Възможно ли е да е толкова безсърдечна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възможно ли е да е толкова безсърдечна?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2920 пъти
Здравейте,
аз съм момче в средата на двадесетте, а приятелката ми е на 21. Има изключително невинен вид, който явно допълнително ме е заблуждавал, но напоследък отношението й, начинът и разсъждаване открито ме притесняват.
И преди се е случвало да "нахрани" някой, било познат, стара "приятелка"... каквото падне. Вчера, обаче, случайно дочух разговор с майка й. Както всичко си беше наред я чух да казва нещо от сорта, че и преди ги е предупреждавала да не разчитат на нея, пръста си няма да мръдне... и затвори. После дойде при мен, ухилена до уши, все едно е в реда на нещата това поведение.
Притесних се, а и още съм шокиран. Не съм мамино детенце, но никога не бих се отнесъл така с родителите си. На тях трябва да сме най-благодарни. Тя ако с майка си говори така... какво остава за мен? Аз имам сериозни отношения, брак, деца, ами един ден ако ми се наложи нещо и тя ми отвърне "пръстчето си няма да мръдна"? !?
Възможно ли е да има толкова неблагодарен човек?? С мен се отнася много мило и сладко, но в моменти като вчерашния не знам какво да мисля.
Тя е много чувствителна - преди няколко дни се разплака заради някаква катеричка и едно предаване, днес се разстрои заради някаква снимка... но ако е човек сигурно няма да й мигне окото. Не знам какво да мисля. Не изпитва някакво угризение за вчерашните си думи, дори се смята за права. Има се за вечната жертва, питам се имам ли ЩАСТЛИВО бъдеще с такъв човек, или е завършен егоист?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 40393f0801
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягай от тая, мойта бившата беше така.
С мен се държеше мило а с другите гадно, само ги използваше. И съм и купувал неща, и дори смених града заради нея, хвана се с 1 богаташ и вече ме и не поглежда, а ходехме 4 години! И
ма една приказка: "За да опознаеш някого, виж как се отнася с хората от които няма нужда ".

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ef67bb40cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубаво е, че се замисляш за това, поведението на приятелката ти в тази ситуация определено не прави добро впечатление. Все пак е възможно да е човек на настроенията, сега да говори така, но да не откаже помощ на майка си при нужда. Трябва да видиш как се държи в ситуация, където се изисква съпричастност към нечий проблем. Ако се окаже, че егоизмът наистина взема връх, може и да се почувстваш нещастен с нея в бъдеще. Наблюдавай поведението й, без да ти става фикс-идея, и прецени дали можеш да градиш дом и семейство с нея.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2bb9735895
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До номер 1:
Много добър и точен коментар :)
Аз съм жена и бях в товята позиция в 5-годишна връзка.
Какво да ти кажа - един ден се събуждаш и разбираш, че човекът до теб няма да те подкрепи, когато става въпрос за твоите родители. Давашси сметка, че когато любовта се изпари след 10-15 години, човекът до теб ще се отнася с теб така както се отнася с майка си.... Този ден - просто правиш своя избор.
Разбира се, след това много дни ще се събуждаш с мисълта за човека, защото го обичаш и не си спирал да го обичаш, а защото семейната апатия и неангажираност, която е проявил, те е отблъснала.
Ти преценяш:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d280cc2c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти пък какви дълбоки анализи си правиш, момичето може просто да е било ядосано, това естествено не оправдава отношението и към майка и, но жените са по-емоционални. Моят съвет е просто да я наблюдаваш, не да прибързваш с раздяла, ако се окаже, че такава ситуация се случва отново, тогава ще знаеш, че да, бил си прав. Но на всеки се случва понякога да избухне.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ba4142b957
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма по опасна от онази жена, която манипулира хората около нея, че е вечната жертва. Това е от най-опасните възможни манипулации от всички. Прави го за да и съчувстват хората, от което тя има голяма изгода. Голямата и емоционалност не значи голяма доброта. Това са различни неща. Тя може да плаче за смачкана мравка, но да бъде безразлична, дори жестока към човек. Жените прредставящи се вечно като жертви не са нищо повече от съвършенни егоисти и манипулатори. Тя не обича никой друг освен себе си. Имал съм преди доста години връзка с точно такава, каквато описваш. Благодарение на нея опознах този тип хора, което сега ми е доста полезно. Честито, попаднал си на изключително манипулативна и играеща си с хората. Сълзите на тези са едно от оръжията им, да те карат да се чувстваш виновен. Повече късмет ти пожелавам за напред.

K-Man

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 21b277540f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами приятел мога единствено да те посъветвам да следиш действията и реакциите й отблизо. Има изключително големи актриси, такива които наистина реват с крокодилски сълзи, когато се "наложи". Аз за кратко ходих с една такава и добре, че се отървах бързо и имах късмет, защото успя да ми завърти главата. Такива момичета обикновено са с някого заради определена изгода. В общия случай това са пари или надеждата за тях ( примерно ако семейството ти е богато ). Помисли трезво кой плаща сметките, кой носи голяма част от доходите, ако утре те напусне ще може ли да си осигури същият стандарт на живот и т. н. Изобщо може ли тази жена да се справя сама с живота или не.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d0a60be7f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Брато, евалата, че си се замислил от сега и ако е наистина такава, бегай докато е време. Казвам ти го от личен опит. Преди мен са коментирали мъже, които обаче са избегнали моята катастрофа с подобна жена - дълга 4 годишна връзка, 6 години брак, дете, кошмарно съжителство след раждането на детето, последвано от ескалиращо идиотско поведение, накрая изневери, лъжи, манипулации, психически тормоз, настройване на общите приятели срещу мен, докато и разкрия изневярата и разбира се развод, последван от куп проблеми. Някои от последиците си ги влача и до днес.

Сега съвети от мен напатилия:
1) Добре е, че си забелязъл как се отнася с другите. Наблюдавай какво говори за хората, за приятелките си, познатите, колежките и дали не дели хората на симпатични и несимаптични. Последното го казвам, защото в работата си например, човек не ходи да му е готино с някой, а да работи и ако не може да се сработва с някой който принципно му е несимпатичен...
2) Замисли се от какво семейство е госпожицата и най-вече какво представлява майката. Ако майката не струва, бегай!!!
3) Опитва ли се да те контролира, било то за излизания с приятели, било за количество изпит алкохол, било за нещо друго? Ако го прави, бегай, щото дори и временно да се примири, вътрешно не го приема и никога няма да го приеме!!!
4) Способна ли е сама да си създава щастие, тоест наясно ли е със себе си, умее ли да се забавлява и да се чувства комфортно в собствената си кожа или вечно очаква ти да и създаваш емоции и да я правиш щастлива? Не, че е лошо ти да и създаваш емоции, да я разбираш и подкрепяш, но ако те превръща в кошче за душевни отпадъци... Ако постоянно живееш само с нейните терзания и проблеми, нема смисъл, щото такива жени цял живот висят на чужди нерви и вечно не знаят какво искат.
5) Изживява се като жертва. Това не е никак добре и ако не го преодолее... Бягай от депресарка, която не може сама да излиза от подобни състояния! Вярно, че жените по принцип го обичат да го играят жертви, но ако това е перманентно състояние...
6) Опитва ли се да те променя, било то в твоите привички, било във възгледите ти за живота? Ако един човек се старае да променя другите и да ги моделира според своя вкус, то той обича само себе си и дори днес да е влюбен, утре разлюбва, защото егоизма у такива надделява. Ако те приема такъв какъвто си е добър знак, но ако те критикува и се старае да ти дава наклон в живота...

Помисли си добре, не бързай в крайните изводи, но не се оставяй на манипулации чрез сълзи, защото актрисите обикновено когато усетят, че ги обичаме и държим на тях, ни разказват играта точно по тоя начин, само и само да постигнат своето. Почне ли една жена да те манипулира по тоя начин, накрая и ставаш безинтересен и скучен. Дръж контрола на връзката и не и го предоставяй, защото иначе лошо.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 08e1f6eb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ти си пълен кретен! Да си вадиш изводи за момичето, само защото се е отнесла еди как си към някого показва умствения ти капацитет! В случая "родителите" й! Ти откъде знаеш в какви точно отношения са и дали ТИЯ, не са й "родители" само на хартия не са я наранили и продължават да я нараняват, защото ако не е така, няма никаква логика да се държи така! Нищо не става без причина, щом й говори по този начин значи ИМА причина! " Не съм мамино детенце, но никога не бих се отнесъл така с родителите си. На тях трябва да сме най-благодарни. Тя ако с майка си говори така... какво остава за мен?" Ти от коя планета идваш бе ?!?!? Какви са тия обобщаващи изказвания, които няма ниаккъв допир до реалността?!?!??! На КОИ точно родители ТРЯБВА да сме най-благодарни !??!?!? Защо смяташ, че всички родители на тоя свят заслужават благодарност?!?!?!? Я ми кажи, ако баща ти те е пребивал всеки ден, а майка ти те третира като боклук дали ще си им благодарен, само защото на акта ти за разждане ти се пишат родители? И защо смяташ, че ако има причина да се държи с тях така, при теб ще е същото? Или си адски наивен или си адски ТЪП! Май е второто! И СИ мамино детенце! Но това е друга тема... Ако искаш й дай причина да се държи така с теб! Ако го направи то ти си й дал причината! Защо не се замислиш дали пък ти не си нейния спасител и единствения близък човек, нейното спасително островче в морето от омраза и терор от родителите й???? Адски повърхностно мислиш "момче", стегни се...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6fc37f4434
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не съди за родителите. Имам познат, който никога не им говореше нормално по телефона. Хулеше баща си и му казваше, че никога няма да видят нито него, нито внуците му. Пращаше им пари за лекарства. След време разбрах, че и двамата му родители са алкохолици. Постъпвал е бил няколлко пъти, от които един с опстнаост за живота в болница, в следствие на побой от баща си. Майка му от друга страна, се е опитала да го запише в училище за деца, със специални потребности, за да го запише и като инвалид и да взима пари. Не само, че не го обвинявам, а и не разбирам защо им дава пари за лекарства.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 76e142e9fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може би е била ядосана. Просто са близки с майка си и няма проблем да говорят както си искат :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker