При нас не важи правилото "всичко мое е твое" - как да променя това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

При нас не важи правилото "всичко мое е твое" - как да променя това?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 3171 пъти
Нашата история започва малко преди да срещне М. Преживях тежка раздяла с жена, която боготворях, като едва накрая осъзнах, че е била с мен само заради финансовите ми възможности. Макар да съм стегнат мъж, малко поддаващ се на подобни емоционални моменти... това ми повлия по определен начин. Затворих пътя към сърцето си и действах само с разум.
Една вечер срещнах М. в един ресторант. Плени ме мигновено - нея вечер я гледах от разстояние, може да се каже, че не я изпуснах от поглед. Тя е много красива жена с определен тип поведение в обществото, което много ми допада. Имам чувството, че ей сега както е по пижама може да се яви пред някоя кралица и да я омая.
Успях да си уредя среща с нея след известно време. В началото бях дръпнат - не толкова, защото го исках.. нещо ме дърпаше в тази посока. Най-вече постоянно гледах да не съм прекаран и да не е с мен заради парите, при което тя е плащала сметки, делели сме такива и подобни. Не прекалявах в никакъв случай и с подаръци, изненади и такива.
При което тя не реагира негативно. Много е самостоятелна, не е имала лек живот и това я е направило много силна жена. Перфектна като за мен, НО... от април месец живеем заедно. И нямаме общи финанси. Вече сме три години и нещо заедно, имам й пълно доверие за всичко - бих й дал пълномощно за всяка една отделна дейност от живота си и няма да се съмнявам дори за миг, че ще направи нещо в моя щета.
Проблемът е там, че тя упорства, понякога за абсолютни глупости. Аз имам по-високи доходи от нейните, следователно мога да си позволя по-охолен живот, който искам да споделя с нея. Не искам да се лишава от нищо, не искам да си хареса нещо в магазина и да си помисли, че не може да си го позволи. Може!
Но тя не приема това нещо. Веднъж поради здравословни проблеми й трябваха много спешно повече пари, отколкото имаше, при което аз с най-голямо удоволствие й се притекох на помощ и, разбира се, не исках й стотинка да ми бъде върната. Преди седмица установих, че парите са върнати там от където й казах да ги вземе. Другото, което ме дразни е, че тази година за проеден път ходихме в много неудобен хотел на почивка, тъй като тя държеше да си плати своята част и просто не успях да я убедя да не го прави. Имахме адски много проблеми на въпросното място и определено никога повече няма да стъпя там.
Тя действа на принципа: харча толкова, колкото мога да си позволя. Имам чувството, че никога няма да склони да пипне един лев от това, което аз съм изкарал, а аз не изкарвам тези пари за себе си само. Естествено, че искам да ги споделя с нея, евентуално и с бъдещите ни деца.
Не знам какво повече да й кажа. Опитвам си всячески да й обясня, че за мен да деля изкараното с нея, е напълно нормално и адски силно го желая, но тя... не приема. Това е главната причина да спорим. Парите. И е кофти.
Моля, помогнете ми по някакъв начин! Осветлете ме какво трябва да направя... аз ли съм крив... Не съм психолог, не работя и с хора... Не знам как да я убедя, че в това мое желание няма нищо нередно. Вие виждате ли нещо лошо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 56d6ec4fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Държа ВСИЧКИ мъже писали и подписали се под теми като "Жени, защо го правите? " и припявайки като развален грамофон за меркантилните жени да прочетат тази история! И да замлъкнат!!! Завинаги!

А ти авторе- ами май угодия няма. Не искаш използвачка, сега със самостоятелна ти е криво!??

Аз и моя приятел (тойе чужденец) си изкарваме всеки достатъчно и за лични неща си харчим личните пари! Имаме обща сметка за общи разходи където внасяме всеки пак по половината. Какво и пречи да имате обща сметка за ваканции да речем и ти да внасяш 60 % (или там пропорционално на заплатата си). Само за ОБЩИ неща. Като проимате дете, нищо не ти пречи да му даваш/хаарчиш за него колкото ти душа иска. Не виждам нищо лошо тя да плаща само за това, което ЛИЧНО може да си позволи! Евала на жената, и аз съм така! Никога няма да бъда/бъде длъжна никому- нито на роднини, нито на мъж, нито на банки! Браво! Ако искаш по-скъп хотел, казах ти- обща сметка за ваканции, в които внасяте пропорционално. И защо ТИ не резервираш хотела от тази обща сметка!? Така ще е по твой вкус!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 74c947a81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едно голямо Евала на приятелката ти. Трябва да се радваш, такива жени сме малко и ти си попаднал на една от тях. Аз съм на същият принцип като нея. Тя просто е свикнала на самостоятелност, не и го отнемай. Иска да се справя сама и да знае, че като иска да си купи нещо може и сама да си го позволи. за почивката съм съгласна, принципно когато се организира нещо такова е добре да бъде направено както трябва и там тя е сгрешила. Но, тя е силна жена доколкото разбирам и иска да остане такава, да е поне малко независима. Убедена съм, че оценява това, което правиш за нея. До колкото разбирам вие все още не сте семейство поне в истинският смисъл на думата. Може би когато или ако станете такива нещата вече ще бъдат различни. Няма смисъл да се карате за пари особено щом ги имате. Остави я малко да се чувства независима, на мен също ми харесва това. Нямаш и представа колко се дразня когато мъжа с който съм излязла иска да плаща всичко до стотинка, ако ще и една кола да искам да си купя от магазина. Направо се побърквам, вадя си портмонето и пред хората на опашката ми се казва "прибирай си парите, няма да плащаш нищо". Било за това, за вечеря, за покупки за каквото и да е. Позволи и понякога да си делите разходите или пък веднъж само тя да плати за нещо, не винаги разбира се. Това ще я зарадва, няма да я обиди. Силните характери са така, особено при жените и ти си такъв и се получава конфрунтация. Не го допускайте. Намерете някакво равновесие и баланс, за да върви по-гладко връзката ви и живота. Дано да съм ти помогнала.


Ж. 28

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f918eac752
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Уважи желанието й да бъде финасово-независима! Тя е видяла, че може да разчита на теб. Затова се отпусни, не се вкарвай повече в тези размисли и се наслаждавай на живота си с нея!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d5acc90b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тя просто е адски независима жена и не желае да променя това. Явно парите, които изкарва са й достатъчни да се чувства добре. Освен това харктерът й може да е такъв - да е по-стисната и да прави икономии от всякакви неща. Ако е последното, няма да се промени. Поговорете пак - да ти обясни самата тя защо го прави и ти й обясни защо го правиш. Най-вероятно ще получиш представа.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c38cf84e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Единствения начин е да я накараш да разбере и да приеме, че я обичаш и да й кажеш нещата точно както си ги описал тук. Кажи и, че за теб финасите за просто средство да се чувствате по-добре и по-конфортно, че не работиш само за себе си, а и за нея. Просто и обясни нещата както са написани тук. Явно е по-горделива, може би не успява напълно да се отпусне пред теб все още. А е възможно и нещо от твоето поведение да я подтиска.. Говорете!!! Друг начин "да промениш" това положение няма! Кажи и, че ти си мъж и за теб е удоволствие да се грижиш за нея- жената, с която живееш и която обичаш. Просто нека е наясно, че намеренията ти са само добри, а нямаш за цел да я правиш материално зависима от себе си(някои жени се страхуват именно от това)..

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1d028a2931
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може би ще повторя някой от коментиращите, но няма как, като се пускат наведнъж. Напълно я разбирам, че не желае да бъде зависима по някакъв начин; разбирам и тебе, тук няма право и грешно, и двамата сте прави.

В моето семейство, при майка ми и баща ми, кадето живях, преди да се омъжа, беше точно така, както го искаш: "всичкото мое е твое и твоето е мое" - т. е. няма твойто и мойто - парите, всеки каквото изкара, се оставят на едно място и оттам всеки си взима колкото прецени и му трябват за храна и лични разходи, ако трябва да се купи нещо по-голямо за в къщи или някакъв по-голям разход /например като това със здравословния проблем, който споменаваш/, всички заедно го обсъждаме и го решаваме.

После, когато се омъжих, с мъжа ми правехме по същия начин, но и двамата вземахме еднакви заплати. Мисля, че в това е проблема - ако има голяма разлика в дохода на единия, дали твоя или нейния, това създава неудобството.

Постави се на нейно място: ако тя да речем взима 2 000 лв., а ти 500 и тя ти казва: купи си каквото искаш, тия пари не ги изкарвам за себе си само... ти как би се чувствал. Опитай се да я разбереш. Римляните са казали "брак между равни". Равни - във всяко отношение.
Ако има неравенство, стават противоречия...

Нали разбираш, ако единия от двамата е с по-висок доход, не сме равни - не можем да живеем на едно ниво.

Питаш как да го промениш, ами ние не можем да ти кажем, с нея трябва да се разбереш по някакъв начин. За себе си само мога да кажа, че и аз на нейно място бих правила същото.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ae979e71c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Оффф ами право си е момичето, не знам как те тъпри изобщо. От една страна в началото си и показал, че няма да делиш пари с нея, понеже някаква друга те била наранила и проектираш постъпките на другата върху нея. Тя просто е видяла, че си държиш да не даваш пари и е продължила по същия начин, не е помислила че това е било тест, да не се окаже меркантилна. Сега като и предлагаш пари си мисли, че искаш да видиш дали ще се отпусне да харчи и ще започне да те използва. Сори ама сам си си го направи, тази дето те е използвала не ти е допаднала, тази дето не те използва пак не ти допада, ти знаеш ли какво искаш изобщо? По-добре си изясни каква жена искаш първо и после си намирай връзка. Това ми напомня за едно бивше гадже, дето бях с него заради самия него и го обичах, но той също имаше предишен опит, че го използвали за пари, и непрекъснато ми правеше такива тестове, за сметки и т. н. Е аз никога не съм си помисляла да го използвам, но ми писна да ми правят тестове, да ми нямат доверие и т. н. Накрая го зарязах и сега не спира да ме търси, но вече е късно. Мисля, че си прекалил, и едва ли тя ще се съгласи да имате общи пари. Според мен не сте един за друг, когато няма доверие всичко е изгубено. По добре си пази скъпоценните пари, и не се опитвай да създаваш връзки.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6975a8b092
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   По отношение на, ъ, "проблема" - направо щях да падна, когато прочетох историята! Какви проблеми си измислят хората само!

Авторе, няма нищо лошо в твоето становище, но проблемът е, че нито тя, нито който и да е от коментарите досега, включително и аз, не виждаме нищо лошо в НЕЙНАТА позиция. Все едно да спорите дали бирата е по-вкусна от виното. Всеки според вкуса си! И този проблем също.

И аз не съм психолог, така че не приемай коментара ми присърце (същото се отнася и за 7, където видях единствено излишна злоба и негативизъм), но смятам, че може би липсващото нещо помежду ви е... брак. Възможно е това да е единствения начин да я накараш да възприема нещата не като "мои" и "твои", а като "наши". Възможно е и тя точно това да чака!
Но тук има една ключова подробност, която засяга дори силни и независими жени - че предложението е "магичен" момент, но магията се разваля, ако махнеш фабулата и... тръгнете да дискутирате защо се държи така, защо не ти приема парите и дали нещо би се променило, ако се обвържете, така де, "официално".

Заедно сте от 3. 5 години и живеете заедно от почти половин година. Пасвате си. Вярвате си. И явно нямате никакви други проблеми във взаимоотношенията, щом създаваш спорове от едното нищо. И споменаваш "евентуално деца"... така че защо не?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b2ece60942
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Предполагам, че ти не си преодолял напълно недоверието си към нея и тя инстинктивно чувства това и ти отговаря по същия начин. Освен това, там някъде в началото си я обидил със своето недоверие и тя е прекалено горда, за да ти прости. Кога могат да станат общи финансите - ами например, когато имате желание за дете - тогава всякакви сметки стават излишни. Което говори, че тя все още няма желание за дете, т. е. при нея нещата не са решени окончателно - има някакви резерви към теб. Може би се дължат на твоето поведение. Представи си например, че изпаднеш в такава ситуация, в която не можеш да изкарваш дори толкова пари, колкото нея - по същия начин ли би се държал (ох, хотелът ми е крив, боде ме граховото зърно)? Има нещо в поведението ти, което я държи трайно резервирана. Например, защо не си организирал ти почивка, без да чакаш тя да избере хотела? Защо не си избрал ти някое евтино и хубаво място, без претенции - такова, което ще й позволи да не се чувства покровителствана от богатия й приятел, а щастлива, равна на него жена? Такива ми ти работи....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 040c936498
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   100% е изфабрикувано от някоя разгневена меркантилна пепеляшка от дискусията "Скъпи жени защо го правите". Не се е минало и малко време и още в първият коментар се коментира чужда тема със сходен характер и се опитва да се потули асъл истината, за която си говорехме в онази тема. Айде моля ви се. Не може момиче на 3, 4 годишна връзка да иска ПОСТОЯННО да си плаща нещата и да отказва ВСИЧКО от приятеля и с високи възможности, който и осигурил едва ли не доста висока сума за нейните възможности и после тя после си ги е върнала с нейната заплата, с която ТРЯБВА ДА ОПРАВЯ И НЕЙНИТЕ СИ РАЗХОДИ. Много странно как се появи такава тема няколко дни след адското ви разобличаване... много повърхностно разказана.

Каквото ще да става на този свят момиче с по-ниски доходи не може да живее с човек с по-високи доходи и стандарт по този начин както го описва "Автора", защото няма да може да си позволи и 10% от удоволствията, забавленията, придобивките, сметките на този човек ако е както се описва в темата. А млад човек с много пари не може без забавления, придобивки, високи разходи и прочие.

Темата е направена едва ли не в отговор на онази, в която охрачиха всички жени на света, и то с право. Не искам да ви обижда девойки, но за пореден път се убеждавам в истинската ви същност. Интересно как след огромният интерес към онази тема се появи такава като тази с ПЕРФЕКТО НЕ МЕРКАНТИЛНОТО МОМИЧЕ, което едва ли не не е позволило 4 години на приятели си да и купи дори и дъвка - ахахахахахах. Е не.. альоооооооо тва са 4 годиниииии.

А към модераторите ще се обърна по следният начин.. сърдете се колкото искате за коментара ми и ако искате го публикувайте. Съжалявам за тона ми, но това вече е прекалено от тяхна страна. Лека вечер от мен :).

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0a2b658f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе, на пръв поглед няма нищо нередно в това нейно поведение, но нали се сещаш, че тази самостоятелност може да прерасне в нещо повече като например: Аз съм независима, не ми трябва и мъж!
Тъй че ако имате брак, да, нелепо е да нямате общи финанси, но вие още не сте сключили такъв, тъй че тя просто показва, че е с теб, не защото има нужда, а защото така иска. Всъщност аз самата се стремя към независимост, (още съм много млада и има време докато стигна до нея )тъй като свободата да правиш това, което искаш е най-голямото щастие според мен. И ако съм с мъж, който впоследствие се окаже не точно това, което искам, аз ще прекратя отношенията си, защото няма и не искам да завися от него. Това е влиянието на парите и чисто и просто тя може да прави каквото си поиска (да бъде с теб ако я устройва и да не бъде ако нещо си и крив), а ако наистина я обичаш, можеш да и го покажеш по хиляди начини, които не задължително са свързани с парите.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3da108069a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1, не съм писал под подобни теми, но се чудя ти знаеш ли какво означава "да замлъкнеш завинаги" и как пожелаваш подобно нещо с такава лекота?

Авторе, поне за децата ще имаш повече шансове да надделееш, защото това вече няма да е нейния живот, а техният. Можеш да се задълбочиш в темата, но тя е възприела такова поведение и не би го променила толкова лесно. По-вероятно е да се изпокарате и да провалиш нещата заради една от глупостите в този живот - парите. Какво ти пречи, че тя не иска да взема от парите ти безвъзмездно (невероятно е да кажа такова нещо в наши дни, но все пак се случва понякога)? За да подариш пари или каквото и да е на някого (дори за здравословен проблем или нещо друго достатъчно спешно), той трябва да приеме подаръка, но сам, а не по принуда. Намеренията ти са добри, но някои неща в този живот не зависят само от нас. Това да ни бяха проблемите на всички - че жените ни не ламтят за парите, които имаме! :(

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3fc9b6d6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Това е измислена история не 100 ами 1000% съм сигурен

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 87e8c9bccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не съм чела коментарите и има риск да се повторя с някой.
Ще изкажа моята позиция.
Ако не позволявам на мъжа до себе си, след такава дълга връзка да плаща сметките и държа на икономическата си независимост, това означава само и единствено едно нещо :
Готова съм всеки един момент да го напусна и да имаме чисти сметки.
Няма тън, мън, няма разлика в доходите и шменди капели. Това е поведение на жена със засегнато его, което е и потискано от автора и за мен просто е на изчакване за удобен момент за раздяла.
Няма нормална жена, която ако живее в комфорт с някого да не позволи поне една почивка да получи от него.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 20f1920415
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   "Не може момиче на 3, 4 годишна връзка да иска ПОСТОЯННО да си плаща нещата"...
Не можело ли!??? МОЛЯ!?? Аз откакто работя си плащам ВСИЧКИ разходи сама и това си продължава през 5 годишната ми връзка!!!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 20f1920415
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   "Номер 1, не съм писал под подобни теми, но се чудя ти знаеш ли какво означава "да замлъкнеш завинаги" и как пожелаваш подобно нещо с такава лекота? "

Да, зная. А ти знаеш ли? Или можеш само да вадиш неща от контекста!??? Казах да млъкнат завинаги, очевАдно в повтарянето като развалени грамофон, че жените са меркантилни! Понже очевАдно не са! И също явно грамофонът е развален! Ако обичаш, не вади думите ми от контекста!!!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 09b295a8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И аз съм същата като нея. Преди имах по-богато гадже и ходехме на малко по-евтини хотели за да мога сама да си плащам. Просто не обичам да използвам хората и предпочитам да съм независима и сама да се плащам. Не искам никого да натоварвам финансово, все пак не се знае до кога ще сме заедно. Вече ако имам брак с даден човек тогава може да плащаме общо, но докато не сме семейни не ми е удобно друг да ми плаща. Така че напълно разбирам приятелката ти, а и ти трябва да се радваш че не те използва. И все пак ако искаш с нещо да я изненадаш може да и направиш подарък (например някоя по-скъпа екскурзия или предмет).
Ж 32

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 071a046fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Измислена история от някоя жена.... не света не същестува такава жена, която след три годишна връзка да иска да си плаща сметките сама... хахаха дори е смешно, който и да го е написал, явно е подценил хората.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 909a9ce3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   19, съществува и още как! Аз съм номер 16!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bb3c9b9bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Бях останал с други впечатления за този сайт, доколкото четох някои истории. Историята не е измислена и си нямам и на идея защо я свързахте с друга, която още не съм чел, но ще мина през нея по-късно.
Благодаря за мненията ви. Някои ме притесниха, но като цяло тръгвам да препрочитам и да мисля по въпроса.
Аз желая да сключа брак с нея, разбира се, но ме е страх, че ще откаже и връзката ни ще бъде до тук.
Благодаря!
Автора

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3efcefe985
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ти авторе си вече така омагьосан поздрави на магьосницата. Хитруша е тя. Най-добрия начин да спечелиш всичкото имане на мъж е да го накараш да си мисли, че не се интересуваш от имането му, а само от въпросният мъж.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1d028a2931
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Ами авторе, ако откаже и дотук, значи не е твоят човек, няма за какво да съжаляваш.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 909a9ce3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Защо мислиш, че ще откаже предложение за брак? Предложи ли й? Какво стана?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker