Бременна от женен мъж. Моля за СЪВЕТ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бременна от женен мъж. Моля за СЪВЕТ!
преди: 11 години, 16 дни, прочетена 6280 пъти
Здравейте, мили читатели! Знам, че заслужавам обвинения за стореното, но ви моля да не ме обвинявате още от заглавието и да ми позволите да ви разкажа историята си.
Така.. от година и 4 месеца имам връзка с женен мъж. За това време опитвахме да се откажем един от друг, но все неуспешно и така се стигна до една голяма грешка, която двамата допуснахме - дете. Все още мога да направя аборт и искам да го направя, но нещо в мен ми казва да размисля.
Ще кажете "какво се чудя". Чудя се, защото имам много силна връзка с бащата, защото откакто се разделих с предишния си приятел, който сякаш не понасяше бебешки рев и безсъние, не съм срещала човек, който да ме дари с толкова любов и разбиране и защото, както някои сигурно ще ме разберат, не искам да си убивам детенцето. Но тук идва голямото НО.
Аз имам дете от друг мъж, с когото нещата не ни се получиха, а той има две деца от съпругата си, на 15 и на 18 години. Моето дете е на 6. Децата му са на такава възраст, в която имат нужда от здраво семейство. Ако бяха по-големи и вече започнали свой живот, сигурно нямаше да се колебая така. Но ще се чувствам ужасно да лиша две деца от баща им. В същото време не мога да лиша своето от баща. Ако ще родя това дете, то трябва да се роди в семейство с двама родители. Вече гледам едно дете сама и не мога да позволя още едно да си го гледам сама. Вярвам, че родя ли, бащата ще се грижи за детето ни, но това не ме задоволява. Трябва да живеем заедно и да бъдем семейство, но нямам право да искам от бащата да си зареже сегашното семейство, за да направи ново.
И все пак, казвам си понякога, имам право на щастие. Ако щастието ми е точно с този мъж и ако това дете всъщност не е грешка, а знак, че трябва да бъдем заедно? Тръгвам да говоря с лекаря ми за аборт и се спирам, като си помисля, че може би не детето е грешка, а аборта!
Бащата също прие новината много сериозно и той също се чуди как да постъпи. Струва ми се, може да звучи абсурдно, че ако не бях аз, щеше да изостави семейството си вече. А аз въпреки че го обичам, го моля да остане при жена си и децата си, да направя аборт и повече да не се виждаме. Защото съм била изоставяна и знам какво е, не смятам, че жена му го заслужава, макар че при тях любовта май е загаснала. И най-вече децата, те не трябва да страдат и той знае това. А ние двамата не сме живели заедно, ако опитаме, но не си получи, а детето е на път... Тогава всички деца в историята ще са ранени. И това го мисля, той е готов да се изнесе и временно да живее разделен с жена си, но аз не съм сигурна, че това е добър вариант.
Историята ми е объркана, аз също, и ви моля за СЪВЕТИ, а не за обвинения. Аз си знам греха, тежи ми и още не мога да кажа на най-близките си, че с този мъж, с когото все се опитваме да се разделим, имаме дете. Колко пъти най-близките ми ме убеждаваха да се разделя с този мъж, а аз не събрах воля да спра нещо, което ме правеше толкова щастлива, а сега максимално объркана и смутена. Моля ви, как да постъпя и според разума, и според чувствата си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 16 дни
hash: 638bf5f764
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Един прост съвет (ти същност нямаш НИКАКЪВ избор)
1. Поставяш му ултиматум - или ти, или семейството му.
Децата му са вече големи, стига си драматизирала. Семейството му и без това е разбито, щом 4 г. вече той си има паралелна връзка. Дали ще се разведе сега или после - това е неизбежно, но сега може поне твоето дете да изгледа... Ако имаше нормално семейство изобщо нямаше да е с теб. Забременил те е дори - това е и негово решение.
2. Ако избере теб - роди си детенцето и си го гледайте заедно.
3. Ако не те избере поне ще разбереш, че чувствата му не са били истински. Абортирай, защото на това дете ти нищо не можеш да му осигуриш, но и СКЪСАЙ с този човек, защото си видяла истинското му лице. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СКЪСАЙ С ТАКЪВ ТИП, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕШ ДА РАЗЧИТАШ НА НЕГО - или ще е с теб, или с жена си. Той не умира, не оставя децата си без баща, а ще продължи да се грижи за тях като до сега. Огледай се - половината родители са разведени, да не са по-малко родители?

Ако родиш от женен, който си остане женен обричаш не само себе си, но и детето си на отхвърляне. Мъжът ще трябва да те зареже, за да запази семейството си и така ще имаш 2 деца от 2 ма мъже, които ще си гледаш сама -не само си позор, но и децата ти ще са позор, а малкото ще е и копеле - не можеш да си представиш какво значи това. Още в детската градина ще го погнат децата, докато не се озлоби и стане някакъв престъпник.
Или гледаш дете с баща, или не раждаш.
Нямаш избор!!!

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 3a1f154ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   №1, седейки пред компютъра, извън конкретната ситуация, и ръсейки здраво акъл наляво и надясно е много лесно (или-или)!
Освен това не четеш внимателно - връзката на авторката с въпросния господин е от година и 4 месеца, а не от 4 години.
"Ако не те избере поне ще разбереш, че чувствата му не са били истински." - що за глупости?! Ти за дилемата разум-чувства не си ли чувал/а? И ако надделее разумът значи чувствата не са били истински, така ли?! А ако надделеят чувствата какво - значи интелектът 'ич го нема?! Ако нямаш достатъчно житейски опит - върви в шамарите да го събираш, а ако имаш - ходи се снимай и не раздавай глупави съвети... Защото все пак става въпрос за ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!!!

Авторке, за едно №1 е прав/а - децата му са сравнително много големи! А и ти можеш да си позволиш лукса да родиш и да изчакаш любимия си още 4-5 години, докато децата му съвсем пораснат и напуснат семейното гнездо като самостоятелни хора. През това време, за твоето новородено дете, което ще е още почти животинче, няма да има много голямо значение дали е с двама родители или с 1. А и с 2 деца не е като с 1 - голямото винаги се грижи и си играе с по-малкото, изисквайки сумарно по-малко внимание от страна на родителите. Освен това за едно дете хич не смятам, че е полезно да расте сам`о - пропуска да научи много неща в общуването и съжителството с равностойни нему хора. Още повече, че имаш пълната подкрепа от страна на бащата.

Роди си детето! Ако го правиш с добри намерения, с любов и без корист - нещата ще се подредят от самосебе си. Трудно ще е, в това спор няма, но смятам, че си струва усилията.

Горе главата и успех! Щом досега не си поела по лесния път на аборта, значи си достатъчно зряла, за да посрещнеш предизвикателството!

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 2f4d91af94
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Да направиш аборт е най-добрият вариант. Мъжът се колебае- ясно не може да разчиташ на него. И ми е чудно защо си допуснала връзка с женен мъж, като на теб ти трябва мъж, който да е до теб, стабилен и отговорен? Поговорете отново и нека той вземе решение относно бъдещето на всички, да си помисли хубаво

 
  ... горе^
преди: 11 години, 16 дни
hash: c3dd806ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ехх... днес видях в един университет специалността "Социален консултант на деца и семейства" и се влюбих... защото мисля че ми се отдава това, но финансовото ми положение не е добро и не мога да запиша... а и е нужно да имаш висше, за да запишеш тази специалност... жалко...

Но нека да влезна в ролята на консултант :)
Интересен случай, заплетен, сложен :)
Време е да покажа какво мога!!

Нека да разгледаме проблема ти.

1. Разведена с 1 дете-6 г.
2. Той е с 2 деца - 15г. и 18г.

3. Женен е, но "любовта им загаснала"... Как да го разбирам това? Живеят ли заедно или тя живее сама в друг апартамент, но се грижат заедно за децата?

Това ще се радвам да ми изясниш :)

Казваш, той е с 2 деца.
на 15г. едното и на 18г. другото.
Нуждаят се от родителска грижа, ДА.
Но той има жена, а ти си сама
И се грижиш за 6г. дете.
Всички деца се нуждаят от добро родителство, но НАЙ-Вече твоето дете се нуждае от много добри грижи, в момента.

Защото неговите деца са си изградили характер, приятели, обноски, до известна степен са самостоятелни...
Докато твоето дете, не се съмнявам ако все още го учиш как да пресича улицата (нищо лошо в това :) а и така трябва да бъде, малко е, само на 6 годинки) Догодина ще го водиш на училище... докато неговите деца не се нуждаят от толкова много грижи, колкото твоето се нуждае.

Той се грижи за децата си, но има кой да му помага-жена му.
А на теб няма кой да ти помага :(
А чакаш и второ дете... ако го родиш ще ти бъде доста трудно
да се грижиш и за двете едновременно. Защото, ако детето ти беше на 15 или 16 години, щеше да ти е по-лесно, но то е на 6г. и все още си се нуждае от много внимание. И наистина ще ти бъде трудно да ги отглеждаш.
Но той, ако се съгласи да ти помага в родителството на вашето дете, ще е хубаво. Той може да се справи, защото има жена и тя пък от своя страна ще помага и му помага в отглеждането на техните си деца :)
Тъй че, това е решение и то добро.

Ако наистина връзката му с жена му не се получава, а и ако те живеят разделени, не виждам проблем той да се захване и да ти помогне в родителството :)
Важно е жена му да го разбере.
Той ако ти каже, че не може да се справи... как да не може?
Теб да не би да ти бъде лесно - самичка със две деца, и то още малки??
Докато той- едното е на 18г. - достатъчно голямо, самостоятелно, ще ходи явно да следва догодина в друг град... замисли се. Грижите към него вече са намаляли, а и не са вече толкова нужни, в смисъл вече са го научили как да се оправя сам, как да се пази от лоши неща и вече му имат голям процент доверие.

А и той има жена. Тя му помага в отглеждането на децата.
Другото дете е на 15г. - То тепърва ще започва да навлиза в живота, ще се учи да бъде самостоятелно, тъй че то си се нуждае от по-засилени родителски грижи.
Но пак - двама родители се грижат за две деца, едното от което, вече казах на 18г. и т. н.

Може да ти помага в грижите за детето ви.
Няма начин да няма начин. :)

А доколкото до аборт... против съм.
Първо че убиваш човешки живот.
Второ - може да ти се отрази зле. След като не ти е на сърце да правиш аборт и си против това, не се насилвай да го правиш, че може да съжаляваш после...

Майка с дете си... Тежката истина е, че аборта си има и усложнения. Усложнения след самия аборт. Едно от тях е, септичен шок, който може да доведе до смърт:

"повече от половината случаи на смърт след аборт са предизвикани именно от развитието на септичен шок"

Прочети повече за последствията и усложненията след аборта и се замисли.
Наистина не те съветвам да го правиш.
Защото нещата могат да се развият по най-лошия начин...

Няма да давам примери... не искам да те плаша, но просто варианта "аборт" не го препоръчвам.

Няма да направиш лошо, ако го родиш. Дори ще направиш добро!
Съветвам те да го родиш.

Бог никога не би те изправил пред трудност, която да не е по силите ти. Той знае нашите възможности и ни помага.
Вярвай! Не се предавай!

Дори... по-добре изродено дете дадено в родилен дом, отколкото неизродено дете, вследствие на аборт...

Смело напред. Изроди го.
Наистина е малко грешно... тази авантюра с този мъж, но още по-грешно ще е да направиш аборт.
Помисли- ако това е грях в очите на Господ, то бременността е шанс за опростяване на греха. :)
Тъй че, изроди го и си го отгледай, недей да правиш аборт, защото това наистина ще е доста голям грях.

Успех и горе главата. Надявам се да съм ти помогнал :)

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: de3597e1f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Направи аборт! Няма смисъл да си го причиняваш - детето ти е вече голямо, а сега отново ти предстои онова с памперсите, кашичките, зъбите, безсънните нощи и т. н. Не си струва!
Ж27

 
  ...


...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 638bf5f764
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   От 1 до 2 и Авторката

Номер 2, виж - грешно съм прочела, 4 години прочетох, а 4 месеца е било, но не знам какво променя това - Авторката си е бременна и трябва да вземе решение, защото има ограничено време за него. След няколко седмици абортът вече няма да е възможен.
Не си прав, че за малкото баща му не е важен първите години. ТОЧНО ТОГАВА Е ВАЖЕН. Говори с един детски психолог, чети малко основи на психологията - най-важни са първите 3-7 г.
Не случайно има и приказка „Изпуснал си първите 7 г. “
Доказано е, че дори в корема на майката бебето чува и НЕПОСРЕДСТВЕНО след раждането си може да познае точно два гласа - на майка си и на баща си и езика на двамата!!! бебето дори разбира значението на майчините и бащините думи, то не не се разграничава от тях в пространството - ако е момиче следи баща си с поглед, момчето повече майката, но и двата пола ПОЗНАВАТ от самото си раждане бащата!!! ПРИРОДА. Човекът е висше същество от самото си раждане, не е вид маймунка или котенце, защото човекът има РАЗУМ. Много е важно за малкото човече да бъде прието от баща си от самото начало, от семейството, роднините му. Инстинктът да бъдеш приет от баща си е дълбоко вкоренен в нас, защото първите хора са изоставяли на произвола на съдбата непризнатите от мъж деца. Просто е имало прекалено малко ресурси, за да храни някой чужди деца или болни такива. Всеки е имал ограничени ресурси, за да се възпроизведе - да си без е било смъртна присъда - жените не са ловували и никога не са могли да изхранят децата си без мъж първите години. За малкото човече да липсва бащата е стрес, който може да определи целия му живот нататък. Преди хиляди години това е значило смъртна присъда - смъртта е един от двата най-големи страхове в живота на човека (вторият е кастрацията).
За бебето значи бащата е в пъти по-необходим от бащата при големите хора.
Големите деца в същото време вече са изградени личности. След 8-мата година дори човек не е подвластен на възпитание, а на убеждение. ТОЙ Е ЛИЧНОСТ. Бащата е много по-необходим на пеленачето, защото то инстинктивно го търси и има нужда от него и не можеш да му обясниш сложните ситауции - то има страх от смърт и отхвърляне и израства като болен психически човек. Другите му деца вече са изградени личности, изградени характери и хора. Някъде на 12г. човек е психически изграден като личност и да - важен ти е бащата, разбира се, но няма да те повреди, ако го виждаш по-рядко или има други деца. Ти си в състояние да разсъждаваш и да мислиш с разума си, бебето не е в състояние - то усеща, че няма баща и никога няма да се изгради като НОРМАЛНА личност. След 7-мата година дори да се появи някаква бащинска фигура, то е твърде късно и вече имаш нервно болен индивид и нужда от лечение.
Бебето не е малко животиче. То е човек, то е СЛАБ ЧОВЕК, психика в заченка и има нужда от първия си ден от майка и баща. Авторката вече има дете без баща и тя си знае проблемите. Нека заведе голямото си дете на психолог - задължително!
По-добре иначе човек да расте като само дете, отколкото с второ нежелано дете без баща. Единственото дете поне ще получава вниманието на майката, докато на нея като самотна майка ще е двойно по-трудно да се справя с две малки човечета. Най-голямата травма в живота на човека е отхвърлянето от бащата. Още Фройд ги е писал, доказвал тези неща. Това отхвърляне е забележи по-голяма травма от изнасилването и от осакатяването, сравнима е само с кастрацията или откъсването на крайници.

Авторке, не раждай това дете, ако нямаш баща за него. Светът навън е много, много несправедлив, труден и ужасен към малките и невинните същества. Не създавай поредния повреден, депресиран, психично болен човек. Изгледай роденото си вече дете, посвети се на него, за да е щастливо поне то. Ако си умна, ще съумееш въпреки всичко да го предпазиш и да му помогнеш да израстне като нормална личност. Не създавай повече деца без баща обаче. Не само материално няма как да се спрвиш, но и като родител е невъзможно сама да се справиш с две такива деца. Ще възникнат конфликти и проблеми, които ще изстискат и последните силици и щастие от теб.
Ако мъжът не се разведе и предпочете да се лиши от детето ви, скъсай с него - на такъв не можеш да разчиташ. Той е отгледал децата си от друга жена, но твоето дете не иска. Защо ти е такъв мъж? Нима твоето дете е по-малко дете и човек?
Забрави подобен мъж и продължи напред. Ти тук и сега имаш нужда от баща на детето си, след 1 година дори ще е прекалено късно, да не говорим след 5 или повече, както мисли номер 2.
Номер 2 - чети малко научна психология, има какво да научиш, особено за своите си деца, защото ако си мъж и мислиш, че до 3-тата година не си важен - ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕШ. Тогава си най-най-най-необходим за детето си. До 7-мата година общо взето родителите са най-необходими - не само майката, а и бащата!!! Един човек след 12-13 година вече почва да води свои живот - виж по себе си, ти на 16 г. ли си имал повече нужда от родителите си или като дете? Какво става, ако оставиш теоретично един 16 год. младеж съвсем сам в гората - едва ли ще умре, ще си намери пътя и ще оцелее. Едно дете до 6 г. ще стане закуска на животните. Ей затова природата ни е направила да ТЪРСИМ неистово родителите си като бебета, затова и бебетата реват, плачат и направи си експеримент с чуждо дете - вземи го като плаче да видим дали ще се успокои - но нека майката или бащата го вземат и вече е съвсем различно. Интересно е, че дори съвсем скоро родени бебета ПОЗНАВАТ баща си, ако е бил заедно с майката по време на бременността - те го познават по гласа, после по мириса и гласа. Пробвай при изпращане да вземеш чуждо бебе - 150% ще се разреве, но от бащата не плаче, ако той му говори, защото бебето ПОЗНАВА баща си, ТО ИСКА БАЩА СИ И СЕ СТРЕМИ КЪМ НЕГО, за да не го остави последния. Доказано е дори, че мъжете имат инстинкт, които им позволява да познаят собствените си деца от тези, които не са правени от тях. Този инстинкт е позволявал на предците ни да отглеждат своето си поколение, не кукувичето. Това е бил единственият шанс на един мъж да предаде гените си напред.
Какво изпитваш като видиш собственото си бебе като мъж? Бащинско чувство, нуждата да закриляш, да си ТУК за това малко същество - как мислиш, ако бебетата нямаха нужда от бащите си, щеше ли да ги има тези нужди, инстинкти у бебе, майка и баща?
...на 16 г. вече те интересуват момичета/момчета, ако си нормално развит индивид. Чесно казано тогава и повечето нормални хора казват много често на родителите си „Ще правя каквото си искам“ и го правят - те са вече ЛИЧНОСТИ и нямат нужда от родителите си дори. На тази възраст преди хората сами са раждали деца и са ги гледали.
Препоръчвам ти за начало всичките книги на Д-р Франсоаз Долто или всичко, което ще намериш в университетските издателства по детска психология

 
  ... горе^
преди: 11 години, 15 дни
hash: f42785e298
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не мога да се съглася, че децата му щом са на 15 и на 18 нямат нужда от баща. Това на 18 е вече изградена личност, но тийнейджърите на 15 тъкмо ги тресе хормона, пубертета, правят какво ли не, за да привличат вниманието, искат да ходят по дискотеки, пушат, за да изглеждат готини, пият, защото всичко го правят, бягат от училище, за да не останат по назад, не учат, защото ходят по кафета и т. н. В тази възраст децата имат нужда от най-строг контрол, които майките трудно упражняват. Каквото и да го говорим тийновете изпитват най-вече респект към баща си. Отделно при тях много лесно недоволството рефректира или върху бунт, или в едно изцяло затваряне в себе си. А децата му сто процента няма да приемат лека, но само, че се развежда, а и че има любовница, която е бременна и че той ще отиде да живее с другата си жена, ще гледа тяхното дете плюс чуждо дете. Това ще ги накара да го обвиняват за разрухата на семейството и трудно ще възвърнат взаимоотношенията си.
От друга страна и твоето дете има нужда от баща, а абортът както споменаха има много отрицателни ефекти. Лошото е, че с две деца трудно ще се справиш сама. Голяма каша сте забъркали с твоя, а сега ще е време да си сърбата попарата. То при вас е ни така, ни иначе. Винаги ще има губещ и винаги ще има наранен. И то за мен всичко ще бъдат наравно наранени и винаги ще има невинни жертви - децата било то твой или негови. В крайна сметка големи хора сте. Нека той каже какво иска. Ако ти каже, че няма да остави жена си, ти ще си направиш сметката дали можеш сама да си гледаш детето. Ако ти кажа, че остава е друго. Не му поставяй ултиматуми и не го притискай. Нека просто вземе решение и да каже какво може да направи и какво може да ти предложи. От там нататък ти ще прецениш дали това те устройва или е по-добре да не сте заедно.
За мен просто наистина много нерузмно сте постъпали. За 1 година и 4 месеца срещи от време на време не се опознава човек. Дори и да остави съпругата си, аз съм сигурна, че ти не познаваш на 100% процента човека, който ще се настани у вас. Говорете и решете...
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 01b852b023
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не играй руска рулетка с живота си, не слушай номер2. Много хубаво бъдеще ти рисува, АКО оплодителя стане баща на детето ти, а АКО не стане? Бих искала да чуя как с две деца от различни бащи те вижда, и ти самата как?
Имаш си детенце, сигурно си сваястна жена, не се оставяй на някой, който се прибира всяка вечер при жена си да ти обърква живота. Децата му са големи, едното даже е пълнолетно, те не са причината за да не е вече с теб, има нещо друго което го задържа там, не любовта към жена му. За да тръгне навън, там явно всичко е изчерпано. Явно, някой имотец или общи семейни благини. С това ли те мери? С това ли те сравнява? Това ли заслужаваш?
Съгласна съм с номер едно - напълно! Или веднага взима решение да е с теб или аборт. Нямаш друг нормален избор. Имаш пълното право да му поставяш условия. Особено след като си бременна.
Желая ти късмет.

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 78b8a1125b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   не знам защо се хванахте с тези 4 г., не те са съществени в случая. по същество номер 1 е прав - най-добре е авторката да постави нещата ребром и ще получи отговор за себе си.
а номер 2 не знам с какъв акъл раздава правосъдие наляво и надясно и съветва авторката да го ражда. как според теб, номер 2, се справя САМА жена с 2 малки деца от двама различни мъже? как се гледат чисто физически, как се издържа емоционално, да не говорим финансово??? защото ако бащата остане със семейството си, тя на практика ще е сама, дори и да й дава по някой лев от време на време. и не практикувай дървена философия по въпроса дали и колко я обича - щом не е с нея изцяло, значи не е достатъчно да са семейство. всичко останало са голи приказки, които никак не греят авторката. а съветите да роди и да го чака няколко години да напусне жена си просто няма да ги коментирам, това са сметки напълно без кръчмар.
в такива ситуации човек трябва да проявява поне малко здравословен егоизъм. защото хубавите приказки и обещания са едно, действията - съвсем друго.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 15 дни
hash: 638bf5f764
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Ана, не си ме разбрала - не казвам, че тинейджърите нямат нужда от родители, а просто, че те са по-скоро изградени личности от едно бебе, което е научно доказано, че до 7-мата година има крещяща нужда и от мъж-баща в живота си.
Иначе след 12-13-тата година човек е изградена личност. Всичко, което описа, че правели младежите при НОРМАЛНИТЕ хора се прави не, за да се привлече внимание от страна на родителите, а в търсене на себе си - точно да се отдели човек от родиелите, да се докаже, че има своя глава на раменете си и с две думи - да ребелира срещу властта на родителите. Който не го прави на 15-16 г., а иска да привлече вниманието на родителите си с подобни действия, вместо да се интересува от срещуположния пол/или своя си пол де, от приятели, живот извън семейството - той сам има проблеми в развитието си и е добре да се види с психолог.
И при все - повечето младежи на 15-16 г. са си нормални хора и не се стремят да привлекат вниманието на родителите си с действията си, а да се отделят от тях и покажат и докажат като отделни личности. Който на 15 г. иска да привлече вниманието на баща си страда от непреодолян комплекс на Електра като момиче, а като момче - от хомосексуален Едипов комплекс. С тези неща до 13-тата година е би следвало да е приключено при нормалните хора. За нормалните тинейджъри бащата в тази възраст е по-скоро симовол на авторитета, който искат да преборят, докато за бебето бащата е жизнено важен хранител, закрилник, част от тялото му дори (то до 6-тия месец се приема като част от пространството), бащата е успокоителният глас, който чува в корема на майка си и първият мъжът, на когото има единствено доверие. Бебетата се плашат от чужди хора, особено от мъжете, но не и от баща си. Опитай и ти - облечи се като мъж и се доближи с мъжка походка до непознато бебе - ще спре да реве чак, когато майката или бащата те поздравят с усмивка и кажат нещо приятно на бебето. Бебето почва да се смее, ако бащата или майката влезнат в стаята, а при непознат човек (особено мъж) почват да реве, докато бащата или майката не го успокоят. Бебето има нужда от мъж и жена в живота си. До 7-мата година е задължително - най-добре родният баща, но ако не може - дядо, чичо, вуйчо, но винаги остава травмата, ако родният баща те е отхвърлил - винаги ще се бориш с това, до последния си дъх. На 16 г, не можем да говорим за отхвърляне. Ти си възрастен човек и ако си нормално развит вече страдаш от любовна мъка по момче/момиче, не по баща си. Виж - ако си нервно болен, това е друга тема - там бащата може да е обектът на романтичните чувства за момичето и хомосексуалното момче.

Авторката трябва да постави ултиматум и да притиска, за да знае, къде се намира. Аз аборт не съм правила, но до колкото знам човек има 3 месеца, за да го направи - ако сега не се изяснят нещата, кога???
Ана, за останалото съм съгласна - голяма каша, но в случая става дума действително за живот и смърт. Мъжът трябва да вземе решението, защото Авторката би родила, това би направила и всяка нормална жена, но бебето има нужда и от баща си. Ако той не иска или не е готов да поема отговорност, по-добре да не се ражда това дете, но и да се прекъсне връзката с мъжа, защото на такъв не можеш да имаш доверие в бъдеще.
Не ти го пожелавам, но не вярвам, че след като един мъж е принудил директно или индиректно една жена да направи аборт, тя след това ще може да има нормална връзка с него. Не, не вярвам. Нека Авторката поне пощади голямото си дете от контакта с този мъж, за да не се превърже и то към него, а после да остане излъгано.
Като жена съветвам всички момичета да ползват предпазни средства. Не само женените мъже не могат да носят отговорност за децата, които посяват. Внимавайте, момичета, защото имате да родите 2-3 деца в живота си, нека са щастливи!!!

За съжаление номер 11 е прав - в случая трябва да се вземе решение - ИЛИ ИЛИ, не може да има човек всичко в живота. Или избира новото си семейство с бебето, или си стои при жената и големите си деца и спира да ходи с Авторката, а бебето плаща с живота си комфорта и малодушието на баща си. Нека Бог да прости на такива мъже. Аз чесно казано не мога....Авторката няма избор - съветвам я да не прощава, ако се наложи да направи аборт. Просто този мъж не я заслужава - не заслужава да има семейство с нея, не заслужава и жена си и големите си деца, между другото.

 
  ...

...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 0664da322c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   18 годишните хич не са изградени личности ДНЕС, та те не знаят как се прави безопасен секс, не знаят как се слагат тампони, не знаят, че щом ги сърби нещо яко отдолу (недай си има и пъпки и подобни), трябва да отидат на лекар, повечето пишат тук, че нямат приятели, не знаят кога и как настъпва една бременност, не знаят как да се справят с елементарни неща, нямат изградена ценностна система и елементарни обноски... днес те биват дондуркани от родителите си до 30-40 (смъртта им) годишни! Правете деца и не мислете за последствията и после се питайте защо това и защо онова... ми всеки каквото сам си направи и най големия му враг не може да му го стори!
Авторке, ти колко още незаконни деца мислиш да родиш и те след време да имат деца, които да са толкова безпомощни като теб и да не мислят за последствията. Имаш дете, дали е била грешка предната ти връзка - да, щом сега не сте семейство. Дали да задържиш това дете - не, защото детето, което вече имаш в момента е жертва на грешките ви с бащата и вместо да го подлагаш на още по големи разочарования и рискове, се осъзнай малко и му осигури най добрия живот, който можеш. Била си голяма да си отваряш краката, да родиш чак дете, сега си носи последствията от това. Детето се нуждае от сигурност, не от баща дето не се знае още на колко деца е баща и докога ще играе такава роля! Щом е изневерил на една и на теб ще го направи след време. Как може да сте толкова наивни, а хората имали чувство за самосъхранение, да бе да...
Интересно ми е ти на колко години си, от колко време сте били заедно с бащата на твоето дете, когато решихте да имате дете (или сте поредните дето имат същите родители като вас и не сте знаели, че от секс се забременява) и кога се разделихте, че едва 6 годишно, детето няма истинският си баща в семейството.
Ще цитирам една статия "Социалният дарвинизъм вярва, че защитата, предоставяна от човечеството на слабите, болните и недоразвитите хора, възпрепятства процеса на “естествения подбор” и оцеляването на най-пригодените, които да определят бъдещето на човечеството.
Дарвин смятал, че ако човек спре да помага на тези “низши видове”, то процесът на естествения подбор просто би отстранил тези крайно нежелателни индивиди от популацията. Според него това действие би облагодетелствало бъдещето на човечеството и “обществото” като цяло. Той заявява, че “най-силните от биологичния вид трябва живеят, а най-слабите да умрат”. Май и Хитлер е бил прав донякъде... обръщат се в гроба тия хора сега :Х

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 3a1f154ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   №10 - страх лозе пази, а?
За твое най-голямо разочарование (предимно от себе си) - светът принадлежи на смелите и решителните! Такива като братя Райт, които не са се уплашили да реализират хилядолетната мечта на човека да лети като птица, въпреки че всички останали (тебеподобни) са ги смятали за безумци! ТЕ са останали в историята, а не критиците им шушумиги...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 15 дни
hash: 3a1f154ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   №12, ми не знам - питай циганките от Факултето - може и да ти просветне нещо... Както и да ти просветне ЗАЩО след 50 години българите ще сме малцинство...
Между другото - виждал/а ли си циганин в депресия, с психическо разстройство или опяващ по форумите?

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 3a1f154ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Между другото - прочетете и книгата "Създадени вечни" на Джеймс Колинс и Джери Порас. Тя е за корпорациите, но важи в пълна сила и за хората (личностите). Основният извод от нея е, че логиката на живота е "И!", а не "ИЛИ-ИЛИ?".

Поздрави!

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: 78b8a1125b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   номер 14, 15 и 16, понеже сте 1 и същ човек, мислиш ли, че тези общи приказки и добри пожелания помагат на авторката? тя е написала конкретен проблем, на който търси решение. не й пробутвай рецепти за личностно израстване!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 14 дни
hash: 0e72f2f573
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз съм в абсолютно същото положение, но моето дете е на 13. Само дето живеем заедно от 4 мес. Все още не се е развел и само затова утре отивам в болницата и правя аборт до няколко дни. Моли ме, но Москва не вярва на сълзи! Ти си знаеш, но поемаш голям риск. Всяка история е индивидуална и помисли какво ти подсказва интуицията. Мисля, че трябва да слушаме разума. Моя приятелка се колебаееше като теб, но остави детето. Преди месец той се сети, че не бил готов!!! А тя беше в осмия месец!!! Ще ражда всеки момент и е сама!!! Сега моята приятелка ми споделя, че щом е имала колебания, значи е имало защо. Но вече е късно и не знае какво ще прави. В България не можем да си позволи такъв риск, защото и майчинството е твърде малко. Трудно ще ти е сама. А каква ти е гаранцията, че той ще поеме задълженията си материално и морално. Аз лично няма да родя копеле, съжаляввам но няма как да го нарека, След като съм сгрешила ще си нося последствията. Успех и дано вземеш правионото решение.

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: cdc15aa3ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   От Авторката:
До НОМЕР 5 - Живеят заедно, но са доста ангажирани и това му дава възможност да отсъства.
До НОМЕР 13 - Благодаря ви за коментара, но помолих за съвет, не за присъда. Признавам, грешно е да имам връзка с женен мъж, но не можете да слагате всички под общ знаменател и не можете да ме съдите за това, че съм се разделила с бащата на първото ми дете. Не знаете нито какви хора сме, нито в какви ситуации сме били, за да ни съдите така. Аз се обърнах към вас, за да потърся съвет и още гледни точки, които сама не съм обмислила.

До другите коментиращи, които обсъждаха кои деца имат нужда от баща- За мен всяко дете има нужда от стабилно семейство, това го написах и в текста си горе. Затова считам, че докато децата му не завършат училище за тях ще е по-добре да живеят с двамата си родители, но за нашето дете също ще е по-добре да живее с двамата си родители. Прав беше този, който каза, че някой ще бъде наранен накрая. Благодаря на тези, които проявяват разбиране!

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: b7a746cdb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   №13, нищо сигурно и завинаги няма на този свят! В този смисъл не можеш да упрекваш авторката, че не живее с бащата на детето си. Незаконни са тези деца, които не са припознати. Нейното не знаеш какво е. Надявай се на доза късмет да не ти се случват подобни истории. Тогава ще мислиш и говориш по друг начин, ако късметът ти изневери. Късметът, защото опитът и интелектът ти няма отношение се оказва.
До авторката: Не рискувай да запазваш детето, ако усещаш, че това не е правилно поради някаква причина. Просто се довери на интуицията си и вземи решението. За да се случи това, значи и двамата сте знаели, че при необезопасен секс бременността е логична. Грешката е и у двамата. Ако е грешка, защото това не се знае. Но аз съм на мнение, че жената трябва да реши дали да запази бременността или да направи аборт. В края на краищата тя е 9 месеца с бебето в корема и го ражда, и се грижи във всяко едно отношение за детето след това. Ако си несигурна вътрешно и чувството наддделява, направи аборт. С едно дете ще се справиш някак си, но с две е абсурдно! Не си го причинявай! Кураж!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 13 дни
hash: 291ddcef8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Здравей! Не прави аборт, не убивай детето! Да родиш и възпиташ един човек е най - добрата и всеотдайна постъпка! След като е и заченото с любов, обичай го. Аз имам две с малка разлика помежду им, малки са, а аз на 35, та не ми е лесно с издържането им както материално, така и емоционално, но откакто ги имам разбрах какво е истинско щастие и истинска обич - не че иначе съм неемоционална или пък недоволна от живота, но детето дава друго измерение на всичко. Ако стане някоя "беля" и се появи трето в плановете, също ще го родя и отгледам каквото и да ми струва. Детето е подарък от съдбата.

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: a536ef3ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Имам връзка със женен мъж. Ако бях по млада бих родила дете от него без да се замисля, Това е мъжът, който съм искала и за когото съм мечтала. С едно пояснение, надали ще му кажа, а ще си гледам съкровището сама. Толкова умен секси и хубав мъж, не си заслужава да го подмина и да не му "открадна"семето... :)))
Разликата, че живея в чужбина и имам смелостта да го направя.
Това е, така че ти си помисли дали можеш да се справиш финансова, а това, че дето има нужда от двама родители. спор няма!
Изборът е твой!
"каката" :)))

 
  ...

...
преди: 11 години, 13 дни
hash: 638bf5f764
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Авторке, имах връзка с женен мъж, който в последствие се разведе и избра мен. Не съм забременявала от него, защото взимах драконовски мерки, но предварително бях решила, че задължително ще го сторя, ако се случи. Всяко дете има право на нормално семейство, на баща, на това да не го тормозят в училище, да има баща и майка като бебе и малко дете. За разлика от първото ти дете, при което ти поне си имала илюзията и възможността да създадеш такова семейство, раждайки сега дете от женения ти е ясно от самото начало, че обричаш детето си на труден живот и много психически травми. Това е умишлено вече за разлика от първия път, когато така се е получило.
Не знам, аз имам вече деца от същия мъж, но бих абортирала всичките му деца, ако не беше женен за мен и не беше поел отговорност като баща и съпруг. Между другото, големите му деца нямат никакъв проблем и често ни гостуват. Те си имат баща. Не се развежда бащата, а съпругът. Не се разваля семейство, което е предварително обречено, но изборът трябва да е на мъжът, а за това има нужда от време, а време една бременна жена няма.
Имаш още няколко седмици да абортираш. Колкото по-рано, толкова по-добре за теб и детето. С всеки изминат ден то расте и му се образуват нови нервни оконачания. В момента можеш с чиста съвест да го махнеш, защото няма нито мозък, нито нервна дейност, но след няколко седмици вече няма да е човешко.
Колкото по-рано, толкова по-добре.
Часовникът тиктака.... тик... так... тик... так, нямаш време!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 13 дни
hash: 0d67a4053d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   При такива родители е по добре аборт! Просто го спаси от несериозни гени.

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: f36633587c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Авторке, мисли с разума. Каквото и да сториш, жертви има. Роди го само ако той желае да се ожени за теб. Все пак за бременността сте 'виновни' и двамата. Не си само ти тази, която ще поема отговорност.
И е малко тъпо да показваш колко си добра и как не искаш да им разваляш семейството. Изобщо не те обвинявам! Просто то така или иначе на тях не им е вървяло, ако човекът има акъл и финансова възможност да издържа 4 деца, може да го прави и разведен и оженен повторно. Неговите деца скоро ще влязат в университет, ще се нуждаят от парички и баща разбира се, но след няколко години сами ще градят живота си. Отделно, не се знае майка им дали и тя не си има някой любовник. Не се самообвинявай толкова. И се успокой, вярвай, че нещата ще се наредят. На първо време, говорете много сериозно какво ще правите! Ти нямаш много време да чакаш в избора си!

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 19c881a97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Тука повечето се водите вярващи, а в същото време системно нарушавате една Божия Заповед - Изневярата е грях, а много от вас грешници такива влизате в църкви и лицемерничите пред иконите. Божият гняв ще се излее върху вас, колкото и да се кръстите и да подчертавате, че не сте грешници. Аз съм атеист, горните думи не са в мой стил, но сте криви същества! най са ми неприятни жените, които гонят някаква аванта от подобни авантюри, понеже се надяват да намажат нещо като родят детето си, защото не им се занимава да работят и чакат всички наготово. Направи аборт и остави човека да си гледа жената и детето. Я си представи, че си в същото положение? Като го гледам тоя любовник.. Ти няма да си последната му страст.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 дни
hash: c29235e0f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Авторке, вече е сторено. Бременна си. Дали да правиш нещо се пита преди то да се случи. Щом се е появило това бебе, значи е трябвало. Решението е твое, но моят съвет е да го родиш и да си го отгледаш с любов, а как ще постъпи бащата си решава той. Както описваш ситуацията не вярвам да те остави да се грижиш сама за детето, а и щом сте се виждали до сега и се обичате, значи може да е така и като имате дете. Трябва ли непременно да живеете под един покрив, за да се обичате и да се грижите за детето си? Нека мъжът сам реши с коя да бъде, не му поставяй ултиматуми, защото така ще го отблъснеш от себе си. Бъди силна и щом вече си бременна поеми отгворността си, както очакваш това да направи мъжът до теб. Това си е лично мое мнение, което не те задължава да постъпиш така. Слушай сърцето си и дерзай.

Ж

 
  ...

...
преди: 11 години, 14 часа
hash: dec47721e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Благодаря ви. Авторката.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 786037d906
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Всеки си носи кръста според делата. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9a7b83234f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Не те съветвам да го родиш имаш едно дете, сега 2 ро от друг мъж и после какво никой мъж няма да те погледне те останеш сама с 2 деца, ште се блъскаш само за тях. Твоя живот щте бъде ад. Забрави за любов мисля че не съществува вече в нащия свят, всеки гледа интереса. През живота ми съм живяла на семейни начала само с един мъж, но да му родя дете асурт и добре че не родих, в подследтвие се превърна в пияница и го зарязох. През годините когато бях млада имах много ухажори, но никой не реши да живее с мен и познай защо, заради сина ми защото на никой мъже не му се гледат чужди деца. Сама си знам колко мъки и лишения изтърпях докато порасне детето ми без баща Пише ти една майка на 45 която отгледа син сама. Бащата на сина ми има още 3 деца от оше 2 жени така че ти си решавай. За мен правилния избор е аборт. Аз не вярвам на мъжете, не се доверявай и ти толкова лесно че щте съжеляваш жестоко после.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a3101fd3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Говори с жена му

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 328601004f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Винаги според чувствата. Правих аборт по разум преди 20 години и още си поплаквам. Горкото ми детенце.

Неговите деца са големи, а и не е нужно да ги изоставя, какво пречи да се вижда с тях и да се грижи и за тях? Голямото си е вече самостоятелно, по-малкото след три-четири годинки и то, а вашето ще е на 2-3 тогава и той ще може да му се посвети. Гледай в перспектива.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 328601004f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   до 34. да, и с баба му най-добре, а ако може и с премиера. какво общо има жена му??

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 16177ad51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Имам въпрос към всички, които дават"мъдри съвети" и са моралисти. Вие от къде сте сигурни, че вашите мъже се нямат любовници? И вие самите сигурно никога не сте стъпвали в грешната посока? ! Защо съдите? ! Жената иска мнение, не присъда. И стига с това - Децата! Те растат, всеки поема пътя си. И на 5, 15, 65 и т. н децата имат нужда от подкрепа от родителите си. Важни са отношенията между двама души. Защо е необходимо напрежение в семейството? Един разговор и това е. Хората имат проблеми, защото не говарят, не споделят. И какво като е дете от женен мъж? Да е живо и здраво, и всички вие, че да се грижите. Децата са като птиците- отлитат. И остават едни старини, в които се чудиш дали досаждаш на т. нар, брачен партньор или сте по задължение заедно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7989ba1304
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Авторке, ти благодариш, но абортира ли го или си го гледаш?
Жена като теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker