Еми писна ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Еми писна ми!
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 7547 пъти
Мъжът ми е един мишок. Върши половината домакинска работа, често готви, гледа да съм добре - супер, благодарна съм му, показвам му го. Обаче на вчера един наш познат, който е особняк (ама това не го извинява! ) ме обиди като ми каза да не се бъркам в техния разговор (а те говореха за нашата кола, което изключително касае и мен, а коментарът ми беше във връзка с темата).
И мъжът ми реагира.. ми никак! И понеже и друг път се е случвало някой нещо да каже - свекървата е подхвърляла някакви изречения - аз се уверявам, че моя мъж не би ме защитил каквото и да стане. Ако аз бях на негово място, нищо, че съм жена, щях да кажа нещо от сорта "не говори така на мъжа ми" и щях да го направя толкова сериозно, че да няма следващ път. Може би и извинение щях да поискам.
Обаче моичкия си стои и гледка, и слушка. После говорих с него, а той, милия - ми не искал да се кара с хората, какво толкова било станало, ами аз наистина защо съм се включила в разговора? А де! Защо? Ми то да взема да си мълча, може и да спра да излизам, а?
И така... писна ми! Сега да взема да се развеждам ли? И защо? Да срещна някой друг, който ще има други кусури. Или да не срещам друг, а да си стоя сама. Ни тъй, ни тъй. Еми ще си стоя с него, ще знам, че нямам мъж до себе си, а един послушен мишо. Ама имам нужда от мъж!
Вие какво направихте в такава или аналогична на тази ситуация? Бих искала да прочета мнения на хора, които са направили нещо, а не които БИХА направили или са чували, или мислят, че еди какво си е решението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 61

преди: 10 години, 10 месеца
hash: e4328ced39
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В твоята тема аз сигурно ще съм единствения, който ще те разкритикува.

Ти си властна жена и на теб няма да има угодия. Че мъжът ти е мишок няма да спорим. Ти толкова го обичаш него че за подобна глупост да искаш развод. Ти си си го избрала следователно ти си си виновна. Как искаш той да те защитава и уважава като ти самата не го уважаваш.

Ако го уважаваше можеше и да те защити. Преди да търсиш грешките в другите погледни в себе си. Твърде властна си за жена. Такива като теб или живеят с т. нар " мишоци" или си стоят сами.

В кръга на шегата ама защо мъжете понякога бият жените си :D Щот да им дойде акъла... твоя ако беше стабиляга щеше да си те нашамари поне да има закво да го обиждаш.

П. П Аз лично съм против насилието и ако бях направил грешката на мъжа ти да не те защитя щях само да ти се извиня, но ти явно си му се развикала и човека не е успял да реагира(нямаше да те бия).

Не защитавам мъжа ти. Показвам ти твоите грешки с лека ирония, защото само за теб мога да си направя реални впечатления.

По въпроса- какво ги питаш хората какво да правиш... ти явно си решила че ще се развеждаш и ще си седиш сама или ще идеш при чичко паричко да ти сцепва дупето от бой...

Съжалявам за леко грубия изказ но само така има възможност авторката да ме разбере. Моля модераторите да ми публикуват коментара!

Дъ Бест

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0aecb10312
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изобщо не осъзнаваш в какво добро положение си. И аз така ми писна от моя мишок и се забърках с големия мъжага. Освен унижения и проблеми друго нямаше. Сега пак съм си с моето мишоче и съм си седнала на дупето и повече не ща и да зная за страсти и мъжаги.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1c68c2d29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Мале, мале! Царица-парцалица...
И сам Господ да ти слезе - да знаеш пък на него какви кусури ще му намериш - още по-мащабни и божествени...
Знаем ги такива като тебе... Весела карма!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0b1b59c219
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хм, добър коментар на номер 1. А може би мъжлето наистина да е мишок, има мишоци много.

Опциите какви са? да го промениш и занапред да те зашитава - опитай. Ама не възлагай големи надежди. Ще трябва да се примириш ако предното не сработи. И ще се защитаваш сама.
Пък да си гледала като си избира мъжа си. Да не сме ти го избрали ние? Нали едно време си е бил същия, не е бил по-различен.

Пък като не ти стиска да си сама, ше се примиряваш.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b678b67bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   ОМГ, според мен трябва да го напуснеш - в случая - да го освободиш от присъствието си! ...

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 63623309b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Неприятен кусур е, но не ми казвай, че и ти нямаш кусури. Точно това е бракът и любовта като цяло- да обичаш човекът, независимо от кусурите му. Интересно, ако беше "мъжкар" и се хвърляше да бие всеки, който те засегне, щеше да пишеш "Мъжът ми е агресивен и нетактичен"... И още по-интересно, ти би трябвало да си знаела за това преди да се омъжиш за него. Жена съм, но твърдя, че не знаем какво искаме от мъжете- хем да са властни мъжкари, хем да вършат домакинската работа и да си мълчат. Еми не става.
За щастие, в 21ви век се предполага, че една жена е достатъчно силна да се защити сама, когато става дума за словесни нападки, че понякога и физически такива.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 039bc4a053
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ееее, правиш от мухата слон:-)) чак да обмисляш развод заради една премълчана реплика!! :-)) явно човекът е по-кротък, не е по конфликтите и премълчава в такива ситуации. ти обаче явно не страдаш от подобни скрупули и успешно го допълваш:-)) ако това му е единственият кусур, имаш почти перфектен мъж:-)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a04c1d06d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ако сама не можеш да се защитиш, няма кой да те защити. Ти уста нямаш ли? Защо прехвърляш топката на някой друг. Ако искаш да имаш конфликт с някой - Ти си бъди в конфликт с него, не очаквай някой да се кара заради тебе.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 02e8e0f1f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Какво да ти кажа, моят нямаше да си премълчи. Обаче не чисти, не готви, не помага в домакинската работа и въобще не знае къде е кухнята. Няма начин да е мишок пред теб и лъв пред всички останали.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 78a7d6ee39
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж какво, няма как да те подкрепя и ще ти кажа защо. Защото ти си от този тип хора, които са вечно недоволни - човекът върши половината домакинска работа /замисли се колко мъже вършат това? ! /, често готви /аз едни яйца с мъка ще изпържа:)/, гледа да си добре, ОБАЧЕ това естествено за теб е даденост и не те задоволява. В твоите очи този човек-злато е МИШОК, защото не искал да влиза в конфликти заради твоето его? ! Помисли, ако той беше ЛЪВ, а не МИШОК какъв щеше да е живота ти - мъжът ти нямаше да домакинства, може би щеше да готви за удоволствие понякога, ама рядко, важни щяха да бъдат неговите нужди, а не твоите. Щеше да доминира и да те подтиска, да, щеше да те защитава и може би дори да се бие заради егото си, пък и в твоя защита, но не само, че нямаше да се обаждаш за колата, а за нищо - обслужващ персонал и дотам.
Очевидно мъжът ти е добродушен, обича те и прави каквото може с оглед характера си, а той не е доминантен, а ти искаш както казваме в нашия край "мандръсанье с подфръганье и скубанье под мишниците":)
Вземи се в ръце и ОЦЕНИ мъжа си, ако съм на негово място ще те направя на 5 стотинки с дупка от ръждясал пирон:)
М, 35

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cfa3019bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   М40. Йехоу-йехей. Мъжът ти готвел и бил свестен. Даже не искал да си коментира глупавата кола. Ми да му наденем рогата тогава. Толкова ще му отиват! А пък когато те напусне, следващият ще е супер, а пък по-следващият ще е направо категоричен с левачката! Този мъж когато и да те напусне - все ще е късно. Тя и моята разсъждаваше така - той моя е супер, ама ако може по-така! После рева, ама защо така! Ама няма! Аман от първосингалки, язък за децата.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 73759b6c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Горкия ти мъж. :D

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c3ccc85a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Абе ти къде се буташ по въпросите за автомобилите? Нали ви знам жените като отидете в сервиз как ви баламосват. Това е тема където жените не могат да се изказват адекватно. Кой знае каква щуротия си изтърсила. А мъжа ти си е затраял вероятно за да премълчи истината, че си изтърсила най-великата глупост.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 862ecad014
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ако искаш следващия път да се сбие с приятеля си, който ти е казал думичка?
Прав е човека, не се меси в мъжки разговори, едва ли разбираш нещо, просто се изказваш, както ти казваш, за да не мълчиш....
Ти ще се развеждаш с него? Той как не се е развел с тебе...? !

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8b3f537d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Леле заболя ме главата Царица-парцалица горкия ти мъж явно не му е леко с толкова скорострелна информация която се опитва да обработва милия :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: fb9d26a9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Какво съм направила ли? Не съм се оставяла някой да ме "защитава". Защитавала съм се сама! Ако не ми изнася, че мъжът ми не бил ме защитавал- кавам му го в очите и искам реакция другия път. Ама не съм искала, защото няма нужда. В подобен случай. Аз да не съм тъпа, чуплива или малка или д аимама сливи в устата да не кажа на една свекърва (ауууу, колко страшно чудовище) какво мисля в очите. Таааа, ти като си мълчала пред приятеля му- мишка ли си!???? Според твоята квалификация- да. Еми- пасвате си значи!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 882dc5a3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Смятам, че вината е в теб. Първо, никога, никога, ама никога няма да показваш на мъжа си, че го смяташ за мишоче. Умната жена знае как да прави каквото си иска, а отстрани да изглежда така, все едно мъжа взема решенията.
Когато говорят двама мъже за коли, няма да се обаждаш и да се месиш, без да те питат.
Щом свекърва ти си позволява коментари за теб, помисли защо го прави и какво можеш да промениш или й кажи директно какво мислиш ти, без да чакаш някой да те защитава.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 498076706f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер едно ясно и точно е отговорил на въпроса ти!
Това че не е повдигнал темата, да грешка е но не го прави мишок! На този човек си казала ДА и ще бъдете заедно!
П. С.
Разведи се.. Намери си някой дето е голям мъжкар.. Какво ще може той? Изброявам : цял ден в тоалетната, чака всичко на готово, ограничен умствено, посяга на жени, ходи по жени има ли смисъл да ти изброявам! Защо жените винаги не оценявате това което имате? Може да е малко но е от сърце!
Давам ти личен пример с една съседка.. Разведе се защото мъжът и бил еди си какъв! Момчето се взе в ръце пооправи си апартамента. Купи си нова кола! Намери си друга жена и то много свястна. Има деца от нея.
А с онази какво стана живее на квартира и дължи на банката около 100 хиляди лева... Нека е с мъжкара!!! Да си мъж не означава да си космат, здрав и да се изхождаш като карпатски вълк... Означава да си човек за пример!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f751ab3be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   много ми напомняш на една моя позната, сериозно. Все беше недоволна от мъжът си, а той човека все си мълчеше, за да не стане някой панаир.
Веднъж с моят приятел и тях двамцата бяхме решили да ходим заедно до морето с мотори. На една бензиностанция бяхме спрели, когато ни зазяпаха едни момчета. Гледали я еди как си, а те хората дойдоха да говорят с мъжете ни за моторите. Тя се нацупи и се почна... Мрънкане, беше много засегната, че са я гледали неприлично, хах. Май само моторите ги интересуваха. Започна да тормози мъжът си "е, няма ли да им кажеш нещо, не ги ли видя как ме гледат... " Той си мълчеше и тя продължаваше с глупостите. Стигна се дотам, че започна да го заплашва 'ще паля мотора'... мъжът й стискаше зъби и си мълчи. И тя обаче извади една запалка и започна да я щрака до мотора "ще го запаля, ще го запаля". Накрая приятелят ми стана и й заби един шамар. Тази си затвори устата, през целият път си мълчеше.
После мъжът й я остави в стаята и дойде да се черпи с нас, едва ли не да благодари на приятелят ми, че му е "свършил работата".
Доста дълъг стана този мой коментар, но съм почти сигурна, че си точно такава, като описаната ми позната по-горе. Мрънкало, няма угодия. Горкичкият ти съпруг, дано не му падне пердето някой ден...
Коментарът на "дъ бест" си е дъ бест, честно казано.
Очевидно не си стока, щом се отнасят така с теб... Трай си, мъжът ти може да не е идеален, но и ти далеч не си перфектна...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b84f18d684
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

23.   Немам нерви да ви чета всичките защото още от номер едно видях на къде духа вятъра. Ако тази жена е властна аз съм трамвай. Много сте тъпи мъжете ама много. Не става въпрос за големи претенции а за нещо толкова просто един мъж да защити жена си. Авторката е описала конкретната ситуация. За семейната кола. Защо да не се бърка? ! Дори нищо да не разбира има право на мнение в нея се вози и тя и децата и. Особенно ако това нещо засяга безопасноста ще се бърка. А ако и двамата не са путьовци са могли поне да направят опит да и обяснят. Най-малкото не с тоя тон. За какво уважение става дуба бе господин номер едно. Ти не разбираш ли че когато един мъж е путка на ръце може да те носи но като доиде дебелия краи на сопата не може да те защити никак. Когато бях на 20 прясна булка и току що родила мъжът ми доведе един колега във вкъщи. Къщата на баща ми моят роден дом. Там живеехме тогава. И онзи мъж като се напи изведнъж ми зачете лекция че аз съм била дете родило дете. Че нищо не съм знаела за отглеждането на деца и кои знае какво дете съм щяла да отгледам. Днес имам две порастнали деца момчето ми е голямо вече и познайте кои през всичките тия години го учи да бъде мъж? Е смейте се като искате ама татко му в онази въпросна вечер не каза нищо. В собствения ми дом пред собствения ми мъж един никои си доиде и ме обиди а съпруга ми и копче не каза. Ако тук коментиращите са ЗА такова отношение... Аман от путьовци. На авторката само ще кажа че и аз още търся отговор на въпроса които тя задава. За мен наи правилния е далеч от такъв мъж, но е трудно. Не се разваля така леко семейство. А е факт че тия мъже не могат от мишоци да станат тигри.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b84f18d684
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

24.   А и още нещо това че един мъж може да измие чиниите не му пречи да защити семейството си когато трябва. Това че един мъж е лъв не значи непременно че ще е агресивен към жена си щом умее да се озъби на приятеля си когато онзи е прекалил. Противопоставяте нещата по много глупав начи. И не разбирате и още нещо. Авторката най-вероятно може сама да се защити много добре. Но е приятно да видиш как мъжът ти го прави защото те обича. Не е нужно да си чуплива кукла това е просто жест отнегова страна. Един умен мъж знае как да брани своето без да се бие. Както вече казах противопоставяте по много глупав начин понятията. Аз лично познавам един мишок които обича да раздава шамари но само на жена си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1c2c58c8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Мъжът ми е подобие на твое - помага в домакинската работа, гледал е децата, докато бяха малки без оплаквания, помагал е много на родителите ми без да му казвам да прави каквото и да е за тях. Злато-човек си е, като цяло. Но разбира се си има кусури, които просто приех в началото на брака ни и се примирих с тях. Да, той също не би ме защитил в независимо каква ситуация и не ме е защитавал. Не може да решава и проблеми, не се адаптира към промени в плана и се нуждае от някой, който да го бута и да му казва какво точно трябва да направи. Тогава го прави. От друга страна добре осъзнавам, че и аз не съм цвете за мирисане и че ако си бях намерила някой "мъжага", който да се опитва да ме командва, нямаше да изкарам тези 20 години брак. Така че какво правя аз? Като някой ме критикува и ако усещам, че има нужда да бъде опроверган, използвам своите си възможности и не разчитам съпругът ми да се включи в разговора освен с някое "Спокойно, жена, не се ядосвай толкова. Какво е станало, че реагираш така? ". Свикнала съм и да защитава моя опонент, но му секвам речта и той после си запазва мълчание до края. Да, знам, че съм властна, но той е човек, който ме приема такава и така му е удобно. На мен също така ми е удобно. Има ядове, но и той ми се дразни на определени качества. Брак - идеален може ли да бъде?
Просто приеми човека, който си си избрала, и анализирай и него, и себе си. Нима за твоя характер той не е подходящ?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b433500d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   А ти какво разбираш от коли? Компетентна ли си? Кое точно те засяга? Я остави човека да си намери някоя нормална жена.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b433500d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Тебе явно ти трябва някои от ония мъже, които бият жените си ходят сини, депресирани, и смазани. Важното е че няма да си с мишок.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ca7e9ca230
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Човека е достатъчно интелигентен за да не си разваля взаимоотношенията с приятелите заради емоционалната неуравновесеност на жена си. Примири се с това, че си проста и разбери, че мъжа ти те е приел такава каквато си, а приятеля му не е длъжен да ти го спести и затова ти е направил забележка да не се месиш. Мъжа ти не е нито мишок нито мухльо, просто има достатъчно акъл и разбиране, явно за разлика от теб.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 50bb3b4ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Щом приятелят му прави забележки на чуждата жена, значи всички го знаят че е един мишок. За това си е позволил да отреже така грубо жената. От страна на приятелят това е абсолютно показно за неуважение, но не е случайно. В мъжките отношения винаги има едно неписано правило за респект, което в случая е нарушено. Човека си е мишок и това е. Безхарактерен.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e9bc8254ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   "И онзи мъж като се напи изведнъж ми зачете лекция че аз съм била дете родило дете. Че нищо не съм знаела за отглеждането на деца и кои знае какво дете съм щяла да отгледам. Днес имам две порастнали деца момчето ми е голямо вече и познайте кои през всичките тия години го учи да бъде мъж? Е смейте се като искате ама татко му в онази въпросна вечер не каза нищо. В собствения ми дом пред собствения ми мъж един никои си доиде и ме обиди а съпруга ми и копче не каза. "

За Бога, номер 23, а той като не е казал копче (не обсъждам това добре ли еили не), ТИ защо не каза ако искаш и 2 копчета!??? Не те разбирам, честно!!!? Нали си много оправна жена, да не би да мислиш, че е забранено жена да отговаря/противоречи на мъж, че да трябва мъжът ти да го прави ВМЕСТО теб!???

Ей това ми обясни- не защо мъжът ти не бил направил това или онова, а защо ТИ не го направи!?? За Бога, жени (и мъже) разберете най-накрая, че ние НЯМАМЕ влияние/отговорност/въздействие върху това, което мислят/правят ДРУГИТЕ, а САМО върху това което правим НИЕ САМИТЕ!

Ж39

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e9bc8254ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   " Авторката най-вероятно може сама да се защити много добре. Но е приятно да видиш как мъжът ти го прави защото те обича. "

Ааааа, 24 (и 23) сега вече ми стана ясно! Ти (и авторката) виждате в това доказателство за любовта на мъжете си. АМи какво да ви кажа- много жалко, че не сте сигурни в тази любов и имате нужда от такива доказателства! Говоря точно за вашите случаи с обидите!

Виж ако става дума за това, мъж да скочи върху крадец/убиец и да защити жена си и децата си- това вече е съвсем друго нещо!!! И нали точно ТОВА означава мъжът да е "лъв"- да се намесва, когато става дума за такива важни неща. Но с вашите ситуации на "обиди"- кокошкарска работа. Дребнава.

Пак повтарям- никой на този свят не може да управлява/променя мислите и действията на друг възрастен човек (освен чрез хипноза например). Можем да управляваме/променяме само себе си. АКо в резултат на това, другите се променят-ще сме постигнали целта си! Във вашия случай- ако се бяхте самозащитили може би мъжете ви щяха даразберат, че вие имате нужда от:
1. защита в тази ситуация (може те да не виждат нещата така, разберете хората са РАЗЛИЧНИ във възприятията си!!! )
2. защита от него
и може следващия път да е различно! Ако си мислите, е мъжете не се учат от това, което им показват жените и не искат да им угодят- лъжете се!
Ама вие нищо не сте направили- а само се оплаквате!

Хайде помислете над горното....

Ж39

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c77216a067
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

33.   От Авторката:
От всички тук Номер 23 най-добре ме е разбрала.
Разбира се, можех да се защитя сама - такива като оня (дето с него говореха за колата) ги ям за закуска, дето има един лаф. Но мъжът ми трябваше да ме защити, а не да стои и да си трайка, и да гледа как обиждат жена му. За колата - разбирам - не разбирам - все тая. За семейната кола мога да си коментирам, мога и глупости да говоря. Онзи какво - мораториум на изказванията ми ли ще налага?
А вие си пишете нападателни коментари - не ми пречите!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 37a6b33b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   22 и останалите срещу нея, не знаете за какво говорите. Тази жена не е тип 22. Тази от твоята история си е за забележка, не за шамар. Нито приятелят й, нито тя, никой в тази история не е постъпил добре.
Тук дамата говори за нещо съвсем различно. Но все пак да й кажа да не се развежда. Та... Много е гадно това, което описва, защото мяукащия мъж навън често раздава шамарите си вкъщи. Ако не го прави, г-жо, не се развеждайте.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 73a452b5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Еми хубаво, авторке, не ти пречим. И ти не ни пречиш като нищо не правиш, а се оплакваш тука от мъжа си на непознати и се изживяваш като правата. Е, като си права, щастлива ли си!????

Вместо да се заслушаш и с промяна на ТВОЕТО поведение да промениш НЕГОВОТО! Твоя си работа, няма да се хабя да те "назидавам" повече- главата си е твоя, троши си я ако искаш!

Ж39

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 922ecfa18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

36.   Абе ние много добре знаем за какво говорим, то и репликата на авторката - 33, е показателна... Жената е властна, не обича да й се противоречи - сама е написала "такива като оня ги ям за закуска". Истината е, че такива жени НЕ МОГАТ да виреят с мъж, тип ЛЪВ. Това е закон Божи, ще му противоречи няколко пъти, ще я нахока както си му е реда, недай си боже и някой и друг пердах може изяде, ако мъжът е агресивен и ще се разделят. Мнозина от коментиращите й казаха точно това, обаче авторката не пада по гръб - цитира единствено 23, която очевидно е на нейния акъл, а може би и положение. Хората така са устроени, че не забелязват гредата в своето око, а само сламката в чуждото. Всъщност много добре виждаме за какво става дума и без да сме част от семейството на дамата. И пак ще кажа, подобна жена ще поставя на място доста бързо, но тя самата ще откаже да живее с човек като мен, защото ще трябва да се подчинява, а това не е в природата й, затова ще остане вечно неудовлетворена и мрънкаща от мъжете около себе си.
М, 35

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e3da935f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Подкрепям коментар 36.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 70a14ed587
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Номер 21, абсолютно си прав, направо си адски прав, подкрепям те!!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1d5186be6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Тук има една Ж39, която ми прави впечатление, че много правилно разсъждава по този въпрос.

K-Man

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9d6531a263
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   WOW! Не мога да повярвам, че не съм единствена! Въпреки, че той с всички сили се опитваше да ме убеди, че е така! Че никой на мое място не би се впрегнал, че само аз съм такава! (явно подтекста е, че нещо не ми е наред, въпреки, че той ще го отрече! ). Толкова пъти се е случвало някой да ме обижда от леки подхвърляния, до по-сериозни обиди и той не реагира никак! Или ако все пак реагира го прави така сякаш това е последната му грижа, с такава неохота и сякаш по задължение! Но дори това се случва рядко! Случвало се е срещу мен да има доста агресивен тип, който да ми блъска по колата с юмруци, защото съм била спряла еди къде си и когато аз първа скочих да му кажа да не ми удря колата, си останах сама на фронта! Тоя даже заплашително започна да се приближава и да ми крещи и обижда, оная зад мен.. Само му каза с най-равния тон, който можете да си представите: "Айде по-спокойно. " И като имам предвид равен.. Гледали ли сте филми с роботи? ! Така равен! И знаете ли всеки път какво му е оправданието? Същото! Не иска да се кара с хората, било ненужно! Можело и по друг начин да се реши проблема! Аз съм напълно с теб, авторке, виждаш, че и аз съм в същото положение! Не знам какъв съвет да ти дам, и аз съм в безизходица! Само искам да знаеш, че не си сама и ако решиш да си тръгнеш от тази "връзка", знай че има и други като теб! Аз самата съм в същото положение, нитака, ни онака. А тук мернах някакви коментарчета, напълно неуместни, и на авторите им ще пожелая половинката им, независимо дали мъж или жена, да ги кара да се чувстват като непотребни вещи, които не си струва да бъдат защитавани! Защото това е недопустимо, човек, който твърди, че обича, да не защити любовта си, както ти казваш, че би направила, както и аз хиляди пъти съм му казвала, че бих направила! Защото това е най-нормалното нещо! То дори не опира до разум, човек инстинктивно скача да защити любовта си, когато някой я обижда или напада! Аз също винаги се чувствам сама, без мъж до себе си... Той съществува само така, като че ли статистичеки... Помага ми физически, примерно ще изхвърли боклука или ей такива чисто механични неща! Само че боклука и аз мога да си го изхвърля, аз имам нужда от любов и човек, който да ми я показва и морална подкрепа! Не от робот! пожелавам ти, а и на себе си, сила, макар че аз се чувствам толкова слаба и смазана благодарение на този "човек". Дано поне ти имаш сили и каквото и да решиш да си щастлива! Аз ако имах сила, щях да си тръгна. И от доста време го обмислям, наполовина решено е. Въпрос на време.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 62cc7bf971
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   От 22. Директно ще ти кажа. Агресията поражда агресия, доброто отношение - добро отношение. Ако искаш да имаш добър човек до себе си, искай от него да бъде добър. Ако и сега не ме разбереш, ще ти пиша трети път.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3713bafccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Номер 31-веднага отговарям. Не казах две копчета защото с пиян мъж с 15 години по голям от мен аз не мога да се разправям. Не казах никъде че съм много оправна. Точно за това някак си не знам защо ли като жена до този момент найвно смятах че мога да се уповавам на мъжа си. Впрочем съпруга ми е 10 години по голям от мен. Е найстина ми се вижда ненормално аз на 20 години скорошна родилка още с болки в присъствието на 30 годишня си съпруг да скоча да се обяснявам с друг 35 годишен пиян лешпер. Освен това възпитанието не ми позволява да се държа грубо като домакин. Този човек втори път не стъпи вкъщи естествено. Това по повод на този случай. Повече не смятам да отговарям и коментирам аз разбрах авторката и по горе казах каквото имам да казвам. Ще завърша само с това че и тук както и в реалния свят има твърде много еманципирани жени. Именно за това мъжете ни са мишоци боините жени ми идват в повече.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 73a452b5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   41, пак не си ме разбрала. С мълчене и/или цупене нищо няма да постигнеш. Не е трябвало да "скачаш" на по-големия мъж, а спокойно да кажеш, че не е той, който ще определя дали си добра майка или не (да не говорим, че да се впечатляваш от думи на пиян си е, ами ... глупаво). Ясно и твърдо. Да видим мъжът ти нямаше ли да се поучи от това. Повтарям- СЪС СОБСТВЕНОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ ДА ВЛИЯЕМ НА ДРУГИТЕ. А не просто да седим и да очакваме те да правят каквото на нас ни се иска/е по нашине разбирания/възгледи и т.н.т. и те като не го правят, естесвено (най-малкото понеже са ДРУГИ РАЗЛИЧНИ ОТ НАС ХОРА) да се тръшкаме до небесата. Години по-късно. В анонимен сайт.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 73a452b5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Исках да кажа, че 43 не ме е разбрала. А и още нещо- скъпа, еманципираните жени са ти най-малкия проблем. Нали на мъж е трябвало да скача твоят, кви жени, ква еманципания тука!! Гледай себе си и не ги мисли "еманципираните"- те се оправят и сами, а не чакат на мъж.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8b62c7ccb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Абе заради една кола да се вдига скандал... малко е смешно...
Прав си е човека, че не е казал нищо.
Просто е спокоен човек.
То и аз съм такъв, спокоен.
Ти се радвай на твоя че е такъв, щото представи си че срещнеш некой като баща ми.
Ще те обижда секи ден и то за най-малкото :D
Явно ти не виждаш човека до себе си... ти правиш фасони от това кой какво и как е засегнал колата ви (ХАХАХА)
И свекървата какво е подхвърлила за тебе...
ПАК, за кво ги зимаш тия неща навътре?
Да си гледат работата тия дето говорят лоши неща за вас.
Да не би свекървата ти да се е оженила за теб?

Нека говорят... с Росен Петров

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 53ada6454a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

47.   Мъжът и бил мишок... моята ако говори такива неща по мой адрес ще си събира зъбите на минутата. Не знам как те търпи тоя твой мъж, май ти трябва наистина мъж на място, дето периодично да ти намества кокалите и да ти набива акъл в празната тиква.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6606900c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   45. Виж не се разбираме и това е жалко. Не ги мисля еманципираните жени. Аз израстнах с такава. Сама се оправяше и не чакаше на мъж. А колко и струваше да докаже, че може и сама това само Бог знае и ние. Какво не изтърпяхме. От тогава може да ми е останала тая нужда да има едно мъжко крило където ей така като ми стане черно на душата да мога да се скрия, да си взема дъх и да продължа напред.. Научих се, принудих се да съм аз самата мъж. Просто е жалко когато в едно семейство единия понася цялата тежест за всичко. То семейството защо се създава. Защо хората се събират -за да се оправят жените сами ли. Или да се оправят мъжете сами -понеже и такива има. Не и ли семейството съюз между двама обичащи се. Да милеят един за друг и да се пазят и подкрепят? Вместо да хапете така бясно дайте си сметка, че човек може и да сгреши в предценката когато е млад. Не ви ли се е случвало? Но не можеш егоистично заради едно или друго да захвърлиш деца, съпруг всичко, за което си се борил. Защото много тук казват" като не ти харесва остави го, а не плачи по анонимни сайтове"А този сайт е точно за това. Ако не ви понася писаното и стенанията на тъжни хора не влизайте и още по-малко коментирайте.. Да анонимно. Понякога се говори по леко пред непознати и когато и ти самия си анонимен. И да точно тук, защото всички думи на света вече са изчерпани и този за когото са предназначени просто не иска да ги чуе. Всеки има право на опора в семейството. За едни жени тя е мъжа им веднъж да измие чиниите, за други да им казват по често "обичам те" за трети да ги защитят. И всичко това е не защото не можем сами. О ако се налага, а и да не се налага жените са доказали, че прекрасно се справят. Не разбирам защо толкова беснеете срещу мен и авторката. Нима и мъжете не искат подкрепата на жените си. Убедена съм, че каквото и да кажа ще продължите да нападате, но дано поне 1 от 10 ако не се съгласи то поне да се опита да разбере и чуждата позиция.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d60b7b36ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Виж какво 48, ти или се правиш, че не ме разбираш или си т/г....

Аз НЕ АГИТИРАМ за раздяла, нито всеки да се оправя сам!!! Аз АГИТИРАМ за решение!!! И това решение е: чрез СОБСТВЕНОТО ПОВЕДЕНИЕ да научите МЪЖА КАК ДА СЕ ДЪРЖИ С ВАС!

Толкова ли е е сложно за проумяване, че изкара, че аз не те разбирам и ми пишеш роман след романа!???

Ж39

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c77216a067
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   От Авторката:
Ах, 48, не очаквай на всяка цена да те разберат. Мен или теб, и двете.. все тая! Като гледам какви коментари има тук се чудя има ли жени дето търпят мъже като тези, които са писали тук. А може би те така пишат, но всъщност са дори по-големи мишоци..
Интересно е, че пишат и жени, които защитават позицията (то всъщност нямаше никаква позиция, но все пак!) на мъжа ми!! Мили дами, ама вие имали ли сте някога мъж до вас? Или винаги са ви оставяли да се справяте сами? Или вие самички сте си решили да се справяте сами? Еми справяйте се, щом като няма друг начин - защото не ми казвайте, че не искате да бъдете закриляни и обгрижвани - няма да ви повярвам!
Ваша си работа де. Няма да мисля и за вашите неосъзнати проблеми.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0d65fd45a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

52.   Аз напълно разбирам авторката какво има в предвид... Нали хората са семейство, за да се подкрепят взаимно и защитават семейния си уют включително и от външни вербални "нападения", обидно отношение и др. подобни. Е как не ви дойде на ум пък, че жената независимо колко е оправна и устата иска да види в такъв момент нейната половинка-мъжа си смел като орел, разперил криле над семейното гнездо и не даващ нищо лошо да се каже за жена му. С това той ще покаже отношението си към нея пред другите... Не е ли това една от функциите на съпруга, а? Така тя ще го оцени като "смел защитник" на семейните интереси и той ще се издигне в очите и и тя ще го уважава повече.

Сега к'во... Свекъравата каже нещо против нея -той се сгиба като ученик и не смее думичка да и възрази, за да защити съпругата си... тъпо. Комшията или някой друг познат се държи грубо или неуважително към нея-той се прави, че не е чул, та да не си разваля рахатлъка/приятелството с хората. Ама как ще се чувства жена му-не е важно, че е обидена или засегната. Важното е той да не си създава главоболия.... Е, не е ли малодушие това, слаб характер. Така си е ама по-горе са казали става ли от мишката лъв-не.

Обясни му как се чувстваш. едва ли ще има промяна, но поне да знае за какво ти е криво. Не очаквай сам да се досети. Той просто си е такъв.

Трудно е да уважаваш такъв партньор наистина... по-скоро се примиряваш и това е.... или го напускаш. Но не се знае и следващия с какъв характер ще е и какви кусури ще има.... така, че.... Тоя поне е кротък, помага в къщи и не ти създава други проблеми.
Баща ми беше такъв така, че знам за какво става дума. Колко пъти съм чувала от майка ми, колко и е било мъчно за това, че не я защитил пред хората.... ама характер какво да го правиш-мълчи си и търпи. И ако стане на въпрос отговаря:"Е, какво токова е станало". Как пък никога не проумя какво е станало.
Жената е с по-деликатна психика по природа и независимо колко е смела или оправна иска защита/подкрепа от мъжа си в конфликтни ситуации. Не са ли типично мъжки черти това да защитиш, да браниш? Ето това винаги всяка жена иска да види в партньора си.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 37a6b33b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   48, аз ви разбирам и двете. Да поясня, това не означава - разбирам те, напусни го, а просто разбирам, че има по-уязвими хора, по-раними. Ще се опитам да го обясня по начин, който може евентуално да бъде полезен.
Например жена/момиче, което е обидено с етикет, без злоба, без агресия, би трябвало само да знае, че един мъж ще я защити. Например как: ами съпругът й би следвало също да се обиди. Понякога, ако обидната дума идва от много близък човек, да се каже: Виж какво, знам, че те нарани, ще направя забележка. Кротко.
Ще дам пример и за себе си: когато няма кой да те защити, т. е. чувстваш се уязвим, на улицита, пред приятели, или пък свекър/свекърва, може да се каже - не се притеснявай, другия път като дойде, ще седнем тримата на масата и ще направя забележка: моля ти се, не искам да нараняваш жена ми, харесва ви много и за това се наранява :) Няма нищо кой знае какво сложно или пък за мислене. Така жената знае, че до нея има мъж, който респектира другите и едновременно с това държи на тях и ги уважава. Няма нужда да избира.
Това се опитват да обяснят двете дами според мен. Естествено трябва да прецените каква жена има до вас. Ако е тип лигла, която иска всеки да бъде наказан заради поглед или дума
Та, не обиждай мъжа си и не се притеснявай, че някой си бил казал. Казал, голяма работа.
Освен това мъжете не е необходимо да ни се доказват чрез бой или агресия или обидни думи по чужд адрес.
Всичко това казвам от опит. В една провалена връзка, провален брак.
Никой не съм нахъсвала срещу никого, за караници, за агресия или за разправии.
Иначе те разбирам много добре, минах през същото миналата година. В общи линии май трябва да разбереш, че мъжа ти не е виновен, че има такива хора.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 73a452b5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   Уффффф, 52 и авторке. Омръзна ми да обяснявам, честно! НИКОГА не съм казвала, че това, което правят мъжете ви е ОК! НИКОГА! Набийте си го в главите.

Аз ви давам решение и наистина за ПОСЛЕДЕН ПЪТ го пиша: чрез СОБСТВЕНОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ да му покажете/научите/втълпите как искате ТОЙ ДА СЕ ДЪРЖИ!!! Писна ми и на мен да обяснявам. Казах го няколко пъти- прочете го и го осмислете. Ако можете....

И да, мила авторке, имам мъж до себе си и точно така го "тренирам". И представи си- работи!

Ж39

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 53ada6454a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

55.   Самият факт, че вместо да реагира като зряла жена и да седне да поговори с мъжа и да решат заедно проблема, както се полага на семейство, тя ръси тук обидни епитети по негов адрес зад гърба си е повече от показателен. Този брак - ми пиши го бегал. Ще я разбере мъжа и що за стока е и ще и бие шута - убеден съм в това.
Уважение, разбиране, подкрепа... драги жени, недейте да хленчите тук, за дето не получавапе тия неща, които очевидно вие самите сте неспособни да дадете. Човек което дава, това и му се връща, колкото и да не ви харесва - така е. Не може да храниш мишок и а се жалваш, че си нямаш лъв (образно казано разбира се ). Ако ще е за съчувствие, кимане и разбиране ми ОК, ама ако наистина ще си решавате семейните проблеми с бълване на жлъч и обиди зад гърба на другия - не е това начина, съвсем добронамерено ви съветвам.
М31

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3fa6e3bcd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   Ти си много зле. Явно не можеш да приемаш хората с недостатъците им. Не заради мъжа ти и това че е мушморок, а за това, че самата казваш, не би се задържала с друг мъж, понеже и той щял да има кусури. Наслаждавай си се на перфектността сама тогава.

 
  ...

1-50 от 61
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker