Любов ли е това и струва ли си да чакам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов ли е това и струва ли си да чакам?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 3445 пъти
Здравейте! Имам проблем и се нуждая от вашите мнения и препоръки. Момче на 24 години съм, имам приятелка на 18, която познавам от 2008ма. Запознахме се по скайп с нея, тръгнахме, ходихме 2 години, скъсахме, след което след почти 2 години се събрахме пак миналата година. Сега нещата зациклиха много сериозно. Не живеем в един град, аз съм в град в южна България, а тя в Северната част на страната. И шанса ни да се виждаме е да ходя при нея 1 път в месеца за по 2-3 дни. Наскоро почина майка ми и тя ми предложи да ида при нея да живеем и да работя там докато завърши 12-ти клас, след което да идем в моя град, да учи там и да живеем заедно. Аз отказах, защото всеки бяга от малкия град в тази криза, там няма шанс за развитие. Аз завърших магистратура тази година и си търся работа в или около моя град. Но тя започна да охладнява, 4 седмици поред я моля да ида да се видим, намира буквално чудати причини да не ходя - ще ходя на село да пера килими, ще съм в София на концерт, ще бера асмата на село и тн. Питах я в прав текст по телефона иска ли да бъде с мен, каза, че не е казала, че не ме иска, просто решила, че й се живее, излизало й се по дискотеки, барчета и тн (досега не излизаше). Аз й казах, че нямам против да го прави, все пак и аз съм минал по този път както и всички вие. Но тя мисли, че ще й забраня да излиза и ще й преча на свободата. Не смятам да го правя, освен ако не мисли да ми кръшка... моля ви изкажете мнението си по моя казус, заслужава ли си да я чакам да се наживее, все пак това е 5 годишна връзка... и тези откази да ходя дали не означават индиректно: махай се, остави ме да си живея живота? Как бихте постъпили Вие в случай като моя? Благодаря предварително за отговорите на отзовалите се! Всичко добро и успехи на всички потребители на сайта! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 52b6e07590
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чакай малко, искаш да кажеш, че приятелката ти е била на 13г, а ти на 19, когато сте се запознали!??

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 221134f592
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В момента, както ти е казала, й се живее.. може би е объркана и несериозна за нещата, които сте си обещавали за съвместен живот.. остави я малко да видиш, че ще те потърси, но и не се отдалечавай много, за да не помисли, че си се отказал.. ако пък не те потърси, й кажи в прав текст това, което чувстваш, попитай я дали смята така да продължавате, защото на теб не ти се нрави и така.. все пак нея я чак нещо съвсем ново, а ти започваш да си устройваш живота.. не съм на мнение, че трябва да рискуваш за някого, на когото не му пука за теб! Успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c9efe75fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Значи ще бъда много реалистична. Има разлика между сериозна връзка на вашата възраст, и такава на 30-40 когато е време за брак и деца. По принцип 18-25 не е възраст за сериозни връзки, но и аз съм в такава. На принципа съм - ''Ако ти е добре с един човек, бъди с него и нямай предразсъдъци ''. Затова и аз съм с моя човек. Тъпо и ограничено мислене е да си кажа например, че тъй като искам семейство на 30, е безсмислено да съм във връзка сега.
Ключът към поддържането на успешна сериозна връзка когато си толкова млад, е да я накараш да осъзнае двете разлики между сериозна връзка сега и такава на 30-40. Да я накараш да осъзнае, че сега сте заедно, за да ви е приятно, да се забавлявате когато успеете да се видите, да държите един на друг, да се изслушвате, да имате хубави моменти и тн. Да я убедиш, че ти по никакъв начин не и пречиш тя да има свободата, която желае ( с изключение на изневяра, разбира се, това не е позволено). Кажи и, че е безсмислено да се плаши, че като е с теб, едва ли не вече е на път да стане майка и съпруга. А тя се е уплашила, защото сте правили планове да заживеете заедно както и други неща.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8b27415b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз ще ти отговоря от името на момиче, минало по този път! На нея и се живее, не е казано, че не те обича, но пък може да не е любовта за която си мислиш! Може да те обича, но не с трепета, на мъжа на живота и! Пък това, че с измисля малумни извинения, ауж иска да е с теб, може да е защото я е страх да остане сама, пък и все пак е хубаво някой да е влюбен в теб! От друга страна, според мен, държи клона( демек теб) докато не хване друг! А ако си и първия, това е още по лошо, защото може да е с теб, заради спомена, това че си пръв! Моя съвет е да спреш да контактуваш с нея, т. е. Говори дръпнато, не мило! И виж реакцията и! Сподели след това с нас!

К 24

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b2c20da0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен трябва да я оставиш намира, поне за малко, за да помисли. Ако те обича - ще се върне при теб.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e8e73fd55b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Най-вероятно, тя не се е наживяла. Според мен, остави я, нека излиза по дискотеки, нека си отземе, иначе ще те лъже и пак ще ходи. Но не може да се отрече, че поведението и говори за охладняване и ти го усещаш. Ако спешно не вземете някакво решение да сте заедно, боя се, че краят няма да е добър. Благодаря за хубавите пожелания към потребителите. Рядко тук някой казва добра дума. Обикновено все предупреждения и инструкции раздават. Ти си добър човек и заслужаваш да си щастлив. От сърце ти го желая!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 819ed63b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   все едно чета моята история.. щом си намира причини и уж иска да се наживее просто я е страх да ти каже че иска да скъсате.. поне при мен е така в момента..

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 40e9845b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора: след нейното охладняване аз също започнах да го правя, макар да е против волята ми. Не й звъня и не я търся, тя пише първа или звъни. Снощи качи нова снимка във фейсбук и реших все пак да покажа отношение, да види, че не съм се отказал. Харесах я и написах мил коментар. Хареса ми коментара, след което се чухме по телефона и говорихме 2 часа, нещо, което не сме правили от 1 месец. Има няколко изисквания, за да останем заедно: да не й звъня и да не я питам къде ходи вечер, с кого и какво прави. Да спра да се филмирам, че има друг, ако имало друг щяла незабавно да ми каже, не била любителка на двойните игри. За ходене при нея да не съм питал повече, когато решала, че искала да се видим щяла да ми каже. Друг проблем на нашата връзка е, че ние все още не сме я консумирали пълноценно. За да отговоря на коментар No. 1 - да, беше на 13 и 4 месеца, а аз на 19 и половина. Това не ме прави педофил или човек с лоши намерения към момичетата. Откакто се събрахме съм я чакал за всичко, разделихме се след 2 години връзка и тя си беше девствена, не съм я натискал. Сега като се събрахме ми каза, че още била такава, не съм натискал пак и вече 1 година сме заедно и не сме консумирали връзката си. Сега ще прочета коментари от сорта на: хаха, ти си глупак, не може да чакаш толкова и тн. Но факт, за мен секса не е най-важното нещо, по-ценно ми е да се разбираме и уважаваме с нея. Не че не ми се прави секс... просто си чакам търпеливо за всичко. Попитах я днес иска ли да се чуем след училище, намери 4-5 дейности, които ще върши след това - ще си лее куршум, ще ходи да кара колело, ще ходи с приятели не знам къде си. Вечерта да съм се обадел ако можела щяла да говори с мен... ситуацията е много интересна, аз също се дръпнах леко, но отвреме на време напомням за себе си. Продължавам да очаквам вашите коментари по темата и благодаря на всички отзовали се! И да предпочитам да съм учтив както тук така и в живота, защото омразата и злобата ни залива отвсякъде в достатъчни количества! Всичко добро, бъдете щастливи! :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a0621cac25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има друг!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 62bc0b31c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, от позицията на жена на средна възраст, мога да ти кажа само, че ти си златно момче - жалко, че такива мъже сте малко. Въпреки, че си доста млад има много мъдрост в теб, каквато не притежават доста по-зрели мъже. Не знам какво повече може да желае приятелката ти и въобще която и да било жена от теб като характер. Надявам се и предполагам, че тя ще те оцени подобаващо. Щом казва, че няма друг и ще ти каже, ако има - вярвай й и ако те удовлетворяват условията й и въобще отношенията ви - чакай я.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker