 26 години съм, но сигурно стар ерген ще си стана. Историята ми е следната. От сравнително малък град съм. Още от детските си години имах интерес към физиката, химията, инженерните специалности и т. н. Та през ученическите години всичко си беше наред - приятели, сбирки, ваканции... Станах студент в ТУ - София по желаната от мен специалност. И там всичко си беше наред излизах със старите си приятели и приятелки, с колегите. Тогава така и не успях, да създам сериозна връзка с момиче, но не съм и мислил за това. Завърших, даже и магистратура изкарах. С моята специалност веднага започнах работа в голям завод в моя град. Всичко е добре, работя това, което ми харесва, получавам добра заплата, малки са ми разходите тъй като не ми се налага дори транспорт, да използвам, не бързам сутрин... Но до тук хубавото. Тъй като няма работа в града за много голяма част от младите хора, почти всичките ми приятели не са тук - кой в София, кой в чужбина. От 2 години вече аз няма с кой да изляза, няма с кое момиче да се запозная.... Ходя 2-3 пъти на 1-2 месеца до София, за да се видим с някои познати или пък когато те се приберат тук, да излезем. Е, какво да правя. Не мисля, че е разумно, да си изгубя работата и да отида в София, като тези останали без работа в малкия град или пък като тези готови на всичко, да станат столичани, да се блъскам по квартири и да се чудя какво да работя. За чужбина да не говорим. Там хем ще съм изпаднал в същата ситуация като тук - без приятели и приятелка, хем едва ще свързвам двата края.... Като се замисля това сякаш е план за унищожение на българската нация...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: dfa9105cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хаха, заглавието ме разби! :)
Недей с тази нагласа, на мен пък историята ти ми звучи супер позитивно. Ти си човек извън клишето, пък се притесняваш, че ще станеш "стар ерген"... Чудесно е, че в професионален план си подредил живота си - знаеш, че има хора на твоята възраст, които хич не са наяно накъде да поемат, на тях също им е трудно.
От сърце ти пожелавам да срещнеш някоя прекрасна девойка (о, ще я срещнеш! Тези неща се случват съвсем случайно), да се опознаете и да сте щастливи заедно. Късмет!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1496c92c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   E по добре си стой там къде си. Имаш си дом имаш си работа, заплата. Е сигурно и там можеш да срешнеш нови хора. Запознай се с някой от твоя град, предполагам имаш колеги и колежки, с тях можеш да излизаш. Какъв е смисъла да се хабиш по квартири и да незнаеш, че си намериш ли работа. А в чужбина само нас чакат, да не мислиш, че всички които отиват постигат нещо.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c21975f8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз те разбирам. Ако се преместиш в София и едва свързващш двата края пак ще си самотен, защото няма да имаш възможност да излизаш и да се запознаваш с момичета. Винаги може да си търсиш работа по специалността и ако случайно попаднеш на нещо чак тогава да се преместиш. Все пак живота и переспективите в големия град са много по-добри.
А иначе съществуват и сайтове за запознанства, социални мрежи... Много хора успяват по този начин да си намерят партньор. Пробвай и така.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 397964f2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Мисля, че гледаш доста негативно на нещата (това, че си щял да останеш стар ерген и че нямало млади хора в града ти). Първо, си само на 26. Не, че не е нормално да нямаш сериозна приятелка, но за мъж на 26 не бих казала, че е късно или всичко е загубено. И аз съм от малък град, положението никак не е розово и също почти всичките ми познати и приятели ги няма, но не съм си и помислила да драматизирам така. Точно, когато най-малко очаквах срещнах човека, за когото ще се омъжвам много скоро и то в интернет. От моя град е, дори от моя квартал, имаме и общи познати, просто никога не сме се засичали и не сме и подозирали за съществуването на другия.
Казваш, че си доволен от работата си - е какво повече искаш? ! София не е решение. Не само, че и там намирането на работа вече не е никак лесно, ами и като я намериш, ще установиш, че нито с време, нито с пари ще се видиш. Тогава и до жени няма да ти е.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e06615e18e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Последното изречение звучи абсурдно от устата на един учен човек като теб!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8a382910ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ех пуста суета, колко хора е погубила.
От какво се притесняваш дори да останеш стар ерген? То не за друго ами повечето женени/омъжени на са цъфнали, а развод в днешно време не е за предпочитане. Казах ти това не за друго, а защото съм сигурен че с тази нагласа ако се появи някоя, изобщо няма да гледаш качествата и, а ще се държиш като удавник за сламка с мисълта да не вземе да те зареже, защото не ти се стои стар ерген :) Така хем ще оставаш без пари заради нея, хем няма да си удовлетворен от връзката ви.
Запомни, че количеството не е важно, дали няма да има, или ще бъдат много все едно и също, ако между тях няма някоя, която наистина да те оцени.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e1f9676de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хаха последното изречение кърти.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb76b0dd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Подкрепям н.7
„Като се замисля това сякаш е план за унищожение на българската нация..“
Ха-ха-ха, просто, Авторе, жените в днешно време не се връщаме да живеем при мама и тати в Провинцията, а оставаме в големите градове и след завършване на висшето си образование. И аз идвам от дълбоката Провинция, но от 18 годишна не живея там. Точно за 2 дни се прибирам да видя нашите и не мога да се оттърва от такива като теб - мъже на по 30 г., които още живеят в хотел „Мама“, защото така им е по-удобно - знам ли. Пълно е и с глупаци като теб, които дори са се върнали при мамето след учене дори в чужбина. Ами ще стоите сами, коя нормална жена иска да е с мъж като вас? Само разните селянки са ви навити, но вие имате обикновено и големи претенции, така че ви остава само маминка в крайна сметка.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5b48bae080
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   8, къртиш. Откъде пък реши, че човекът живее с родителите си? Или дай да се правим на най-най-вървежната и успялата мацка, дето всякакви недостойни плебеи й се лепят и я следват в групи по 20 на улицата, подсвирквайки. Авторът е посочил, че има добра работа, ниски разходи - в малкия град квартирите и цените на жилищата са по-ниски, разстоянията - далеч по-къси, човек може спокойно да си живее и без кола дори, то в средните градове можеш да стигнеш пеша до повечето съществени места в рамките на 30-45 мин., камо ли ако е от по-малък.

Стереотипизирането работи и в двете посоки, между другото. Винаги помнете това, когато решите да пишете с такава присмешка и злоба за някой друг, когото даже не познавате.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: be08b03768
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По-голяма глупост от коментар 8 /осем/ не бях чела в този сайт!!! Едвам се сдържам да не дам определение за манталитета Ви, госпожице висшистка от провинцията, дето вече не е селянка.
Авторе, а ти звучиш като един изключително интелигентен, позитивен и добър млад мъж! Поздравления, че си решил да се установиш в родния си град! Има много хора, които са наясно с предимствата на спокойния и тих живот и искат да създадат семейство точно на такова място. Добрите хора се намират едни други, надявам се, че и ти ще попаднеш на прекрасно момиче с виждания и предпочитания като твоите! А от такива като номер 8, стой далеч, далеч, ама много далеч!!! И през далекоглед не ги поглеждай!
Поздрави! Ж41

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e1f9676de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До 9, ама и в малкия град хората са прости и ограничени като в големия. Най-умните и свестни хора са по селата, затова по-добре да живее в някое село край града, пък да работи в града.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb76b0dd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9 - какви са мотивите някой да се върне изобщо в родното си градче? При мама и тати не се плаща наем. Хората като Автора точно така мислят - смятат заплатата в София, изкарват наема и другите разходи и си викат - ама то при мама по-евтино.
И са прави, но никоя млада жена не иска да живее повече така. Огледай се - в малките градове са останали или такива като автора, или разни безработни и безперспективни необразовани типове, или подобни жени като жените по принцип са много по-малко. Съвсем естествено е, че Авторът няма да си намери приятелка. Той е образован, има някакви изисквания и очаквания към жената и няма какво да си каже със селските пръчки. В същото време само такива млади жени са останали на село. (нямам предвид жени като ж41) Това е положението.
100% иначе съм сигурна, че или при мама живее, или в жилище, предоставено безвъзмездно от старите. Който иска да живее по квартирите и да си изплаща свое жилище, не се връща в родното си градче. Лошо няма - имали старите, дали, но за мен това е закрепостяване. И аз имам огромна къща в Провинцията, но през ум не ми идва да живея там.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb76b0dd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   до 10
„Има много хора, които са наясно с предимствата на спокойния и тих живот и искат да създадат семейство точно на такова място. “
Определено има такива хора, но те са на 40 г.
Няма нормален млад човек, който да иска да живее така, имайки друг избор. Затова и Авторът не може да си намери булка. Ами да се огледа над жените над 40 г. Защо не - те явно ценят предимствата на спокойния и тих живот. Останалите отдавна живеем в големите градове или в чужбина. Това е положението.
В моя роден град няма дори едно кино, а Библиотеката и театарът фалираха от липса на интерес - там има място само за хора, които са като номер 10 или си падат по чалга, дискотеки и софри. Други занимания за млади хора просто няма - съответно такива са и децата им и училищата. За неща като спорт и културни прояви място в такива градчета няма - търсенето определя предлагането. Лошо няма. Точно 2 дни издържам там и после знам, че ще си запаля колата и дим да ме няма!
И аз ценя спокойствието, тишината, природата, но 2 дни са ми достатачни. Като стана на 40 може да мисля като номер 10, но имам 13 годинки до тогава и смятам да ги изживея пълноценно с мъж, който живее пълноценно, а на децата си искам да предложа добро образование и достъп до култура, спорт.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: be08b03768
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   От номер 10 /десет/ до девойката от коментари 8, 12 и 13: мила, ако глупостта имаше криле, Вие щяхте да кръжите наоколо като гълъбица... Доктор Щросмайер. От един страхотен чешки сериал.
Само за протокола: ние бяхме още гаджета с любимия, когато след завършване на висшето си образование се установихме в по-малък град - родния ни. И бяхме на 23 и 25 години. Е, вярно е, че не е от най-малките градът ни, 100 000 е по статистика, но все пак не е столицата, която хитруши с Вашите въжделения превърнаха в кочина!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5b48bae080
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   до 12 от 9

Няма как да отговоря със сигурност на някои от въпросите ти, понеже само авторът разполага с възможността да направи това. Той си казва - завършил е конкретна техническа специалност и е намерил работа именно по тази квалификация в родния си град, в голям завод. Кой какво разбира под „голям завод“ и „малък град“ не се наемам да коментирам. Спрямо моите схващания този завод му предлага добра заетост с възможност за перспективна кариера, щом е посочил, че е наистина удовлетворен професионално. Може би в София няма такива предприятия, които да му предложат подобни условия, особено ако специалността му е по-тясно профилирана, а той държи да се развива по нея?

Преспокойно може да е на квартира, дори да е купил (на изплащане) собствено жилище към момента. Не е задължително да живее с родителите си или в жилище на родителите си. Да не говорим, че неговият малък град като нищо може да се окаже някой от средните български градове с население в шестте цифри.

Имам приятел, който работи известно време в чужбина, не по специалността си, в друга сфера. Върна се тук, в именно провинциален град, основа си фирма. Купи си жилище, собствено. Офис, пак собствен. Осигурява препитание не на един и двама. И да, честичко отскача да нагледа родителите си, които живеят в същия град. Не съм наясно как е в личен план, отстрани изглежда като да има добра връзка. В тридесетте си е и професионално има още много пространство за развитие, като е де факто без значение къде ще разположи дейността си, понеже става дума за IT сектора с пряка работа с чужди партньори. Избрал е по-малкия град пред столицата и кой може да го вини за това, и също така кой би могъл да го вини и за противното? Всеки сам си прави избора. Доколкото знам, нормалният му доход е далеч над едните 2000-3000 лв, които се водят едно прилично възнаграждение в София.

Целият тоя ферман го пиша просто в отговор на въпроса ти какви биха били мотивите на някой да се върне в родния си град, ако е бил в София или чужбина. Хора много, всеки случай е конкретен и специфичен. Не познавам автора, при него може да е както каквото описах по-горе, така и както ти си описала в своя пост. Той ще си каже. Просто те съветвам да не заемаш такава крайна позиция (изхождам от позицията, че ти си и авторката на пост 8), че да му се подиграваш и обиждаш.

Достойнството не се гради на чуждите действия, а на собствените.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6e40ac7fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Искам да кажа, че по голяма глупост от номер 8 не бях чувала тези хора са твърде разглезени и невъзпитани!!! Честно ви казвам аз не бях чувала по голяма глупост в целият си живот много добър пример даваш номер 8 на всички!! На целият свят няма по голяма глупост номер 8!!! Това като теб са разглезени и невъзпитани хора изопщо не се занимавам с такива...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6af1e26247
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   "Няма нормален млад човек, който да иска да живее така, имайки друг избор. "
Е, аз изглежда съм от ненормалните- млад човек съм и нямам търпение да си стегна багажчето и да замина за малкия град от големия, който между другото ми е и роден, така че избор не бих казала, че нямам. Нямам желание да прекарам живота си, ставайки в 7 и прибирайки се в 19ч. Всеки ден да прекарвам по два часа в пътуване до работа и обратно, и любимото ми място в града да е мола. Не, благодаря.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e1f9676de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   До 12 тези които остават са по-свестните. Защото такива като теб идват в големия град не за да работят, а за да паразитират на гърба на някой мъж. Бас държа, че си се оженила за пари. Такива като теб не виреят в малките градове и селата, защото славата им се носи, затова ходите по големите градове, където никой не ви познава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e1f9676de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   От кога работници пишат в Интернет? !

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e1f9676de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   13, смешно е човек като теб да говори за култура.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 370a31a828
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Номер 8 ти сигурно си някоя селянка дошла в София с единствената цел да хванеш софиянец, ако ще той да е най-големия мизерник, но само и само да е софиянец. Много добре ги знам такива като теб - 1 на 10 000 хваща чичко с парички....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb76b0dd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Не знам, как така напълно непознати хора решиха каква съм била. Дори ме изкарахте паразит и тем подобни. Истината е, че точно мадамите в моя роден град паразитират върху мъже като Автора. Момичетата като мен имат образование, собствена работа и доход поне колкото този на мъжете, защото не сме се омъжили с надут корем на 18 г. Най-добрата ми приятелка точно така завърши. Ходя в родния си храд заради родителите си и заради нея, а тя е принудена да стои с мъж, който не може да понася, защото той изкарвал 800 лв. и живеят в къщата на родителите му, а тя изкарва 350 лв. Така е точно в малките градчета - мъжете изкарват двойно и тройно повече от жените, които в повечето случай имат професия „майчинство“.
Лошо няма. Всеки сам си избира начина на живот. Авторът питаше, защо не може да си намери булка в родното градче - аз му отговорих като една от тези, които са се чупили. Ако останалите бяха много качествени, къде е проблемът да не си намери такъв успял, интелигентен, млад мъж момиче?
Не приемайте мнението ми лично - всеки има право да си живее както иска, но от моя клас само едно момиче остана в родния град - забременялото на 18.
Всички останали учихме и сега работим и изкарваме много добри пари - ходим по почивки и си изплащаме свои жилища, вместо да живеем при родителите си. Как искате да се обвържем с мъже като Автора? Няма начин!
П.П. Точно в родния ми град повечето момичета са лапнали по чичките-парички. Момичетата в големите градове имаме образование и сами можем да си изкараме паричките, а и изборът на младежи с добра професия и образование е достатачен. На село само чичките изглеждат атрактивни на момичките. Огледайте се малко.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e1f9676de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   До 22, като знам в Студентски град какво учене е паднало... нали и аз минах от там и свестните са точно 2%, останалите 98% са наркомани, алкохолици и пеперудки.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb76b0dd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Н. 23 - добре, че ми казахте, но с какво има общо Студентски град с темата? Не всички живеят и са живяли в Студентски град -), но виж - Вие сигурно знаете, какво е положението там като негов жител.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 388f658771
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Такава ти е нагласата, големи са ти претенциите, затова не можеш да си намериш момиче. Защо не се замисли за това, докато следваше - проблема не е в малкия град, а в теб. Какво се оплакваш така дистанцирано, за теб става дума. Бъди реалист и се огледай около себе си - 50 % от населението е от женски пол, просто ти не забелязваш истинските качества или пък нямаш смелост да скочиш в дълбокото. Смелост ти трябва! И не си губи времето, че колкото повече отлагаш, толкова по-неизпълнима ще ти се струва задачата.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e1f9676de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   До 24 аз си се върнах в родното място, камъкът си тежи на мястото. А заради такива като теб големите градове са задръстени с коли и има много задръствания и сажди. Щото става Дядовата ръкавичка.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 724165302c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Авторе, желая ти скоро да намериш своята половинка- Стойностна, отговорна, честна и Интелигентна! Желая ти Цялото Щастие на СВЕТА!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 877e49562d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Авторе, историята ти е много подобна на моята. Аз съм няколко години по-голям от теб. И аз след като завърших висше образование в София в един от най-престижните университети, се завърнах в родния ми град. Върнах се защото си намерих много хубава работа по специалността в един голям завод, която и много ми харесва и с доста висока заплата за провинцията, която няма как да изхарча в моя град. Живея сам в голям апартамент ново строителство, почти е обзаведен със всичко вече, сега обмислям лизинг на нова кола. Проблема е само, че и аз като теб не мога да си намеря приятелка. В града почти не са останали млади хора, а тези които са останали не стават. И моите приятели останаха в София или заминаха за чужбина. Някой път за уикенда ходя до София да се видя с тях и да си понапазарувам от моловете. Почти всички завода са на възрастта на родителите ми. Като че ли вече се отказах да си търся момиче, а напоследък се занимавам само с какички, които са по-големи от мен и разведени. Просто няма други.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 13803ac053
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Авторе ще ми кажеш ли от къде си, стана ми интересно и незнам защо, но си мисля, че твоя малък град с голям задов, ще се окаже, не толкова малък град както всички тук го свързват със селото??? Аз също съм в провинцията, но не мисля, че съм от малък град. Намирам се в Габрово и бих казала, че си прилича със столицата ако съдим по задръстванията и пътуването сутрин и вечер.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb76b0dd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Подкрепям номер 28
„Проблема е само, че и аз като теб не мога да си намеря приятелка. В града почти не са останали млади хора, а тези които са останали не стават. “
За съжаление и моите наблюдения са такива и това, наред с липсата на театър, кино, спорт, всякакви културни събития и интересът към тях - това е причината да не се прибирам в родния си град. Две мои приятелки имам, останали там - едната омъжена, другата омъжена пред развод и с любовник. За мъжете не мога да говоря, защото отдавна не гледам (обвързана съм), но жени качествени в града ми не са останали. Въпросните приятелки дори нямат качествени жени, с които да общуват, да ходят на кафе или да си говорят по женски, какво остава за някой образован и културен мъж да си намери качествена приятелка. Останали са най-най-необразованите и безперспективните от младото поколение или именно тези, които са забременяли рано или са се влюбили в някой мъж, който не може да напусне заради бизнес, но тези жени са заети и без това.
Само по празниците се събираме, а след това става още по-тъжно в града, когато всички си отидем по големите градове.
Съвет за Автора и 28 - идва Великден и много млади ще се приберат, огледайте се, макар че не вярвам някоя качествена жена да се съгласи да се върне да живее там. Моят град е под 30 хил. души и е особено скучно и пубиката е особено „некачествена“ - особено за жените става въпрос, защото всяка, която е имала акъл да учи и да се опази от ранна бременност, не се е върнала. Именно последната причина е най-разпространената сред младите жени, останали в града ми. Ако ги питаш - биха продали едната си ръка, за да се махнат от там. На 30 г. някъде са разведени с деца или пред развод, а останалите от скука ли, знам ли си имат любовници и са се отдали на турски сериали, клюки и сплетни. Децата са оставени безпризорни по улицата, а класовете са пълни с деца на съответните родители, чиито родителки хора като Авторът и 28 биха намерили за „некачествени“. Нивото масово в училищата е катастрофално и дори по-добрите учители напуснаха града, защото не издържаха. Млади учители съответно също няма, а единствените хобита на младите са висенето по кафетата, дискотеките-чалгатеки и „мерене на главната“. Последните съответно деградират и се повличат един друг в един затворен кръг от необразованост, простащина, ограниченост и съвсем естествено хора като Автора и 28 да не си намират качествени момичета в подобен град - ами такива просто там няма.
2 дни да видя нашите и дим да ме няма!
По Коледа и Великден да видя познати, пръснали се из цялата страна, които идват да видят родители и близки и дим да ме няма.
Това е положението - 70% от къщите и апартаментите иначе са необитаеми. За 20-30 бона всеки може да си вземе голям апартамент, но кой иска?
Има доста такива градове в страната. Вижте само статистиките с най-евтините имоти и ще се сетите, къде никой не иска да живее.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e1f9676de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Да бе то като сте тръгнали по кина и театри. Всеки тук се прави на много културен, но нека си го признаем - всички си падат по песните на Пайнер и Азис.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 13803ac053
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Моят град е под 30 хил. души. че 30 хиляди малко ли ви се виждат? Вие изкарахте, че освен столицата другаде няма живот, ари моля ви се огледайте се, не говорим за селата все пак, а говорим за малко -по малките градове? И Габрово и Велико Търново се намират в провинцията, ама не мисля, че са умрели градове. Дайте ми поне един град в който пак да няма съвсем перспектива? Който търси намира!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb76b0dd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   32 - „Моят град е под 30 хил. души. че 30 хиляди малко ли ви се виждат? “
То не е въпросът, колко са хората, а КАКВИ хора са останали. Велико Търново е частен случай, защото е университетски град. За Габрово не мога да говоря.
Отиваш в града и се оглеждаш. Ако киното е хотел, а театърът е превърнат в казино с пийп шоу, а навсякъде са разлепени плакати на Азис - бягай.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 13803ac053
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   от номер 32 до 33 разбирам те не е нормално няма едно кино в града и един тятър, но чалгата в днешно време толкова взе да бълва, че и аз нямам думи. И тук има чалга заведения и дискотеки, но има и места с друг вид музика, като рог и метал.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb76b0dd55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   34 - радвам се, че ме разбра, но местните момичета няма да ги намериш в заведенията с рок и метъл. Момичетата, които харесват такава музика и изобщо имат потребности отвъд вафлите в корените на косата си, кафетата, цигарите и дискотеките, са в големите градове. Както и да го въртим в много (ако не всички) от малките градове просто остават жените и момичетата без друг избор - забременялите рано, които не могат да учат и просто са нямали възможности да се махнат.
Не е трагично, ако ти самият си сред хората, които не са образовани, нямат интелектуални потребности и обичат да си живеят по кафетата, софрите и чалгатеките. Проблемът идва, когато ти си от хората с образование и интелект. Тогава с местните млади женички нямаш какво да си кажеш. Остават дейстително по-възрастните разведени, а и омъжени дами. Не казвам, че по-възрастните не са качествени. Те са имали перспектива и са останали там, а и повечето са нямали възможност да напуснат заради деца, ангажименти. Младите, които са имали перспектива другъде задължително са напуснали, което е оставило избора меко казано... лош.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e1f9676de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   До 34 тЯтър?!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 43e6a84d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Според мен, в студентските ти години просто не ти е било приоритет да имаш незабавно някаква връзка, и за това така са се случили нещата. Не се обвинявай за това.
В сегашно време хората станаха по-отчуждени сякаш... всички разчитат на разговор в интернет, вместо на живо. Мисълта ми е, че ако наистина търсиш нови познанства с момичета, направи си регистрации в някои сайтове за запознанства - там повече биха ти обърнали внимание, отколкото на живо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker