Разхождаме се, ходим на фитнес, живеем в една къща, но... няма привличане помежду ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разхождаме се, ходим на фитнес, живеем в една къща, но... няма привличане помежду ни
преди: 14 години, 8 месеца, прочетена 3068 пъти
Здравейте! Имаме проблем. Аз съм Галина, а той Кирил. Познаваме се от 14-годишни, сега сме на 20. Бяхме в един клас и сега сме заедно в един и същ университет с еднаква специалност. Ние сме адски близки, но не сме гаджета. Много, много добри приятели. Като брат и сестра сме, считаме се за такива само дето фамилиите ни са различни.

Аз нямам майка и баща (умряха, когато бях на 12) и неговите родители ми станаха като родни. Не съм забравила майка си и баща си, но неговите са много мили и добродушни хора.
Сега двамата живеем заедно в къщата, която ми е по наследство. И това създава проблеми. Не между нас. Ние си живеем перфектно. Когато бяхме в училище, не ни пукаше. Но вече пораснахме малко или много и усещаше как гаджетата ни се дърпат от нас. Когато разберат, че живеем заедно (момче и момиче), че прекарваме ужасно много време заедно, че се разделяме изключително рядко и се махат. Дори не вдигат скандали, дори това не правят, за да можем да ги убедим, че всичко не е толкова лошо колкото им изглежда. Търсим някакво решение, но това е трудна задача.

Да не живеем заедно за сега е изключено. Аз не искам да живея сама в цялата къща, а той няма къде да отиде освен да се върне при родителите си. Какво да направим? Учим на едно и също място и живеем на едно и също място. Тоест отиваме и се връщаме заедно.
Вечер излизаме заедно, ходим на кафе заедно, ходим на фитнес двамата, разхождаме се двамата. Не си писваме, но не се и харесваме, няма сексуално привличане, сърцето ми никога не е трепвало, когато го видя или каквото и да е друго.

Периодично обсъждаме темата за това дали има привличане помежду ни, но винаги отговорът е не и от двамата.
Не ни интересуват съвети за това да ограничим нашите взаимоотношения. Така ни е добре, не искаме да разваляме нещо толкова хубаво. Искаме да знаем как да накараме гаджетата си да не ни напускат заради приятелството помежду ни. Благодарим Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 месеца
hash: d069d4ec36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като чета всичко това . Според мен имате страхотни взаимоотношения като брат и сестра е най-правилно да се нарече както казваш и ти - то си е така. Неговите родители са ти помагали в много важен за теб моменти, а сега и ти му помагаш като му даваш подслон. Според мен каквото и да правите не бива да се делите - трябва да останите това, което сте.

От всичко това мога да ви кажа, че каквото и да преживеете за напред ще имате здрава взаимоопора по между ви за бъдеще - това ви го гарантирам. За това продължавайте да сте това, което сте. А за бъдеще не се знае. Трябва да намерите начин с това да не отблъсквате другите. Според мен е възможно. Успех.

Митко,19

Само да попитам - би ли казала в кой град учиш ?

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 0886d93e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте и от мен!
Разбирам рлоблема ви, при все, че не е често срещан. "Рецепта" за него няма, разбира се, но мисля, че човек, който реши да е с един друг човек, базира връзката си с него на 100% доверие! В началото на една връзка, никой от двамата няма основание да вярва на другия, но няма основания и да не го прави, нали? Според мен фактът, че гаджетата ви ви напускат, означава просто, че не са били подходящите за вас! Проявете търпение и подходящите ви половинки ще дойдат!

Мегън

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: f6297f7060
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Страхотно е това, откровено ти завиждам... хората си мечтаят за такива отношения, но ги нямат... и аз съм на мнението на 1. Това е по-хубаво от всякакви креватни взаимоотношения! Аз цял живот съм си мечтала точно за това, но го нямах...

А за гаджетата... този който не разбира това и не го приема, за какво ти е... А който, и която, ще приеме вас като това което сте... това би било идеалния случай, аз ти го пожелавам. Но не прави компромиси с това момче, и с нещата между вас. Нищо не може да замести това което имате, никакви креватни истории и сексуално привличане не си струват да пожертваш такова прекрасно приятелство

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: a5f42cd4a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Варна съм и там уча. :)
Благодаря за коментара.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: cf8eaf3113
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен това да намериш верния приятел си е много, и може да се считаш за късметлийка. Не трябва да разваляш това приятелство, което е повече от 5 години, заради някое новопоявило се гадже. Ако това "гадже" те харесва, и иска да опита с теб, той ще го направи, въпреки съжителството ти с Кирил. Същото важи и за него. Всъщност защо да разваляте вашият добър съвместен живот, заради цупенето на някой друг. Ако в бъдеще срещнете някого, в когото сте сигурни, и искате да живеете с него, тогава може да обмислите въпроса.

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 58541ca723
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Сложно....Вие как бихте приели факта, че този (тази) ,в която сте вклюбени живее с друго момче или момиче?
Много се съмявам, че безрезервно ще сте съгласни.
Опитайте да разберете и другите- те не живеят с приятелите си все пак....

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 1330c616d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 6 .


Според мен е възможно една двойка да не са гаджета, но да живеят заедно. И в същото време да имат собствени гаджета.
Те самите казват, че няма "привличане" между тях затова не е страшно за другите. Нито ще се ревнуват нито нищо. Не бива да бъдем чак толко консервативни - виж сега имам гадже та няма да поглеждам друг/друга и дори няма да питам "Как си " ?

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 6bb21ad1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До 7 от 6:
Говорим за това, че живеят в едно жилище, а не само за това, че са приятели както много други.
ОК, ти сигурно имаш приятел /ка. Хайде остави я сега да отиде да живее с неин приятел в нейното или неговото жилище.

Трудно ти е да си го представиш, нали?
Ами ей за това говорим....

Приятелството е много ценно нещо, но когато приема формата, макар и само привидна, на нещо друго, се появяват въпроси и съмнения.
Пример:
Значи аз ще си излизам тази вечер с моето гадже, а вечерта ще ида да спя в едно жилище с друго момче. Не ви ли звучи странно?!
Не е казано, че те ''правят нещо'', но един нормален човек би си задал въпроса ''какво все пак правят заедно в един дом''?

Моето чувство в цялата тази история е следното- опитват се да се харесат един друг, но не успяват, или по-скоро още не искат. Все още... ще им се да наваксат с други, да опитат с емоции с други, и тогава да си кажат право в очите, че нещо все пак има между тях.

Това е моята интерпретация- не претендирам да е вярна, но за мен е странно, че не успяват да създадат връзка с друг (а). Дали само защото другият има съмнения?

Аз не мсиля така- просто те са много вкопчени един в друг (а) и тайно се ревнуват. Затова и не се разделят.В крайна сметка ''връзката'' с другия (та) така и НЕ потръгва - и няма как да стане иначе защото ТЕ все още мислят твърде много един за друг. И не успяват, а и не искат да дадат на другия (та) нужното внимание и любов....

Обзалагам се, че единият от тях да се влюби безумно в друг (а) и тяхното съжителство ще бъде ДОТАМ. Той /тя сам/а ще си събере багажа и ще последва любовта си... Но това НЕ става- и затова не са виновни другите, а те двамата.
Много ми е интересно как авторката би коментирала моето виждане, ако желае, разбира се.........

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: dfaa28ab71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката: Ще изкоментирам седмия коментар, защото наистина смятам, че не разсъждаваш правилно. Предполагам, че знам по-добре от теб какво се случва между нас. (И с това не целя да те нападам)

Когато някой от нас има гадже, той излиза с него. Не сме толкова вкопчени колкото си мислиш. Когато аз имам приятел отивам в университета с Кирил, но ако приятелят ми ми предложи да ме закара с колата (ако има) или да ме вземе и да отидем пеш, с автобус, такси или каквото и да било друго, аз не казвам 'Ами не, няма нужда, ще отида с най-добрия си приятел" а се съгласявам. Същото е и за прибирането. За разходките, за излизанията и т.н. и т.н.

И двамата се опитваме да не натрапваме приятелството си върху партньорите си, но когато разберат, че сме в една къща- просто няма как да не стане все някога, и си отиват. Разбира те ли, когато им кажем, те казват нещо от сорта на "това е хубаво" и на следващия ден късат с нас (я по телефон, я на живо) и при въпроса "защо" отговорът е "амии не се получава" или нещо такова. Имаше случай в който ходих с едно момче три седмици и всичко беше добре. Абсолютно всичко, а накрая когато разбра пак ми излезе с този номер.

Мога да кажа за себе си, че не ревнувам Кирил. Опитвам се да се сприятеля с гаджетата му, давам му съвети за връзките му, за подаръците, които иска да им подари. Определено не съм усетила някаква ревност в себе си. Ако подсъзнанието ми ревнува, аз не го разбирам със сигурност. Наистина обичам Кирил, но също толкова наистина, като брат.

Не мисля че не им даваме нужното внимание. Особено Кирил. Та той толкова се грижи за половинките си, дори да ходят от два дена, че не знам дали не става досаден. По това мога да съдя, че не ме харесва, а и той ми го е казвал не знам си колко пъти.

Вижте, аз не търся анализ на приятелството ни. Ние си се знаем, знаем какво изпитваме един към друг, познаваме се, нямаме нужда от това. Знаем и как изглежда отстрани. Осъзнаваме го. Търсим само начин, по който да кажем на партньорите си, че сме само приятели, че нямаме друга връзка, че живеем заедно, но не правим "нещо" когато сме сами. Търся отговор на този въпрос.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 6bb21ad1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пак от мен: Повече не желая да споря, вие искате нещо почти невъзможно - засега не чух отговор на въпроса защо не предложите на гаджетата си те самите да идат да живеят в един дом с техния най-добър приятел от отсрещния пол.
Защо? Аз знам защо- защото не можете да приемете тази мисъл.

Е, как тогава искате другите да приемат същото за вас? Нормално е да имат резерви и да не желаят да ги правят на глупаци. Ако някои от познатите ви изведнъж заживеят заедно- какво ще си помислите- че просто си живеят по ''братски''ли? Много се съмнявам....

Пък и погледнете си заглавието ''Разхождаме се, ходим на фитнес, живеем в една къща, но... няма привличане помежду ни''- излиза, че трябва да има привличане, но видиш ли, няма....Поне такава е констатацията.

НЕ може да стане това, което искате... Вие привидно живеете като двойка, обачеееее...искате да не изглежда така. Е, няма начин, след като сте в един дом. Заживейте в една къща с гаджетата си, а не вие един с друг, и нещата ще си дойдат на мястото.

Другите не са идиоти, не се опитвайте да ги правите на такива..

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 7aac4a3ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Глупости, номер 10! Ако ставаше въпрос за биологични брат и сестра? Те просто не са родени от едни и същи родители! Иначе са си брат и сестра. Е, позволи ми да твърдя, че мен лично нищо не би ме притеснило в подобен вид отношения на гаджето ми с жена, която му е като сестра. А и ако му нямах доверие - защо да съм с него?

А колкото до въпроса на авторката...Няма конкретен отговор. Има търпение..търпение, докато попаднеш на човек, който ще ти вярва и няма да го притесняват отношенията ти с Кирил. Повтарям се, но това е мнението ми.
Мегън

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 7a13619ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Това беше грубо. И защо ние да не приемам, че гаджетата ни живеят със своите най-добри приятели? Кажи ми една причина да не го направим... Няма такава. Знаем какво се случва в нашата къща и ще предполагаме, че това се случва и в другата. А ние няма как да им предложим такова- все пак те, ако желаят, ще го сторят това. Е, добре бе, как да заживея в една къща с човек, който познавам от няколко дена, а? Не казвам, че не съм готова за това, а че за да живея с някого се нуждая от сигурност в него. Да знам, че няма да ми стори нищо лошо и да съм сигурна, че като се събудя сутринта всичко ще е окей. Но за два дена това не се постига, а аз не искам да живея с непознати.

Доколкото до Кирил- не съм го вързала с въжета! Ако реши да ходи някъде няма да му омалнича на главата да стои при мен.

Благодаря за коментарите на останалите, какво и за тези от шести номер. Ние знаем най-добре какво се случва и не очаквахме, че точно в този сайт, че се стигне до груби коментари. Не се опитваме да направим никой на идиот, а както написах няколко пъти не сме тук, за да може някой да анализира приятелството ни. Искахме отговор само на един въпрос, само на един, но явно и Вие не знаете какво да правим.
Благодарим, все пак.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker