Пропиляни 14 години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пропиляни 14 години
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3735 пъти
Здравейте да споделя и аз моята мъка, ще бъда кратък. Мъж на 38 години съм, преди 6-7 месеца се разделих с жената с която бяхме цели 14 години. От тогава нямам желание за нищо света все едно се срина, аз все още много я обичам, но тя предпочете парите защо? Реши да бъде с мъж който има много пари. Защо избра това пред любовта и щастието. Защо захвърли цели 14 години просто така. Ще се радвам да чуя вашите мнения и ако има мъже с толкова продължителна връзка и са се разделили да споделят как се излиза от това положение. Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 727319f7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не може да има изгубени 14 г., ако те са били щастливи. Изгубени са само нещастно прекараните 14 г. Може би половинката ти също си е помислила така - губя си времето с него и е решила да помисли за себе си. Да, може би другият да има повече пари, но не смятам, че това е причината - удобно ти е да казваш, че е. Причините винаги са в брака, в това, че няма щастие и любов. Никой нормален човек не би избрал парите за сметка на любов и щастие. Ти точно това искаш да изкараш жена ти - меркантилна, ненормална, а ти жертвата. Ако ти е удобно - Ок, но ти лъжеш себе си. По-добре приключи с брака си най-после, вземи добрите емоции и спомени и продължи напред. Млад си, имаш много време да намериш щастието, но бъди възможно най-честен ПРЕД СЕБЕ СИ. Лъжи другите колкото си искаш, изкарвай бившата си каквато си щеш, но ако продължаваш да се лъжеш сам себе си, това ще се обърне срещу теб, защото ще повтаряш все същите грешки и винаги ще си жертва и не само 14 г. ще си пропилял, но цял един живот и да - това ще е твоя, не нечии друг. Другите в крайна сметка винаги ще избират щастието и любовта пред това да бъдат с някого от съжаление.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: aa6f3a8ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрепям № 1. Защо винаги, когато връзката ви се разпадне по желание на жената, не се замислите къде сте сбъркали вие, а хвърляте вината изцяло върху жената, нарочвайки я за меркантилна? Защото е по-удобно и по-щадящо за егото ви от това, да признаете поне пред себе си, че значителна част от причините да се стекат така нещата са у вас? И друго - ако един човек търси изгода в другия, независимо каква, си проличава доста бързо. Ти 14 години не си усетил да е такава, сега изведнъж - предпочела парите. Не е предпочела парите, предпочела е другия мъж. Но не искаш да го признаеш. Преди години като скъсах с едно гадже, след като случайно се видяхме на улицата, ме запита доволна ли съм сега, като сегашният имал парички. Отминах го с презрение. Защото сегашният нямаше пари и богатства, но ми даваше отношение, чувството на желана, търсена и обичана жена. Вместо да хойка по заведенията да се забива с други, след като ме изпрати и аз се прибера. Но това не го изтъкна като причина дори пред себе си, защото егото му не можеше да приеме, че има друг, който го превъзхожда. И беше по-лесно да обвини мен в меркантилност. Ами... след толкова години още си е сам. Щото все в жените е причината.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cfc2261ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Напълно съгласна съм с мнението на номер 1. Прочети го добре! Приеми, че понякога става така.
Предполагам, че боли, започваш всичко от начало, трудно е... Но е време да се вземеш в ръце. Излизай с приятели. Разнообразявай се. Ето сега и времето вече е хубаво и позволява разходки и екскурзийки. Правейки приятни неща постепенно ще се върне и радостта от живота. Пък може да срещнеш и някоя приятна мадама, знае ли човек... :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: dca88e392b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   никой не избира само заради парите, но нека да сме реалисти като се изчерпи връзката секса е рутина и нямаш 2 лв да я почерпиш и 1 кафе и тя да се почувства като човек какво очакваш разбира се че ще потърси нещо ново!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 077250609e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нормално е да си така на първо време.
Но, споко човека е така устроен, че преодолява всичко. И това, ще мине.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 75d0892807
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора съм. Ей големи разбирачки сте вие жените, само жени са писали тук.. Семейството никога не е лишавано от нищо имам и дете. Мисля че с заплата от 2400 лева не е имало никога проблеми за каквото и да е. Имам си и собствен апартамент. За 14 години имам 14 години стаж и никога не съм спирал, тя бившата няма и две години, какво да говорим не и се работело болял я гъза. Номер 4 никой не избирал заради парите, ти от къде го разбра това. Аз никъде не съм сбъркал не пия и не пуша и по жени не ходя, защото си обичах семейството и през ум не ми е минавало че това може да се случи. Никой не е застрахован на 100 процента, ама късно го разбрах.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6c32e7de61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като се обърне каруцата пътища много! Напред и нагоре! Няма начинит! Можеш и да молиш, ако можеш, ако стане, но... няма как... причини много, не са само парите.... съвкупност от много неща ииииииииии край! Ще мине.... отопит ти го казвам! Трябва Време Обаче!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a6ca61ded6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   А защо да е избрала мислиш, че е избрала 'парите' вместо любовта? Защо да не може да е влюбена в него? Съмнявам се да е зарязала 14 години брак, заради нечий портфейл, но ако все пак това е така - скоро ще съжали за постъпката си, защото ще й липсва любов.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0336878ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съжалявам за случилото се с вас. Моята връзка е 10г. с детенце. Препоръчвам ти да погледнш написаното в http://www.izneviara.com/parvite-10-dni.html Депресията е ужасна...мога да кажа че още се боря с нея... И не вини жена си...дай й възможност да живее както желае. Мисля си че тя не е предмет, за да стои до теб през целия ви живот. Мисля също, че вината не е и в теб, просто няма вина, а само чувства и желания. Желая ти успех и бързо "оздравяване"...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0acd975ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ами ето, авторе - не е имало проблем с парите, значи не е предпочела парите. А другия мъж. А те повечето мъже са склонни да се изкарват все невинни и да твърдят как нищо не са направили, за да им се случи това. В живота обаче случаи бол, в които се оказва, че е имало защо, като се чуе отсрещната страна.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 229952cdc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторе, много си се впрегнал. Исторически погледнато, от както свят светува, жените са избирали най-сигурната партия за живот, което включва възможно най-доброто обезпечение, възможно най-спокойния нрав.
Разбира се обаче това не значи, че като се е омъжила за теб, няма да срещне някой друг. Всъщност си мисля, че те е зарязала заради друг, в това можеш да бъдеш сигурен. Никоя жена не си разваля брака, ако не е в полет, както обичам да казвам. От друга страна съм сигурен, че си добър човек, заради начина по-който те е оставила. Тя е сигурна дори сега, че винаги ще гледаш нея и детето ви като писани яйца, дори след развода.
Казано най-лесно, тя е решила как да живее занапред, вероятно дори е влюбена и иска да граби с пълни шепи от живота.
Тук вече остава ти да решеш какво ще предприемеш и как да си стъпиш на краката. Съвети за това не бих ти дал, защото много зависи от характер, усещане за справедливост и т. н.
Мога да ти кажа, че когато аз се развеждах (горе долу по същите симптоми като теб), аз се съвзех много трудно, защото предпочетох да видя истината, а не да си обръщам главата. Тогава се порових и разбрах за друг мъж, разбрах че това е продължавало от няколко години и след всичко това, реших не да хленча, а да се справя сам със всичко. Още по-лошото беше, че както виждаш женските отговори така или иначе обвиняват теб, при мен беше същото от страна на бившата ми жена, приятелки и разни други.
След като приех цялата вина на пук на всички, започнах от начало, даже им оставих общият ни апартамент. Взех нов, устроих се прилично и започнах да живея спрямо новият ми кодекс. Така не след дълго си намерих доста по-млада приятелка, забелязах че всичките тези години, в които съм се опитвал да угаждам по един или друг начин на всички са били безметежно загубени от към мои преживявания. Оказа се че съм доста харесван сред жените, имам хубава кола, имам си дом и нещата се нормализираха.
След това когато бившата се наигра с този, заради който се разведохме, реши да се пробва пак при мен. Разбира се не е очаквала, че едно е някой да иска да прави неангажиращ секс с нея, съвсем друго е този същия да живее в домът и и да трябва да се грижи за тях, и да се разбират. Аз разбира се с насмешка я пратих да върви в подареният от мен апартамент и и казах, че каквото било било, и че нямам никакво намерение да се събирам с нея.
След това последваха обвинения от кой ли не, че не съм искал да си запазя семейството, че не съм хванал нейната ръка, която искала да се върне, че съм бил чудовище, че съм бил излизал едва ли не с тинейджърки, но на всичко това отвръщах с усмивка, защото приятел, каквото и да направиш, винаги ще си виновен и спрямо това, ако ще си виновен, то по-добре да направиш най-доброто за себе си щом не те уважават.
За това не се тръшкай, идва ден в който правилата се променят. Гледай на детето ти нищо да не му липсва, но никога не давай пари освен издръжката на жена ти. Ако има нужда от нещо, отиваш и лично ти го купуваш, без да даваш пари на нея. Не я търси, не и досаждай, не се интересувай от нея, на тази възраст имаш шанса дори да излизаш с 20 годишни, забавлявай се и всичко ще си дойде на мястото :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4c7a633aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Женските отговори не обвиняват никого, само посочват и другата гледна точка. Защото е много лесно да кажеш "ама тя ме заряза заради пари" и да излезеш сух от водата и невинен като ангелче. Повечето от мъжете никога не си признават вината за нещо в отношенията с жените, дори да е очевидна. И това им е най-голямата грешка. Другата им грешка е, че си въобразяват, че всички жени ще бъдат зарязани от новия и ще се върнат да им се молят да ги приемат обратно. В доста случаи не става така, а за голямо съжаление на мъжете новите връзки на бившите им жени се оказват доста по-успешни. Ако някоя се върне, то трябва да е съвсем мързелива и некадърна, за да не може да се справя сама в живота. А ако са били такива, защо сте си ги избрали такива?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 07b50c4dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Автора съм. Така днес стана нещо което не съм очаквал, бившата ми жена се обади по телефона ревеше беше разстроена, искаше да се видим да изпием по едно кафе.. Добре седнахме поръчахме си кафе и като почна един рев с крокодилски сълзи няма спиране. Взе да ми обяснява колко много държала на мен, колко много съм и липсвал, какви чувства имала още към мен, не можела повече така да издържа, вика ми аз не го обичам този другия не изпитвам нищо към него, не искала да живее с него. А аз и викам нали има много пари и всичко ти купува гледа те като кукла, а тя горката ми вика парите не правили щастието, искала да се съберем отново след 7 месеца раздяла. Ох не знам какво да правя? Защо сте такива жените? не ви разбирам чесно. Дайте някакъв съвет на луд ме направиха вече. Благодаря

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3fb26fc204
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Гледай на детето ти нищо да не му липсва, но никога не давай пари освен издръжката на жена ти. Ако има нужда от нещо, отиваш и лично ти го купуваш, без да даваш пари на нея. Не я търси, не и досаждай, не се интересувай от нея, на тази възраст имаш шанса дори да излизаш с 20 годишни, забавлявай се и всичко ще си дойде на мястото :)

Подркрепям напълно! Жена съм, на 29. И въпреки че е този светъл празник, въпреки че вярвам дълбоко, въпреки всичко, подкрепям мъжете, мислещи по този начин. Огорчена съм. Българските жени са свикнали да се разделят, развеждат единствено и само след като са си осигурили любовник. И не ми се обяснявайте, мили дами, че не пари, а нещо друго е липсвало. Моята майка може да се разведе и да се плюс мен, издържа без мъж, който да й помага, а вие не? !! Еми не ви уважавам! Съжалявам! Ако бяхте малко по-запознати с психологията - кастрационнен комплекс, с религията - не оставяй лошото да вършее, щяхте да разберете! Но! Единствената причина да не се занимавам с вас е - прекалено сте... айде меркантилни! А авторе, уважаеми, намери своя път! Ти ще бъдеш щастлив, защото най-малкото виждам, че си интелигентен - душевно най-малкото. Бъди щастлив, а ти ще бъдеш, просто не допускай да бъдеш циничен и избягвай циничните хора. Мисля, че ще ме разбреш! И продължавай напред, защото имаме нужда от нормални :)))!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cfc2261ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Нали знаете, че жена и вода тръгнат ли- няма спиране... Не съжалявай, а продължи напред с гордо вдигната глава!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cfc2261ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ами авторе явно че ти искаш да се съберете отново. Направи го, но моя съвет е да не се даваш веднага. Прави се малко на луд, дръж се дръпнато. Кажи й, че ти трябва време да си осмислиш нещата.... След това седнете и си поговорете хубаво. Какво не е вървяло, на кой какво му е липсвало, защо се е стигнало до там. И едва след това реши дали има смисъл да си оправите брака. Но ако се обичате- смисъл винаги ще има.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8b74f2a09d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   17, ти изобщо четеш ли? къде видя да пише за дете и издръжка??

авторе, само от теб зависи да вземеш решение. че жена ти не заслужава особено, не заслужава. но пък ако ти още я искаш, защо да не пробвате.
не бързай и мисли добре. ако чувстваш, че все още я обичаш, дай шанс на връзката ви. обаче ако мислиш, че иска да се съберете само защото другият й е бил шута и за да не остане на сухо, отрежи я.
във всеки случай не бързай, наблюдавай детайлите и държането й. съветът не 19 да поговорите за брака си също е добър (ако се стигне дотам).
успех!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fe0ffa3283
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не искам да съм лош пророк но тя най вероятно ще го направи пак.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: ef97a037a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Браво, 14, подкрепям. Жена съм, но мисля, че в случая и в многото други подобни коментирани такива няма място за формиране на лагери по полов признак. Един от партньорите във връзка е постъпил нечестно спрямо другия, предпочел е себе си пред семейството и детето - независимо кой е той. Дори не е предупредил за наличие на проблем. Това е грозно и срамно. Всяко семейство е различно и не знам как ще прецени да постъпи автора, но аз също бих продължила напред. Детенцето си е на двамата, трябва да получава от тях грижи и внимание, но не е необходимо да живее в пантомима у дома между двама души симулиращи добри отношения до следващата прищявка на мама. Според мен не е изключено и такава да се появи, не знам.

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 53b5e3749b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Да, така е. Съгласна донякъде с 14. Жена съм на 29 и вече съм меко казано ''отблъсната'' страшно много от такива жени. Защо? На мен ми се случи нещо подобно. Живеех на семейни начала с един.... говоря грубо, защото вече не изпитвам никакво уважение към него, мн години, семейни истории и така нататък. На работното място една, която още преди и по време на брака си флиртувала ужасно много с всичко срещнато, защото заслужавала ''повече''. Тя била недооценена, обаче не й е попречило и да се ожени в последствие за господина, и да забременее, и да роди, и да не спира да го клепа с клевети как той й изневерявал. От къде съм сигурна ли? Защото в момента в който изневерите й, нейните, и на бившия ми вече ''господин'', станаха достояние на всички, аз се оказах също наградена със званието изневеряваща.
Такава жена спирка няма. Неразумна, неособено умна, но с много висока самооценка. И единствения начин да получи висока оценка явно е да бъде креватно оценявана от минимум 2 места едновременно. Така че без да те настройвам, без да боли, забрави за нея. Няма смисъл, няма значение, няма нищо там. Наистина гледай си детето, но.... макар и да звучи гадно, нека майка му знае какво мислиш за нея. Не детето, майка му. И си го гледай него, а остави нея да си вее байряка, щом единственото щастие за нея е секса. Като й омръзне и с него секса, ще го смени и него и така. Отново и отново :) Не бой се. Свестните са много. А тя не е от тях. :) Това е живота.

 
  ...

...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 32f626b2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Явно нещо при вас не е било наред, щом с лека ръка да избере материалното, което само ще я заблуждава, че е щастлива. Инак, не бива да се предаваш и да се унищожаваш. Продължи смело напред и всичко ще се нареди.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 27 дни
hash: 29c05805e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Ако си мъж я остави!

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: b23a41cb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Брато, бегай от такава веднага - отървал си се. След 7 месеца тя се сетила, че и липсваш. нема такъв филм, казвам ти го от опит. Преживях същото като теб. След 10 години го издухах по същия начин. Жена почне ли да изневерява, отпиши я. Няма смисъл, тя не те обича, но понеже с оня нещата не вървят сега се прави на разкаяна. Такъв тип жени просто си гледат интереса и докато не хванат новия клон не пускат стария. Как ще и се довериш. Не слушай коментиралите жени, за които винаги мъжа е виновен. Изобщо, толкова е нелепо изневеряващия да се оневинява и да се търси под вола теле. Със сигурност си допускал грешки, това си е в реда на нещата, всеки брак е тегота, където има къща има и пушек, но да се самобичуваш, че ти си виновен, както ти внушават разни жени тук, просто забрави. Кофти, че ти се е случило на тия години, но пък не си още престарял, има и нормални жени, които не изневеряват, които не мислят с путките си, така че ще намериш. По темата съм писал нееднократно. Прочети ми историите "изневяра и развод", "изневеряващите жени", не се оставяй да те манипулира тази никаквица със сълзи, щото това са най-опасните жени. Те са актриси, които нямат ни срам, ни свян и са жестоки и безмилостни.

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 9bb9a6818d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Авторе, ако наистина я обичаш и искаш да сте заедно, съберете се. Ако не - не. Просто постави на кантара и виж кое ще натежи.

Но ако пак направи подобна изцепка край, дотук.
Жена съм, но тук няма "ние, жените" и "вие, мъжете" - преди всичко друго сме хора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: c513062ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторе, ще бъда максимално кратка и ще ти разкажа моята история. С бащата на детето ми се разделихме преди 3 години. Имаше разправии, викове, грозни имейли, смс-и и прочие. При нас обаче причините за раздялата не бяха друг мъж/друга жена, а намеса на майки, бащи, зълви и тн, липса на пари, чести командировки, отсъствието му от дома и други проблеми. Едва миналата година лека-полека започнахме да стопяваме ледовете, да говорим и той да си вижда детето, след като 2 години и половина не бяхме си казали и дума, а на всичко отгоре го бях и осъдила за издръжка. И на Коледа се случи чудото... той протегна ръка, прегърна ме, целуна ме... все още ме обичаше, аз него също... Обсъдихме грешките си, говорихме много и дълго... мисля, че ги поправихме, доколкото е възможно. Днес 5 месеца по-късно, си живеем заедно пак като преди, детето свикна с баща си, обичаме се както и преди, само дето времето не ни стига, сега и аз работя, но гледаме да отделяме някой и друг час и за нас.
Свекърва ми е станала по-мека от памук... а зълва ми се опитва да ми се мазни след всичкото зло, което ни стори някога... дори мъжът ми сам ограничава контактите си с нея.
Единствената ни тревога, че сега е малко закъсал със здравето, има съдови проблеми/с крака/ и съм адски притеснена за него, страдам за всяка негова болка... возя го насам-натам по лекари, че не може да ходи от болки...
Понякога е нужен малък жест, компромиси, нежност, много любов, ако все още я има, една протегната ръка. Ето на Коледа... ако той не беше посегнал да ме прегърне, аз едва ли щях да посмея... Мъжът ми направи първата крачка-с добро и любов.
Здравето е безценно-тогава всичко друго ни се струва бял кахър.
Мисля си, че ние успяхме да се съберем отново, защото между нас нямаше ревности, изневери, други хора в леглата ни. Мъжът много по-трудно приема подобен факт.
Но защо не опиташ с добро... ако я обичаш още, защо не? ! Малко е нужно, но от сърце.
Животът не е безкраен и ако имаме втори шанс, защо не? !
Тази година стават 11 години, откакто се запознах с мъжа ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker