Емоционална Зависимост. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Емоционална Зависимост.
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 3812 пъти
Едни от главните пороци на хората са. Егоизъм и желание, за власт. Обикновено потискаме тези емоции и се отдаваме на благодетели като Сътрудничество и взаимоизгода. Да не но не винаги и не всички от нас.
Понеже съм попадал на статии, като: след него се чувствам като развалена и Обсебена. Искам да споделя, как е от другата страна. Да разкажа моята история.
От малък ми се наложи, да разбера, че парите играят голяма роля в това да си харесван и желан. А аз нямах тогава пари и мечтаех да имам, за да мога да имам и момиче до мен или просто човек който да ме изслушва и да говори с мен. Не мога да се похваля, че имах много приятели или близки хора. Но в желанието си да променя това, да стана подобен, на тези на които завиждах. Поех по - дълъг път, борех се много и напредвах. Някъде по пътя обаче обърках и психиката си, а шанс за оправяне нямам. Обществото би ме осъдило, за това което правя, ако знаеше. Аз самият се боря с мен. Но просто желанието което имам, за безкрайна власт е по - силно от мен и не мога да го спра.
Откакто бях момчето без приятели мина много време. Може би 11г. През това време, прочетох един вагон книги за човешки взаимоотношения. После изучих и Психология Бакалавар. А след това завърших и Магистър по връзки с Общественността. Вече имам пари, достатъчно, за да осигуря това което искам да имам. Вече съм един от тези на които завиждах. Около мен е пълно с приятели, които биха ми помогнали по всяко време. Задоволен съм в живота си, материално. Има хора покрай мен които ме подкрепят и обичат.
И ако можех да се спра до тук. Щеше да е просто перфектно. Но чувството, спомена, че бях отхвърлян преди не може да избледнее и проблемите ми започват.
В желанието си да залича спомена от миналото. Започвам да обработвам някое момиче и го правя подвластно до толкова, че то би дало живота си за мен. Аз ставам господар на живота на това момиче. И това ме радва до някъде, кара ме да се чувствам силен и могъщ, желан. Аз управлявам момичето.
И ако беше само това. Ако не ми пукаше. Ако нямах съвест. Не бих седнал да пиша.
Но ето подбрал съм уязвима жертва. Създал съм емоционална привързаност, до толкова че ако се оттегля от обекта си, тя може да и да загине. И ме обзема чувство, за нередност, за загриженост. Осъзнавам, че нямам право да правя това с нея. Разбирам колко е вредно за момичето да продължава, да е с мен. И сякаш искам да се откажа, да и върна предишният живот. Тя да забрави за мен. Но знам и че ако опитам да се откажа от нея, това може да доведе и до трагични последствия. И си казвам, аз ще се грижа за моето момиче. Няма да и я оставям, ще и бъда опора. И докато се опитвам да задоволя нейните потребности. Не си давам сметка, че именно това е довело до тази нейна зависимост към мен. И я правя още по - зависима.
А обещанията пред мен, че ще се грижа за нея, както трябва. Се сравняват само с обещанията на политик лъжа се сам. И искам да си вярвам.
Уви това не става. Виждам момичето и уж всичко е като в нормална връзка. Но не тя прави нещо, което на мен не ми харесва. И следователно трябва да се поправи. Защо да трябва? - се питам после. Отговор няма. Но докато тя е с мен, правя така нещата, че тя да е съгласна с мен, да прави, да мисли, както искам аз. С времето, колкото повече е била при мен. Започва все повече, да изключва нейното съзнание, още щом започна да говоря или погледна на криво. В този момент, тя ми е напълно подвластна. Ако кажа да изскочи, на силно натоварено кръстовище, защото заслужава да бъде наказана. За нещо глупаво тя ще го направи. И не си го мисля само - проверих го. За щастие спрях я на време, малко преди да изскочи на платното. За мен са готови да направят всичко. А пък аз понякога изпадам в ярост и после момичето се оправдава, че е паднало по стълбите. После съжалявам, но не до толкова, че да я освободя. В един момент, момичето живее единствено за мен, плаче на всяка раздяла, притеснява се когато говоря с други. Бих сравнил нейното чувство само с зависимост от хазарт. Непрекъснато си в игралната зала и когато ти съобщят, че трябва да спреш, защото повече няма да ти отпуснат кредит. Имаш чувството че ще умреш. Карал съм ги да вършат какви ли не работи. Но всичко което искам ми се дава, с удоволствие. Всъщност до колко е удоволствие, след като нямат лична преценка не знам.
Е да пълната власт, безусловното подчинение към теб е страхотно. Но аз се влюбвам в творението си. И се чувствам виновен, за това което правя.
За съжаление, стратегията ми куца, що се отнася да ги върна към предишният им живот. Не че не искам, не знам как да го направя безболезнено за тях. На практика в един момент дори семействата им не са толкова важни колкото мен. До сега съм имал три проекта. Първият когато го зарязах се опита да се самоубие. Спряха я и сега с нея работят психолози. Вторият бе идентичен. Третият ми е още подвластен.
Опитах се да си помогна чрез психолог, не успя да ми помогне. На втората среща мразих психолога, на третата не отидох. Обществото не знае или не забелязва какво правя. Полицията няма законнови основания, да ме задържи. Аз не мога да се спра сам. И дори влагам същото старание в своите проекти, каквото в това да изглеждам почтен човек в обществото. Дотолкова, че като нищо мога да стана и кмет.
Моят случай не е единствен, виждал съм до къде може да се стигне, ако нещата излязат извън контрол. Брат ми е под подобно влияние, на неговата, фактически се отказа от семейството ни, не сме го чували. Но едва ли това са единствените случай.
В дневниците на вампира, внушението донякъде наподобява това което казвам.
Аз знам, че не може да ми се помогне и не искам помощ или съвет. Е може да споделите и вие или да питате нещо, ако ви е интересно.
Просто искам да ви предупредя. Да внимавате, в кого и доколко се влюбвате. Защото НЕ винаги любовта е прекрасна приказка, тя може и да предизвика страшна зависимост. Да доведе дори до пагубни последствия.
Благодаря на бог! Че повечето индивиди са устойчиви личности и не са податливи до такава степен. Което ги предпазва много, но не на пълно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5e37ba9dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Братле, какво да ти кажа, нито мога да те упрекна, нито да те потупам по рамото, животът си е твой, решенията и действията също. Само гледай да не си намериш "майстора", пази се от това, защото по пътя на логиката, рано или късно ще срещнеш жена, на която ти ще си обект.
Желая ти успех в живота и ако може дай 2-3 заглавия на тема създаване и предотвратяване на психични зависимост.
М 31

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 620d9c3e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   хаха, номер 1 е прав. Всеки си намира майстора, рано или късно. Мисля, че един ден ти ще тичаш по средата на платното.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e2413cbfc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер едно, благодаря за коментара.
По темата Създаване на психична зависимост, не бих писал нищо. Защото се боя, че има и непочтени хора, който могат да прочетат статията. Не искам да се възползва някой. (Не визирам теб. А по принцип е възможно, не се знае кой чете статиите). Не искам никой да е зависим. Аз не мога да се спра, но няма да давам съвети.
Относно предотвратяване на психична зависимост. Най - добре е когато усетиш, някакво влияние. (Не визирам специално теб, а по принцип говоря) Да се отдръпнеш от източника който ги причинява. Много е трудно, но най - добрият вариант е когато усетиш, че губиш реална преценка. Че контрола се поема от друг. Е да прекратиш всякакви взаимоотношения, да не се виждаш или дори чуваш с източника на внушение, поне докато си готов да мислиш, отново трезво.
Чувството на откъсване от зависимост е гадно и продължително. Може да продължи дори 1г. Но времето лекува.
Това е като да спреш цигарите. В началото е много силно желанието, да запалиш нова. Но с времето утихва. Въпреки това, е възможно дори след две години, да поискаш да запалиш, нова цигара.
Или в моят случай, предишните ми момичета, са ме преодолели вече. Но ако им се обадя, най - вероятно ще почне всичко отново.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cd0359dd8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пожелавам ти да срещнеш толкова устойчива и пълноценна жена, че да не ти се налага нито да я моделираш нито да я зомбираш. Тогава ще разбереш колко е хубаво да си с емоционално равноправен, а не с емоционален инвалид. Защото ти си патерица за тези момичета ти си им опората. Ако те няма ще се прекършат, но ти какво получаваш от цялата история. Вина? А иначе добре е че си изчел много книги и си се научил. Аз и да ги изчета няма да мога, а бих искала да владея като теб. Но има хора които и без да четат имат власт над другите. Това е висша дарба.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0a1a329d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   С този начин на мислене и действие ти се лишаваш от най-важното и прекрасно нещо в живота - това е ТИ да се влюбиш и да обичаш. Направи съзнателно усилие и се отърви от вредния навик да наблюдаваш и манипулираш. Момичетата които са с теб се влюбват в образа, който ти създаваш, а не в теб самия - в такъв смисъл това е твоя страх дали няой ще те хареса такъв, какъвто си, без да го манипулираш., т. е. този начин на действие е следствие на избиване на комплекси от твоя страна, от което губят не само излъганите от теб момичета, но и самия ти. Губиш си времето.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8c528223f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Преди години бях с мъж, който почти успя да направи същото. Успя да ме убеди, че съм лоша съпруга, лоша домакиня, че не мога да се справя сама... и вече съм забравила още какво. Той не беше учил - явно интуитивно се беше досетил как да успее. Единственото, в което грешиш е, че аз лично никога не бих се върнала. Не му и кроя планове за отмъщение - въпреки, че може да го оставя без работа напр... Просто не ми пука за него. Да ти кажа честно, мъчно ми е за теб. Защото ти не си удовлетворен... а и няма как да си. Сам правиш нещата така, че да страдаш...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ef2e3eeee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всъщност ти си една много млада душица... Сега откриваш вкуса ма властта и възможностите да манипулираш другите, и редовно злоупотребяваш с тях. За равностойно партньорство предполагам не си и чувал - изобщо не можеш да си представиш такава конфигурация, освен като някаква лишена от смисъл и форма фикция. Лошо няма, само дето кармичната цена, която ще трябва да плащаш ще бъде ужасяваща. Да, да - няма да ти се размине, това което причиняваш на другите ще трябва да го преживееш и ти, 100% на собствения си гръб. Не за друго, а за да се научиш, да видиш как е. Колелото се върти - веднъж си отгоре, друг път си отдолу, после пак... Голяма неосъзнатост и множество комплекси демонстрираш.
Жал ми е за теб, както и за хората, които се хващат с теб, но какво да се прави - явно трябва да преживеете това и от едната, и от другата страна, за да се научите.
Не се притеснявай за "проектите" си - те са същите като теб, само че с обратен знак. Те имат нужда от теб - да бъдат мачкани и манипулирани. Бъди сигурен, че нормална жена не би се хванала с тебе. народът е казал: "Търкулнало се гърнето та си намерило похлупачето!", а химиците са казали: "Подобни се разтварят в подобни." (каквото и да означава това..)
Всичко е на 6, но много уроци/мъка те чакат...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b9e331836f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мислех, че написаното е характерно за жените, тъй като преди време попаднах на подобно поведение, но от страна на жена. Донякъде извинявам жените, защото те са склонни към манипулации и задкулисие. Да използвам жените по начина по който ти го правиш, никога не бих си позволил. Това не са човешки отношения. Може би ти си онова, което трябва на онази жена, която аз срещнах. И тя има парите да има мъже в момента - ще сте си лика прилика. Щом обичаш да контролираш, значи обичаш и теб да те контролират. Може да се редувате някак. Странно е, хора подобни на теб, създавате едно впечатление за психическа сила. Признавам, че бях впечатлен, защото всеки обича силата. Да, но се оказа духовна нула. Психическа сила впрегната само за материална изгода. Бях отвратен, но ми мина. Общо взето, както казваш авторе, една годинка, може и повече. Психотравмата е когато зомбираният разбира, че всичко е само за материална изгода на другата страна. Можеш да се поизлекуваш като започнеш да даряваш материални неща за духовни каузи - мисля, че ще се попромениш и успокоиш. Прави го анонимно, не с цел да се знае, че ти си благодетеля и да демонстрираш власт и положение. Пожелавам ти наистина да си помогнеш. Някой горе каза че е 'голям грях'. Да така е, но затова сме хора на земята. не се вини чак толкова. Просто, събери мнения и прави нещо по въпроса.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 2e6015cc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Проекти? ! Мисля, че това е ключовата дума за всичко. Когато ти се превърнеш в нечии друг "проект" тогава му мисли :) иначе не мисля, че нещата са толкова страшни. В крайна сметка ти подсъзнателно си избираш такива ' обекти" защото сам знаеш, че ако се насочиш към някоя жена с по-силна психика плана ти няма да проработи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4504a4d7e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Пробвай с мен да ти разкажа играта. Такива като теб много ги "обичам" и все са плакали. Със сигурност има доста жени като мен, на които рано или късно ще попаднеш и то не за друго, ами просто да си изплатиш греховете към предишните "проекти". Човек винаги получава това, което сам причинява на другите. За съжаление си честно казано.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 104e826dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   пич, лъжеш себе си... първо, няма по-приятно от това да обичаш и да бъдеш обичан. тогава няма да мислиш за проекти. пък ако имаш и дете, съвсем други проекти те чакат. колкото и пари да имаш сега, ще искаш да му оставиш повече. намери си момиче за теб. не наранявай излишно. губиш енергията си за глупости. мисли да произведеш нещо.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 398afc7cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Някой като теб!
Ти започваш с думите егоизъм и желание за власт. Тъй като това което описваш безусловно подчинение от страна на другият говори, че егоизмът ти е достатъчно висок, че да го прикриеш поне в началният етап. Желанието за власт обаче обикновено е безгранично и излиза извън рамките на това да отдадеш вниманието и усилията си извън рамките на една личност или проект както искаш го наричай. В един момент ти омръзва всяка с която си се хванал, а ми така е вече си осъзнал своята сила и почваш да живееш единствено за играта - ще се справя ли отново? - нека да опитам. Зарязваш жертва след жертва и пак не е това което искаш. Сякаш има и още нещо. Ами да има - или поточно няма - чувства ти ги няма, вече са избледнели, спряло е да ти пука. След това се питаш дали ще можеш да приложиш това и на по - голяма група, а на тълпа? - Защото властта над 10 или 100 човека е още по - голяма тръпка. Но докога, докато и това спре да ти създава удоволствие. Разбира се тук и нещата се усложняват става много по - трудно. Но я виж успял и сега вместо един имаш 50 други последователи.
Това обаче поражда завист, появяват се хора искащи да те поставят на мястото ти, да ти покажат как се чувстват жертвите ти (само от коментарите тук, личи че има такива) , а има и такива които ще се борят с теб само, за удоволствието да покажат че са по - добри манипулатори от теб. И изведнъж се оказваш в ситуация в която твоите привелегии са заплашени и сега на къде? Ами остава ти само едно да се бориш с твоите конкуренти. Но дали винаги ще си горе е доста съмнително.
А представи си наистина да си намериш майстора, както казват номер 1 и 2. Някоя актриса заела се да отмъщава заради някой изоставен проект.
О няма по - коварно от жена с твоят талант, желаеща да ти посочи какво става когато прекрачиш границата!!!
В началото изглежда толкова уязвима и сякаш сама ти се пъха в ръцете, сякаш ще подаде след още малко но се оказва че тя успява да те победи по твоята тактика, а ти си оставаш само на ниво влюбен съм и постепенно нещата се обръщат, събуждаш се един ден и се питаш - как стигнах до тук? Но можеш ли да спреш, да се откажеш - едва ли в крайна сметка си мислиш, че нейните желания всъщност са твой. И накрая когато си мислиш ще спра с глупостите и ще се отдам цялото си внимание на тази жена, защото всичко е перфектно и биваш изоставен без дори да знаеш защо. Ще можеш ли да се оправиш после, пак не е много ясно. Но ако успееш те чака следващата голяма сила, помагаща ти да отидеш още по - далеч. Аз днес се моля дано да си намеря майстора - не защото е приятно да ти покажат че си никой. А от това че после ще стана още по - силен.
Казваш обаче че ти пука за това което става с околните, но пък сигурно разбираш че чувствата в тази игра са голям враг.
Все пак обаче ти ги имаш и аз мога да ти посъветвам да не се отделяш от тях. Нека последният ти проект, да е наистина последен, ако е пълнолетен разбира се, (в противен случай намери си пълнолетен, поне със закона да си нямаш неприятности). Започни да уважаваш другият, довери му се (повечето хора заслужават доверие, макар и да не ти се вярва). Създай семейство и се радвай на пълноценният си живот, без властност и контрол, а само с добри чувства на приятелство и любов. Казвам ти честно че това е най - доброто което може да се случи. Защото в противен случай ще се окаже вярно всичко което се пее в песента на Милена - Истина.
Другият път е да е да продължиш да се опитваш в голяма степен да успяваш да контролираш останалите, но тогава ще се озовеш в ситуация в която си заобиколен от хора, които те боготворят, но ще се чувстваш сам. Ще се опиташ да останеш за малко сам, без грижи поне за ден, да спреш да се трудиш по твойте проекти поне за ден или час, но уви ще е късно. Може да се стигне до там, че едно кафе на спокойствие да не можеш да изпиеш. И да ще имаш пари, но те ще са просто хартия. А момичето до теб може да стигне до там че да не може да се раздели от теб поне за половин час. И вече ще се опитваш да се спреш с това което правиш, щото ще ти омръзнало до болка - уви няма да можеш тогава, но можеш да спреш сега.
От скоро си почнал, щом още имаш чувства. Не се мъчи да се разделиш с тях. Спри до тук и си живей пълноценно. В противен случай ще се радвам да се конкурирам с теб, за да науча какво си разбрал от това образование и вагоните с книги.
И да може би някой ден ще си намерим майстора, но докато аз бих се радвал от това. За теб може и да е пагубно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b6229cc1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Смешно... и твърде често срещано поведение и начин на мислене. Странното при хоора с подобни на автора проблеми е, че те си вярват на глупостите, които се въртят в болните им глави...
Драги авторе, най-вероятно имаш властна майка, която те е разбила още до навършването на 7 годишна възраст.
не си нито първия, нито последния, който поради несъществуваща осъзната връзка между мозъчната кора и подкорието бива дръстен от неистови комплекси. Ако си завършил наистина психология-знаеш какво имам предвид.
Проблемът ти, ако написаното не е шизофренна измислица или "копи-пейст" шегичка, е голям.
И ако си учил психология знаеш... евентуално, де, че изход за теб няма...
Лошо си увреден на ефирно ниво в инфантилен период...
Може би някакви транквиланти биха всяли временен мир в болната ти глава?
Пробвай и не пиши глупости, защото личи, че са адски украсени... а в същност си просто едно непораснало, "различно" дете, с властна и глупава майка!
Бих опитал да ти помогна, ако обаче спреш да лъжеш!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 30dd69deae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ужас, жал ми е за емоционални инвалиди като автора.
И аз имах наскоро сблъсък с един елемент, който беше решил, че - чрез държане противно на очакваното мило и кавалерско отношение и чрез прозрачни манипулации - ще ми стане интересен и ще изглежда много мачо (защото "жените обичали да им е гадно"), но след няколко срещи време го освободих да си търси нова жертва :D

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e7361c79b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Пиша ти като твоя жертва, разбирам те и те мразя. Обичам те и не мога да понасям арогантността ти. Защото нямаш вяра, нямаш пример, та кой да те научи да обичаш? Кой има право да те вини, ти си просто едно малко момче, нуждаещо се от любов. Лесните момичета са като теб, объркани психически, нуждаещи се от любов, преградка, целувка, малко внимание, с цената на секс. Виниш ли ги? ! Не, не трябва, те са като теб. Ти не си нищо повече от една мъжка к***а. А знаеш ли, колко от тези момичета биха те научили да обичаш. Знаеш ли, че за някой от тях това е цел. Да ти отворят очите за малките неща, да се заровят в теб и да усетят топлина. Знаеш ли, че аз мога да го направя. Освободи звяра в теб, освободи себе си от цялата болка. Забрави миналото, пусни го да си отиде, защото то продължава да ти вреди. Ти си късметлия, осъзнай го. Не се страхувай, не бъди сам, защото се погубваш. Защото погубваш и мен, защото ми пука, защото обожавам присъствието ти, грубостта ти, дори да ме плашиш.
Вярвам в теб и когато те срещна след време, ти също ще вярваш в себе си!

Не казвай, че просто съм си тръгнала.
Винаги ще те искам.
Не мога да живея в лъжа, бягам от живота си.
Винаги ще те искам.

Дойдох като разбиваща се топка.
Никога не се бях влюбвала така.
Всичко, което исках бе да пробия стените ти.
Всичко, което ти направи бе да ме разбиеш.
Да, ти ме разби.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bdb55964e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Никога не е късно, човек да се промени особено ако е интелигентен (както твърди автора, че е). Стига да пожелае човек може да намери път и да тръгне по него.

Преди и аз бях обсебен от желанието за пълна власт и момичето ми показваше непрекъснато, че е обсебено от мен, че ме обича безрезервно, но не ми беше достатъчно аз все още не можах достигна до любовта, но пожелах да си позволя и тази последна емоция. Така се влюбих в нея и бях много щастлив много по - щастлив от всякога. Между нас имаше истинска любов, но все още не можех да се отърся от желанието за власт. Докато един ден това момиче под влияние на друг манипулатор ме заразя - почувствах се ужасно. Дори поплаках - тя значеше много за мен - но изведнъж я нямаше - не че не ме търсеше отново, просто вече бе съвсем различна от момичето в което се влюбих. Тя се бе променила, но аз не успях да приема промяната. Всичко свърши между нас. Естествено естествената ми мисъл бе да изляза и намеря ново момиче веднага.
Обаче на съзнателно ниво отказах - не че не исках да го направя - обаче се възпирах. Бях взел решение да спра вече с тези неща - каквото и да ми коства това.
Прекарах адска седмица - не ми беше лесно да се спра. Но издържах.
После прекъснах всякакви контакти със хората с които някога излизах на лов. Не че искаха да ме пуснат лесно, все пак бях добър в това което правех - но устоях и им се противопоставих, твърдо заявих, че повече не желая това да ми е живота.
И така от многото компания - останах сам.
Месец вървях и се разхождах сам в търсене на нов начин на живот.
Дори след месец исках старият си живот. Питах се защо след като месец не съм намерил друг начин на живот, не се върна към старият си. (Ами вече това не ми доставяше удоволствие, а аз не мога да правя нещо ако не съм сигурен че е това което искам).
Отговорих си твърдо, че не желая да продължавам по старият начин.
И тогава се случи нещо странно. Преминах случайно през една импровизирана книжарница, но този ден само преминах. Само че ме заинтересува надписа (свободна книжарница) И на другият ден отидох да питам (какви са, що са, каква им е целта и как мога да се свържа с тях). Оказа се че са доброволци, организиращи обществени мероприятия, занимаващи се с балготворителност. Дадоха ми програма за техните мероприятия. Отидох и дарих книга, вярно че тази книга изобщо нямаше да я погледна, но беше купена с мой пари и за първи път дарявах, без да се интересувам от някакви користни цели. (Сам се учудих на себе си).
Отидох на следващо мероприятие - посрещнаха ме изненадващо добре - сякаш ме познават отдавна. Не очаквах, че може някой така да се държи към непознат (но явно можело). Дадоха ми материали и ми показаха как се правят свещи, покрай нас имаше множество деца залисани в тази дейност. Оказа се лесно, а моята свещ стана много добра, макар че ме поканиха да си я взема - аз я оставих (дарих) за деца в неравностойно положение. Вечерта отново случайно се озовах в малка художествена Галерия където гледах кино. Отново към мен се държаха като към стар познат, а тези хора ме виждаха за пръв път дори ми предложиха чаша вино. Беше ми неудобно да я приема, но не можех да повярвам, че има подобни хора.
Направо тези дни ми се смеси сън и действителност - не бях сигурен че това което ми се случва в действителност дали е реално и още не съм сигурен.
След това пак на късмет се озовах в читалище където месихме хляб с други скормни младежи - тогава тези добри хора - ми казаха за тяхната максима - отнасяй се с другите така, както искаш да се отнасят към теб.
Пожелах си всичко това да не го губя. Знам че малко по малко, че тази нова компания ще успее да ме промени към по - добро.
Не отричам, че още имам пориви да властвам - но знам, че ако си позволя това - ще загубя новата си компания. А за пръв път чувствам всичко толкова истинско, че нямам думи. Тук нищо не искат от мен, напротив дават ми без да очакват.
Не знам какво стана, не мога да повярвам че стана, но се чувствам за пръв път от много време голям късметлия. Така че поривът ми към власт - вече силно потискам.
Пожелавам на автора и на номер 18 някой ден да успят да се отърсят от това си желание за власт, за да изживеят нещо толкова истинско и неподправено като мен.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b97b82e03a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Истинския мъжникога не се подава на чувствата си, а прави това, което трябва.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ef2e3eeee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Това пък що за глупост и изтъркана фраза беше (23)?! Какво значи истински и неистински мъж? Има хора, които успяват да се справят с житейската си програма и такива, които не успяват. И това определено не се удава на хора, които като автора си хабят времето и енергията за глупости, нито на такива, които разсъждават като 23.
Има ли крайности, полярности, неуравновесеност, изцепки и абсолютизми - няма (положителен) резултат! Това е истината.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a52d38cce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Не съм особено компетентна по тези въпроси, тъй като първо съм едва на 17 и второ не съм имала особено много и продължителни връзки, но според мен проблемът се корени още от ранните детски години, както сам казваш. Страдаш или си страдал от ниско самочувствие и това е твоя начин да се почувстваш пълноценен. Страх те е, че ако видят истинския теб, а не образа и магията която си създаваш ще побегнат, но повярвай ми това няма да стане. Не знам дали искаш съвет, но ако е така моето мнение е просто бъди себе си, намери жена, а не проект/обект или както го наричаш и отвори душата си пред нея, не я хипнотизирай с игрички и манипулации, бъди себе си и я почитай, помни, че сте равни и нека бъде взаимно. Пълно отдаване, ако си готов разбира се. Мисля, че само така би се почувствал по - добре и е хубаво властта да е и в женската роля понякога.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker