Любов с човек от друга националност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов с човек от друга националност
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 5944 пъти
Здравейте,

Животът на голяма част от българите се е стекъл по такъв начин, че временно или постоянно живеят в чужбина, създават си среда там, а това в много случаи означава и влюбване в човек от друга националност.
За тези от вас, които са имали такива отношения с мъж/жена от друга народност, или дори са сключили брак, можете ли да споделите дали ви е било по-трудно да създадете трайна връзка - все пак неща като език, разлика в културата оказват някакво влияние поне в началото, докато се напаснат нещата. Като сравните с българите/ките, с които сте били преди, новият ви партньор по-различен ли е бил във възприятията си, в изразяването на емоциите си, или няма голяма разлика? А във физическата близост? Изобщо с какво сте усещали нещата по-различни, сравнено с връзките с българи?
Който има какво да сподели, да заповяда!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: a82d4934c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Живял съм в чужбина, като мнението ми е, че е далеч по-лесно с българска половинка. Просто се постига далеч по-добър синхром, когато мъжът и жената имат един език, растяли са в една среда, имат еднаква култура и възприятия за света. Съвсем различно е, когато можеш да говориш (и да изразяваш емоциите си) с любимия си човек на майчиния си език.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ed20fb2556
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бил съм с испанка. Беше много страстна и темпераментна мисля, че в началото това ме привлече в нея, но в последстви това започна да ме дразни и изморява. Не само това е причината да се разделим, но и това повлия.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 92512a6dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами аз съм била с италианиц и французин.
Французина ми сваляше звезди, но независимо, че постоянно пътувахме той до България или аз във Франция, не се получиха нещата, тъй като разликите в начина ни на мислене доста се различаваше, аз бях може би и още неосъзната до известна степен и не знаех какво искам.
След това се появи един холандец, с котото имахме взимане-даване за много кратко, но аз го обожавах, просто той не ме искаше като за връзка. В момента сме много добри приятели и няма нищо вече като чувства от моя страна, което ни помага да сме много близки.

С италианеца, обаче, беше различно.. Разделихме се, защото много пътуваше и както се носят слуховете, че италианците са страхотни любовници, така е, но е верен и факта, че с една жена не могат да бъдат.. Така беше и при него и се разделихме, но връзката ми с него беше интерсна, адски интересна, никога не ни е било скучно, живеехме заедно. Разликите в езика не са били проблем никога - и двамата говорим английски, но като говорим бързо и се караме, безспорно правим грешки, но в нашия случай, аз говоря и италиански на средно ниво, пък той говори български средно добре и се разбирахме, но обикновено на английски.

Та като цяло бих казала, че разлика в културите на различните нации и в нашата определено има, но зависи и от двамата до каква степен са способни да приемат мисленето на другия.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8fdbef8c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

4.   Съгласна съм с номер 1, била съм във връзка с двама човека от други две националности, но в един момент съм чувствала някаква празнота, докато не намерих сегашния си приятел, който е от България, така комуникацията ни е пълна, смеем се на познати шеги, познаваме едни и същи неща, забавно ни е заедно, със сигурност е много по-лесно. Определено ми беше трудно преди да комуникирам изцяло на английски с партньора си, не защото имам трудности с езика, а защото много пъти ми се е искало да си говорим на моя си език.
Така се случи при мен, това не значи, че при някой друг няма да се получи с човек от друга националност, ако и двамата имат желание да градят успешни отношения, защо не.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3ae8e6e0ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Имах една година връзка с чех, който беше много мил и внимателен. Не срещнах някакви съществени различия, въпреки че майка му искаше да си намери момиче от Чехия. Може би защото сме славяни, се разбирахме добре, казваше, че би умрял за мен. Различията в културата ги приемахме с интерес, вълнуваше се кое как се прави у нас, както и обратното. Общо взето съвсем нормално и добро момче. Не мога да скрия, че беше нещо ново и малко странно за мен, но в добрия смисъл. Разделихме се с доста разправии, но сега сме близки приятели.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c8f41b1e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Жена, 35
Здрасти. Имам 6 год. връзка с мъж от Уелс. Живея с него в Шотландия от 5 год. Връзката ни издържа в разстоянието първоначално, после тук се адаптирах. Странно може да ти се стори, но с този мъж открих любовта, онази изгарящата и изпепеляващата, която с пълна сила се развива. Ние не просто се обичаме и уважаваме, ние говорим на един език, ужасно много си приличаме и това също помага за връзката. Трудно ми е с думи да опиша любовта между нас. Така че смятам, че нищо няма невъзможно, че аз самата съм доказателство за силната връзка и любов м/у две националности.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7f992ee91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Женена съм от десет години за немец като живеем и в двете страни. Какво мога да ти кажа - нищо не зависи от националността, а от вас двамата - ще се обичате ли, ще си паснете ли като хора, начин на живот, интереси, планове и цели. Аз имам предимството, че съм двуезична, възпитаник и на двете култури, чувствам се еднакво добре и в двете държави и мога да живея между тях, взимайки доброто от ценностите и начин на живот от всяка една от тях. Не съветвам никоя българка да търси нарочно връзка с какъвто и да е чужденец, особено ако не говори МАЙЧИНИЯ му език, не познава Родината му и не се чувства добре сред семейството му. Търсете любовта в лицето на някого, не паспорта - той не казва нищо за качествата на една личност, а само за мястото на раждане.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 35af6178f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има го момента с по-доброто общуване ако и двамата имат еднакъв майчин език, но може и да се погледне от друга страна - ако поне единият понаучи езика на другия, това си е едно много красноречиво доказателство за сериозните му намерения към този човек. Приятно е да видиш как някой е научил български заради това, че е с българин/българка. Мисля си и че не е въпросът само да говорите един език като роден, а и да има какво да си кажете на него, с някой човек от друга националност може просто да почувствате, че няма бариера в комуникацията, защото нещо ви свързва, някаква химия. По-трудният момент идва когато нещата станат сериозни и трябва да се решава къде ще живеете, но си мисля, че в такива връзки има чар.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 78f0d6d262
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Не ми се отваря нова тема и реших да пиша тук. При мен става въпрос за нигериец, християнин. Както е обичайно се запознахме в интернет преди година. Още от самото начало той ми каза, че не може да пътува свободно из Европа. На 25г. е. Живял е в Кипър 5 години. В момента е от 1, 5 г. в Истанбул. Там работи във фабрика за дрехи. И двамата много искаме да се видим на живо. Всяка вечер сме в скайп, говорим си, споделя ме си. Аз обаче се страхувам да отида в Истанбул. Нямам възможност да си направя екскурзия до там. Той може да ми изпрати пари само за билети и за задгранични паспорти на мен и детето ми. До сега не ми е говорил за брак и други такива неща. Говорили сме си за други неща. Той е религиозен католик или поне на такъв се представя. Много често си говорим за Бог. Изпрати подарък за рождения ден на сина ми. Той скоро има рожден ден и преди няколко дни аз му изпратих подарък. Не е нещо скъпо. Досега не ми е намеквал, че иска пари от мен или такива неща. Винаги се е държал джентълменски. Много искам този човек. По точно искам да го видя на живо и да преценя дали си заслужава да продължа с него. Та питането ми е да се осмеля ли да отида в Истанбул в неговия дом да се видим. Как е по добре да отида сама или заедно с детето ми.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 00d704eca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11 - според мен не трябва да ходиш.. кой знае какво може да се окаже.. по-скоро пробвайте да измислите нещо ТОЙ да дойде тук..
не бъди наивна.. ако ще си трошиш главата ок, ама детето после??
Сама жена в Турция не е на оферта, особено ако става и дума за връзка с нигериец, арабин и т. н.
Много внимавай.. но в крайна сметка ти си решаваш. Според мен е по-добре той да дойде обаче..

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4f72425ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   значи първо сме хора после националности дали ще ви е добре зависи от това какви хора сте и дали си пасвате а не какъв ви е паспорта егати тъпите теми честно... очаквам тема:"били ли сте с мъж с мустак и склонен ли е да го обръсне", "били ли сте с чернокос мъж и има ли значение ако съм руса" - ТОВА СА ВЪНШНИ БЕЛЕЗИ

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 00d704eca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   13 - не става дума за цвета на кожата...

една моя приятелка ходеше с арабин, ами какво да ти кажа - той не приемаше да му се повишава тон, той не приемаше тя да му ОТКАЗВА за каквото и да било.. не приемаше тя изобщо да ИМА МНЕНИЕ... а на външност си е бял, съвсем нормален човек, който ако видиш на улицата, даже много мил ще ти се стори..

на бас, че ако се бяха оженили и бяха отишли в неговата мила родина, никой повече нямаше да чуе за нея.. хем този беше в София.. при нея..

а момчето на дамата под номер 11 е в Турция и тя се чуди дали да отиде САМА или с ДЕТЕТО си.. и двата варианта не са добри..

поне нека отиде с приятелки, да не е сама, в случай, че нещо се случи, недай си боже..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: a82d4934c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   До 13: Националността не е външен белег... и повярвай ми, ако тръгнеш да градиш връзка ще го разбереш. Много по-трудно е напасването с чужденец/ка, особено ако даден човек не е живял продължително време (повече от 10 години) в дадена страна. За съжаление много българи (най-вече жени) имат някакви идеалистични представи за чужденците, които често се разбиват на пух и прах и в крайна сметка всичко приключва по не особено добър начин.

Любовта е страхотно нещо, когато си влюбен летиш в облаците и може да се каже, че не виждаш истински човека до себе, но след даден период от време, когато пеперудите в стомаха изчезнат и бъдеш погълнат от ежедневието и битовизмите, малките неща в характера, културата и поведението на половинката излизат наяве, а тези "малки" неща са много повече в един чужденец/ка.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7c3f805e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз се заинтересувах от поста на номер 5... студентка съм в чужбина и се запознах с един доста симпатичен чех, който е с 5 години по-голям от мен. Споделяме доста общи интереси, говорим си доста често и впечатлението ми е, че може би има интерес към мен, но понякога се чудя дали не общува така само от учтивост. Той също е доста мил, умен е, изобщо добре сложен младеж. Много бих оценила, ако номер 5 или някой от пишещите тук, може да сподели повече детайли от взаимоотношенията си с чехи и евентуално как са разчупили обстановката в общуването. Предварително благодаря!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 78f0d6d262
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   № 11 съм. Той не е европейски гражданин и не може да пътува свободно. А всички знаем, че визи на хора от Африка се дават трудно и то с право, че ги има всякакви. Ако той можеше да дойде нямаше и да си помисля за отиване там. Както съм писала по горе от година общуваме. Всяка вечер сме заедно в скайп. Знам за начина му на живот. Говорила съм с някои от семейството му в Африка, но все пак това не е гаранция. Много се двуумя дали да отида. През нета разбрах, че има БГ посолство в Истанбул. Ама аз и да им се обадя там какво да им кажа, , Добър ден! Аз така случайно реших да пътувам. Вие какво ще ми кажете безопасно ли е или не? , , Нали ще ми се изсмеят хората и веднага ще ми затворят. Просто искам да преценя на живо дали този човек си заслужава. Така по камерите нищо не може да се каже. Искам да опитам, но много ме е страх. Ако пък не опитам после цял живот ще ме е яд защо съм си пропуснала шанса. За организирана екскурзия с транспорт и хотел просто в момента нямам финансова възможност. Какво да правя?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8cac52b7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   11, не ходи, още по-малко сама! изобщо не можеш да вярваш на човек, който даже не си виждала на живо! откъде знаеш например, че не е сводник, който си търси свежи попълнения? откъде знаеш, че не зарибява още 5 мацки например, белким някоя му върже?
искаш ли да ти се обясня в любов така, че свят ще ти се завие? жена съм, но мога да ти се представя за мъж, да си напиша 1 файл с мили фрази, от които ще ти копирам нежни думи до припадък и ти ще въздишаш колко нежна и чувствителна душа нося.
с това не казвам, че няма връзки, започнали в Интернет, но обърни внимание на думата ЗАПОЧНАЛИ, а после продължили в реалния свят.

щом има пари за път, нека дойде той! срещата на твоя територия е друго нещо, тук си в пъти по-защитена. пиши, че ще му поемеш разходите тук, нека само да дойде. Истанбул не е на другия край на света, на няколко часа път е, билетите не струват милиони. ако наистина държи на теб, ще направи всичко възможно да дойде.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7bebd65bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Българките се продават на чужденци за да ги измъкнат от беднотията в България.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8cac52b7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   18 съм, сега видях обяснението с визите и не мисля, че е сериозно. той всъщност пробвал ли е или просто така си мисли? или има нещо, заради което точно на него няма да дадат виза?
ако искаш, провери на сайта на Външно министерство или в посолството на Нигерия какви са условията за нигерийци. така можеш да провериш версията му и дали наистина е сериозен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8afc605252
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Любовта е една и съща за всички хора по целия свят. Ако чувствата са истински и взаимни, няма никака пречка за хора от различни националности да съжителстват заедно и взаимно да се допълват.
Най-големите мизерии съм получавала от българи в чужбина, като не казвам че всички българи са такива.
Нито пък издигам на пиедестал чужденците, защото се броят на пръстите на едната ми ръка, тези с които съм се сблъскала и зачитат християнските ценности.
Казвам че хора, които да ти съчувстват и готови да помогнат в беда са МНОГО МАЛКО(това е белега на любовта)-безкористната помощ.
Останалото го знаем от ежедневния ни живот, независимо в България или чужбина, без разлика от националност и език.
Ето кое ми помага да различавам истинската от фалшивата любов и Бог ми даде прекрасен съпруг от друга националност, който за съжаление почина миналата година и душата ми плаче непрекъснато оттогава, но Бог е милостив и ще възкреси последователите си отново в Деня на съда Си.
Ето затова вярвам, че без значение каква националност сме, ако живеем по Божия повеля, ще имаме награда и отново ще бъдем с любимите си хора един ден в Божието царство.
Мъжа ми беше с болно сърце, но то беше най - голямото сърце което съм срещала някога. Винаги ще го обичам и никога няма да го забравя.
Дори го сънувам много често и той изглежда много по-добре и без здравословни проблеми в сънищата ми.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a82d4934c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   "... сега видях обяснението с визите и не мисля, че е сериозно... "

Всъщност наистина е факт, че на африканците визи се дават много трудно. Дори в случаи, когато е налице сключен брак с български гражданин бюрократичните перипетии са много. Знам за случаи, в които българки са били принудени да живеят в трети страни с африканските си съпрузи, просто защото въпреки сключения брак, мъжете им не са били допускани в България. Въпросната влюбена в нигериец българка, ако иска да живее с него, то задължително трябва да се подготви за една истинска и продължителна война с българската администрация

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 78f0d6d262
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Пак съм №11. №22 не съм влюбена в нигериеца. Просто сме е някакво привличане, интерес към него. Аз искам да се запознаем, да разбера дали той е същият човек с който общувам в скайп всяка вечер от почти година. Убедена съм, че няма да му дадат виза. Моя позната работеше в Атина, Гърция. Там се запозна с нигериец. И в един момент си нави на пръста, че иска да го доведе в България. Ходиха в нашето посолство в Атина и от там му отказаха на 2 пъти. Бяха им обяснили, че ще му дадат само ако имат сключен брак. А и след атента в Сарафово миналата година смятам, че ще е още по трудно. Не смятам да сключвам брак с него и други такива. На 27 съм с един неуспешен брак зад гърба си и не мисля да повтарам тази стъпка скоро. Както писах по нагоре аз просто искам да се запознаем на живо. Не ми е за единия гол секс. За секс винаги мога да намеря мъж. В момента съм съкратена и съм на борсата. Следователно нямам финансите да си направя екскурзия до Истанбул. От момчето не бих приела и един лев да ми плати екскурзията. Винаги сама съм си изкарвала парите и не съм чакала на мъже. Аз мога да си позволя като сума да изхарча само за двупосочен билет и да имам някакви джобни. Това означава да отседна в неговия дом. И ето тук идва притеснението ми. Почти съм сигурна в този човек, но винаги има едно но

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: a82d4934c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   До 23: Какви са ти отношениеята с бащата на детето ти ? Мислиш ли, че той би бил съгласен да изведеш детето извън България ? Все пак трябва да подпише декларация, че е съгласен, иначе нямам как да заминеш с него.

Ако все пак заминеш е по-добре да го направиш без детето. Има доста случаи, в които хората в интеренет са едни, а в реалния живот съвсем други. Също така не смятам, че е добре за детето да ходи заедно с майка си на романтичните й пътувания.

Иначе казваш, че не си влюбена в този нигериец, но все пак мислиш ли да задълбочиш отношенията си с него и да започнеш връзка ? Както вече казах в България бюрокартичните пречки ще са ужасно много, пък и каквото и да си говорим не сме все още дорасли за такива връзки, т.е. ако живеете у нас ще ви се наложи да се сблъскате с българската "толерантност".

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8fdbef8c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   От номер 4, 19- така е, има много, които са с чужденци заради материалната изгода. То вярно, че няма как да знам със сигурност, но поне мое наблюдение е, че някои българки тръгват с англичани, и след време се оказва, че англичаните имат проблеми, но въпреки това момичетата правят компромис с това, просто защото са англичани. Под проблеми имам предвид, тежко емоционално състояние, я депресия, я нещо друго (разбирайте психическо отклонение, защото по това, което съм чувала с друго не мога да го свържа). Но въпреки това, момичетата си остават с тях (и смешното е, че им изневеряват и то с българи). Просто говоря за това, което съм виждала около себе си, не натрапвам някакъв модел или нещо такова.
За истинска любов между чужденец и българка, или чужденка и българин, не трябва да има никакви зависимости (като пари, визи и тн). Ето сещам се и за пример с любов, само че момичето е румънка (но пак от държава, близка до нашата култура), а момчето е американец. Но тук за зависимост трудно можем да говорим, въпреки че очевидно той разполага с повече пари, тя се е устроила в дадената държава сама. Така че, любов с чужденец е възможна, но трудно.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 78f0d6d262
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От 23 до 24. Отношенията с бащата на детето ми са нормални. В момента той е толкова запленен от новата си съпруга и от очакваното ново дете, че като нищо и подпис ще даде и всичко. Стига да не отида да досаждам на новата му женичка. Относно пътуването с детето някак си ми е по спокойно като е с мен. До сега почти не сме се отделяли. Ако човекът излезе точен и задълбочим връзката си / дай Боже/ изобщо не смятам да живеем в България. Но това ми е последна грижа в момента.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: a82d4934c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   До 26: Не мисля обаче, че бащата на детето ти ще е ОК с това да живееш в чужбина. Колкото и да е запленен от любов към новата си съпруга, ако е нормален родител не би подписал декларация за извеждане на детото му за продължителен период от време. Също така не е за пренебрегване и факта, че твоят нигериец много трудно ще получи виза за която и да е било европейска държава (включително и България)... Тези неща, които пиша тук не ти ги казвам да те отчайвам или нещо подобно, просто проблемите, които ще изникнат ако задълбочиш отношенията си с него ще са много.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 88b4ba731b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Ние живеем в Англия повече от 11г. в град в който има малко българи. Мисля, че всички, които тръгват с деца навън трябва да са наясно, че любов или брак с човек от друга националност става голяма реалност и малко или много трябва да са подготвени психически за това. Особено в мултикултурна страна като Великобритания.
Ето синът ми вече е голям... и отскоро има връзка с едно момиче -студентка от далечния изток. Той по принцип се интересува от източна кухня, култура и т. н. и затова аз не се изненадах особено. Англичанките така и не му допаднаха като манталитет и поведение, макар, че те много го харесваха и търсеха. Ще видим до къде ще стигне работата. Вече са си купили билети за полет до Виетнам това лято, където ще прекарат 3 седмици в хотела на родителите и на морето. Той е доволен, че ще разгледа района-било много красиво и екзотично. Аз 2 пъти видях и говорех с девойчето-изглежда мило и добро. И в интерес на истината ми хареса от пръв поглед също -красиво, нежно, умее да готви и подрежда нещата с вкус.
Обаче преди месец като си бяхме в БГ казах на бабите и дядовците за това, а те само се блещеха насреща и премигвайки казваха-"хмм, такова нещо в нашия род нямаме до сега "или "та малко ли народ има в Европа, та чак от Азия " и др. от сорта... Мъжът ми изрази мнение (но само пред мен) да не би случая да е като на някои дето си търсят да се оженят за някой, заради европейското му гражданство, а в нашия случай и заради британското. Аз се позамислих, но не мисля, че случая е такъв, защото те хората(семейството и) са си достатъчно заможни, за да ползват такива отчаяни методи за подобряване на стандарта си-имат две къщи/хотели на морето, други имоти в града също, работят в медии и имат и друг търговски бизнес. Щом са си пратили и двете деца в Европа още от средното си образование в частни училища-това дори за европеец е много... Явно икономиката в техния район се развива наистина с огромни крачки....
Аз иначе нищо не му казвам на сина ми. Щом се чувства щастлив с нея... това е важното. Ако ще да е не от друга раса, ами извънземна да е.... аз бих я приела(то не че някой ме пита де, ама аз да си кажа).
Но то света сега стана едно глобално село, така че да бъдем готови не е излишно...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 172d283a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Не ти е за голия секс, ама си склонна и на секс, нали? Ако има и грам мозък бившия ти, ествествено е да ни ти подпише нищо с детето. Писна ми от недокл... ени женички...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 80463ae082
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   До 28,
Номално човек с годините да губи разсъдък... мога да ти кава... човек се хваща с изтока.... когато вече за нищо не става... бил съм с 2-3 и повече не искам да пробвам... имам деца от 1 англичанка, 1 българка и 1 японка... сега живея сдруга жена пак българка... и никога повече не бих легнал от друга националнсот.. но тогавам бях малък и глупав... сега съм на 26години.. :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 88b4ba731b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   До госпожата с нигериеца:Май ще е по-добре да си пуснете отделна тема, където да получите мнения и съвети типично за вашия случай.
Темата е "Любов с човек от друга националност" все пак, но започва да се разводнява. Моля, придържайте се към темата...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8ad8bcf668
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   До №28 - поздравявам те за позицията ти относно връзката на сина ти с момичето от Виетнам! Уважаваш избора му и не се месиш в отношенията им, а колко родители има, които косвено, та дори и пряко искат да си наложат мнението относно партньора на синовете или дъщерите си. Изобщо не ми се вярва връзката им да е заради гражданство, особено след като семейството на момичето е толкова състоятелно. Разбирам бабите и дядовците, те са от друго поколение и трудно възприемат връзка с човек от различна раса, но в крайна сметка това е животът на сина ти и той ще си взема решенията, ако примерно се стигне до брак, ще се запознаят с нея и смятам, че всичко ще е наред. Вярно е, че като са не просто от различни държави, а от различни континенти, е по-трудно, но може пък тя да реши да остане в Англия, или пък кой знае, той да отиде да живее там и да си намери работа в някоя компания - това разбира се ако си задълбочат отношенията.
А колкото до т. н. бракове по сметка с чужденците, не смятам, че е хубаво да се говори така общо, че българките се женят за чужденци заради парите им. Разбира се, че има и такива бракове, както обаче има и връзки, основани на взаимни чувства. А и какво значи "чужденец" в случая? Любимият човек може да е "чужденец" в очите на другите, но не и в очите на влюбения. Но пък е вярно, че по-голямата част от "смесените" връзки и бракове са с участието на българки - българи, които имат връзка с жени от друга националност, или пък брак, са в процентно отношение по-малко - интересно, че нещата са се обърнали, преди години е било често явление българи, работещи в тогавашния Съветски съюз, да се женят за рускини, и да ги водят в България, сега пък българки, учещи или работещи в чужбина, остават там с мъжете си от друга националност. Може би за българския мъж е по-трудно да флиртува с жена от друга националност, на друг език, затова предпочита да е с българка, или пък има притеснение, че не са равностойни от финансова гледна точка с момичето от друга държава. Впрочем децата, които се раждат от такива смесени бракове, са облагодетелствани в някои отношения, защото получават един по-широк поглед към света, пътуват повече, опознават културите и на двамата си родители.
Най-важното е всеки да е щастлив с партньора си, а това щастие може да го има както с българин/ка, така и с човек от друга националност, просто за второто се изисква малко по-различна нагласа.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 78f0d6d262
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Стига бе хора. Опасни сте. Вече ги оженихте и умувате как на него ще му дадат или няма да му дадат виза или как бащата на детето ще го пусне за постоянно в чужбина или не. Та хората още не са се запознали. Ако все пак някога се срещнат на живо може да се окаже, че са точно един за друг. Или ако пък не и двамата да си останат със спомена за една авантюра. Как ще се развие всичко и въобще дали те ще се срещнат това никой не знае.

Номер 29 на мен ми е интересно как без секс ли да стоят примерно ако някога тя отиде. Като чета той е на 25г, а тя на 27г. Еми млади хора какво да правят? А сигурно шах може да играят или пък гоблени да шият. Не се излагай. Не знам мъж ли си или жена, но мисля, че ако беше жена щеше да се усетиш какво има момичето предвид „

До момичето задало въпроса. Според мен ако все пак се решиш да отидеш поискай ми пълния адрес, имената му. Даже най - добре поискай да ти прати по факс копие от личните му документи. Дрънни един телефон до посолството ни там. Обясни им положението и виж какво те ще ти кажат. Мъжът като ти изпрати по факса тези копие от документите си, ти ги дай на твоя приятелка или на човек от семейството ( ти си знаеш на кой имаш доверие, ), че ако стане нещо с теб ( Да не дава Господ), те да знаят кой да търсят. Като отидеш там го излъжи, че си се разбрала с нашето посолство всеки ден да ти се обаждат да те проверяват как си. Примерно ти може да си говориш с приятелите по мобилния и после да го излъжеш, че си говорила с посолството. Поне на мен ако ми се случи нещо подобно аз така бих постъпила.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 40dce465d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   " Но пък е вярно, че по-голямата част от "смесените" връзки и бракове са с участието на българки - българи, които имат връзка с жени от друга националност, или пък брак, са в процентно отношение по-малко "

Това е така. Наистина българките се омъжват по-лесно, но пък и трябва да се спомене големия брой бракове с възрастова разлика (т. е. млади българки с възрастни чужденци), също така има не малко връзки на нормални български момичета с доста пропаднали чужденци, които трудно биха се уредили с някоя тяхна сънародничка. Като към тези неща прибавим и това, че не малко българки ходят с турци, араби, африканци... Това което искам да кажа е, че процетно смесените бракове на българките са повече, просто защото критерия им за мъже е доста занижен и не подбират особено мъжете си.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8909bb3120
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Aми aз съм дете от смесен брaк. От 13 годишнa живея извън Бг. До товa лято всичките ми връзки сa били с чужденци. През aвгуст се зaпознaх с един бългaрин и имaхме aферa товa лято, a сегa кaто се върнaх пaк си говорим по телефонa. Тa кво дa ти кaжa. С бългaрското момче беше достa зaбaвно в леглото щото aз дотогaвa бях прaвилa секс сaмо с испaноговорящи и кaто искaх дa му кaжa нещо не ми идвaхa думите хaхaхa. A и той кaто ми викaше дa сменим позaтa aз отнaчaло се чудех кви сa тия термини хaхa, тa той трябвaше дa ми обяснявa, aмa достa се посмяхме. A инaче зaвиси с кaкъв чужденец си. Aко се обичaте езикa не е проблем. Трудност може дa сa културни рaзличия особено aко не е европеец. Но aз дa ти кaжa не съм срещaлa особени проблеми от тоя тип. С всички съм се рaзбирaлa горе долу

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 496a3fa39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   с чужденци е тъпо... италянки, германки, испанки, французойки... паплач...
срещнах бъргарка... различно е... разбрах смисълът на живота - да запазим българскя дух и продължим българския ген... всичко останало е шлъокавица

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dd5d2b8fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Аз съм момче на 21 години и съм убеден, че българите и българките сме създадени едни за други. Вярно е че от всички народи и раси има красиви момичета, но българките са ми на сърцето! Може да съм млад още, но това чувство е завинаги и е във всеки от нас. И ме боли като гледам колко от нашите момичета се превръщат в курви и парцали, за което и ние мъжете също сме виновни...

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0c60dfafd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Аз съм българка и излизам само с чужденци. Нека да е ясно - такива са 2/3 от българките, но не си го признават. Неприятно ми е, когато момичетата говорят за любов, а всъщност търсят само как да се уредят с мечтания чужденец. Аз търся целенасочено небългарин и това е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: acaa09a3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Омъжена съм за чужденец, преди него съм имала две други връзки - пак с представители на други националности. 5 години съм била с французин, 3 с италианец р и сега от вече 8 години съм омъжена за руснак р и с него се чувствам страхотно и по- щастлива от всякога. Имаме две прекрасни деца- 7 годишен син Сергей, и 5 годишна дъщеря Наташа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker