Да го оставя ли да потърси щастието си с някоя друга и да дам шанс на колегата, или да се мъча да го променям? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да го оставя ли да потърси щастието си с някоя друга и да дам шанс на колегата, или да се мъча да го променям?
преди: 14 години, 9 месеца, прочетена 3574 пъти
Здравейте ! Аз съм на 23 години, жена. Пиша ви защото съм наистина много объркана, не мога да мисля трезво и наистина имам нужда от странично и безпристрастно мнение.

Та значи с приятелят ми сме заедно повече от две години. Почти никога не сме се карали, въпреки, че сме тотално различни във всяко възможно отношение. В последно време, обаче, моите чувства като чели започнаха да изстиват. Накратко – започнаха да се поставят ултиматуми относно как се обличам, как изглеждам, колко пуша, защо пия (пия по една бира 1 път в седмицата и то ако излезем някъде), защо не харесвам музиката, която той харесва и още тон подобни. Освен това ми поставя условия, че ако това и онова не се промени, щели сме да си променим отношенията. Знам, ще кажете да го оставя и навярно сте прави. Но след поредния скандал се държи мило и така, все едно нищо не е било. Лошото е, че помня и ми е много криво заради това.

Другият проблем е, че се заиграх на шега с един колега, но май невинния ми флирт прерасна в нещо повече и то не е едностранно. Момчето се държи като мъжа - мечта, но не мога да предполагам истина ли е, защото всичко стана по скайп. Тепърва ще го опозная.

Сега не знам какво да правя. Отлично виждам, че с приятелят ми нямам бъдеще, въпреки че той си мисли обратното и логично – аз почти винаги отстъпвам, а защо и сама не знам. Навярно грешката е моя.

Спомням си всичко хубаво, всичко, което е направил за мен, но факта, че се оказа, че на него не мога да разчитам в нужда ме тормози адски много. Ние сме толкова различни и явно това започна да си оказва влияние. Направо не знам какво да правя. Да го оставя ли да потърси щастието си с някоя друга и да дам шанс на колегата или да се мъча да го променям ? Заради тази дилема вече и сънят ме изостави, превърнах се в кълбо от нерви и съм крайно разсеяна.

Наистина ми е трудно да загърбя последните две години, все пак не са два месеца, но това противоречие ме разяжда. Не съм му изневерила, но не искам да лъжа и двамата, но наистина не мога повече така.

За това ще помоля за съвет вие като странични наблюдатели какво мислите ? Как бихте постъпили на мое място? Благодаря предварително на всички оказали ми помощ. Бъдете щастливи !!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 9 месеца
hash: f10b7fcdd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят съвет е да поговориш с приятеля си, че не ти е приятно да ти поставя някакви ултиматуми, да ти казва "ако еди какво си не се промени, ще стане еди какво си". Обясни му как се чувстваш. Ако те обича ще те рабере. А колкото до колегата... не знам какво да ти кажа. Ако наистина искаш да имаш нещо с него, не трябва да лъжеш приятеля си, но ако не искаш-просто прекрати тези флиртове.

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 2724f61884
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора: Опитвала съм много пъти. Резултат - казва само "добре", сърди се ден - два и после все едно нищо не е станало. Или другия вариант - просто мълчи. Той просто не иска да говори на тази тема. Аз казвам каквото имам да кзавам, а отсрещна реакция - никаква. Все едно говоря със стена.

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 9bd4efb241
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Моето мнение е във всички случаи да го оставиш. Защо говориш за променяне... нали ти е ясно, че няма да се промени? Напротив, веднъж да реши че си му в ръцете и няма къде да отидеш и какво да направиш, и ще стане по-зле. Дори и да не беше това с колегата ти, трябва тоя да го зарежеш. Ще ти кажа защо:
Тука казваш, че си се превърнала в кълбо от нерви. Що за любов е това, което те превръща в кълбо от нерви?Друго казваш, че ти поставял изисквания. Това не е любов. Любовта обича и п р и е м а човека такъв, какъвто е. Бягай докато още може, докато не си се, не дай боже омъжила и да имаш 1 дете, тогава е много по-трудно.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 8b6b71df81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом отсега ти поставя условия какво ще бъде след време? Трудно е да промениш човек! Аз пуша съпругът ми не, той пие бира аз не трябва да си поставяме условия ли? Щом няма желание сам да се промени не разчитай на говорене. Той се е убедил, че като ти се разсърди и става на неговото, ако искаш цял живот да е така...Млада си, пробвай с другото момче щом те привлича, имаш време за грешки. Дори нищо да не се получи ще срещнеш пък някой друг.

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 722c62c710
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Той ти е убил чувствата. Не знам дали има връщане назад. Ако все още не ги е убил де, поговори с него, защото ще те изгуби.
БарБИ 20г.

 
  ...


...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 29d1f388fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не прави толкова компромиси защото тожа ще те озлоби-като сте разли4ни го зарежи и си намери някои с когото да не се налага да правиш компромиси

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: b572816109
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Pазделете се за известно време и ако наистина те обича ,няма да те упреква за напред..още сега трябва да спреш да остъпваш защото после ще е късно.

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 2724f61884
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката: Благодаря на всички ви за съветите. Вие ме съветвате да направя точно това, което мислех и навярно това ще да е най-правилният вариант. Но е много трудно ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker