Партньори сме. И в работата и в любовта, но ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Партньори сме. И в работата и в любовта, но ...
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2684 пъти
Здравейте,

Пиша тук с надежда, че някой от вас може да помогне със съвет или да сподели опит.
Аз и приятеля ми имаме общ бизнес, в който сме съсредоточили всичките си усилия. Става въпрос за няколко магазина. Бизнесът върви добре в момента, но изглежда, че цената май е романтиката между нас.
Работата е такава, че двамата постоянно трябва да обикаляме магазините, понеже са доста големи и нон стоп има какво да се прави. Опитахме се да ги оставим само на управление на мениджърите, но оборотът веднага пада драстично. И така цял ден той и аз се занимаваме с това, 14ч., 16 и повече. Понякога го оставям да спи през деня, а аз тръгвам по-рано следобяд. Той се прибира в 11-12-1. Не се съмнявам в него. Знам, че и двамата се стараем бизнесът да върви и не си даваме и ден почивка.
Но между нас няма никаква романтика. Аз се старая. Приготвям вечеря, седя с него колкото и късно да е и т. н.
Караме се много последните 2 месеца, предимно за работа, което е супер тъпо, но реално прекарваме доста време на работа заедно. Така тръгна от началото. Лошото е, че нямаме време за нищо друго освен за проблемите в магазините и това ни настройва изключително негативно.
Усещам се, че съм станала супер отрицателна към всичко. Отделно, че не си доспивам, за да му отделя малко време вечер, а сутрин трябва да ставам рано защото държа изкъсо всичко още от сутринта.

Мисля, че мислите ми са малко разбъркани, но се надявам да схванете идеята.
Дайте идеи как да се сближим, да върнем романтиката въпреки оскъдното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 101535c4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вземете си едноседмична отпуска само двамата някъде из планините (Не на море! ). Оставете магазините на подчинените си, ако обесняваш че оборота пада драстично когато вие не сте намесени - сложете друг управител, който ще върши работата както трябва.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 70df0d47d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Май няма да ви се получи... , многото работа и заетост, умора и препирни в работата... всичко това ще доведе до отчуждаване. Или ще се задоволите с по-малко пари и повече свободно време, или това ще е цената. Ти избираш...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 04599c58ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Според мен трябва да работите в насока да направите бизнеса си по-независим от вашата намеса. Всичко друго е временно кърпене на проблема. Многото работа никога не е безнаказана и винаги има висока цена. Утре ще имате и деца и ще дойде момент, в който дори няма да познавате децата си. Познавам хора, които имат много и успешни бизнеси, без пряка намеса, а функциите им са само контролни. Така хем ще имате повече време за истинските неща в живота, хем ще имате физическа възможност да разработвате все повече ниши.

Как да стане това? Анализирайте какво и защо мениджъра не прави като вас, за да порти работата. Помислете как да го контролирате. Дали той е правилния човек, дали не е необходим по-голям екип от мениджъри с различни компетенции, дали няма нещо, което вие можете да му предадете като компетенции, дали няма нужда от обучение и т. н. и т. н. Питайте за съвети хора, които са го постигнали, търсете материали (онлайни офлайн) или посетете курсове на тази тема. И най-важното обсъждайте проблемите (и личните, и бизнеса) помежду си и търсете решения.

В краен случай ако не успеете да направите бизнеса по-самостоятелен, помислете за пасивни доходи. Има толкова възможности за инвестиции, без да е необходимо да се намесвате пряко. Можете например да си продадете бизнеса, a парите да ги инвестирате в търговски помещения, които да давате под наем, в ниско рискови ценни книжа, депозити или каквото си прецените. Може да се консултирате и със специалист. Вярно е, че пасивните доходи имат малко по-ниска възвръщаемост, но пък затова са ниско рискови и ще имате време за наистина важните неща. Защото за какво са ти тези пари, като утре няма да познаваш децата си и няма да си обичана от мъжа си. Да не говорим, че и бизнеса е вятър работа, днес го има, утре може и да го няма. И тогава може да си седнала между двата стола.

Успех!

vova4ka

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 312714f2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обезателно си вземете почивка иначе това напрежение ще ескалира и скоро ще трябва да делите магазините....

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a305db7917
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Романтична вечеря и яки глоби на мениджърите. Няма как все пак да оставите магазина на самоуправление. Все едно малко дете да се самовъзпита. Трябва да си има контрол. Може да ходите 2 мата на работа т. e да сте като дупе и гащи и да сте заедно постоянно :)

Дъ Бест

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e34e3a845b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Поговори с него. Няма да се оправите, ако само ЕДИНИЯ поеме инициативата...трябва и двамата да сте убедени, че нещата между вас не вървят и трябва и двамата да пожелаете да изгладите нещата между вас.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 423f9c89ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва да повишите продуктивността на мениджърите. Съответно на този етап можете да започнете да сменяте мениджърите, докато попаднете на такива, които ще движат оборота (все пак трябва да се знае, че работното място на никой не му е гарантирано завинаги). Когато мениджърите започнат да се справят добре, помислете за вдигане на заплатите им. Това ще възнагради отношението им към работата.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ad99c9cf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Казваш, че оборотът веднага пада драстично, но цената не е само парични единици... Може би по-малък оборот и пари, но повече време заедно?
А и "мениджърите" ви за какво са ви изобщо, ако пак вие движите работата? Много по-лесно е да "дърпаш конците" и да "държиш изкъсо" един мениджър, отколкото 5 подчинени на него служителя.
Може би да намалите броя на магазините или пък да се примирите с падналия оборот под ръководството на мениджърите? По-"бедни", но по-щастливи?

Желая ви успех!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d079619935
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен, ако наемете един млад меринджей, който да следи останалите и да му плащате на процент, той ще задвижи нещата и вие ще имате повече свободно време.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker