Мога ли да го осъдя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мога ли да го осъдя?
преди: 14 години, 8 месеца, прочетена 10818 пъти
Ето я и моята история. Преди 2 години имах връзка с 1 момче. Беше мн хубава, чиста, искрена всичко идеално.. Уж мн се обичахме..всичко правихме заедно. Дори щяхме да заживеем заедно, но нещо приятелите му не ме харесаха и се разделихме заради това /въпреки, че пред мен беше с друга причина./ Бях в мн труден период и не исках да допусна да си тръгне и тук май идва моята грешка.. Почнах да му звъня постоянно да го моля и подобни.. и явно с това го отблъснах. Сега малко съжалявам за това.. Както и да е.

И септември ни се оправиха отношенията за кратко. Виждахме се всеки ден. Къде е имало нещо къде не.. докато пак не почна старата история. От Януари този месец вече казваше, че ме мрази ала бала блокира ми номера, пренасочва ми повикванията, каза че ще ме съди за тормоз. И такива..

После пак почнахме да се виждаме с цел да изгладим отношенията помежду си и да си останем приятели.. 1 ден ме изнасили в парка /под изнасилване аз разбиам нещо насила.. все пак е 2 пъти колкото мен../ нищо не направих и не казах..

След 2 месеца пък ме удряше и дори ме риташе на земята.. Същата вечер влезе с взлом в общежитието разби вратата и искаше да ме смели от бой.. След 2 седмици пак дойде в общежитието бях в стаята на мой познати крещеше викаше, че ще ме убие и метна 1 стъклен пепелник със всичка сила, който се размина на милиметри от главата ми.. Също така сега заплашва, че майка ми щяла да влезе в болница /пазя смс-те../

..Искам да попитам мога ли да повдигна някакви обвинения с/у него? ще се направи ли нещо, ако го направя или файда никаква... Благодаря за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 месеца
hash: 6d6b559f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Не съм юрист, но принципно можеш да подадеш жалба срещу него. Според мен и в полицията и в прокуратурата. Ако имаш финансова възможност посъветвай се с адвокат. Притеснява ме единственно, ако подадеш жалби дали няма да го предизвикаш и вместо да спре тормоза да стане още по голям. Задължително го обсъди с родителите си. Те са за това да помагат в трудни моменти, да подкрепят децата си. Каквото ида ти кажем не си застрахована от грешки, така че този път мисли.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 9a7ea5643e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Аз съм 2-ри курс право, не мога да ти дам обективно мнение изцяло, но имаш право да търсиш правата си , консултирай се с адвокат. Можеш да го осъдиш! Обвинението ти ще бъде от частноправен характер. Но ползвай услугите на адвокат незабавно!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: df68f8dc16
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Баси, тоя те е бил и ти седиш тука и ни питаш??
Бе да го осъдиш не знам, ама бегай в полицията поне една жалба да пуснеш там питай ги .... наша съседка (една луда кукумявка) пусна жалба срещу един съсед и ся той не смее да я погледне, щот после...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 93ef708c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Tова с боя много травмира психиката...сега това за изнасилването малко си го преувеличила според мен...за боя можеш да си търсиш прават..а иначе на колко години е той? а ти? питам те защото имам подобен случай в семейството... а такива... САМО ТЕ СИ ЗНАЯТ МАЙКИТЕ ИМ КОЛКО БОЙ СА ИЗЯЛИ!!

ЧЕРВЕИ!!!Особено щом заплашва майка ти.. не се колебай...........

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 49c326957d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ти си му звъняла и си му се молила на същия този, когото искаш да съдиш сега. Срещата ви в парка не е била случайна, нали? Не мисли, че съм на негова страна-той е пълен боклук. Въпроса ми е ти какво правиш с него? Отдавна съм стигнал до мнението, че някои жени такива мъже си харесват, колкото и да отричат и да казват противното. Сигурен съм, че знаеш за какво говоря. Доколкото разбирам първо те е ритал на земята а после те е изнасилил в парка. Без значение каква е хронологията-защо след първия случай си подържала все още контакти с този човек??? Или ти харесва да те ритат, изнасилват и тн? Да има малко ешън може би?
Ралф

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 48aa47b3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти, отиваш в районното по местоживеене, подаваш жалба в която подробно описваш всичко което се е случило, плюс СМС като там ще попиташ как да ги представиш. Също е много добре ако има свидетели да посочиш и тях. Като задължително напиши и за изнасилването, независимо че нямаше медицинско. Но единственото което ще направят според мен е да го предупредят. Няма телесна повреда, а по нашият закон трябва да имаш поне един избит зъб за да се води "средна телесна повреда". Тогава вече последствията за него са по-сериозни. Наистина е най-добре да го обсъдиш с родителите си и с адвокат. Но ако имаш познат адвокат, иначе ти гарантирам че единственото което ще направи е да ти вземе парите и да напише жалбата вместо теб.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 9a6c0c9f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Въпросът, който задаваш е за пред правните кантори, а не за тук, ама добре че и аз кисна тъдява, когато нямам много работа.

По принцип е лесна работа да го осъдиш, но много зависи какви доказателства имаш. Изкара ли си медицинско веднага след като те наби, или проспа това? Имаше ли свидетели на побоя и колко? Колко пъти и колко често те е бил?

Едната врътка е повдигнеш обвинение от наказателен характер за причинена лека телесна повреда. Това става с тъжба. По тези дела прокурор не е задължително да участва, така че абсолютно наложително е да имаш адвокат - сама няма да се справиш. Ако тъжбата излезе основателна, това човече го чака пробация. Никой съдия няма да му даде лишаване от свобода, та даже условно, за такава дреболия.

Лошото е, че гражданският иск се доказва малко по-трудно. Трябва да се докажат някакви вреди /в твоя случай това ще са физически и душевни болки и страдания/, конкретното противоправно действие на нашия герой /побоя/ и пряката причинна връзка между действието му и настъпилите вреди. Ако нямаш доказателства за понесени имуществени вреди /разходи за лечение, лекарства и т.н./, ще предявиш само неимуществените. Те подлежат на обещетение по справедливост - така гласи законът. Какво е справедливост - абстрактна работа, за всеки съдия е различно. Общо-взето, за един пердах може и да ти присъдят до към три бона /сумата зависи от интензитета и продължителността на болките и страданията/. Ако не си докажеш иска по основание, няма да получиш нищо.

А, нещо важно - държавната такса ти е 4% от цената на иска /т.е. от сумата, която ще търсиш като обещетение/. Значи ако искаш 1000 лв, ще трябва да внесеш 40 лв. Ако спечелиш делото, ще го осъдят да ти плати всички съдебни разноски - тази такса плюс адвокатския хонорар, който плащаш на пълномощника си.

Айде стига ти толкова засега. За повече подробности - бягай при някой чичко адвокат. Под път и над път сме.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 405b8a9bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Благодаря на всички за отговорите.
По принцип съм на 22 той също. Родители не искам да намесвам по какъвто и да е начин, мисля, че съм достатъчно голяма за да се справя сама и без това си имат достатъчно проблеми. Изнасилването стана преди побоя и заплахите. Бяхме се видели да се изясним в последствие на което стана по-зле. Честно казано май от цялата работа няма да излезе нищо.. Аз нито искам някакви обезщетения и някви такива.. Просто искам малко капка справедливост и да слезе на земята да не се има за велик, също ме притесняват заплахите за майка ми, че в болница ще влиза , също ме е заплашвал, че нашите няма да ме намерят, ще изчезна ще плачат за мене ще съм на последна страница на някой вестник и ей такива, но това само в телефонен разговор както се казва нямам го черно на бяло.

Забравих да спомена, че когато ме риташе на земята после ми беше скъсал дрехите, да видил цитирам "как ще си ходиш сега".. Пазя си скъсаната блуза и сутиена в 1 торбичка от същата вечер.. Не, че може да е някакво доказателство,ама знам ли.. Когато идваше да разбива вратата и пак да ме бие има свиделите портиерките + 3ма приятели в коята стая бях,когато хвърли с/у мен пепелника.. И май в цялата работа ей такива винаги се измъкват и си живеят живота мислейки се за богове.. :/

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 6d6b559f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Каквото и да решиш да правиш, моля те кажи на родителите си, те трябва да знаят какво става с теб и невярвам, че са толкова лоши да не те разберат.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 1d741b677a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Защо просто не го зарежеш и не спреш да се занимаваш с глупости и ужасии?

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3bb1a098eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж ся незнам дали става въпрос за тормоз от съсед но ако е така моя проблем също е много голям съседа е 20-25 годишен аз съм на 15 когато ме види ме гони да ме бие осивла музиката до краи полицията него спира а аз като пусна лека музика и идва и направо тръшка на врата ето тази вечер се прибирам към 10 и го гледам почти до мен влизам на бързо в входа на блока и се качвам по стълбите но го чувам как ме гони сеедно да ме убива бяга колкото може незнам какво да правя ако можете кажете плсс!? !

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b668d973f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Кажи на ваште! Или на неговите родители? ! В полицията няма да ти обърнат особено внимание, защото си малък/а

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker