Как да изгониш човек от дома си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да изгониш човек от дома си?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 9462 пъти
Как да накарам човек от семейството си да излезе от имота ми с добро? Изключвам полиция-само ще посъветва с натрапника, с когото имам кръвна връзка, да си оправим отношенията.
Има заплахи за самоубийство... нямам желание въпросният да скочи от яд и злоба да ми навреди през 7-ия етаж. Уверявам ви, познавам го-МОЖЕ да го направи.
Заплахи за съд, защото ми е роднина... не желая да уточнявам какъв... И съм му длъжна да го гледам-млад, здрав, прав, но мързелив и без образование човек. Не желае да работи, а иска да го храня доживот.
Заплахи, че ще ми навреди морално/уточнявам, морално, инак не смее с пръст да ме пипне, защото ще го съдя/ и на втория ми съпруг, на дъщеря ми. Свидетели няма.
Преместих се от апартамента си в дома на съпруга си. Заяви, че ще увисне пред вратата, за да ме тормозел, мен и семейството ми, за дами отмъсти и да съм видела какво чувставл той...
Заплашва, че като съм другаде, може да ми изнесе вещите и никой не може да докаже чии са. Мои са, но съм ги купувала втора ръка и документи нямам. Прав е.
Имам и лични вещи... спомени.. скъпи неща няма-стари печка, пералня, уредба, които и в заложната къща не ги щат...
Няма ток-не е платен. Пари няма. Аз съм била длъжна...
Апартаментът е изцяло и винаги е бил само мой. Хубаво, ще заведа брокери и клиенти да го гледат. Той ще ги прокуди с отношение и желание да не го купят, за да остане той там, да се търкаля цял ден, да яде и нищо да не прави. Домът ми е кочина. С нищо не помага, а се рови в миналото за някакво свое отмъщение и гняв. Без образование е, не учи поне 5 години, няма и намерение... Търтей в пълен формат. Не се пере и не си гледа. НО-е умен и манипулативен!
Заплахи, че като продам и си купя нов имот, ще ме намери и ще виси там...
Ами аз няма да си купя-ще имам под наем-може ли да ме намери??
Няма къде да живее... аз трябва ли цял живот търтей да храня, който не мие дори една чиния, в която САМ е ял??
Моля спестете си съдийството помотнете ми. Какво да правя?? Ще сменя ключалките-и оня ще скочи от 7 етаж, само да ми прави напук... Вече съм ужасена и уплашена... на съпруга си казах, но от него искам само да пази дъщеря ни, и ако го види, да го гони, вратата заключена и никакво пускане... няма да се учудя онзи да увисне тия дни на работата ми, ама ще предупредя шефа.
Очаквам всичко най-лошо и съм в паника. Друг път съм имала решение и вяра-сега не.
Как да продам имота и мога ли да оставя новите собственици да се оправят с него?
Помогнете ми, хора...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: cba2031a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Той няма да се хвърли от 7я етаж, няма и да се обеси, просто те плаши, има 1% вероятност да си изпълни тази закана, което ще ти реши веднъж завинаги проблемите. Моят съвет е следният:Хвани един адвокат и напишете жалба до полиция/прокуратура, че въпросното лице е опасно за себе си и за околните, да го вкарат за принудително лечение в психиатрия, ще се назначи дело, ще се явите като свидетели, ще назначат експертиза и по всяка вероятност ще го вкарат за лечение. От там нататък... спокойно можеш да си продадеш имота и да изчезнеш. Не знам само какъв ти е този човек, бивш съпруг, брат, чичо, братовчед... в смисъл това е от морална гледна точка, ако не ти е брат или баща... действай смело, ако ти е... решението трябва да си го вземеш сама, няма да тежи на моята съвест, а на твоята...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9a041efab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   В крайна сметка, ако скочи от 7мия етаж, това е негов избор. При положение, че не ти пука грам за него в момента, не виждам причина да ти пука и тогава. Просто не бъди толкова страхлива.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8f00fda07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Трябвало е да уточниш каква роднина ти е, но съдейки по текста почти 90% съм сигурен, че ти е син или брат.... да де.

Най-директно действаш и това е, нека да си досажда и да прави опити за манипулация, ако си сигурна, че няма да Ви докосне с пръст - ще му омръзне само да досажда и ще се вземе в ръце.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 09810d9ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Изчезни от там. Грабни, каквото можеш и се махай.. докато спи или е до магазина например. Перални, печки... без тях се живее, ще си купиш нови, ама ще си спасиш живота. Отидете под наем, смени работата, ако можеш- и града. От там нататък пускай имота за продан. Ако се метне от 7-мия етаж, не си го метнала ти, а изборът му да не работи и да се самоубие. Стига с тая съвест, от негова страна няма никаква съвест относно теб! И ти го знаеш.
Кажи му, че животът му е даден и той може да прави с него, каквото иска и че ти не отговаряш за неговия живот, а че всеки отговаря за своя... кой на когото и да е роднина. Че ще ти е малко гадно, ако умре, но ще го преживееш и ще си оправиш живота, докато той няма да има втори шанс за живот!
Действай манипулативно. Мисли!
Разузнай психиката му. Ако все е опозиция, говори и ти наопаки, за да прави, каквото искаш всъщност!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7ebcc6e742
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Кой е той? И как така ти си се изнесла в друго жилеще а ТОЙ е останал във твоето? С какво право? Умът не може да ми го побере!!! Отиваш гониш го с полиция ако трябва, сменяш си ключалките пък той ако иска да скача или да се бесе... Но едно ще ти кажа:той ще се оправи много по добре не се подавай на манипулаций!!! Аз имам един такъв вуйчо дето майка ми си го гледа като син....

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fa161d17c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Защо имам чувството, че става дума за сина ти?
Ако ти е толкова близък роднина, без значение колко е виновен - ситуацията е страшна и грозна... Много неловко положение и за двама ви. Съчувствам ти, че се налага да постъпваш неморално в името на спокойствието си...
Според мен един провалил се родител /създал изпуснато поколение/ има какво да изкупва и трябва да е достатъчно помъдрял и смирен... Замисли се над това.
Когато си престанала да обичаш това дете, то е страдало и в един момент е превъртяло. Поведението му е като на луд. И това е станало отдавна - когато си родила дъщеря си от друг баща, а него си го отписала напълно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f2f7a66112
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Мисля, че си прекалено мекушава. Как така иска да го издържаш, ти сега да не му даваш пари? Да отделяш от парите за семейството си за него? Щом те заплашва, направо викай полиция и го изхвърляй. Аз такъв човек не бих държал, независимо какъв ми се пада. Бъди решителна, звучиш много изплашена и не можеш да си отстояваш своето.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: cd64305080
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Много си страхлива, хващай един адвокат и го разкарайте, подай жалба в полицията и също издай документ да не те преближава на повече от еди колко си метра. Накарай съпруга ти да го набие - това вече е крайно, но да си знае. Какъв ти е по-точно, не се притеснявай да кажеш всичко е анонимно :) Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6bc9f13d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Преди живеех в чужбина и приемах и приятели и роднини лятото да изкарат някой евро. Намирах им работа и ги подслонявах в къщи. Макар и мизерно разполагаха с цял етаж самостоятелен само за тях. Без наем. И какво? Някой от тях ги гонех още на втората седмица. Никога не съм съжалявал за развалени отношения. След време разбирах че съм постъпвал правилно. Живота е твой! Търтеите вън. Може законово но ще е трудно и дълго. Може и по бабаитски с някой здрави момчета само да го сплашат а ако не поеме и някой друг ритник по задника. Ако ще се самоубива добре но ако го търпиш се самоубиваш ти. Някой път трябва да бъдем твърди за да покажем на Господ че зачитаме това което ни е дал и сме готови да приемем още негови дарове. Никъде в природата мързела не се толерира. Бъди смела и твърда. Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5c66459afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Незнам колко близък роднина ти е този "натрапник", но изглежда подсъзнателно чувстваш, че си му длъжна с нещо. Така или иначе, не може някой да те манипулира, ако ти не му позволиш.
Казваш живее в твое жилище, без ток, не го искаш, обаче в същото време ти го храниш, държиш му сметка дали е изпран!? !?
Доста учудващо нали, за човек, за които не ти пука, би трабвало да не ти пука дали е гладен или изпран! Изглежда не ти е син щом заплашва дъщеря ти, следователно нямаш майчински задължения към натрапника, мога само да предполагам че имаш синовни и човекът ти е баща, а жилището ти е предписано от родителите му, като са го прескочили.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a95967eb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не 'и е баща, не четете ли - млад човек, не учел от 5 години...
Не си оставяй близките, помогни му по някакъв начин - ако мислиш, че в психиатрия ще е добре, прати го там, но не го оставяй да се самоубие, само защото е самотен и никой не го обича. Никой не заслужава да се чувства отлъчен от света, а щом е луд, значи не е виновен за собственото си положение...
Но пък от друга страна имаш дете и мъж, и имаш нужда от спокойствие, за да се раздаваш за тях. Ти си решаваш, ама според мен, ако се самоубие - цял живот ще ти тежи, макар че не трябва. Помисли добре и вземи правилното решение за всички ви, не мисли само за себе си, но и не си пропилявай собствения мир за да угодиш на въпросното момче.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a28efb7795
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Първо той никога няма да скочи защото този вид търтей са най-устойчивите организми и най ценното в тяхното мизерно съществуване и възможността да цедят до последно. Когато няма повече захранка веднага се пренасочват към друга жертва. Но никога не биха си посегнали (освен ако не е театър)
Второ нека скача ако иска от 15 етаж, даже му кажи да избере по-високо място за да е сигурен резултата. По никакъв начин няма да ти тежи на съвестта, защото това си е негово решение.
Това че те изнудва не значи че можеш да го спреш, той ако е решил да го направи ще го направи и без теб, но така му е удобно да те плаши.
Единственото решение е веднага да го изхвърлиш, сменяш ключовете на вратата, отиваш в полицията и казваш, че е отправил заплахи за живота ти за да си издействаш да не те приближава.
А него самия го предупреждаваш, че ако само си помисли да те притеснява ще МУ ИЗПРАТИШ ХОРА да му наместят някоя кост с гарантиран резултат от престой в лечебно заведение където да може да си почине някой друг месец.
Друг начин няма.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 278797842c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

15.   И аз имам подобен проблем - почти същия - може и по лош - виж ДЪЩЕРЯ. Справихте ли се. Ако е да - пиши как.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 21f46b7808
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Абе като иска да скача от седмия етаж, остави да скочи. Ако го оставиш така да ви изнудва и тормози психичски ще ти разбие семейството и тогава ти ще искаш да скачаш. Предполагам че въпросното лице ти е по малък брат. Обикновено те са научени всеки да им дава и помага и си мислят че така трябва да е цял живот. Наритай го и го остави сам да си бере грижата.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4f6d5a5e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Да скача! Ако ситуацията е каквато я описваш (защото ние имаме само твоята истина), значи той само заплашва. Животът си е негов и отговорността си е негова (ако е над 18г. ). Ти не можеш да го спасяваш, той ако е решил да умре - ще мре. Точно тия дето най-силно крещят, че ще скочат нямат въобще такова намерение.

Но все пак - какво означава "да видиш какво му е било на него"? Какво (според него) си му причинила, та да го хрантутиш цял живот?

Заплаши го с адвокати, кажи му, че с полиция ще го изкараш, ако не поддържа жилището, все пак ти си в по-силната позиция, не се прави сама на жертва. Ти имаш жилище, той няма нищо, дори пари да наеме адвокати или бабаити. Дай му срок един месец и ако нищо не се промени - действай. Но! Заплашиш ли го и после не се задействаш, той ще види, че и ти само си приказваш, затова - давай докрай. Като излезе на улицата и огладнее, ще ти се върне един ден да се помирявате.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 38ab5bb948
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Може ли авторката да сподели какво се случи с този човек?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker