След погребението на баща му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

След погребението на баща му
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2588 пъти
Здравейте аз съм момиче на 18 години и от 3 години имам сериозен приятел. Той е с една година по-голям от мен. Бяхме много щастливи (или поне аз така мисля) и много се обичахме, но на скоро ни сполетя жестока беда... Бащата на приятеля ми почина. Обичам го и го уважавам и беше учевидно, че ще има нужда от обичта и подкрепата на някой, който го обича до лудост... но не стана така. В денят на погребението бях до него, споделяхме заедно тъгата му, защото много добре се познавах с баща му и много го уважавах, но след погребението нещо се промени рязко. Избягва ме, не знам дали всичко е от мъка или не знам от какво честно. Разбирам, че му е мъчно, че желае да върне времето назад, но от известно време имам чувството, че той охладня към мен. Дори не се сеща да ме потърси. Да ме пита как съм, къде съм, какво правя.. да ми каже, че му липсвам и колко много ме обича. Всичко ми липсва толкова много, че вече съм отчаяна. До тук ли бяхме с дългата си връзка и вечната си любов.. Ако може да ми давате съвети, защото скоро ще се побъркам....

А“и. "П

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: b828fc49f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дай му време. Постави се на негово място. Загубил е много близък човек и просто сега не знае къде е. Още те обича, но сега трябва да се сбогува със свой роднина. Търпение, търпение и подкрепа.
Моите съболезнования за баща му ;(
Аре и успех :)
М, 36

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 51517bc792
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дай му малко време.. все пак това е баща му!! , а не някой приятел. Представи си, че ти загубиш майка си или баща си на едва на 19год. :(( Само като се сетя и ми става мъчно за приятеля ти. Гледай да му докарваш повече щастливи моменти от колкото лоши и тъжни :)

Good Luck!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2b64c72d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Поставям се на негово място и го подкрепям, а той това го знае много добре. Но просто вече нямам сили да крепя себе си камоли момчето. Благодаря ти!

А“и. "П

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 91a3c7269e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм на мнение, че трябва да си търпелива и да му дадеш време. Виж, това е голяма загуба и мъка, особено за едно толкова младо момче. Постави се на негово място. Ако наистина толкова много го обичаш бъди до него, нека в този период ти да си тази, която да му дава повече внимание, да показва повече обичта си. Твоя приятел изживява загубата и това може да го е накарало да се затвори в себе си, да се отчужди не само към теб ами и към всичко. Просто бъди търпелива и продължавай да си до него и да го обичаш...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1de5fff257
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Когато човек отблизо срещне смъртта, започва да мисли реално за смисъла на живота, мъката от загубата е едно на ръка, но мислите които минават през главата изобщо животът има ли смисъл щом свършва така лесно, карат човек д асе побърка. Ти искаш той пак да мисли за вашата красива любов, но как с тези черни мисли в главата? Напомняй му ти за себе си, разказвай му за хубавите дни, за да възбудиш наново жаждата за весел живот.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4cdc4eaa17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   "Но просто вече нямам сили да крепя себе си камоли момчето" - това означава единствено, че всъщност ТИ си пила енергия (любов, внимание) от него. Процесът е бил до голяма степен едностранен, а сега той неволно (покрай мъката си) ти е затворил кранчето.

Момиченце, разбери, че понякога и ДРУГИТЕ имат нужда от обич и подкрепа, не само ти... Имат нужда ДА СЕ ГРИЖИШ, ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАШ от тях! Щом той не се "сеща" да те потърси, да те пита как си, къде си - прави го ТИ! Защо си мислиш, че той е длъжен вечно да го прави за тебе? Дори когато си има много по-големи проблеми/мъки от твоите?

Жената е тази, която създава уют и хармония във връзката или семейството...

Престани да се самосъжаляваш! Сега ДРУГ (а не ти) има нужда от обич и внимание! Ако не си способна да разбереш и възприемеш това, значи изобщо НЕ ЗАСЛУЖАВАШ момчето!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b0e685183b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   извинявай, но мислиш ли, че му е лесно? в момента кой знае какви неща му минават през главата, нашата се цупи, че не я питал какво прави и къде е. а длъжен ли е? ако държиш на него, и да нямаш сили, трябва да намериш, защото той има нужда от подкрепа, а не от мрънкане.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fc41aa8e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато майка ми беше болна, тогавашният ми приятел постоянно мрънкаше, че не му отделям внимание. В един момент реших, че този човек ревнува от нея. Доста бързо охладнях към него и малко след като тя почина се разделих с него. Гледах на него като на враг, който иска да открадне последното ми време с нея и абсолютен егоист.
От опит знам, че загубата на родител в тази възраст е изкючително голям шок. При мен нещата протекоха горе-долу по следния начин: първите 2 седмици знаеш, че този човек го няма, след това осъзнаваш, че той не е на почивка и няма да се върне тогава идва тежкото. Доста време седях в тъмното и се питах защо. Много трудно се преодолява това. Нямаш желание за нищо, ставаш изключително чувствителен, почти не спиш и в същото време се дистанцираш от хората, защото не искаш тяхното съжаление и онзи особен поглед, с които едва ли не си осъден на най-тежкото. Всичко това е голям кошмар.
Моят съвет е, ако искаш да запазиш връзката си, не се вглъбявай в нея, не искам да те засягам, но сега не ти си важната. Търси го, но не прекалявай, остави го да диша и му кажи, че винаги си там, дори и само за да си мълчите заедно. Намери някакво занимание, което да знаеш, че ще му хареса, ще го върне лека-полека към живота и има възможност да го правите заедно, за да може постепенно да изпита нуждата от теб и споделяне с теб. Отново ти повтарям мен изреченията, че съм се била променила и съм била охладняла, ме изгониха. Няма нужда да му натякваш, защото той колкото и да те обича в момента преосмисля живота си- какво е искал, къде е сбъркал. Едва, когато започне да се пита какво иска от живота, той ще може да продължи напред. Трябва да се заредиш с много търпение, защото мъжете са изключително чувствителни и емоционални, макар да не го показват. А за това колко време ще му трябва, това никога не се преживява, просто се научаваш за живееш с мисълта и да я игнорираш. Надявам се, да съм ти помогнала поне малко.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1a4f1bbdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Изчакай, прояви разбиране, тежко му е и трябва да продължиш да го подкрепяш

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a3a61a6d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И от какво нямаш сили ти да крепиш себе си? Когато неговият татко е починал! Звучи крайно егоистично. Значи на живот или смърт, но приятеля ти трябва да е вечно ухиления идиот, независимо какво се случва около него, така ли? А случайно задаваш ли си въпроса той как се чувства в тази тежка ситуация? Аз загубих моя татко на35, когато бях на 35 години, и пак ми се струваше, че е много рано, и трудно го преживях. Какво остава за момче на 19. Внимавай, защото това е първото ви сериозно житейско изпитание. От това как ще го преминете зависи по-нататъшното развитие на връзката. Никой не иска връзка с партньор, който го предава при най-малката трудност, който не може да го разбере и вникне в проблемите му, който не му съчувства. Така че, и от теб зависи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker