Тежко ми е а мина доста време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тежко ми е а мина доста време
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2816 пъти
Надявам се да получа ценни съвети от компетентни хора, минали по моят път. Историята е следната:

Преди 4 месеца се разделих с жената на живота ми. Бяхме сгодени, живеехме заедно, споделяхме си всичко, обичах я безумно много и я приех с всичките и недостатъци. Имахме по сериозни караници, в които тя искаше да се разделим, но така и не се стигна до раздяла до преди 4 месеца, когато ми каза, че вече просто не ме обича, не съм оправдал очакванията и, и никой няма да ги оправдае, щяла да си умре сама без мъж до нея. Естествено ми дойде като гръм от ясно небе, имайки в предвид че буквално предишната седмица сме си планирали отпуските заедно, обаждах се в хотел за резервация, говорихме си колко много се обичаме всяка сутрин, като станем и всяка вечер, като си лягаме. Не веднъж сме си казвали, че никога няма да се разделим и ще сме завинаги заедно, защото сме създадени един за друг, даже сме обсъждали ситуации в които единият от нас умира и другият се самоубива защото няма да го преживее. Говорили сме и за имената на бъдещите ни евентуални деца, според мен това си е една доста сериозна връзка с перспектива за сватба и дълъг съвместен живот. Но уви когато тя реши да се разделим, след многото опити от моя страна да се съберем, тя все отказваше. Изтъкна като причина че съм недорасъл за нея, в предвид факта че съм на 25 а тя на 28г, че не оправдавам очакванията и, и че за всичкия период не могла да ми свикне на характера. Опитах се да и обясня, че никога не сме сядали да говорим и общуваме по тези сериозни теми и това ни е била грешката, но тя не ме отрази. Чувствах се доста предаден и използван, не можех да повярвам, че точно тя ще ми причини това. Минах периода през който страдах всяка секунда за нея, минах периода през който я мразех адски много и ме избиваше на агресия. Сега съм в периода на спомените и ми става мъчно и тъжно какво е било. В личен план има много промени около мен и ми е ужасно тъпо, че няма как да споделя с нея, тъпо ми е че не иска да и звъня и да и говоря, че не иска да знае дори дали съм жив и как се справям. Иска ми се да опитаме отново, иска ми се да си дадем шанс но знам, че тя няма да го пожелае никога вече. Ясно ми е че не трябва да се живее в миналото и че трябва да продължа напред, млад съм имам бъдеще и ще намеря друга жена до себе си - така ми казват всички приятели, познати и семейство. За този период от време, в който не сме заедно имах време да преосмисля много от ситуациите в които сме изпадали с нея. Осъзнах че вероятно никога не ме е обичала така, както аз нея, щом с лека ръка сложи край на връзката ни. Промених се коренно и от към характер и от към стремеж, планове и цели за собственото ми бъдеще. Вече жъна успехите си следвайки поставените планове. До голяма степен раздялата ни ме мотивира да се изграждам като личност. Факт е обаче, че няма ден в който да не си мисля за нея и да си казвам: "Колко ни беше хубаво, колко много ми липсваш, колко много спомени имаме заедно, подяволите колко много те обичам все още..."


Има два варианта, или ще прекарам доста дълго време в самосъжаление и самообвинение, ще изпитвам тъга или омраза всеки ден докато просто претръпна след някоя друга година...

или ще започна нова връзка с жена която ще е в сянката на бившата ми годеница поне в началото...

И двата варианта не ми харесват, ако можех да щракна с пръсти и да изтрия спомените си щеше да е далеч по добре но нямам такива способности.

Хора, има ли някакъв 3-ти вариант, който аз не осъзнавам към момента, има ли светлина в тунела, че вече съм на ръба да рухна психически? Благодаря предварително за съветите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 863d5238b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм в същата ситуация, но съм жена на 25. Ще чакам и аз съвети.. е разликата е, че при нас нещата бяха зле.. беше въпрос на време да се случи, но пък сега ми е адски мъчно и искам да поправим нещата.. въпреки, че няма смисъл

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 05748577e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Било е хубаво, но е свършило. Точка. Оттук-нататък ти предстоят още много хубави моменти с други любови... не го мисли.

Това, което силно ти препоръчвам е да започнеш някакво ново хоби, или нещо с което да си запълваш времето и което да ти е интересно и да ти донесе положителни емоции. Прави го за себе си. Но бъди навън, живей... не се затваряй вкъщи сам. Ако междувременно успееш да бъдеш и с две-три други жени, по-неангажиращо и свободно, ще си излекуван за нула време. :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 65602a7246
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Братле, недей се самообвинява за нищо, минал съм през подобно нещо след 3 и половина годишна връзка. Истината е, че ще срещнеш друга рано или късно, много по добра, която може дори да те обича повече отколкото ти нея, и недей да правиш грешката да я напуснеш поради това. Защото го има и обратния вариант. Бъди мъж. Сега излизай повече с приятели, гледай мачове, прави мъжки работи : ))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 25b8613ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споко пич, ще ти мине, но трябва време. Четири месеца не са достатачни поне според мен, за да изтрият болката, когато става въпрос за дълга връзка. Връзките ми до момента са били доста кратки и въпреки това винаги около година ми е била необходима. От това, което си написал обаче смятам, че след време ще си доволен от тази раздяла. Не може жена на 28 години да е толкова непостоянна, днес говорите за брак и деца, утре те оставя. За мен тя просто си е убивала времето с теб, както правят много други. Също така можеш да бъдеш сигурен, че 99. 9% в живота й има друг мъж. Почти никоя жена не си тръгва, за да остане сама. Както и да е, това теб вече не бива да те интересува. Съсредоточи се върху себе си, болката постепенно ще мине, ще срещнеш други момичета и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0999db0c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Е усещай се пък ти, даже трябва да се чувстваш много виновен според мен! Как може така ти да не оправдаеш очакванията на момичето? Научи ли се да летиш? Научи ли се да я разбираш какво иска без да ти го казва? Не видя ли че "Обичта и" се изпарява, а ти нищо не си направил а? Как не те е срам?

В интерес на истината си е намерила друг още преди да те зареже. Искала е някой да я види в друга светлина, искала е да се покаже, с което съответно да се почувства щастлива, да му метне някое друго "очакване" на тоз новия и така докато не мине известно време и пак се окаже разочарована (последното е неизбежно).

Нарече я любовта на живота ти, от което излиза че си още дечко, даже не си направил и равносметката която описах, но и този ден ще дойде.
Само запомни от мен, че другият път като реши някоя да има очаквания към теб и ти можеш да имаш такива, пък и ти да и го казваш, не само да изпълняваш. Най-добре даже ако някоя ти каже че очаква от теб нещо, да и кажеш че ти очакваш много бързо да се насочи към друг индивид с тези очаквания.
Любов и очаквания никога не вървят ръка за ръка повярвай ми. Очаквания може да има в работата, във финансовата сфера и т. н. но в личен план би било безумно да се твърди такова нещо.
Сега тъй като си още дечко, бих те посъветвал да си изстрадаш и да не се обвързваш просто заради очакванията, защто това няма да доведе до нищо добре, предвид картинката в БГ, хубаво е човек да се учи от чуждите грешки, вместо да минава през свои такива.
Като намериш жена, която да те приема такъв какъвто си, когато виждаш че се държи за теб в добро и лошо, само тогава ще разбереш какво значи "Любовта на живота ти", другото е плява за начесване на егото, което както споменах не е препоръчително.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ccfdf949a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не мисля, че това е сродната ти душа. Щом ти е наговорила всичко това абсурд да е! Човек, когато си е намерил половинката най-малкото, което е няма да прави планове и след това да те зареже. Гадно е и предполагам, че сега ще страдаш дълго време, но един ден бъди убеден, че ще кацне на рамото ти подходящата птичка. Пожелавам ти го от все сърце! Човек, който да те приема такъв какъвто си и да те допълва по най-добрия начин така, както парчетата на пъзела...
Съвета ми е: спортувай, занимавай се с нещо, което малко или много би ти доставило 0, 5 % радост, ходи на кино на театър, общувай с повече хора, вариант е и да плачеш докато не ти останат сълзи вече. След време всичко, ще отшуми и ще осъзнаеш, че този човек губи!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4dcee30d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ''... даже сме обсъждали ситуации в които единият от нас умира и другият се самоубива защото няма да го преживее. '' Тук ме изгуби и спрях да чета. Успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1d78ee118e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей! На мнението на номер две съм - хоби, плюс много, много излизания. Тръгвай на море с неженени приятели, къмпинг, палатки, планина, каквото ти дойде на ум. Ходене по заведения също не отказвай, търси компанията на свободни хора.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f96abed925
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "минах периода през който я мразех адски много и ме избиваше на агресия".
Това не е първия ти пристъп на агресия, нали?
Посочвам ти причината за раздялата. Това е имала предвид любимата ти под недорасъл, а не възрастта ти.
Щом в критични ситуации си изпускаш нервите - не става, нямаш бъдеще с никоя жена.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 30d64628de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мерси за съветите на всички, живи и здрави, ясно е че не е края на света. Както се казва тя, съдбата си знае работата.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 76028097e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не си оправдал очакванията и. = Нямаш достатъчно пари. Истината е, че дори всичко да ви е било наред, има жени, както и мъже предполагам, които са с някого докато не се появи нещо по-добро, а не защото имат истински чувства към човека до себе си. Разни приятелки са ми споделяли сами такова виждане, казват: Млади сме, сега този ме устройва, но ако се появи някой по-добър, защо да не съм с него.
Така че навреме си разбрал, че тя не си заслужава. Честно казано, аз почти не вярвам в искрени отношения. Живеем в такова време, в което личното развитие е по-важно от връзките, за добро или за лошо...
Ж, 22

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cfee4ed523
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Рядко пиша коментари, но виждам, че авторът наистина страда, и искам доуточнения.

От разказаното става ясно, че това е голямата ти любов и всичко е вървяло горе долу добре, но изведнъж нещо става.

За мен не става много ясно каква е тази промяна в твоя характер след прекратяването на връзката ви, и какво е имала тя предвид с това че не е успяла да свикне със характера ти? Имам предвид, може би си давал повод/и за да изтине тя към теб? Трябва да ти кажа, че жените много лесно загърват чувствата си, при определени ситуации.

Замисли се, какво е било това нещо, което и ти смътно усещаш че не е било правилно, и си променил в последствие.

Разликата в годините ви не е голяма, това че си недорасъл е несериозно казано според мен. Явно преди не си бил способен да бъдеш отговорен и да създадеш семейство, а връзката ви се е крепяла единствено на любов и страст. Това са основните неща, но много по-малки фактори могат да "обърнат каруцата".

Все пак, ако тя е крайна в решението си да не си дадете шанс, значи няма смисъл. За един от 2мата това ще се превърне в мъчение със времето.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d18b5dcde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Имаш няколко фази до спокойствието и си ги минаваш една след друга. Първо си отказал да приемеш истината, после си се ядосал, пазарил си се, сега вече скърбиш. На финала си.
Пусни я да си отиде.
За какъв дявол се ровим за вина? Ми факт - разделени сте. Един виновен няма. И двамата сте в кюпа.
Хората сме свободни същества. Обичаме, забравяме, трошим, градим... Приеми, че просто не ви било писано.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker