Моля за съвет относно връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моля за съвет относно връзка
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3048 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18 години. Имам приятел от година и половина, първата ми сериозна връзка, първи трепет, първият ми път и т. н всичко за пръв път с него.

Имаме сравнително щастлива връзка имаме еднакви интереси, еднакви цели в живота, разбиранията са ни като цяло еднакви, и сега едно НО аз обичам да прекарвам цялото си време с него, отказах се от приятелите си, не в буквалния смисъл просто не се виждам с тях всеки ден поддърваме връзка всичко е ок.

Но той държи да е с неговите всеки ден, да знае всеки техен ход. Так до тук знам че ще кажете нормално е да излзиа с тях, всеки трябва да има лично пространство, никой не те е карал да оставяш приятелите си. Проблема е там, че аз се чувствам пренебрегната, защото му казвам, че не искам да ходя при тях, той се съобразява с това, всеки ден го прави, не го интересувта мойте чувства.

Никакво внимание, никакъв интерес, никаква нежност. Наскоро се бяхме събрали с тях на една вила за 2дни, а няколко дни преди това му казах, че не искам да съм повече с него щом не го интересува моето мнение, моите чувства, щом е толкова зависим от тях и не може да диша и ден без тях да отива при тях.

Та казвах за вилата отидох там с надеждата, че ще ми покаже по някакъв начин, че ме обича, че наистина съм най-важното нещо за него, че ще направи нещо да искам да съм с него, че ще опита да се отръпне поне малко от тях, няма такова нещо не седна да поговори с мен-една дума не каза.

Пак беше при тях целия ден, цялата нощ пиха, аз си легнах без да го интересува, остави ме и си отиде при тях. Прибра се при мен вместо да поговори да ми каже нещо-заспа. И сега седмица по-късно единственото, което чувам е искам да се съберем Обичам те, ти си най-важна, не те пренебрегвам просто имам нужда и от тях.

АЗ съм на мнение, че ако обичаш един човек, разделени сте искаш да се съберете при направил КОМПРОМИС, би му обещал че ще промениш нещо-той не го направи. Нещата станаха така от толкова много приказки, едва ли не или аз или те. Той каза не мога да оставя хора, с които съм израснал.

Не мога да ви опиша точно ситуацията и как се чувствам не намирам точните думи. Разказвам отгоре отгоре, искам съвет какво да правя? как да се преборя? или изобщо има ли смисъл аз да правя нещо, защото аз съм го оставила и според мен това е най-добрия вариант.

Защото ако обичаш някой няма да го пренебрегваш съзнателно, и любимия човек да ти казва да спреш да го правиш, а ти да продължаваш. Какво милисте по въпроса ми? има ли смисъл да см с човек, който е привързан до такава степен към някакви келеши с детски акъл. Гаджето ми е на 20 години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 16b0d3b816
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От всичко това оставам с впечатление, че ти си тази с детски акъл, но това е папълно нормално.

Да обичаш означава да оставиш другия да бъде такъв какъвто е. И защо не се концентрираш на това ти да га обичаш, а не да имаш някакви очаквания и като не ти се изпълнят да си правиш веднага изводи за него, че не те обича и т. н.

Това какво той прави си е негова работа. Би тряблало да се радваш дори, ако си отделяте и половината от свободното си време. Понеже ти е първата връзка няма с какво да правиш сравнение и гледаш прекалено идеалистично. На момичетата им влияят много романтичните филми. Смятат, че всичко е много бурно, хубаво... В живота изобщо не е така.

Голям егоист си, ако искаш да зарежеш приятелите си заради теб. Това няма да стане.

Ако си искаш вниманието и смяташ, че някое момче изобщо може ти го даде(по цял ден заедно е много лоша идея) търси друг. От мойта гледна точка дължиш извинение на момчето. Промени си изискванията. Намери си други занимания, когато не сте заедно... не забравяй, че сте отделни личности и всеки сам отговаря за чувствата си. Това, че се чувстваш пренебрегната, не означава, че той те кара да се чувстваш така.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 89e5e13b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек, който не показва никакво внимание и нежност към теб, не те заслужава.
Може и на хоризонта да има друга, затова не те отразява вече-има нова, по-интересна играчка.
Зарежи го и потърси човек, който ще те цени и показва любовта си!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 90105b6f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Много си далеч от истината! Тепърва започваш да събираш опит в отношенията между двама души кое е възможно и кое - не, какво можеш да очакваш от другия и какво - не.
Един човек никога не може да ти запълни целия свят и цялата Вселена - запомни го добре. Нито пък е разумно, възможно и постижимо ти да изискваш от него подобно нещо.
Не че приятелят ти е цвете, но и ти си детска радост още...
Много идеалистично гледаш на нещата. 90% от хората живеят така, както вие с приятеля ти цял живот!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 98fc64e234
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 е напълно прав. Всъщност ти го задушаваш, но определено не осъзнаваш до каква степен. Не можеш да изискваш от никой подобно нещо откъм приятелите му, независимо дали връзката е година, две или повече. Ти не бива също да го правиш - в твоя случай доброволно. Сега си мислиш, че не си в грешка, но след време ще осмислиш нещата и то откъм неговия начин. Намерете си баланса по този въпрос, защото продължиш ли ще се разделите. Още повече, че ти определяш приятелите му и явно и него като цитирам ''някакви келеши с детски акъл'' -всъшност ти си до голяма степен с такъв. Надявам се не ги обиждаш така и пред него... Ти си мислиш, че той трябва да направи компромис, а е обратното до голяма степен. Замисли се наистина, погледни реално на ситуацията.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3d9e3b1d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Набий си в главата, че приятели и гадже не са взаимнозаменяеми неща. Нямаш никакво право и основание да желаеш да се отказва от другарите си заради теб. Честно казано, изненадан съм че не те е скъсал той с тези безумни условия, които поставяш.

bile

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a5bc429cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хвани единия, удари другия. Той е прав, че не може да обърне гръб на приятелите си, заради теб. Така, както не е било редно и ти да го правиш. Но и ти си права, че не става цяла вечер да не ти обърне никакво внимание- нито дума, нито жест, нито нищо. Трябва да намерите златната среда. Вярно е, че когато обичаш правиш някакви компромиси- много е рядко да не се налагат компромиси. Но това не се отнася само за него, отнася се и за теб. Не може да искаш от него да заебе приятелите си и да го наречеш просто компромис, защото това не е малко от негова страна. Направете си някаква сметка кой с кого и кога ще излиза и това е всичко. Не е краят на света. В реалния свят връзка като вашата се води стабилна и хубава, както каза номер 3 - 90% от хората живеят така цял живот.

Първа връзка ти е- нормално е да допуснеш тази грешка, но в момента губиш човек, който си заслужава заради нещо, което във всяка твоя друга връзка ще бъде на въпрос, докато не се осъзнаеш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bb82b6b342
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За това никога не пренебрегвай приятелите си, независимо дали заради гадже или нещо друго.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 61e797e183
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Милата ти, много ти е грешна представата за любовна връзка. Ако не се отърсиш от тези си романтични представи ще страдаш много в този живот. И не си мисли, че щом той не постъпва по начинът по който на теб ти се иска не те обича и не държи на теб. Дай свобода на партньора и не изисквай нищо и не очаквай да ти отвърне със същото, което ти си дала и ще бъдеш много по-щастлива и удовлетворена. Обичай и се радвай и раздавай

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0873a5324d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Историята ти ми е толкова позната. Ти ли си С.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a758e8b40c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако един човек те обича никога няма да те оставя на заден план, след всички и да те пренебрегва! Преди няколко месеца се разделих с бившия ми приятел точно поради същата причина, но той имаше и приятелки много добри и една най-вече с която ходеше по кафетата с приятелите му, вместо мен да взима. Говориха си по цял ден. Като му направя забележка и той вика имам приятели които се нуждаят от мен и не искам да ги губя. Търпях достатъчно и накрая си тръгнах, защото той дори като правехме секс никакви ласки, бърза да свърши и изчезва в другата стая. Излизахме през ден-два и то за 30 минути. След края той не спираше да ме търси и да ме моли да се съберем, ревеше, обещаваше ми, но аз бях преценила, че не се нуждая от човек, който не се нуждае от мен. Един приятел ми беше казал: "Когато се чудиш къде да отидеш, ходи там където ти показват любовта си, за да си щастлива". Така и направих. Да, беше ми гадно, но не за него, а за това че съм си загубила времето. Колкото и да исках до си спомням красивите ни моменти, просто не можех, защото те бяха много по-малко от лошите. Той също ми беше първия, сега срещнах момче, което много повече заслужаваше девствеността ми, но уви, правим грешки, те са затова-да ни учат!
Мила, не се обвинявай, ти вина нямаш! Остави го, всичко е свършило, не го поглеждай, не поддържайте връзка, по-щастлива ще си повярвай ми. Много се дразня на хора, които са наранени за хилен път, пренебрегвани, унижени и прочие и пак да бягат към този човек. Той не те е оценил на време, приел те е за даденост, че си само негова и дори да те обича, защо му е било да ти го казва, щом е мислил че ще си винаги с него!? Просто го забрави и си намери друг и запомни, той не е единствен, в сърцето ти ще влезнат и излезнат още много и когато намериш човека за теб, ще разбереш защо не се е получило с другите!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 87134dee24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мило момиче, донякъде разбирам как се чувстваш. Била съм в подобна ситуация, нищо, че съм по-малка от теб.
Мисля да бъда кратка, съветът ми е: Дай му още един шанс, а с него, и нужната свобода и започни да се виждаш и ти с твои приятели, с които, доколкото разбрах вече не излизаш много. Но, като мине малко време, поговори откровено с него и му сподели твоето желание, кажи му, че той е важен за теб и че искаш да прекарвате повече време заедно. Смятам, че търпението и разбирането, което би му оказала, ще му харесат и ще разбере, че наистина държиш на него. Ако и той държи на теб, ще се постарае да удовлетвори желанието ти.. ако продължава да не се съобразява с теб, просто си намери някой друг. Успех и помни, че търпението е важно!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: be1305b6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мило момиче, повечето жени в началото мислим така и доброволно се отказваме от всичко, без някой да го иска от нас. Искаме и другият да прави същото да ни отделя цялото си време, но мъжете не са като нас.
Те запазват свойте интереси, занимания и приятели, което всъщност е нормално. За да ти обръща внимание приятелят ти, ти трябва да си му интересна. Това не означава постоянно да му приказваш и да правиш някакви чудеса, просто трябва да се научиш да се забавляваш без той непремеенно да ти е нужен за това, да имаш свой интереси и те да не са свързани с него, да си щастлива и да има други важни неща освен него.
Тогава ще има за какво да говорите, да се радвате, да се развивате.
Има много книги за отношенията между мъжът и жената, потърси и прочети. Истината е че сме много различни и трябва да оценяваме и уважаваме другият както и интересите му и приятелите му.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6f040653bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Истината е в с*ирките. Ако му ги правиш добре и нямате граници в легллото - проблемът е решен. Ще си пие с теб, защото после ще знае, че ще получи една хубава с*ирка и няма да му дреме за неговите хора.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c9ab250eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Към Автора.
До колкото виждам правописа ти мисля, че си интелигентно момиче и ще разбереш какво ще ти кажа. Според мен не разбираш какво означава любов и да обичаш. Представата ти е различна относно любовтта. Според мен си се поддала на съмнения и вече вибрираш на различна честотна енергия с приятеля си и той го приема. То не може да се обясни просто излъчваш такава енергия към него и той я приема несъзнателно. В началото на връзката Ви всичко е вървяло наред както гледам какво си писала, но след това нещата са се променили точно заради това. Щом не сте се разделили все още има голяма надежда, ако все още желаеш да се бориш за него, ако ли не почни да визуализираш и да мислиш как си срещнала нов партньор. Ето прочети тази книга и ще разбереш много неща за живота Луиз Хей - Излекувай живота си. Може и да гледаш филма преведен е с български дублаж, но не е много подробен.
Zake

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 661223b988
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И двамата сте малки, ама ще пораснете. В момента не може да ви се помогне, възрастта и опитът ви определя чувствата ви. Успокоявай се примерно с факта, че много хора са били в твоето положение, това е единственото смислено (и много вярно) нещо, което може да се каже при любовни страдания. Ако не възприемаш ситуацията си като уникална, може да страдаш по-малко. А времето оправя всички страдания от този тип, гаранция.
_Az_

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker