Той лъже сестра ми жестоко! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той лъже сестра ми жестоко!
преди: 11 години, 7 дни, прочетена 2415 пъти
Здравейте! Аз съм на 22 и съм много силно загрижен за по-голямата си сестра, която е на 28.

Та да се върна на темата.
Тя е омъжена от 5 години, а иначе са си заедно от 8 г.
През последните 3 години тя преживя най-страшното, което може да се случи на една майка.
През 2009 сестра ми стана майка на момче. Беше дългоочаквана радост както за нея и таткото, така и за всички нас.

За съжаление, тази радост бе кратка. Година и 5 месеца след раждането на племеника ми В, Един ден Кака ми Р ми звънна, за да покани мен, майка ни и по-малката ми сестра у тях на гости, по повод повишението на съпруга и за да го отпразнуваме всички заедно.
И така всички се събрахме, ядене, пиене, всичко както си го можем ние българите. Свърши празненството и всеки си тръгна. Прибрахме се и ние с майка и с по-малката сестра в къщи. Беше станало доста късно вече и само аз си бях буден пред лаптопа.

Към 2:30 през нощта, сестра ми Р ми звъни на пожар.
Отговорих, а тя съобщи, че са били в спешното отделение, защото малкия В бил с много висока температура. Можеше да се разбере по-гласа и че е много разтревожена, като аз се опитах да я успокоя и веднага тръгнах към Болницата.

Бях подготвен за всичко, но не и за най-лошото. Пристигнах пред спешното отделение и преди да отворя вратата.... чух плача и.... Лекарите не са успели да помогнат. Потресен бях както от лошата новина, така и от гледката, а именно да я вида толкова безпомощна.

Повече няма да изпадам в подробности. в продължение на месеци след това, трябваше да се редуваме с майка mи с съпруга и да не я оставяме сама. Не искаше да се храни, не искаше нищо, нищо, нищо... просто немога да го опиша с думи!

Стигнахме и до психолози. макар и бавно моеше да се забележи напредък. И така някакси с времето и с много усилия се въстанови.

Та това, което днес ме притеснява и ме накара да се обърна за помощ към вас е съпругат и. Преди по-малко от месец го видях с друга жена. Но не просто някоия си, а наша пратовчедка. а най -лошото е че тя се пише за голема приятелка на сестра ми Р нема що.

С две думи тези двамата са решили да я довършат май.
Когато ги видях веднага одидох при тях, бях много ядосан, наговорех им много обиди, псувни, всичко за което се сетите.... дори посегнах на тази к**ка, а мухльото посмя да я защити.
. преди два дни пак се видях с братовчедката по-случайност и аз я дръпнах на страни да и търся обяснение, а тя ме заплашва, че щяла да се оплаче в полициата от мен, ако не спра да я разпитвам.

А снощи ходех у сестра ми Р да я видя, а този глупак се отнася така все едно нищо не е ставало. на всичкото отгоре научавам от нея, че той и бил предложил да продадат апартамента, за да си купят по-голям. А според мен, той се опитва да я измами, да звеме парата и да духне на някъде с кучката.

Не съм казал на сестра ми Р за това, което вече знам.
страхувам се! Тъкмо се беше върнала усмивката на лицето и сега.. това. Незнам какво да правя? Но със сигурност не искам да му позволя на този шибаняк да я мами.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 дни
hash: 9581f74c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Говори със сестра ти и и кажи, трябва да и кажеш.

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: db28e32c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажи на майка ви и заедно с нея се опитайте да й кажете и задължително не й позволявайте да продава апартамента. Опитайте се да изгоните онзи мъж. Знам, че не искате да я нараните, но нямате друг избор.

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: 18b491664e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Съжалявам за загубата на сестра ти, наистина трудно се преживява такова нещо, а и въобще преживява ли се? Но за какво е семейството, роднините, за подкрепа в такива ситуации.
Ти като брат обаче не можеш да разграничиш подкрепата от намесата в живота на сестра си. Не си ти човекът, който ще реши кое е по добре за нея, за нейното лично семейство. Ти си брат за да я подкрепяш в трудни моменти не за да вземаш решения и да даваш констатации за начина на живот на нейното семейство.
Съпругът й, като баща също е загубил син, някой него погледна ли го тогава, как се чувства той, запита ли се някой. За него психически изглежда той е загубил не само син а й съпруга.
От друга страна сестра ти е тази, която си разваля семейството и да биеш приятелките на съпруга й, няма полза, дори те да са нечии братовчедки.
От трета страна дали е добре да продължават да са заедно щом вече има такава пропаст между тях.
Всички тези въпроси те трябва да си решат, не си ти човекът които може да вземе решение, как ще живеят хората, дори те да са ти близки роднини.
Авторе научи се да разграничаваш подкрепата от намесата в чуждия живот. Намесвай се дотолкова доколкото ти би искал да се намесят в товя.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 дни
hash: 7d72905700
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Здравей! Наистина много съжалявам за загубата. Това да загубиш някого така е направо ужасно.
А сега по темата. Виж, момиче на 12 години съм и не съм специалистка в това. Но е по-добре да и кажеш. Колкото и да е тежка истината е по-добре от колкото да не и казваш. За доказателство следи много внимателно онези двамата. Ако успееш да ги снимаш заедно на фотоапарат семейството ще ти повярва и всичко ще свърши.
Успех!
АнОнИмКаТа

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: 39d1e0eff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това което се е случило със сестра ти е наистина много тъжно. Мисля, че трябва да и кажеш това което знаеш, но след това не трябва да се отделяш от нея, можеш също да споделиш със майка си или пък със по-малката ти сестра, мисля че би било по-лесно жена да говори с нея. От написаното личи , че си умно момче което много обича сестра си, можеш да говориш със съпруга й като мъж с мъж, но без да псуваш, без да му викаш без бой и такива, постави ултиматум на него той да каже на сестра ти. При всеки случай сестра ти трябва да разбере, не се страхувай никой не заслужава да бъде лъган, а ти все пак си и брат и бори да звучи глупаво ти си длъжен да я пазиш до някаква степен.

*Карина

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 дни
hash: a08154d215
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А в каква ситуация завари мъжа на сестра ти и братовчедката? В смисъл 100% сигурен ли си, че има нещо между тях? Вероятно е така, за да си се нахвърлил върху тях... Мисля, че е най-добре да поговориш по мъжки с мухльото, с братовчедката няма смисъл, те жените нямат никаква способност да мислят, особено, ако са влюбени, говори с него, кажи му, че ако не иска да е със сестра ти, да има смелостта да й го каже, да не я лъже и всеки да си поеме по пътя. Но следи изкъсо ситуацията, ако нещата загрубеят кажи всичко на сестра си, в случай че апартаментът е общ, то продажната цена настоявай да се преведе по равно в банкови сметки и на двамата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 дни
hash: fe5fea68dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да и на мен ми е интересно, до колко си сигурен, че междо мъжа на сестра ти и другата е имало нещо? Може и да преовеличаваш?

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: b2d1277da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   мнението ми до голяма степен се покрива с това на номер 3. авторе, нормално е да обичаш сестра си и да те боли за нея, но семейството и животът са си нейни, а ти си страничен човек. като такъв гледаш силно едностранчиво на нещата. не познавам и не защитавам съпруга й, но ако той беше автор на историята, неговата гледна точка можеше да бъде следната:
"загубих детето си, жена ми се срина психически и изпадна в депресия. не ме обича, не се интересува от мен, не правим секс от месеци, отчуждихме се. в същото време срещнах жена, която ме обича, намирам топлота и съчувствие. "
е, как ти изглежда? подчертавам, че не заемам ничия страна, просто помисли, че може да има и друга гледна точка. в разпадането на 1 брак (ако се стигне дотам) със сигурност участват двама. не е ясно дали нещата са поправими или не.
със силовия подход, който си възприел обаче, със сигурност няма да оправиш нещата. остави братовчедката на мира, проблемът е в семейството и тя не е причината за него. опитай да поговориш със съпруга, но спокойно, без скандали и викове. така може да разбереш истинското положение на нещата. а за финансовата страна на въпроса може да си прав, макар че не става ясно чий е апартаментът. наблюдавай ситуацията и ако се стигне до продажба, си вземете добър адвокат.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2617841649
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   от автора; Здравейте отново!

Благодаря Ви за полезните съвети!
Реших да постая по следния начин. както повечето ме посъветвахте да направя, аз потърсих съпруга на сестра ми и го поканих на бира, за да си поговорим като мъже.
въпреки, че си мислех, че той ще откаже, той прие с лекота предложението ми.

И така срещнахме се и той започна да ми споделя без аз да му задавам въпроси.

ще цитирам неговите думи "сигурно добре си спомняш вечерта, когато сина ми почина? "
- аз "да"
-той "а знаеш ли, че ми се искаше да умра? "
-аз "ми... сигурно"
-той "не е сигурно, така е! "
-той "сестра ти рухна! разбирам я, не я обвинявам, защото и аз бях рухнал, но се държах изправен и силен заради нея"
-той "помниш ли? ... с месеци.... да я пазим, да не направи някоя глупост"
-той "абе, оправи се тя. с ваша помощ, с моя помощ, с помоща на психолози и т. н "
-той"аз на кой план бях? някой попита ли ме аз как съм? "
аз-"да бе... разбирам, обаче защо трябваше да и изневериш с... знаеш за коя говоря? "
-той "незнам как стана... и не е нищо сериозно искам да ти
кажа. "
-той "предложих на сестра ти да продадем апартамента и да заминем на далеч от тук. И вече съм й казал... знае всичко! "
-той "обаче тя не знае, че си разбрал и държи никой да не знае. така, че.. ще си вярваме ли с тебе или не? "
--аз "е-е значи няма да се разделяте? "
-той "не съм си го и помислял.... а и между другото.. сестра ти е бременна. още е рано и за това не сме казали"

Ами това е хора! не съм очаквал такъв край. ако трябва да съм честен.
Много искредно Ви желая щастие, щастие и само щастие!
Благодаря Ви!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker