Притеснявам се от името ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Притеснявам се от името ми
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 6909 пъти
Здравейте на всички!!!
Трябва ли да се притеснявам от името си - Четин С.? В момента съм студент в Софийския университет и когато има купон в общежитието, ми е неприятно да се запознавам с други колежки. Като им кажа, че съм Четин и веднага се отдръпват... Срам ме е... Инак не съм лош, имам атлетично тяло, сини очи... имал съм много приятелки, но все от турски произход или помачета.
Обаче сега съм с едно момиче от български произход, тя ме знае като Чочо... Страхувам се, че като разбере ще ме напусне. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: c6bc2e525b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, явно си от турски произход, но не това е проблемът - къде са спали вашите - толкова ли няма хубави турски имена, а те „Четин“ - ами то като четина!!!
Не се срамувай от корена си, не можеш да го промениш, но говори с вашите и търси начини да си смениш името на Чочо щом искаш. Фамилното ти име, ако е турско ще си ти носи корена и е достатачно, можеш и да си избереш хубаво турско име, но няма съд, който да не ти позволи да си махнеш това Четин (като четина). Има и доста етнически българи, които си сменят глупави имена. Времената се менят и ако някога е можело да се казваш Вълчан, Войничка, и тем подобни, днес не е така.
Кажи на приятелката си обаче. Ако не те иска заради произхода ти, за какво ти е такава? Съвсем възможно е и опасенията ти да са безпочвени и тя от доста време да знае за името и произхода ти.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6f354ed20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Щом един чичка може да се кръсти "Манчестър"(от манчестър юнайтед, сигурно си чувал за него), не виждам причина поради която ти да не можеш да си промениш името. Ахмет, Емин, Джо, Джак или каквото сърце ти пожелае. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: de560bed93
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Абе, я не го мисли, ще се казваш както ТИ искаш. Толкова хора живеят цял живот под псевдоним. Измисли си псевдоним, кажи на всички познати, че си убеден, че с това име(псевдонима) ще се чувстваш по добре, ще ти върви повече в живота и каквото си решиш ти там и давай смело напред. Щом ти е тъпо от нещо, разкарай го. Млад си и те тревожат тези неща, но това изобщо не е сериозен проблем. Пак ти казвам- ти решаваш как ще те знаят другите и как ще се казваш пред хората. Казвай ако щеш, че едното ти име е кръщелно(не зная как е във вашата религия) На приятелката си кажи, че името Четин се предава от поколения наред на мъжете във вашият род, звучи солидно, не мислиш ли. Но тъй като не е съвременно име, ти си решил да се представяш като.... както ти си решиш. Важното е да си жив и здрав и да си добър и честен човек. Успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6c5db0bf43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Че какво му е на името Вълчан?
За Войничка съм съгласен

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7902c2c968
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не се шашкай, бре, Четине. Заради едното име никоя няма да те остави. А ако беше Чардафон? :) Но ако толкова много се притесняваш, смени го, какво толкова.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 48378ba18e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Е, аз например от турските имена харесвам Тамер, Ибрахим и такива. Но Четин също не е лошо. Вярно, можеш да си избереш някое друго, но защо да криеш какъв си? Дори това да си кажеш името направо ти спестява обясненията за произхода.. А няма как вечно да криеш това. По-добре да те приемат и обичат без да се налага да променяш нещо. А ако на теб лично не ти харесва, избери си друго име.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2b75f67f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   №1 съвсем не си прав, какво като се казвам Вълчо? Какво като не ми харесваш името? Твоето по хубаво ли е? По Българско ли е?
Нямаш право да обиждаш момчето на име, четина си ти. Иди и кажи в лицето на депутата Четин Казак мнението ти за името му.
Авторе, няма нищо лошо в името ти, нито в моето, нито в твоето.
?etin е красиво мюсюлманско име и който не го разбира да си гледа работата. Не бива да те е срам от името ти, от рода ти, какъвто и да е той. "Който се срамува от корените си, не расте". Не е грях да заявиш етническите си корени.
Аз съм Вълчо и няма да се скарам със съседа Хасан заради чужда угода! Съседи сме и приятели от времето на дядовците ни и имаме добри отношения, мнението на глупаците няма да промени това. Жена ми Райна е правила и ще прави със съседката Фахрие, баници и баклави на внуците и на правинуците ни.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7911c055b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Четох, че то означава твърд, корав. Според мен е хубаво име. Как ще те възприемат хората зависи от това ти как се възприемаш. Ако ти се гордееш с името си, другите също ще го харесат. Според мен не би трябвало човек да си сменя името току-така - при раждането ти родителите ти са те орисали с това име и ако го смениш може да загубиш част от своята същност (идентичност).
Ж. 45, българка

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 54a7990551
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Важното е ти да се чувстваш добре. Ако се чувстваш по-добре като Чочо, бъди Чочо. Години наред никой не знаеше истинското ми име (не че не е хубаво), всички ме наричаха по псевдоним. А момичето ако те харесва, името ти няма ни най-малко значение. Но като си помисля, че детето ти един ден ще е Ахмед Четинов (примерно)... Нищо лично :) А ако ти е чак такъв проблем, винаги можеш да го промениш в съда.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2170549a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ами представяй се като Чочо, няма лошо. А ако нещата между вас потръгнат едва ли ще те зареже заради това. Аз например съм си българка, но имам по-особена фамилия. И от малка все ме питат каква съм всъщност по произход. Винаги са ме гледали със съмнение дали не лъжа. Но не ми е попречило да си имам приятели и връзки с мъже.. Не се срамувай от произхода си, хората ще те оценят какъв човек си. А ако някоя има предразсъдъци, въпреки, че си добър и готин човек, значи просто не е за теб...

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: cf22bf3abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако човек е с нагласата, че името ти е турско-не звучи лошо. Какво му е на името?
Но ако не знаят, че си турчин например и го чуят с нагласата да чуят българско име, тогава е малко странно.
Може би някои се отдръпват заради етноса ти, а не заради името ти. Но който го прави и не те познава що за човек си не те заслужава. Така, че не се притеснявай. Ако обаче това толкова те притеснява, че ти пречи в общуването, може да си го смениш с друго и официално по документи.
Мисля обаче, че ако имаш сериозна приятелка българка тя трябва да е наясно с теб, етноса ти, името и всичко друго-това не бива, а и не може да се крие дълго. Ако те обича ще те приеме такъв какъвто си. Ако не -просто не си заслужава да си с нея.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 67a777d913
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Привет млади приятелю! Аз смятам, че не трябва да се притесняваш за произхода и името си. Името ти е прекрасно. Преди година на мен ми се случи същото преживяване, както на теб ти се случва сега. Той беше най-красивото момче, което бях срещала, със сияйни сини очи. Казвах си - аз съм най-щастливото момиче след като имам такъв приятел. Веднъж на една наша среща той не дойде. Вместо него пристигна приятеля му и ми обясни - Марин няма да дойде. Извинява се, но му е неудобно да ти каже, че той не се казва Марин, а Мустафа. Няма да ти казвам колко много ме заболя, но болката беше от лъжата, а не от неговия произход и името на момчето.
Така, че миличък, няма нищо по-лесно от това да кажеш истината. Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1a8ce85a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Самата мисъл, че си турчин ме/ни/ги отблъсква.. Ходи си в тур*ия, там няма да ти се смеят...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f2b0035f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Момчето ясно си каза, че се притеснява най-вече заради произхода си. Иначе името Четин като име не е лошо, но работата е там, че не са много момичетата, които биха били ОК да имат вземане-даване с турци.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fe8c23dcff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ами да не забравяме че и в нашата страна има български турци.
Мъжа ми е от Разград, но носи турски имена. И какво от това?? Заедно сме вече 6 години и имаме дъщеричка на 3. Аз съм родена в другия край на България, а сега си живеем Заедно в София.
До сега никои не ми се е подиграл на мен или на него за името му. Дори и брат му е женен за българка и се разбират.
Какво тогава ако носиш френско име примерно, ще те е срам ли.
Има и много смешни български имена.
Ако на теб ти харесва си го носи, ако не го смени.
Но каквото и да направиш го направи за самия теб, не заради другите!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fe8c23dcff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   И наистина има много хубави турски имена.
Моята дъщеричка я кръстих Елис и до сега който и да е питал как се казва винаги отговарят с положителни емоции.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7dfef15a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 18: С френско име няма да ти се подиграят, просто защото българите нямат нищо против французите, но с турците нещата не седят така. Пък и тук не говорим за името като име, а за етнически произход, името Четин специално на мен ми звучи много по-добре от Ахмед, Хасан или Ибрахим например, но проблемът на автора е как околните му примат турския му произход, а не толкова името му.

Положителните емоции за името на дъщеричката ти са такива, защото не се набива много на очи турското, ама ако я беше кръстила с някое друго турско име, което подчертава съвсем, че не е българка...едва ли всичко щеше да е както ти казваш.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 820e957ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ако някой или някоя те харесва истински то няма да е заради името или очите или тялото или каквото и да е външно по теб, въпреки че и това е фактор ако те харесва то би трябвало да е заради това което си като характер и личност.
Относно името аз също не си харесвах моето и го смених, не е страшно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 76fd6bdf85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   На мен името ми напомня за четник например не за четина. Но иначе... ех тия турци със сини очи. Екзотичен си се родил :)=Не разбрах ти самия възприемаш ли името си. Ако да не го сменяи. Ако жена може да те пренебрегне само заради името ти значи не е била за теб.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2abe8dd4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Името ти е много стресиращо бягай да го сменяш ти си турчин напусни БГ не ни требват рязани марш

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a51ffabde1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Ооо кaкви сa тези хейтърски коментaри. Момчето кaкво дa нaпрaви кaто се е родил в Бългaрия! Товa което е било-било! Никой не избирa кaкъв и къде се рaждa. Зa мен лично не би бил проблем нито името, нито произходa. Вaжнa е душaтa и отношението. Тaкa, че дaвaй смело- не всички сa толковa тесногръди!!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e9e88a29c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Коментарите не са хейтърски. Просто много малко хора понасят турците, освен някои потурчени българки (като онази, която обясняваше как добре приемали турското име на дъщеря й), трудно ще са намерят други хора, които да ги харесват тези.

Авторът ще го посъвтвем да се ориентира към момичета от неговите.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a191cb970b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Ми представяй си се Чочо. Супер си е. И после казвай, казвам се еди-как-си, но ми викат Чочо. Точка.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0e0560944a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Каквотоо се превземате пъъъккк виееее :D Четин, четин... Какво толкова му има на името? Толкова по-смешни турски имена има. А за момичето, кажи и... Как няма да и кажеш, че си от турски произход, не вярвам това да и пречи, ако те харесва наистина :) според мен няма дори и смисъл да си сменяш името, но ти си знаеш :p

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 19573b01dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Към №7 Евала! Свалям Ви шапка!

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 926eae7427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   19 - Не знаех, че името на Елис Айлънд (остров Елис в устието на река Хъдзън в Нюйоркския залив) е турско.
Четине, като не си харесваш името, смени го. Ако е само за да ходиш с българки, по-добре недей. Човек трябва да знае кой точно стои насреща му, рано или късно ще разберат как всъщност ти е името. А ако е до брак и семейство, все пак ще се ожениш за туркиня.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4db590352c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Какво му е на името? Отдръпват се, защото виждат несигурност. Ако си по-самоуверен нещата ще се подредят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3bdca7c6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   На мен пък Четин ми звучи по-мъжкарско от Чочо. Каточ чуя Чочо си представям някое 5 годишно лапе :Д
Според мен си млад и нормално на твоите години да имаш такива притеснения. Ние с брат ми също сме с турски имена и като малки си казвахме умалителните български. Но е тъпо, според мен и ти като пораснеш ще го осъзнаеш. Проблемът не е името, а че ти трябва повече самоувереност. Певицата Дара ходи с някакъв Ервин мисля, и като цяло има доста примери наоколо смесени двойки. Ако някое момиче те отблъсне заради това, значи просто не е била твоя човек.


И представи си че има хора, които се казват Ганьо или Ганка (като сървайвърката) и пак не си сменят имената, така че ти си добре.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3400a8c5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   35, аз пък като чуя Чочо и се сещам за един умрял актьор алкохолик, който денем и нощем се наливаше като луд и умря от чернодробна цироза.

Дон Жуан

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1c94c7024d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Четин звучи по- стабилно от Чочо, не че и второто име е лошо. Всъщност, на една голяма част от имената може да им измислиш обидни прякори, даже римуващи се, така че нека това да не ти е дерт.
И ако момичето наистина държи на теб, няма да те остави, заради името ти, даже би проявила поне някакво разбиране, ако й обясниш.


Black Sabbath

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 70364f0af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Сподели с приятелката си, кажи и истинското си име. Така да живееш в страх не е добре за теб. Името ти е хубаво.
Другите се отдръпват, защото разбират че си турчин, не заради самото име.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 26aa2891a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Пусни си един ДНК тест за произход (генетично потекло), пък тогава говори с какъв призход си. Хора, всички бели, светлооки турци, живеещи в бг не са никакви турци. Промито съзнание просто. Вие за османски племена все едно не сте учили. Истинските турци са с черни коси и тъмни очи, с много по-тъмна и жълтава кожа, поради тюркменско - арабският си произход (произхождат от Централна Азия). Всичко тука бяло, русо, светлооко няма нищо общо с генофона на османките турци. А понятието турци е ново (въведено от Мустафа Ататюрк - роден в Солун от майка българка помакиня и баща албанец). Преди това са се зовяли османци, а тюрк е било обидна дума. Та да се върнем на темата - първо се увери, че произхождаш от османски гени, после се назови както усещаш, че се чувстваш най-добре.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 27646cd17b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Стига сте се лигавили и обиждали момчето на етнос!
Бог е един за всички и за всеки един от нас е дал място под слънцето.
Наистина, съгласна съм, че има по-добре звучащи турски имена за мъже и е нормално момчето да се притеснява, имайки предвид колко нетолерантен народ сме.
Авторе, ако не ти харесва, избери някое яко интернационално име, което ще се връзва с етноса и фамилията ти и няма да обидиш и семейството си.
Не живей с комплекси, за нещо, което можеш да промениш.
Имай предвид, че ще имаш обаче доста занимация около личните документи, зависи колко си решен на това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker