Приятелката ми е била изнасилена на 15 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелката ми е била изнасилена на 15
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 5495 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 29. От 2 години имам връзка с момиче, което е било изнасилено. Обичам я страшно много въпреки, че не получавам нормалните неща от нея. С две думи не получавам нищо. Не сме правили секс от година. Сега го караме като приятели и знам, че трябва да продължа без нея. Тя се страхува от мен въпреки, че никога не съм и не бих и причинил нещо лошо. Също така знам, че ме обича много. По някаква причина тя ми сподели това което и се е случило. За съжаление аз съм единствения човек, на когото се е доверила. В момента тя е на 27. Има нещо, което ми тежи. Аз мога да продължа живота си по нормален начин но тя не. Знам, че след време тази травма отново ще и попречи да бъде с човек, който обича. Искам съвет какво да направя. От самото начало я карам да отиде на терапия но тя не иска. Да знам, какво и се е случило е тежко. Дали да кажа на някой от близките и за това, защото наистина само аз го знам. Знам, че ще ме намрази но ще има шанс да се оправи. Според мен трябва някой неин близък да знае, който я обича също толкова силно колкото мен за да може да и помогне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2625588b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не бива да казваш на близките и. Тя се е доверила на ТЕБ, а не на тях. Това ще я съсипе.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8d859edf07
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   О, много тъжно наистина. Много е гадно когато мъжете изнасилват без да мисля какво й е на момичето, много съжалявам за това. Иначе мисля, че си на кръстопът сега. Ако кажеш на родителите й (например) рискуваш тя да те намрази, защото само на тебе се доверила. Но пък, ако оставиш нещата така ще е по-зле за нея. Бих ти казала да не се бъркаш, Защото тя си решава какво да прави за напред, но сега е различно не знам. Можеш поне да си до нея като приятел и да й помагаш по някога нали знаеш това е най-доброто лекарство. Може би не иска да споделя на никого не знаеш точно какво й се е случило може момчето да я е заплашило, че ако каже на някого ще й стори нещо знам ли? Всякакви изроди ги има вече направо не знам да те е страх да си пуснеш детето на улицата да играе до по-късно от 22:00 часа. Много е гадно това :( но явно ти остава само да си до нея и така. Късмет!!! :)






Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d1c241f64b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма стандартизирана процедура. Нужно е да говори с психолог за това, но нежеланието и явно е породено от срама, който изпитва от случката и това я сковава. Не ни питай нас какво ти да правиш, не ние ще ти живеем живота. Запитай себе си колко я обичаш и докъде си готов да отидеш за нея. Някой трябва да я убеди да отиде на терапия ако иска някога да заживее пълноценен живот (няма изгледи това да се оправи само след като вече 12 години още я сковава). Ако кажеш на друг само ще влошиш ситуацията - предаването на доверието и просто ще я парализира допълнително, независимо от намеренията.

Говори с нея, бъди настоятелен. Убеди я, че държиш на нея и че искаш да и помогнеш. Ако трябва, помоли я през плач (преди някой да се изтърси идиотски, че това не е мъжко, да откажеш помощ на травмирано момиче заради жалки предразсъдъци, е в пъти по-немъжко и жалко) да даде на терапията шанс. Кажи и как ако вече след повече от десетилетие не може да превъзмогне случката, то това ще я измъчва цял живот ако не и обърне внимание.

Ако всичко се провали, вече си направи избора - готов ли си да останеш с това момиче или искаш да продължиш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b9780d0485
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен би било голяма грешка да кажеш на някого (дори и на близките и) за това.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e738ca6ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Може да звучи безчувствено и малко нечовешко, но според мен най-лесния и удобен начин за теб е да я напуснеш и ако имаш желание да ? останеш приятел. Идва момент в живота, когато човек трябва да преосмисли живота си и да прецени какво иска - би ли желал цял живот да си с нея, въпреки, че не получаваш доста неща, от които имаш нужда? А времето си тече - сега си на 29, утре на 39 и живота ти безвъзвратно си отива. Помисли си дали това е жената, с която искаш да си цял живот. А в крайна сметка, каквото Бог ти отредил, това ще стане ;)

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cc59202e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   от личен отпит ще ти кажа, че всичко минава с времето и на терапия да ходи и хапчета да пие, и в лудница да стой година -пак същото. И аз когато бях на 15 се запознах с неподходящ човек, които ме насилваше цели 4 месеца, докато успея да се отскубна и да се скрия за известно време. Моите родители също не знаят. Братовчедка ми и най-добрата ми приятелка знаят. Също казах и на приятелят си, на които се доверих и вече 7 години той пази моята тайна. Но аз така и не го забравих. 2 години живях в ужас и страх, не можех да говоря за това, криех се от хората, а за секса да не говорим, постоянно ревях и не давах да ме пипат. Беше труден период, след 5 години от случката видях, че не мога да забравя че става все по-зле, че не спирам да го мисля, да се крия и да се побърквам, и отидох на психиатър. Изписа ми лекарства пих ги година и нещо и ето, че вече почти 8 година аз се оправям, не ме боли от спомена, но още понякога изпадам в странни състояния при секс най-вече, определени неща ми напомнят за тогава и аз блокирам, мога да стоя 1 час без да мръдна даже.
Съвета ми е не казвай на никой, всеки сам го преживява по някакъв начин, но само времето лекува, а не хапчетата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 24e97da8d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Попадал съм два пъти на партньорки от които едната беше доста жестоко изнасилена, а втората беше успяла да се справи с агресора си и при нея нещата бяха приключили само с опит за изнасилване. Жените преживели това развиват често едно много грешно чувство на вина, едва ли не че те са виновни за това което се е случило. Това е адски абсурдно, но е така, все си мисля, че ние просто не сме в състояние да схванем травмата им. Смятам, че тя е за психолог, но забележи трябва да отидете двамата. Самия факт, че изпращаш само нея носи посланието-ето на проблема е в теб оправяй се. Аз ти предлагам да отидеш и ти с нея защото в края на краищата ти си човека който иска да живее с тази жена, а това означава, че трябва някой да те научи как да се държиш, ние тук не можем. Ако искаш дори отиди първо ти сам при психолога, той да те научи как да я заведеш при него и как да общуваш с нея.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4b50ecc5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   за НИЩО НА СВЕТА не казвай на никого друг! може да стане белята
нямаш си на представа колко ще я е срам - особено в началото
и си нямам на идея какво може да направи тогава!
затова се опитай да й помогнеш - може да се разделите но не я оставяй!

продължавай да пробваш да я накараш д аотиде на терапия
дано някой тук ти даде идея как да я убедиш!

Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f6342e7b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Опитай се да се свържеш с Рей. На мен и мъжа ми много ни помогна в това отношение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4671fa6fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може би ти си единственият и шанс да изживее живота си нормално, затова не я изоставяй. Ако наистина те обича и държи да сте заедно ще направи всичко което поискаш. Предложи и заедно да посетите психолог и и обещай, че ще бъдеш до нея. Говори с нея, кажи и колко много я обичаш и колко държиш на нея. Кажи и колко щастлив може да бъде съвместният ви живот, ако преодолее страха си.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7ca0be0c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Вслушай се в коментара на №7
Идете двамата при спихолог. Покажи й, че може да ти се довери напълно

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 78b6c40ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9, как да се свържем с него? Напиши някоя информация за
него.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7aca363dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Само не разбрах защо ще я оставиш? Казваш, че я обичаш все пак. Просто поговори с нея... накарай я да се чувства сигурна и спокойна, обясни й че сексуалната близост е важна, когато се прави с любов, уважение и съгласието на двама. Предложи й да ти сподели какво й харесва и какво не й харесва, когато е с теб.... може нещо в теб или някоя твоя любима поза постоянно да й напомня за случилото се. ГОВОРЕТЕ!!!!
П. С. от първият ден, откакто се събрахме с настоящия ми приятел си говорим свободно на тези теми, това заздравява връзката и доверието между двама

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5d6a68a3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От автора: Номер 13 ТЯ не иска връзка. Не може да ми се довери напълно, защото съм мъж и мисля за секс а тя не понася тази мисъл. Не може да направи разлика между сигурност, любов, добро, зло... Чувства... хормони... емоции... всичко е от това "зло" в главата и. Аз запазих час при психолог за двамата, но тя не поиска да дойде. Ходих половин година сам за да разбера какво да правя, да помогна на себе си и на нея. Никога не съм я оставял и няма да я оставя дори и никога вече да нямам възможност да я докосна с пръст. Бих дал живота си за нея без да се замисля за секунда. Единственото, което искам е да си изживее живота пълноценно за това поисках съвет, защото знам и вярвам, че мога да го направя. Просто трябва да намеря начин. Тя е най добрия и мил човек който познавам, наистина заслужава да е щастлива. Моля за още съвети и мнения и благодаря за дадените....

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 82e2e3e206
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   ох какво да ти кажем ние тук само с думи няма как да се помогне на момичето, но тя трябва да разбере че всичко е за нейно добро. Голяма част от насилените момичета преживяват ужаса с течение на години и това е лошото че тя не желае да отиде на психолог, а ти не можеш ли да доведеш психолога при нея по някакъв начин? Говори с нея за бъдещето ви кажи и колко ще сте щастливи заедно как ще имате деца и как ще ги отгледате заедно просто и дай да разбере че не се отказваш от нея бъди благодарен и и го покажи че за теб значи много че ти се е доверила за своята тайна. Желая ви успех от сърце!!! :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8bcb620fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Нещата са доста деликатни и не знам какво да те посъветвам, освен да не казваш на никого. Тя ти се е доверила, защото държи на теб и ако предадеш доверието й това ще и се отрази ужасно морално, не забравяй, че един път вече е била жестоко наранена от мъж, и ако и ти я нараниш, макар и неволно в желанието си да и помогнеш, нищо чудно нещата да станат още по-зле, тя да се травмира още и да намрази всички мъже. Така, че май единственото, което можеш да направиш е да бъдеш до нея, пък макар и като приятел, да и покажеш, че винаги ще я подкрепяш и каквото и да става винаги ще може да разчита на теб, пък дано с времето така и помогнеш да го преодолее, да повярва, че заслужава да бъде щастлива, защото жените преживели насилие намразват себе си, приемат се за омърсени, незаслужаващи любов и т. н. и нещата между вас да станат такива каквито искаш. Обаче ще ти трябва много време и много търпение! Дано успееш да я убедиш, че не всички мъже са гадни, че не всички нараняват жените, защото макар и никога да не си го признава тя подсъзнателно чувства нещо такова спрямо всички мъже.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ab3a5d3a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Смешно е че ти мислиш да я напускаш (споменаваш го... )... и че тя ще те намрази, ако го споделиш (изнасилването) на родителите й (предполага се че така ще реагира)

Първо- обичаш я, тя теб също и мисля, че напуснеш ли я, тя ще загуби вяра в любовта (до известна степен)
Ако кажеш на родителите й... правилно решение е, не е грешно, но тъй като тя е на 27 години вече, може и да не споделяш това на родителите й. Тя е самостоятелен човек вече и ако желае да ходи на терапия-ще се реши и ще отиде.

Просто бори се. Излекувай я. Това е рана и нея я е страх, да не би ти да се отнесеш невнимателно при първия път... или всъщност вие сте спряли да правите секс, тъй като тя не може да продължи...

Явно си спомня за това, по време на половия акт и не може да го преодолее...

Но естествено, че има лечение. Спокойно
Просто, смятам че трябва да си останеш до нея...
Тя НЯМА да ти изневери никога, наранена е и изплашена от това което й се е случило.

Но аз, на твое място не бих заради единия секс да напускам такова момиче. Просто ще й помогна да превъзмогне шока, болката, страха от това което й се е случило...

Това е едно от многото препядствия в живота-преминете го Заедно!
Опитайте, постарайте се.

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: afaae36694
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Защо не се опиташ ти да и бъдеш психолг. Седнете един път и кажи, че може да говори с теб за това, че не би я наранил или злоупотребил с нея, че даже нищо да няма м/д вас искаш тя да го преодолее, а ако тя ти откаже не се натискай в крайна сметка това е нейния живот не твоя, но в никакъв случай недей да казваш на семействтото и може ти да отидеш на психолог и да споделиш това и той да те посъветва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ef9de9ca7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторе, само търпение и съчувствие - това е, което и трябва. В никакъв случай телесни инициативи от твоя страна. Хората по - горе те съветват да не я изоставяш, да не я изоставяй- наистина ще бъдеш възнаграден за това, но не чакай да бъде в този живот.
Ако обичаш истински, ако това е твоята ''soul mate" както се казва, и никога през живота си (в материалния свят) секс да не правите, какво от това? Рядко в днешно време човеците намират "своите половинки, но за сметка на това страдат - както се е случило с твоята приятелка, както се случва с много други потърпевши и от двата пола(но най-вече жени).
Затова оцени, което Бог ти е изпратил като изпитание, а именно да бъдеш търпелив с жената която толкова много обичаш и тя тебе.
Чудеса стават - знай, че ако е речено ще бъдете и интимни, но преди всичко - покровителствай това момиче! Не го изоставяй в името на Бог.
Всеки, който е бил смирен и търпелив - дочаква наградата си, а тя е много по-хубава от това, което обикновенно сме чакали!
Така че, вярвай и Бог да ти помага!
Когато загубиш обичана от теб душа(човек), последното за което се сещаш е секса, но си спомняш доброто от този човек.
В този аспект, нека човешката душа да е водещата, а сексуалните удоволствия са само страст, която може да се контролира.
ЛЮБОВТТА Е ВЕЧНА!
Бог да ви пази.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4130c3f4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не казвои на никои... това може да я убие! Споделила е с теб защото те обича. Да ти обясни, че причината не си ти да няма интимност между вас. Трябвало и е много смелост да ти каже. Не я предаваи. "Пътят към ада е постлан с добри намерения-" не казваи!
Психолог би могъл да помогне, ако не е учил в България... извинявам се но 99% не са добри, като се има в предвид какви глупости учат у нас.
А и наи-важното тя трябва сама да пожелае такава терапия.
Пък и донякъде искам да и спестя слушането на глупости.
Тя просто има неправилно насочени емоции... вината и срама.
Не знам как да ти обясня... да опитам така:
Ако в ресторант някои ти нотопи главата в чинията със супа /примерно/ ще почувстваш вина- не, ще намразиш храната- едвали! Ще насочиш всички негативни емоции към човека, които ти е натопил главата в супата... нормалната реакция.
Е това е проблема, емоциите ги е насочила към себе си. Трябва да ги насочи правилно!
Помогни и... ти се явяваш като третото око... ако някои бие детето ти /пример ти давам-децентрираи се/ не намразваш детето си, мразиш човека, които го бие.. , а детето то може де чувства вина, че то е виновно, че си го заслужава... ти си този, които казва на детето си, че не то е виновно, че вината е на друг, че има такива хора.... , а в твоя случаи, да не позволява повече да и съсипва живота, да не му дава такава власт....
Помисли и се опитаи да помогнеш!

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4129cb7eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   П. С:
В момента проучвам телесната психотерапия... лошия спомен да се замени /замести/ с много приятен... има някаква логичност...
Но все още не мога да коментирам!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker