Според вас ,колко видове любов съществуват !? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Според вас ,колко видове любов съществуват !?
преди: 11 години, 3 дни, прочетена 3455 пъти
Отправям ви този така на пръв поглед, елементарен въпрос. Но до колко в действително е така!? Опитвам се да разбера, давайки си сметка, че човек е създаден да дава любов и топлина на околните. Дружелюбно и чувствително крехко създание е зародиша на нас хората. Много ще съм ви благодарна ако дискутираме, тази интересна за мен тема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 дни
hash: 6fc6a4640e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. любов към гаджето :DDDDDDD
2. любов към родител, роднина
3. любов към приятел
4. любов към животно
5. любов към предмет
Violet

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 82e17d6b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първата любов на всеки един човек е тази към мама и татко, защото те са тези, които се грижат за нас, ни отглеждат и ни правят хора. След време намираме и приятели, разбира се заобичваме се, ако сме се доказали, поммагали сме си в трудни моменти и винаги имаме протегната ръка. След време вече се влюбваш, намираш своята половина. Намираш човекът, когото си чакал/ас години и прекарвате жиота си заедно. Според мен това са основните и най-съществени видове любов, не като да си обичаш някой чифт оббувки или колата си.

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 696305e73e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Всеки обича по свой собствен начин. Така че ще кажа, има около 6-7 милиарда вида любов, която не се изразява само с любовта към друго човешко създание, любовта може да бъде представена и като любов към цветята, слънцето, радостта от живота. Малко по- различен вид е тази към родината, дома, предмети... Въпреки че може да се сметне и за привързване, като цяло.

Има обаче нещо, което трябва да знаеш. Изречението ми "Всеки обича по свой начин" изобщо не означава, че ако някой те бие, обижда, унижава, наранява той те обича, дори да го твърди! Любовта не е думи, тя е действия. Това, че някой непрекъснато те целува и мачка НЕ означава, че те обича. Няма лошо да има и физически контакти, разбира се, но ако пък като се разболееш той си прави оглушки и замине на село на рожден ден на 6тия си братовчед например, тогава вече не те обича... Съжалявам, малко разтегнах локуми, може би трябва да се изясня в история, ще видим...

Алекс, 13 г.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 дни
hash: c41516ea42
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стана ми смешно заглавието на темата, първо защото такова животно като "видове любов" не съществува. Любовта не е предмет, а чувство, което човек изпитва към дадени хора, към себе си, към своите вещи, предмети, неща, които цени и обича. Такова определение като "видове в любовта" не съществува. Просто любовта към всяко едно нещо е по-различна спрямо важността му и привързаността. Поне така мисля аз.

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 9c5143cbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам годините и житейският ти опит, но не може да не знаеш колко разнообразни лица има любовта. Различно е да обичаш партньора си, родителите си, децата си, роднините си, приятелите си, домашните си любимци, хората, животните и света като цяло. Усещането е различно. Като видиш любим човек ти пърхат пеперуди в стомаха, треперят ти краката, изпълнен си с копнеж и страст. Като гушнеш любимото си дете си изпълнен с нежност и желание за закрила. Може би би умрял и за двамата и пак любовта не е еднаква. Няма нужда да бъде мерена коя е по- силна, просто е различна. А по принцип има толкова видове любов колкото хора и живи същества обитават планетата ни. ;)

Боби

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 8a801a7cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Имаше един стар виц, където се казваше, че любовта била една, само мъжете се сменяли през годините. Та и аз така- смятам, че е само една! Онази, която самият ти изпитваш. Няма значение кого обичаш -половината си, децата си, родителите си, домашния си любимец, приятелите си и каквото се сетиш, а защо не и целия свят. Щом обичаш, обичаш и позитивите от това са си изцяло за теб, а обектите на чувствата ти са само трети ползващи се лица, ако изобщо решат да се възползват. Много са ми смешни онези, на които им били откраднали любовта, които страдали от несподелена любов и тям подобни дивотии.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 дни
hash: b5e8e73c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За мен любовта е или истинска или изобщо не е любов. Споделена и несподелена, няма свързано с това дали е истинска или не. Може да е споделена истинска, или несподелена истинска /макар и едностранна/

Т. 21

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 9c5143cbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хахаха, номер шест, накара ме да се усмихна с този стар виц, в който има голяма доза истина. :) Всъщност, доста истина има и във всичко, което казваш, но все пак има разлика между "открадната" и несподелена любов. Пиша и аз в кавички първата, защото никой не може да ти открадне нещо, ако е истинско и твое. А несподелената е точно това, обекта на чувствата ти не изпитва същото и остава само любовта ти към него, която не може да бъде изживяна, което не я прави фалшива, напротив. Май най- силна е точно несподелената любов. Това ме подсеща, че някои смятат, че любовта към някоя известна личност, към някоя звезда е тийнейджърско и временно явление, но не винаги е така. Тази любов може да трае до смъртта и да е по- силна дори от любовта към хората, които са близо до даденият човек. Не е илюзия и фалш, а това- напълно реална, но несподелена любов. От постовете се сетих и за любовта към предметите, та дори любовта към парите. И те не са за пренебрегване. ;)

Боби

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 1e1575ba17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   (ЛИЧНО МНЕНИЕ).

Любов: ако! Ако си оправиш леглото; ако изкараш 6-ца, ако, ако, ако.
Любов: защото! Обичам те, защото си толкова красива и глупава, че пусна на такъв олигофрен като мен, на което нормално момиче (с морални ценности) няма и да ме погледне. Благодаря ти.
И любов точка.
ОБИЧАМ ТЕ И ТОЧКА. Агапе любов. Въпреки всичко и всички. Независимо дали удовлетворяваш нуждите и желанията ми, независимо дали си добра в дадено нещо или не, независимо дали утре ще те блъсне кола и ще трябва да се грижа за теб до края на живота си, защото ще си в инвалидна количка (да не дава Господ).

Това мисля аз.
p0sveteniat

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 ден
hash: 5bebd764cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че любовта е само един вид и това е, когато се говори за романтични чувства към някого (любим). Този някой може да се променя, но любовта си е само един вид. Обичта е тази, която е различна. Обич към любимия, към семейството, децата. Двете понятия според мен са коренно различни. Като цяло любовта се изпитва в по-ранния стадий на една връзка. После вече преминава в обич.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 62d9bd69c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Любовта се изпитва, не може да се даде определение за нея, не знаеш какво е докато не я изпиташ. Дано скорко я изпиташ мила авторке, ако не си разбира се. Всичко най. Купидон.

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 5a218c8bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   pOsveteniat, бих добавил към твоите и любов като знак на протест - те ли ще ми казват, че тя не е подходяща за мен? Аз пък ще бъда точно с нея. Характерно за този вид е, че силата му намалява винаги, когато отношенията на останалите с любимата/любимия се затоплят. Познавам няколко такива двойки и нито една от тях не оцеля. При това завършиха с грозни сценки, когато единият от двамата осъзна с кого се е събрал всъщност.

Затова любовта не е начин да покажеш колко си велик и независим от чуждото мнение - трябва да мислиш и в перспектива за момента, в който вече няма да имаш какво да доказваш на себе си и останалите. Няма място за егоизъм в нея!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ccc47a10dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Като говорите за ако, защото, протест и точка ми идва на ума, че хората изпитваме предимно егоистична любов. Малко са тези, които не влагат егоизъм в любовта. Не умеем да даваме свобода, да не изискваме, да не налагаме, да не желаем да променим човека до себе си, да не го искаме 24 часа да е заедно с нас, да не ревнуваме... Все искаме нещо, когато обичаме. А би трябвало повече да даваме, без да чакаме нещо насреща. Би трябвало да обичаме въпреки, че нас не ни обичат по същият начин /и няма как/. Имаме още много път да изминем до чистата любов.

Боби

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4ba96f3bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Само 1 вид - ИСТИНСКА... другото е фалш, заблуда и илюзии.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8a801a7cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Точно в 10-ката, N 14, браво! Разочарованията да плод на нереализираните ни очаквания.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2935e2952e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не знам за мен няма 6-7 милиарда вида както казаха по-нагоре. Има само един вид истинска любов това е няма спор. Ще се съглася напълно с №15. Все пак въпроса е колко вида любов има, а не колко неща можеш да обичаш (не се изразих правилно) едновременно. Това за роднините пак е истинска любов към приятелите (говоря истинските приятели) също към гаджето ти пак може (ако дружите сериозно) и така.


Метал 13г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker