Правила за семейно поведение. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121160)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Правила за семейно поведение.
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2793 пъти
Доброто съвместно съжителсто изисква някои правила, които е добре да се съблюдават, макар и това понякога е изглежда трудно. Но веднъж изградени и придържайки се към тях, нещата вървят естествено. Разбира се съжителството много зависи и от партньора до вас. Ако на него му е невъзможно да Ви партнира адекватно, може би това не е човекът с който можете да съжителствате. И така, ето според мен принципите, които трябва да се съблюдават за едно добро съжителство. Моля, чувствайте се свободно и без притеснения да споделяте всяко Ваше отношение ПО ТЕМАТА. И така, какво според мен трябва да се има предивид, когато съжителстваме с някого:

- Обичай и уважавай човека до себе си - той е личност!
- Приемай човека до вас - такъв какъвто е. Партньорът до вас е такъв, какъвто е - ако нещо ви дразни, по-лесно е да го приемете или да промените себе си.
- Прави жестове, комплименти, похвали, мили интимности, дори и да не се чувствате ОК за това в момента - всеки има нужда от това!
- Прави компромиси - живота го изисква.
- Не ревнувай - ако няма повод е безсмислено, ако има - вече е късно!
- Давай свобода, не слободия!
- Не критикувай и не упреквай - няма смисъл!
- Споделяй, съпреживявай - ако срещнете упорита съпротива, може би това не е човека за Вас!
- Инициирайте секс, романтика, правете го с чувство, по възможност не отказвайте, не се срамувайте да споделяте сексуалните си фантазии - всеки ги има, интересувайте се от сексуалните фантазии на партньора си без да ги съдите (по възможност ги изпълявайте), експериментирайте, изненадвайте. Неудовлетворителният или нередовен секс е първият симптом за нередност в едно съжителство.
- Помагайте, съдейстействайте, подкрепяйте партньора си, както в семейните задължения, така и в неговите начинания. Той очаква това от вас!
- Правете всичко безкористно - не очаквайте благодарност, ако го получите - чудесно! Неблагодарните и егоистични партньори са трудни за съжителстване!
- Не правете сметка, кой, колко е направил за бита или друго. Ако нещо трябва да се направи - направете го. Не упреквайте другият, че не е го е направил.
- Имайте доверие на партньора си, разумно.
- Пазете личното достойнство на партньора си - дори да се е изложил нещо, го оставете в семейството си - не достояние на приятелите си или роднините. Той така или иначе ще разбере, че сте го изпортили, истината винаги излиза наяве.
- Не лъжете партньора си, не му изневерявайте и не се крийте като мишки. Помнете, че истината винаги излиза наяве, често боли. Ако така или иначе се случи да кривнете и Ви хванат - преустановете паралелната си връзката незабавно. Ако толкова не можете да устоите, след известно време можете да си намерите друга.
- Не спорете излишно, от много спорове файда няма. По възможност се съгласявайте. Винаги имайте под ръка фраза 'Да, добре! '.
- Не реагирайте първично, особено ако сте афектирани - дръжте в съзнанието си фразата 'След 3 месеца това ще има ли значение! '

и т. н..
Доста се увлякох, пък и едва ли е всичко. Пък и като гледам що принципи, що нещо се получи, излиза че това да живееш с някого не е лесна работа - направо изкуство. Който има на сърце, нека коментира!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3cd8383e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аха.....

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f0b61a0e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм съгласна с написаното/макар и да не го прочетох до края/. Първо - не можеш да не упрекваш, когато виждаш, че някой не е прав. Аз мисля, че най-важното за едно дългосрочно съвместно съжителство (освен любовта помежду ви) е уважението и компромисите. Не се ли правят компромиси и от двете страни - връзката е загубена. Една птичка пролет не прави, така че компромисите и от двете страни са необходими и абсолютно равностойни, когато и двамата искат това. Та, всичко друго се получава след като има любов, уважение и разбирателство. А това което си написала в темата - всичко е вярно, но никой няма да тръгне да го спазва като по учебник. Както казах, всичко от изброените би трябвало да се спазва, когато между двама души има уважение и разбирателство.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b71a9d62c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти направо си перфектният партньор /ка!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bb3ddde1ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ще коментирам утре, че сега ми се спи и няма да си представя увода, изложението и заключението по най-добрия начин. Но... иначе си прав/а за повечето неща. Само остава да кажеш колко е лесно или трудно да спазваш правилата. И една критика - думата съжителство изобщо не пасва на описанието. Намери по-добра.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 46fa827396
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Искам да попитам автора дали посещава евангелска църква. Откривам доста белези и искам да знам дали вярно отгатнах.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a266fd6682
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе Боже с какво се занимавате... Не съм съгласна с повечето, как ще променям себе си при условие, че човека до мен върши неща които не трябва, няма да го боготворя я.. ще седнем и ще си поговорим.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 78d8c65152
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен - точно и ясно формулирани препоръки за една коректна двойка и щастливо семейство! Удоволствие е да има такива хора/ както написалият темата! Супер - браво!!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1fbab63d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   цитат: "- Приемай човека до вас - такъв какъвто е. Партньорът до вас е такъв, какъвто е - ако нещо ви дразни, по-лесно е да го приемете или да промените себе си. "

Мойта стана 120кила основнозащото съм се придържал точно към подобни правила и невероятно количество мързел. Та как ще речеш да се променя?


цитат: "- Не критикувай и не упреквай - няма смисъл! "

Не съм мислил, че няма смисъл, но в един момент се уморих и резултата е, че дъщеря ми върви твърдо в стъпките й...


цитат: "- Инициирайте секс, романтика, правете го с чувство, ... "

Нея я мързи и това. С какво удоволствие го правя вероятно се сещате, но се напъвам понякога... Доставям й удоволствие, но тя е стабилно "пас"


цитат: "- Правете всичко безкористно - не очаквайте благодарност, ако го получите - чудесно! Неблагодарните и егоистични партньори са трудни за съжителстване!

Някак си противоречите - хем да не очакваме благодарност, хем казвате, че е трудно да се съжителства така?

А преди 15-тина години нещата не бяха така. Та сега какво - да се развеждам ли, да се променям ли? Вие от каква позиция ни ги препоръчвате тези работи? Мъж, жена, семеен/а, с психо - образование, просто препатил/а, как изобщо сте достигнали до тези изводи - с четене, с правене на обратното (съдейки по собствения си опит по-скоро бих извикал: "не правете така! ")???

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a4de652638
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторът. Подред на номерата:
1. Мдааа
2. Разбира се е редно да се сподели какво не ни харесва в партньора, но без упрек или очаквания, той така или иначе няма да се промени.
3. Не съм перфектен. Няма перфектни, ако има - това би било техният най-голям недостатък (Оскар Уайлд, гей, но очарователен)
4. Наспи се. Сънят е важен, някои издържат по 40 дни без храна, но след 5-тия ден без съм човек се побърква. Съжителство стой зад 'съ-жителство', т. е човека с който живееш, независимо, дали има брак или не, може дори да са родннини. Може да не е най-подходящата, но за по-добра не се сетих.
6. Не, не посещавам евангелска църква.
7. Ако възнамерявате да влагате тон усилия да промените това, което не Ви харесва в партньора Ви, след като малцина са успяли, Ви желая успех. Разговора е задължителен. Ако не Ви устройва, имате три варианта: 1. Да приемете. 2. Да се отдалечите от ситуацията 3. Да страдате. Изборът е Ваш.
8. Благодаря.
9. Разбирам, че проблемът е наднорменото тегло на съпругата Ви и това на дъщеря Ви. Не съм специалист и извън темата бих Ви препоръчал да отделите 5 минути разсмисъл върху възможностите: 1. Генетични дадености. 2. Хранителен режим
3. Хормонални проблеми 4. Стрес. Лично също имахме навремето проблеми с теглото на съпругата ми - оказа се 3-тото. Реши се за 5 месеца. Секса... може и да я мързи, по-вероятно обаче да няма желание, защото се чувства неуверена и засрамена от тялото си. Поговорете, явно имате очаквания към съпругата си, споделете с нея, постарайте се да бъдете деликатен, това е чувствителна тема. Извън темата: опитайте да я мотивирате да отслабнете (задължително заедно), накарайте да я мечтае за нов сексуален ренесанс или нещо друго по Ваша преценка. Ако само седите и се оплаквате, никой няма да реши проблемите Ви. За противоречието за благодарността: дори и на безкористния човек му е приятно да получава похвали, често дори подсъзнателно ги очаква. Какво коства да доставим тази радост? Ако не желаем - това е друг въпрос. За темата: всеки сам е отговорен за начина по който се чувства. Темата е споделено неангажиращо виждане. Щом любопитствате за личният ми статус, защо да не задоволя любопитството Ви: М40, женен от 10 г., 2 дъщерички на 5/7, висше инженерно. Животът е най-великият учител.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: e777ab7d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всяко нещо трябва да е с мярка
Да, трябва да се правят компромиси, но и от двете страни. И при това не винаги :)
Да, трябва да се приема партньора такъв какъвто е. В крайна сметка си се влюбил в този човек, такъв какъвко е, а сега искаш да го променяш. И все пак ако има много дразнещи навици, или обича да пие до припадък, или да те побийва, когато не е на кеф или да креши истерично, или си хвърля мръсните чорапи нвсякъде, или... Май не е редно да се примиряваме с всичко, а?
Да, не е редно само да се критикува и упреква, но ако си сгафил, изложил си се и т. н., би трябвало точно партньорът ти да се обърне и да каже "Е, тоя път се осра! ".
Да, трябва всичко да се прави безкористно, защото обичаме партньорите си, НО ако имаш насреща някой полуидиот, който не забелязва нищо друго освен собствената си личност е по-добре да си вземеш куфарчето и да си ходиш. Освен ако не си убеден, че можеш да го промениш.
Редно е ако аз не се чувствам ОК партньора ми да се понапъне малко и да ме накара да се почувствам ОК. Както бих направила и аз ако той не е ОК.
Колкото до това за бита... Ако аз издържам семейството с моята заплата, а той си върти гъза по барове и кръчми с неговата и не се прибира вкъщи, няма ли да е малко глупаво от моя страна да се правя, че всичко е ОК? Тук важи и обратния вариант, разбира се. Не само, че няма да е ОК, ами и ще се погрижа да си промени мисленето и начина на живо или да си промени семейния статус :)
Това са съвети за хора, които не искат да бъдат щастливи и удовлетворени или са толкова безкористни, че нямат нужда от друго, освен да угаждат на партньорите си. Само дето такива хора вече няма...

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a4de652638
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторът към 12.
Да, всичко трябва да е с мярка. Въпросът е къде мярката. Отговорът е - за всеки относително, в зависимост от прагът му на търпимост. Моят дядо казваше - всичко трябва да е с мярка, и много вода да пиеш и много хляб да ядеш - пак е вредно.
За отношенията с партньора Ви важат трите варианта: 1. Приемате (примирявате се) 2. Променяте ситуацията 3. Отдалечавате се от нея.
Моля, помислете върху въпроса - 'Ако партньорът Ви не ви удовлетворява, какво Ви задържа при него? ! ', ясно е, винаги 'ами.. ', ами децата, ами кредитите, ами апартамента... и все пак, ако положението е толкова нетърпимо - какво Ви задържа при него? ! Дайте си оценка за добрите и лошите страни на парньора си и си дайте сметка дали бъдещият такъв няма да покаже такива или по-лоши дефекти при това при по-малък избор. Въпрос на приоритети, сметка, избор и решения. Животът е низ от решения.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bcf6103545
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Чудя се защо понякога на хората им се набиват някакви клишета в главата и те им вярват без да вложат собствен анализ. Това че човек никога не се променя е най-голямата глупост изречена на този свят!
Човек изгражда своя характер още от детството си, и средата както и опитът, който има, определят що за човек е. Един човек не стои затворен в някаква капсула, а се премества от един град в друг, или от една държава в друга. Един човек намира или не намира нови приятели, един човек сменя работи, намира нови хобита или не намира. Един човек непрекъснато се развива или обратното - деградира.
Защо ли винаги съм си мислела, че от връзките трябва да научим нещо полезно от другия. И критиката не е лошо нещо, стига да е градивна. Успешна връзка за мен е тази, в която и двамата партньори съумяватт да се учат как да бъдат по-добри хора един от друг. Нали затова сме хора, общество, за да се учим един от друг, от всекиго можем да научим нещо за живота, да придобием ново умение. Нима това не е промяна? Нима най-близкият ни не е този, който най-много може да допринесе да променим това, което е отрицателно в нас?
Честно казано, това с идеята за примиряването е идиотско, хора, които вярват на тези глупости, няма да получат това, което искат докато продължават да се примиряват, вярвайки на някакви наложени им идеи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4ed3627642
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Съгласна напълно с номер 14!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker