Връзка от разстояние или поредният глупак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връзка от разстояние или поредният глупак?
преди: 11 години, 16 дни, прочетена 2558 пъти
Темите за връзките от разстояние сигурно са много, сигурно са станали банални, но наистина имам нужда от мнение/съвет.
С приятелката ми сме заедно от 2 години. Преди точно година тя замина за Германия като детегледачка. Не бях особено весел от факта, даже предложих раздяла - според си е мъка подобна връзка. Решихме да опитаме все пак.
Първите няколко седмици се чувахме всяка вечер, сладки думи, тя се е разплаквала не веднъж, докато изведнъж значително намалихме контактите си... ако не я потърся аз може и седмица да не се чуваме.
Попитах я дали няма някакви планове да се върне, а тя отговори, че семейството (самотен баща с 3 деца) много я харесвало, а и на нея и допадало и обмисляла да следва там.
Позаинтересувах се какви точно са отношенията ? с въпросният самотен баща (освен, че живее в къщата му и гледа децата му). Оказа се, че ТОЙ е я е попитал дали е добра идея да прекарат летните отпуски тук. Той с децата си, а тя от какъв зор му трябва... не знам.
Казах ? да откаже моментално. Тя с един учуден тон ме попита "защо? !? "... За нея явно е в рамките на нормалното е да прекараш отпуските с шефа си, а не с приятелят си. Започна се: "глупости, не ми ли вярваш? " Вярвам ?, но вярвам и във високи чужденци, които се опитват да я забият! Да не говорим, че може и отдавна да се е случило...
Днес за капак направих едни "разкрития" във фейса - снимки на приятелката ми в някакво заведение с компания, където шефът ? също присъства. Потърсих обяснение от нея и пак се започна "аз съм с теб! ". В интерес на истината НЕ Е С МЕН, а е ДАЛЕЧ ОТ МЕН вече година.
Не знам дали съм параноичен, но ако отношенията ти с човек са чисто професионални, то няма да излизаш с него, няма да те вика и на море...
Не познавам немците и културата им добре, но не са извънземни, едва ли е нормална такава близост.
Сериозна връзка между тях съм сигурен, че няма да има, защото са прекалено различни класите, годините, той има три деца... но ако е само за секс, не мисля, че нещо ги спира.
Не искам да бъда правен на луд, но пък само заради съмнения не искам да скъсаме, защото момичето е важно за мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 16 дни
hash: 52f271c7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как може да се даде съвет в такова положение. Нито мога да ти кажа да я зарежеш, нито да ти казвам, че трябва да имаш пълно доверие в нея. Аз не обичам да ме разиграват, а пък и от такава дистанция, няма как да знам колко ми казват истината. Аз бих приключил такава връзка, защото имам някакво достойнство и моя преценка за живота. Имам познат случай в същата държава и пак млади хора, а там нещата са нещо подобно. Ти сам си прецени какво искаш да направиш, защото има шанс и да грешиш, има и да те лъжат.

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: f273230389
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, в случая не става дума за нормална връзка шеф-подчинен. Програмата Au-Pair, която имаш предвид не е „работа“ като детегледачка, а е с цел културен обмен. Официално дори не се води трудово правоотношение. Бащата не ? е шеф, а е „Gastvater“ - т. е. той е вид домакин в домакинство, в което твоята приятелка изучава културата, езика (100% ходи на доста интензивен курс по езика) и получава джобни, а в замяна помага в домакинството и с децата. Най-вероятно детски психолози са препоръчали такъв варянт на бащата, защото за децата е важно да има жена в къщата.
Нейният доход се нарича и официално „джобни пари“, не работна заплата. Например не се плащат социални и пенсионни осигуровки, а здравната застраховка е туристическа.
По програмата семейството е ДЛЪЖНО да се храни с нея, препоръчително е да ? плаща отпуската, курса и здравните осигуровки, но не е задължено. Всичко си зависи от хората, как те ще се разберат. Много нормалн семейства също правят такава почивка с Au-Pair-a си.
Решили са да почиват у нас, защото тя много е разказвала за страната си, а и времето в Германия не е много хубаво, България е туристическа дистинация особено за хора с деца.
Прав си обаче да си скептичен, ако не те е поканила на гости в Германия, не те е поканила да почиваш заедно с нея и семейството (защо не), не те е представила на домакина си (гастфатер) и децата.
Според мен се е случило естественото в подобна ситуация - вие сте се отчуждили един от друг. Никой, освен те самите, не знае, дали имат нещо повече от приятелство, но определено не са работодател и работник. Самата програма не е с такава цел! Отношенията им са най-вероятно приятелски. Дали има повече, не знаем, но към теб ти трябва да разбереш, какво е отношението. Определено обаче никой не търси само секс с жената, която живее у тях и възпитава децата му. Или има приятелство между тях и нищо повече, или има връзка, но пък тогава, защо да се занимава изобщо с теб?
Направи следната проба - кажи, че искаш да почиваш с тях. Ако ти откаже, сещай се...
Но дори да няма връзка с гастфатер-а си, защо искаш да бъдеш с такова момиче, когато се чувстваш сам и практически ти си сам. Тя определено има цели и интереси, несъвместими с вашата връзка дори да няма връзка с този мъж. Ако те обичаше това нямаше да е така. Питай се повече за вашата връзка, не за нейната евентуална връзка с който и да е било. Важният си ти, ти как се чувстваш и, ако не си щастлив е време да прекратиш една връзка. Винаги е така. Причините може да са разнообразни. Иначе за любовта няма прегради - нито националност, нито десет деца.
„Сериозна връзка между тях съм сигурен, че няма да има, защото са прекалено различни класите, годините, той има три деца... “ Това не е вярно, разбира се - пълно е с обратните примери.
Затова и се чудя, защо тя е поела по друг път...ако те обичаше. Ето, годината от програмата е минала, но тя няма да се прибере при теб, а и не говори как двамата да работите и живеете в чужбина. Не си прави планова С ТЕБ, а си прави планове за себе си. Събуди се!
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: ad9761a2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може и нищо да няма между тях, може и да има. Зависи много от момичето. Иначе това е класически п*рно сценарий.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 16 дни
hash: 40903939fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че №2 е изчерпал/а/ всичко. :)

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 24c39992d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Немците са студени хора. Нищо чудно той да си я представя като новата майка на децата му.. Тя може да не го вижда от този ъгъл, но съм почти убедена, че й е метнал око. Тя може да си ти е вярна, но разстоянието си е разстояние.. от опит говоря. Ако не искаш да я загубиш хващай самолета и отпрашвай. И ти ще си намериш работа там и бих могла да кажа, че ще си ти е добре.

 
  ...


...
преди: 11 години, 16 дни
hash: e73c86fc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Коментарът на №2 е достатъчен

 
  ... горе^
преди: 11 години, 16 дни
hash: e91105b314
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А ти защо не отидеш при нея в Германия? Можеш да си намериш работа и да си бачкаш там няма ли ли сте такива планове?

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: 5cf32a51be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Най-хубаво ще е момичето да се върне при теб.
И аз бях в подобна ситуация с моя приятел, беше много трудно.
Един ден случайно попаднах на една песен, ohne dich (без теб), ревах една седмица и най-накрая си стегнах багажа, и се прибрах в България.
Прати тази песен на приятелката ти, смятам, че е дори и да не харесва немски балади текстът ще и въздейства много.
Понякога на човек малко му трябва, за да се реши.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker