Нова Китара - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нова Китара
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2954 пъти
Здравейте, аз съм на 14... От половин година ходя на класическа китара и господина казва, че вече ми е време за електрическа... Въпросът ми е, дали да си взема някой евтин Стартер-Сет за 200-300 лева с усилвател, или да спестя още малко за някой Стаг/Marshall/B. C. Rich/Les poul или нещо такова... Ако има музиканти, моля, помогнете, че не знам какво да правя :Х П. С Рождения ми ден е скоро и ще получа доста от него-ще съм събрал около 250-300

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 84be2f6a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не каза каква музика искаш да свириш, в смисъл за по-тежки неща някои китари са по-подходящи от други. Щом сега започваш на електрическа, мисля че е по-важно самата китара да ти е удобна. За парите - ако можеш да отделиш към 400-450 ще имаш по-голям избор, разните стартър сет-ове поне на мен не ми вдъхват ного доверие, особено най-евтините. Не се хвърляй на най-евтиното - после може да имаш доста ядове. Дай още малко подробности и ще видя дали ще мога да ти препоръчам нещо конкретно.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c99e14bd34
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми аз свиря на чело, така че също съм музикантка. ще ти кажа следното, ако имаш намерение да се занимаваш с това, по-добре си вземи по-качествен инструмент. А един ден ако се откажеш тотално, ще я продадеш и това е. Но дано не се откажеш.
Успех с музиката!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d60dda32c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Eмии за сега като начало искам да почна със стартер сет, за да понауча малко повече за електрическата китара... Иначе мисля да посвиря на нея 2-3 години, докато събера пари за някакъв Б. С. Рич... Таа за музиката- Рок, в стил Гриин дей, а с дисторжън- нещо като Металика, Trivium, Mneme и така...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: afa256708e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ЗА B. C. Rich забрави. Тия китари имат само една метълска визия нищо повече. Много са слаби откъм качество. Звучат дървено и електрониката им е слаба.
За Gibson надали можеш да отделиш пари, ама имат бюджетни Epiphone, та някой лес пол може и намериш.
Принципно Les Paul е най-универсалната китара. Има хубав, плътен звук заради самото тяло на китарата и в комбинация с качествени адаптери ще се родиш направо.
Така или иначе трябва да почнеш от нещо слабо за да се изградиш като музикант. Като посвириш известно време ще започнеш да разбираш кой звук е твоят, кое ти харесва, кое не и така. Аз бих ти препоръчал за китара да търсиш Cort. Евтини са и за парите си са много качествени. Максималното което можеш да вземеш от китара за тези пари.
Ако събереш малко повечко пари може да си вземеш нещо на Vintage - имат хубави les paul копия. Корт също имат, ама май малко трудно се намират, но пробвай.
Този модел е много добър - http://www. cortguitars. com/en/product/kx5-1.
Щом си още начинаещ избягвай китари с тремоло или floyd rose. Прави настройването и смяната на струни по-трудна, ако пък не е оригинално или по качествен лиценз разстройва много китарата докато свириш.
Много е важно и какъв усилвател ще ползваш, защото много хора бъркат като си мислят, че истината в звука е само от китарата. :)
Като за начинаещ едно Peavey Vypyr или Roland Cube ще ти свърши идеална работа. Разцъквал съм и малките Маршали, ама да ти кажа само дето пише "Marshall" на тях, слаба работа са. :)
В крайна сметка отиди в някой магазин хвани 1-5-10 китари пробвай ги и гледай най-вече да ти е удобна, но принципно първата китара се избира по красота. :D
Но никога не забравяй, че получаваш толкова, за колкото платиш :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cec151fd62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще ти дам следния съвет : не се вманиачавай по скъпи китари в този момент от развитието си. Не си купувай обаче и от тези най-евтините дето са като дялани с теслата. Спомена БС Рич - не знам скъпите им модели какви са, но по спомен, това, което се предлага в българия, е делеч от добро качество. Остави перфектния звук настрана засега. Търси китара, на която струните да са близко разстояние до грифа (low action), но да не дрънчат по праговете. Най-важното за теб този момент е грифът, за да можеш да развиеш правилна техника. Да можеш да свикнеш със силата на натискане на струните и това чувство правилно да се "програмира" в пръстите ти. Общо взето ти трябва евтина китара, която се доближава по усещане със скъпа и добре направена. Защото, живот и здраве, като минеш на по-скъп инструмент, няма да има големи разлики, освен в звука естествено.
Ако нямаш опит и не разбираш за какво говоря, помоли по-възрастен от теб музикант, който знае за какво иде реч да ти даде насоки в избора. И по-конкретен съвет - ако бях на твое место, бих си поръчал Ibanez от Щатите, да речем някой от по-евтините RG модели. Там цените са много по-добри (виж в е-бей) и ако имаш приятели, които могат да ти го докарат - най-добре! Конкретно за Ibanez мога да кажа, че и евтините им модели са много добре направени, свири се лесно на тях и звукът не е кофти. Задължително е обаче да са правени в Япония! Ако те кефи флоид рос тремоло, вземи си китара с такова. Няма да се разстроят струните супер много, защото се заключват със щипка преди нулевия праг. Дори и да има малко "мръдване" има си фини тунери на тремолото и това се оправя.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ffc1de0720
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да се включа и аз :)Истината е ,че хубави китари до 1500 лв. няма.Свирил съм на много такива и една за една не стават.Най-добре да си вземеш Ibanez за около 500-600лв.Само те имат добър звук.Никави други китари до 1500лв не стават .Относно за B.C Rich-a аз имам такъв професионален.Много скъп инструмент и много хубав.Така ,че моят съвет е Ibanez.След време си вземи хубав 8-10 струнен инструмен :) Там е истината.Другото е боза.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ffc1de0720
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 5 Аз съм номер 6 "Търси китара, на която струните да са близко разстояние до грифа (low action), но да не дрънчат по праговете. Най-важното за теб този момент е грифът, за да можеш да развиеш правилна техника. Да можеш да свикнеш със силата на натискане на струните и това чувство правилно да се "програмира" в пръстите ти" -такова божие 4удо с евтина китара не съществува(само при скъпите модели съществува това животно low action и грифа не е лакиран от обратната страна за по добро плъзгане на ръката) с евтина китара никога няма да се научи да свири както трябва!!!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2e4da52e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До No 6 от No 5:
Гледай сега, първо, нека да уточним какво е скъпа китара. Очевидно за всеки човек думата "скъп" означава различно нещо. В момента притежавам няколко китари, струващи между 500 и 2500 $ най-скъпата. Повечето са от марката, която споменах, така че, като я препоръчвам, имам нещо пред вид. Естествено, че има разлика в качеството между по-евтините и по-скъпите особено във звука. Това, което казвам обаче е, че по-евтините (японски! ) Ibanez (400-700 $ от ebay) са много добре направени и са чудесен старт за един "прохождащ" музикант. Това е за мен китара, която винаги бих препоръчал на начинаещ. Не знам в България дали и какви модели има от марката. Допускам, че ако някой внася, цените ще са ужасни и затова съм препоръчал ebay. Това е от мен.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 686c4bada5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Консултирай се с учителя си! Щом той смята, че ти е време да си купуваш електрическа, той може да ти помогне в избора. Аз съм басист и първата бас китара която си купих беше Корт GB35A. Струваше си и съм много доволен, че се консултирах със специалист. Моят съвет ако искаш само да се учиш за сега - купи си някаква евтина китара, обаче знаеш - евтиното се отразява на качеството. Ако искаш една китара която да си я ползваш дълго време - вземи си по-скъпа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker