Той ли е човекът за мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той ли е човекът за мен?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2098 пъти
Имам нужда спешно от помощ, надявам се с вашите коментари да си изясня по-добре ситуацията, в която се намирам. Имах връзка 4 г. с човек много близък за мен. Най-дългата, силна и бурна връзка, която съм имала някога. Както за мен, така и за него. Даже бих казала, че той ме обичаше много повече отколкото аз него. Винаги ме уважаваше, ценеше, правеше ми подаръци, мили жестове. Беше много любвеобилен.

Но последната година от нашата връзка той се промени и в последствие започнаха скандалите. Аз исках да заживеем заедно, но той не беше готов финансово. Просто нямахме еднакви виждания за това къде и как. Връзката ни беше в застой без никакво развитие.

После го хванах да флиртува открито с моя позната, за това разбраха и наши приятели и унижението беше голямо за мен. Така постепенно загубих доверието си в него.

Беше много вглъбен в работата си и не оставаше време за мен. В смисъл, че не можех да разчитам на него-все казваше сама да се справям, когато исках помощ. В същото време много пъти съм му помагала и съм му била опора, но това сякаш не се оцени от негова страна.

Беше изключително стиснат. Неговите виждания за финансите в семейството бяха всеки сам да си харчи парите, нямаше откритост от негова страна за това колко печели и колко са му спестяванията. Когато започнахме да говорим за общо съжителство той все криеше паричните си постъпления, макар че аз съм била винаги открита в това отношение и независима- сметките винаги сме си ги делели, където и да сме били. Можеше лесно да взима но не обичаше да дава. Неговото беше само негова, но чуждото общо.

Другото нещо, което ме притесняваше е, че започна по-малко да ме уважава, говореше ми на въпреки. Проявяваше неуважение. Каквото и да кажех, все беше различно от неговото мнение.

Отделно сексът беше изключително рядко явление. Най-много два или три пъти в месеца. И това действаше много раздразнително на настроението ми.

И сега идва другия проблем, че някак си с времето лошите преживявания се забравят и аз започвам да си припомням само хубавите моменти. До преди месец той ме търсеше, месеци наред питаше за мен, обаждаше ми се и ми звънеше. А сега вече си има приятелка.

Дали е възможно все още да има чувства към мен, при условие, че търсеше вниманието ми само преди месец? И дали е с нея с идеята да ме забрави и да започне наново? Дали си струва да правя опити да го върна обратно? Защото явно това искам.

Дайте ми съвет как да го спечеля отново. Когато ме види някъде ме заговаря, пробва се да проведе разговор с мен, шегува се с мен приятелски, прави ми комплименти. Но не иска да говори насаме с мен, може би защото е наранен. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 00f903bc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре си спести на теб и на него повече проблеми и време и скъсай цивилизовано. Всеки абзац ти е обяснение за проблемите с него. Според мен, връзката ви се е изчерпала и не само, че не е възможно, но дори не е желателно да спечелваш отново такъв човек.
Моята теория за подобни мъже е, че с тях не можеш да градиш семейство. Сестра ми за съжаление го изпита на своя си гръб. Накрая забременя (желано), но имаше паталогична бременност и той отказа да поеме поне половината от разходите по лечението (изкарваше към 2000 лв. на летището, а тя към 800 лв. ). Накрая нейните спестявания свършиха и тя загуби детето си и най-после разбра, че с такъв човек не може да се гради семейство. Буквално ? се е налагало да гладува, защото дори не се сещаше да вземе нещо за ядене, ако тя не го стореше. Примери от тяхното съжителстване - сметките и наемът се деляха на две, макар че сестра ми сама купуваше храната и неговите роднини непрекъснато им идваха на гости в големия град, цялата покъщина и посуда тя сама със своята заплата купуваше, той имал кола и други разходи и така нататък.
Позволявам си да разказвам за това, защото е минало от поне 8 г. и тя се спаси, но беше по доста тежък начин. И все пак - представи си, Авторке ти да имаш дете от такъв мъж - сигурно ще си пази касовите бележки от беберони и памперси и ще иска да му ги осребряваш от мизерното си майчинство на края на месеца.
Много мъже ще ме нападнат, но от както това се случи с моят най-близък човек, с моята кръв и плът си направих и моите заключения за изискванията ми към мъжете. Мъжът трябва да е в състояние на 100% да издържа едно семейство и да го желае, най-малкото защото сме зависими от бащата поне по време на майчинството. Парите на жената се спестяват да кажем за жилище или за почивки, но не може ли един мъж да си храни семейството и най-важното не иска ли - почва ли да се ебава още в началото - забрави за общо бъдеще. Природата ни е поставила в много слаба позиция и поне аз внимателно избирах, за да не изпадна в такова ужасно положение като сестра ми навремето.
И не, Авторке, това НЕ Е човекът за теб.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 09d181098f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми съжалявам, че ще го кажа, но според мен е спрял да те обича, но го е било страх, че ако се разделите ще остане сам, а след като е срещнал въпросната приятелка се е получило така. Ама е много важно на колко години е той и защо сте се разделили. Кой кого заряза? Защото и аз имах подобна връзка той тогава беше на 32 а аз на 24-заряза ме заради по-малко и по-красиво момиче. И ние поддържахме връзка около 3 месеца след като започна връзката му и после изведнъж-КРАЙ. А те са трета година заедно и чакат бебе.
Може би просто не си била жената за него, преглътни болката и не си губи времето с него и да се съберете отново пак ще се стигне до тоя момент!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 41f1bfd1bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Сама си отговори на въпроса - Той ли е човекът за теб? Това ли искаш? Съмнявам се. Чудя се на повечето жени как търпят такива типове до тях... явно са адски влюбени, но и това минава. Според мен е по-добре да го напуснеш, защото прекалено много те е унижил и те е наранил и не на последно място - според мен не е влюбен в теб(или поне не вече) Ти си му в момента резерва.
Първо, разговорите ви не са се получавали, после е започнал открит флирт с твоя колежка, след това неискреност, потайност, проблеми в секса... Какво още искаш да се случи, за да спреш да се вглъбяваш насила в тази връзка, която очевидно няма бъдеще? Какво като те търси и ти прави комплименти? В момента той се опитва да те спечели и като гледам ти ще му се дадеш много лесно... той на това й се надява. Остави го сега, за да не страдаш повече. Обаче ако си решила да го накараш отново да събуди интереса си към теб и да се влюби - не след дълго сама ще се убедиш, че това няма как да стане и пак ще страдаш - този път още повече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 90203762d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Първо задавам въпрос към номер 2. Как е спрял да ме обича като ме търсеше много време след като се разделихме? Говоря за месеци наред, към 7 месеца в които обясняваше за чувствата си и да уточня, че това беше първата толкова сериозна връзка за мен и него също. Макар че той е 5 години по-голям от мен и е на 30. Сваляли са го момичета след като се разделихме но той не е обръщал внимание, знам го от приятели. Все пак е хубав и умен и нормално да има обожателки, ако е обратното нормално да си мисли, че може да остане сам, но не е така. Разделихме се по взаимно съгласие, преди това веднаж се разделих с него заради отношението му към мен, но той искаше да сме пак заедно, събрахме се и накрая окончателно сложихме край.
Към номер 3 въпросите са ми: Как разбра, че съм го търпяла при условие, че аз се разделих с него, въпреки че имах чувства към него, и всичко това точно за да не търпя? И изобщо ти имаш ли идея какво е да се бориш със себе си и чувствата си, които няма как да контролираш? Той ме търсеше а аз си казвах, че не е човекът за мен и затова сега не съм с него а друга. И да поясня, че не аз търся внимание от него- не го заговарям, не разпитвам за него и не се интересувам. Той е човека, който проявява интерес. И не смятам, че бих му се дала толкова лесно при условие, че месеци наред го игнорирах. Ако исках да бъда с него щях да бъда. Сега просто знам, че нямам власт над него и трябва да си представям и да свиквам с мисълта, че ще е съпруг на друга и баща на децата на друга. И всичко това ще виждам как се случва пред очите ми, защото излизаме в една компания. Може би си въобразявах, че някой ден ще бъде същия човек, в който се влюбих и пак ще бъдем заедно. И сексът винаги е бил такъв. Това не е нещо, което се промени в последствие. Идеята с историята ми беше да разбера дали за вас е нормално такова отношение. И дали вие бихте преглътнали подобни различия в характера на друг, но явно не е нормално и според други, не само според мен. И не смятам да се връщам при него, защото според мен само чувствата не са напълно достатъчни в една връзка, иска се много усилия и от двете страни за да просъществува.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d2cdc6f654
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти авторке просто не искаш да приемеш мисълта, че си е намерил нова любов и кво въобще си очаквала като сте се разделили? Че цял живот ще ти се моли ли? Коментара ти си противоречи с историята ти. Съжелявам, че те нападнах така но просто аз като мъж на 33 също имах приятелка която искаше да се разделим след 3 годишна връзка, аз не исках не защото чувствата ми бяха същите, а защото на 31 години не ми се занимаваше да търся ново момиче а с това вече се познавахме много добре. И аз се дразнех на много неща които правеше, на вечното й задушаване и така нататък, но никога не и го казах щото я бях приел с недостатъците и, а тя не спираше да ми натяква как не съм я оценявал. И така 3 пъти се разделяхме за 3 години и все тя ме оставяше, а аз все се връщах заради причинити за които споменах. Но на 4тия път случайно се запознах с прекрасно момиче и така разбрах, че искам да съм с нея(вече 2 години без да сме се скарали нито веднъж). Но когато разбра за въпросното момиче тя започна да ми звъни и да иска да се събираме, както съм сигурен, че ще е и с теб.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d2cdc6f654
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   от №2 Ми "спрял е да те обича" като е почувствал сигурност с другото момиче и се е отказал от резервата! А на другите момичета може да не е обръщал внимание защото е искал настоящото момиче. Миличка не искам да обидя никой, но мъжете са страшни актьори когато става въпрос за собствения им интерес, и колкото и да си мислиш, че познаваш някой никога не може да си сигурна какво му е в главата-затова от такива връзки се излиза с ДОСТОЙНСТВО и се продължава напред! И как въобще се опитваш да ни убедиш, че те обича? След историята която си написала, че зарибява твои приятелки, че не иска секс с теб... а и сама каза 2 пъти, че не те уважава!!! И това пък, че искаш пак да спечелиш мъж с такова отношение те прави жалка и аз вече те съжалявам скъпа! И това ти го казвам с добро просто ме е яд на такива момичета дето хем ги сърби хем ги боли!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5afc65046e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: към №5 Знаеш ли просто очаквах да бъде същият човек, в който се влюбих. Да признае грешките си, а не просто да ме търси. Това любимия човек да те потърси не винаги е достатъчно. Понякога е необходимо да направи опит с действията и думите си за да те задържи. А, аз няма как да приема недостатъците му, които се проявяват изведнъж. Историята ми е написана в момент на слабост, в който чувствата са по-силни от разума. И в точно този момент аз наистина исках да бъда с него, но не и сега. И с историята си целях да убедя една част от себе си, която иска да бъде с него, че съм направила правилния избор като не съм се върнала при него.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0c80674408
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не си струва да се връщаш. Не е правилния за теб човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker