Провален живот заради любовта към наркоманка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Провален живот заради любовта към наркоманка
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3095 пъти
На дъното съм изгубих всякаква надежда, че и аз ще имам семейство и деца за което винаги съм мечтал. На 25 години бях преуспял в живота добро образование, кариера, добра работа, собствено жилище всичко постигнал сам с много много денонощен труд. Тогава се запознах с нея най -красивото създание, всичко започна на игра и се влюбихме до полуда. Минаха 11 години от тогава години прекарани без грам щастие години прекарани в ад с борба с нейната зависимост към хероина и алкохола, години прекарани в работа и да и давам пари за да не умре. години прекарани по обикаляне при лекари психолози комуни. Сега се гледам в огледалото на 36 уморен от битки приличам на старец а не пия и не пуша и колегите ми на работата се подиграват с мен че нямам пари да си купя обувки за да и дам 70 лв на ден за да е жива а работя като вол и без нито един спестен лев без жилище с разбита психика и здраве но съм дал дума няма да е предам и да се откажа дори и да умра. Единственото за което се моля е да не се събудя на следващия ден за да спре този ад и аз да съм първия който ще умре защото не виждам смисъл да живея никога няма да постигна това което искам семейство, дечица, куче, котка, печка, нормален живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5cfba0429d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Две съществени неща не си разбрал в този живот.
1. Прекалената добродетел е абсолютно същото като недостига и.
2. Любовта не е най-висшата ценност. (погледни пирамидата на Маслоу, в която тя е поставена едва на 3 място)
Също имаш един живот, заслужаваш да си щастлив. Всеки сам си носи отговорност за действията. Близък ли ти е, помогни, непознат, пак помогни, но когато тази помощ ощетява до такава степен помагащия, тогава това е грях спрямо себе си. В случая - жертвата сама не иска да си помогне. Тук вече не става въпрос за любов, изпепеляваща или някаква неземна, става въпрос за елементарното спокойно ежедневие, което човек желае да си осигури! Естествено, че не си животно, и поздравления за това, че си се борил за този човек, но е трябвало да бъдеш по-твърд и да настояваш тя да има повече воля, защото както виждаш, усилията ти отиват по дяволите. Не само усилията, и живота.
Съжалявам ако поста ми е негативен, но нямаше как да не изкритикувам човек, който пропилява живота си заради друг, който не желае да се промени към добро. Лошото е, че ни учат на някакви ценности колко е хубаво да се помага на другите, да, така е, но това не бива да вреди на самите нас.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9b2d6b4cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И споделяш това защото?
Не те виня, не мога да те упрекна, просто си направил някакъв избор как да постъпиш с живота си и как да се развият нещата в него.
Красива със зависимост и слабост, перфектната жена за повечето слабохарактерни мъже, които на всяка цена искат да закрилят и да се изживяват като нечии герои.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6dc758a3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Човек, събуди се - важен си ти! Направил си достатъчно за красивото създание, което най-вероятно вече не е и красиво. Всеки си има пътечка и си прави избора как да върви по нея. Всеки ден. Това момиче си го е направило. Въпреки психолозите, въпреки комуните. За да ти помогне психолог трябва съдействие от страна на този, който търси помощ. Очевидно тя не съдейства. Ти също явно не можеш да й помогнеш, защото тя НЕ ИСКА да й бъде помогнато. Ти какво искаш за себе си? Това е твоят живот, не нечий друг! Каквото и да си обещал, то не бива да бъде в твоя вреда-психическа, физическа. Това не е любов, което изпитваш към нея. Не оставай с някого заради някакви измислени морални истории. Раздели се с нея и я остави на избора й!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5148907134
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти, днес в световния ден за борба срещу наркоманията, искам да ти кажа, че аз съм в подобна ситуация. Жена съм на 26 години, и последните почти 2 години ми минаха с мъж(на 33 години) на антидепресанти(които взима от години), който от горе на всичко си пада и по марихуаната и алкохола(ей така за развлечение... ).
Оптимист съм и си мислех, че нещата ще се оправят, защото имах чувства към него, а и наистина не е лош човек, и те се оправяха, но на мой гръб, карахме се, дори ми е посягал - ужас!
Ще ти кажа нещо, което аз разбрах сама-понякога за да помогнеш на някой трябва да го оставиш да се справи сам/а, защото хората се вдигат духом от други хора, които се вдигат духом... и така до безкрайност, разбираш ли? В това положение, когато ти си смачкан няма как да и помогнеш. Оправи живота си, дори с цената да я оставиш и тя ще последва примера ти... сега ти следваш нейния....
Успех... Бъди силен!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3759e45a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съчувствам ти най-искрено, само не ми стават ясни някои неща. От 11 години сте заедно, а от колко се друса тя? Ако в началото на връзката ви не е могла да спре и е продължила, аз не виждам изглед някога да се оправи. При положение, че казваш, че 11 години вече живееш в някакъв ад. Тя няма явно нито стимул, нито воля да го направи. А ти, въпреки, че е похвално това, което правиш за нея, се самоунищожаваш, и още по-лошото осъзнаваш, че нещата не са с изглед да се оправят, а точно обратното. Съжалявам за негативното мнение, но така разбирам написаното аз.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 89e63ca747
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Така е - който се събере с черна дупка рядко вижда бял ден.
Но кой те би по пръстите, авторе? Някой рита ли те в кокалчетата, за да го направиш? Казваш "най-красивото създание", но не смяташ ли, че човек има и доста други качества, много по-важни от външната красота? Даваш "70 лв. на ден за да не умре" - първо, ти за Господ ли се смяташ (че без твоите 70 лв. ще умре), и второ - знаеш ли че има хора, които със 70 лв. изкарват 10 до 14 дни?
За какво са ти тези битки - за медал или за да докажеш на себе си и на нея, че "ще издържиш", независимо от цената?

36 години е нищо възраст - някои и на 46 започват живота си отначало. Имат дом, деца, куче, котка и всичко за което си мечтаеш, но преди това се хващат с ПРАВИЛНИЯ ПАРТНЬОР. Разбираш ли - ПАРТНЬОР, а не консуматор и рушител. Животът и семейството се ГРАДИ СЪВМЕСТНО ОТ ДВАМА ПАРТНЬОРИ, не да си имаш само украшение вкъщи или голямо, а всъщност невръстно, дете за отглеждане...

Иначе каузата, с която си се захванал, всъщност е много благородна, като те слушам обаче, май започваш да негодуваш от цената, която трябва да платиш покрай нея.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7cf0f1df57
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това което правиш за нея нито е похвално, нито благородно. С действията си ти не й помагаш, а напротив- обричаш я на преждевременна смърт. Без алкохол и дрога няма да умре, вярвай ми. Зависимост, не се лекува с осигуряване на пари, подслон, съчувствие и добро отношение. Зависимият трябва да бъде оставен, без пари, без близки хора до себе си, за да осъзнае, че е зависим и да пожелае сам да се лекува. Той е егоист, изпада в самосъжаление и търси точно такива като теб, които да го обезпечават финансово и материално, за да се друса на воля и не го е грижа как се чувства и какво иска човека отсреща. Заради твоето отношение към зависимостта й, няма да могат да помогнат лекари, психолози и комуни, защото тя е сигурна, че ти си насреща каквото и да стане. Спри парите за дрога и алкохол. Постави въпроса ребром. Питай я какво избира, теб или дрогата? Не я съжалявай, защото тя точно това чака. Бъди твърд. Ако нищо не се получи напусни я и намери човека който ще те направи щастлив. Човек с който ще имате деца. Няма нищо по- хубаво на този свят от щастливото семейство. Млад си, живота е пред теб, не го пропилявай...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7ad4f6a80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автора. От 11 години е зависима, благодаря на всички за коментарите положителни или отрицателни не става въпрос за красота номер 2 и 6 става въпрос за нещо много по силно преди всичко за мен е важно че тази личност ме обича единствения и порок е 2 и болести които са много трудни за лечение. Разбирате ли тя не употребява от нужда за удоволствие а да е жива. Не бих казал че ще ми е лесно да е оставя но ако умре дали няма да ми тежи още повече.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4991553a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   ако целта ти е да помагаш на всяка цена, дори в ущърб на себе си, ако нямаш респект и не уважаваш себе си,
ти си жив труп!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 75daae0009
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За съжаление в случая е валиден изразът: На простият и Господ не може да му помогне.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ddb444dba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Или я остави и вземи живота си в ръце, живей своя живот, не нейния, или продължавай да спазваш думата, която си дал след като толкова държиш на това. Ти сам трябва да избираш между двата варианта. Колкото и да е тежко в тази ситуация от оплаквания полза няма. Но знай, че не си длъжен да съсипваш целия си живот заради нея. Ти също имаш право да бъдеш щастлив и да сбъднеш мечтите си. Направил си толкова много за нея, колкото може би никой друг не е правил - това е повече от достатъчно.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e2a774a04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ... буца ми заседна в гърлото, докато те четях, авторе...
... много съжалявам за случващото ти се...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 48eee847fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   авторе, само от теб зависи дали ще продължаваш или ще се бориш за семейство и деца. тук не виждам любов, само его и желание да обгрижваш някого от твоя страна, колкото и да е пагубно за теб, а от нейна страна - удобно паразитиране. не ти ли хрумна, че ти всъщност поощряваш порока й и я тласкаш към дъното? това всъщност помощ ли е? нищо похвално и никакво добро не виждам в действията ти.
това е бил твоят избор, така че и да те обвиняваме за него, полза никаква. не знам какво очакваш да ти кажем - ако НАИСТИНА ти е писнало от този живот, промени го. съжалявам за негативния коментар, но ти сам си си избрал този живот и не ми казвай, че 11 г. не си виждал накъде отиват нещата, надявал си се на чудо от любов и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2dc4199ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Знаеш ли звучиш ми сякаш и ти си зависим от нещо.... мисля че е любовта към нея, затова не се опитвай да лекуваш нея явно няма смисъл първо излекуван себе си от нея и всичко ще е ОК

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4c67290fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ти даваш живота си, за да поддържаш нейния! Но това си е твоя живот и на никого не си длъжен. Познавам наркозависими, които са били много пъти пред умирачка и са се отказали. Сега са чисти, имат си семейства и половинки. Не е невъзможно тя да се откаже. Ако те обичаше, досега да се беше отказала. Не зная каква е ситуацията, за да ти дам конкретен съвет, но усещам, че и ти имаш вина за това развитие на връзката ви. Потърси съвет от специалист как да се държиш с нея и как да постъпиш. Не само тя има нужда от психолог. Доста си се оплел ти:(

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 031d3753ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Разбрах, че девойката е болна... Изключително гадна ситуация. Разбирам защо го правиш. И разбирам също така, че само при мисълта да я оставиш ти засяда буца в гърлото и се чувстваш гузен. Но се замисли за себе си. Тази "връзка" ще те унищожи. Не, че не можеш да продължиш така, но това няма да е живот, а някакво мъчение. Не смятам, че тя заслужава да я изоставят, но и ти не заслужаваш да съществуваш така. Освен това смятам, че след цялото това мъчение ти вече не я обичаш. свикнал си да се грижиш за нея, да я поддържаш, да си до нея, но любовта я няма. Прояви егоизъм и си тръгни. Помисли за себе си и за близките ти, които вероятно страдат, гледайки как се самоунищожаваш.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5be7bbcc22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не разбрах-даваш и по 70лв на ден за дрога, за да не умре без нея, или и даваш по 70лв на ден за лекарства?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7ad4f6a80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Oт автора :Толкова и струва издръжката за да не изпадне в абстенция за да не я боли. Не пожелавам на никой да вижда какъв ад е това да гледаш обичта си да се гърчи в болки спазми студ. Последната ми надежда е РЕТО в Испания за да може да преодолее психическата зависимост но трябва да стои там минимум 2-3 години.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker