Какво да направя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво да направя?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2518 пъти
Здравейте, започвам направо с проблема си, за да не ви губя излишно времето. Жена съм, преди 4, 5 год. имах връзка, която обаче поддържахме само от разстояние. И както обикновено се случва, тя се разпадна не по моя вина, след около година. Малко преди да се разделим окончателно се случи така че аз трябваше да живея при родителите си, докато ремонтирах апартамента, и тогава видях един приятел на баща ми, когото преди не познавах. Той идваше понякога в къщи по работа и лошото беше, че се чувствах ужасно привлечена от него. Усещах, че и той изпитва същото и се изплаших. Все пак имах връзка, не исках да изневерявам, независимо, че нещата не вървяха добре. И затова започнах да го избягвам, не поглеждах към него, избягвах погледа му, дори спрях да го поздравявам. На няколко пъти той се опита да завърже разговор с мен, аз отговарях безпристрастно ( с голямо старание), но учтиво и излизах, за да не му дам възможност. Той усети че го избягвам, разбира се, така и не разбра защо. Не се мина много време и окончтелно връзката ми беше прекратена, а приятелят на баща ми повече не го видях. Ремонта в апартамента приключи и аз се преместих там. Минаха повече от две години, ако прибавим и времето през което поддържах връзка от разстояние, стават 4, аз съм сама. Не съм от хората, които поддържат чисто сексуални отношения, затова стоя сама. Ще прозвучи не скромно, но има много мъже, които ми обръщат специално внимание, но аз искам него, приятелят на баща ми. За него знам, че има някакъв цех в едно село наблизо и малкото му име. Но дори и да намеря цеха му, какво? Не съм и сигурна, дали той стои постоянно там, едва ли. Ами ако той вече си има жена в живота си? Не мога и да попитам баща ми, срам ме е, предполагам разбирате. Очаквам да ми кажете- сама си си виновна, щом си го отбягвала, но аз не мога да предам някого, дори и той да знам, че вече ме е предал, аз няма да го направя. Аз браня достойнството си, себе си. Да, добре, виновна съм си, но имам ли шанс според вас, и какво да направя в случая?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 56aab807b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както написа:Сама си си виновна! Връзка се прави с истински хора, а не с такива в интернет дето един бог знае дали ще се видите. Твоя проблем явно е, че си срамежлива. Давай по-смело и не се притеснявай да питаш. Не е лесно, но трябва и малко кураж. Успех ти желая!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0cc0449581
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   НИЩО

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5036250031
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Дори и тогава да си му обърнала внимание... Вие нямате никакво бъдеще! Та това е приятеля на баща ти!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8d4fc5edca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря Ви за коментарите, дори и за негативните, макар да си призная, надявах се на подкрепа, която само номер 1 ми даде. Но пък и другите са ми полезни, според вас съм сбъркана за дето харесвам приятел на баща си. Може и така да е, но нали той все пак не ми е роднина, разликата в годините ни не е толкова голяма, а пък и е приятел само делово. Все пак ще го обмисля. Много ми се иска някой мъж да даде мнението си (може вече и да го е направил), като баща как би реагирал ако дъщеря му го попита нещо такова, и като мъж ако той беше на мястото на въпросния приятел. Ще ви бъда благодарна.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 109f9276c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Eх, момиче!!! Няма нищо по-лошо от това да търсиш и да слушаш чужди съвет. Ти интуиция нямаш ли? Какво ти казва тя? Ако нямаш такава, имаш ум в хубавата си главица. Вярваща ли си? Молитвата за какво е? Никога ли след молитва не си откривала отговор на въпросите си? Тук ако попаднеш на някой песимист по рождение, ще ти съсипе представата за живота. Кокло незаслужени обиди може да получиш! Зачетох се днес в този сайт. Ами че българският негативизъм извира от всякъде. Къде пише, че приятелите на бащите ни са стари колкото тях и че не може да имаме връзка с един такъв мъж? Къде ти е вината - че не си искала да изневериш на тогавашната си връзка, макар и поддържана от разстояние? "Сама си си виновна" - цитирам казано по-горе. Хора, влагайте повече доброта и сърце в съветите си. Тук никой не иска да бъде наруган и оплют. Оценете факта, че тези, които питат, разчитат на вашето мнение, не на вашите обиди. Прочетохте ли четвъртата точка преди да напишете коментара си: "Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие! " Точно там е разковничето.
Мило момиче, за своя собствен живот решаваш ти. Никой, освен Бог, няма правото да ни съди. Ако сгрешим, си плащаме по един или друг начин. Няма да извършиш убийство, ако попиташ баща си какво е станало с онзи негов приятел, който е идвал у вас. Поддържат ли все още взаимоотношение. Баща ти няма да се усъмни в теб. Ти имаш някакви угризения на съвестта по отношение на тази тема. Но, от друга страна, щом имаш угризения на съвестта и се срамуваш от това, което искаш да направиш, тогава възниква въпросът: Защо искаш да го направиш? Кое те смущава? Фаткът, че е възрастен? Че е приятел на баща ти? Тези неща трябва да ги изясниш сама със себе си, не заради мнението на другите, не заради обществените нагласи, а за да си щастлива ти. Библейският образец "Мария - Йосиф" го знаеш нали? Кой е забранил брака между млада жена и възрастен мъж? Бог, Исус Христос, кой??? Всеки човек поема отговорността за своите постъпки и никой няма право да бъде съден от друг човек. Ако ме питаш мен, от позицията на опита ми, връзка с много по-възрастен от мен мъж не проработи, но заради характера му, не заради възрастта. Моя приятелка от студентските години се омъжи за мъж по-възрастен от нея с 30 години, има дете, чувства се превъзходно и й личи. Това не значи, че и при теб ще бъде така. Но никой не би могъл и да ти каже как ще бъде. Едно е сигурно - ако не се опиташ да намериш този човек, няма да знаеш нищо по въпроса. Кои са десетте гряха това го знаеш. Помисли върху тях, разясни си дали твоят случай попада в някоя от хипотезите на греха и според това действай. Не слушай никого, освен съвестта си и шестото си чувство.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: dc4572f234
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Искаш мнение на мъж, по възможност на баща, ето ти го.

Аз съм баща на момиче и няма да съм във възторг на мястото на баща ти, като имаш предвид, че според наблюденията ми аз съм доста по-толерантен от средностатистическия баща по нашите географски ширини, но специално това би ми дошло малко в повече. НО пък това не означава, че ако мисля, че имат бъдеще, няма да ги подкрепя и че ще се противопоставя, колкото и неприятно да ми е. Даже в бъдеще може и да свикна.

НО само помисли, ако се разделите особено с не добри чувства, дали няма да ми е неловко, когато се налага да се виждам с този човек всеки ден по работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8d4fc5edca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дано Бог те благослови номер 5, толкова ми се иска да те прегърна! Сякаш докато четях коментара ти, слушах собствения си глас.Да, вярвам в Бог и на Него винаги съм се оповавала и винаги съм знаела, че интуицията никога не лъже, но ми беше много трудно да отсея интуицията от разума и емоциите в този случай.Толкова съм ти благодарна! Дадох си сметка защо са и угризенията ми, а те са защото се срамувам от родителите си. В семейството ни, всички роднини, жените никога не са си сменяли партньорите в живота, никога.За добро, за лошо, никога. Само аз.Срамувам се пред тях, макар че те знаят че съм дала всичко от себе си, за да не се стига до там. Веднъж, два пъти, сега и трети път... знам, че за другите като че ли е нормално, дори и много повече партньори да са имали, но у нас някак си не е нормално. Аз най-много от всички не искам да става така.Даде ми кураж поне с майка си да споделя, ако разбера, че той вече е обвързан или има нещо друго, ще се откажа, няма да нараня никого. Благодаря ти , благодаря!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker