Моля за съвет - как да променя живота си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моля за съвет - как да променя живота си?
преди: 14 години, 5 месеца, прочетена 4985 пъти
Здравейте на всички, които четат този сайт и поздравления на създателите му. Реших и аз да споделя проблемите си, като се надявам някой да може да ми даде съвет. Знам, че проблемите са за решаване, а не за споделяне, но не мога сам да видя изход от ситуацията.

Живея в голям град, а съм напълно сам. От няколко години влязох в цикъла "от работа - в къщи", от който няма изгледи да се измъкна. По един или друг начин успях да отдалеча всички от себе си и вече не поддържам контакти с почти никого. Ако изляза на кафе веднъж в месеца с някой, го считам за успех.

Скоро ще стана на 28, приятелка не съм имал никога, изобщо жените са ми напълно непозната територия, дори не съм се целувал. Причината за всичко това ми е напълно ясна - много затворен, стеснителен и ... "задръстен" човек съм. Като се замисля, през целия си живот съм бил такъв. Надявах се нещо да се промени през студентските години, но каквито и шансове да съм имал, съм ги пропилял до един. Някак си... не съм интересен. Всички колеги и познати ме уважават, но... дотам.

Това, от което най-много се страхувам е, че нямам никаква представа как да проведа елементарен разговор с някого. Не зная интересни теми, а както вече се досещате - няма и какво интересно да разкажа за себе си. Винаги на масата аз съм единствения, който мълчи, просто защото... няма какво да каже. Което не мога да си обясня понякога, защото всички, които ме познават, ме считат за доста интелигентен човек. Имам високо IQ и чета много книги, но не знам как да използвам тези знания (както беше казал някой - "Знанието не е сила - умението да прилагаш знанието е").

От друга страна - работя хубава и интересна работа, печеля много над средната заплата, живея сам и съм напълно независим, поддържам тялото си в много добра форма с редовни тренировки и като цяло не мисля, че излеждам зле (освен може би, че съм малко нисък). Обаче тази самота ме убива. Особено сега през зимата, когато нощите са толкова дълги...

Напоследък дори не се радвам много, като дойде петък, понеже weekend-ите ми се струват безкрайни. Та, моля някой да ми даде съвет как да си увелича социалните контаки (и умения, като цяло). С колегите от работа се разбирам прекрасно, но всички (разбира се), са с половинки и не излизаме често заедно. Благодаря на всички, които са прочели това, и ви желая успех. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 месеца
hash: b6c78105e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Na 28, не си имал приятелка, не си се целувал? Това истина ли е? И секс не си правил........

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 5652090452
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като начало можеш да започнеш с няколко регистрации в сайтове за запознанства. Няма да те избави от проблема, но поне ще си имаш занимавка докато намериш по-добро решение. Има и "лесни" момичета покрай които представи си съвсем случайно се запознаеш и с някоя по-подходяща за теб. Най-важното е да си намериш обкръжение, после става по-лесно. Но в никакъв случай не позволявай да те използват, било то финансово или друго... УСПЕХ !!!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: b788e0f1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Докато четях написаното от теб, не останах с впечатлението, че няма какво да кажеш. По-скоро не искаш да го кажеш. Ами престраши се и говори. На някои жени ще им хареса.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 17ae519e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човече да ти кажа разбирам те донякъде, но така през интернет трудно ще ти се даде съвет. По принцип аз съм на мотото, че нетът отчуждава хората. Затова предлагам ти една малко странна идея (която всъщност важи и за читателите на тая тема) - намери някой, който и да е, какъвто и да е, от твоя град и просто излез с него. Запознаването с напълно непознати хора и поставянето на Аз-а в странни ситуации е ключа към себепознаването:) колко гадно и философски звучи

Но наистина това предлагам - така от нета трудно някой ще ти даде РАБОТЕЩ съвет:) така че - давайте хора, запознавайте се и не се стеснявайте! ;р

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 0d5e9e7f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   №2 е абсолютно прав,пробвай се и ще видиш,че това което би казал има кой да го чуе в сайтовете за запознанства,защото там са предимно самотни хора ,а и да не си мислиш,че ако си женен например няма да се чувстваш самотен или,че, ще има с кой да си говориш,нищо подобно

 
  ...


...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 7155165de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей,мисля,че не си задръстен,просто си стеснителен и неможиш да се отпуснеш:) ако искаш с някой да поговориш, скайпа ми е sisy_86 :) успех:)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 17ae519e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е, въпреки че са балъци повечето по такива сайтове, особено българските аха и импулсе.. ама все пак давай

бях номер 4 аз :Д

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 75b10a21f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм в подобно положение само че съм с 10 години по-млада и съм момиче съответно. Значи проблемът идва от самите нас (и аз съм задръстенячка така да се каже) :D аз имам какво да кажа но не смея за да не се изложа :s любовният ми опит е същият като твоя - 0-лев....мисля че просто трябва да се престрашим - дори и да се изложим надали ще е толкова фатално..знам ли ;) успех!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: bd9c9282be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Бил съм в твоето положение и се измъкнах. Ще се опитам да ти дам практически съвети, няма да обяснявам защо ги предлагам, ти си умен и ще се досетиш!

- отиди 2,3 пъти на курва да видиш какво е, но не повече, води до пристрастяване;

- запиши се на курсове, на езикови, не прави първата крачка, бъди себе си на тях;

- регистрирай се в сайтове за запознанства, има и други като теб, но внимавай, не всички са искрени;

- прочети книги на Джон Кехоу, на Карнеги как да влияем на хората с изкуството да говорим (има много практически съвети);

- бъди оптимист, пък и си личи, че си умен, трябва ти само тласък.

Бях в твоето положение до 24 години (без секс, гадже, целувка,мълчах в компании и т.н.), от тогава срещнах страхотно момиче (2 години по - голямо и само мое), завърших висше, успех в работата. Просто не се депресирай. Силата не идва от самата победа, а от това, че си решил да не се предаваш!!!!!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a5c57ed3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! И аз съм донякъде като в твоето положение - на 23 г., момиче, 4 курс в МУ, нямам гадже и никога не съм имала. Не че не съм имала възможност, просто търся човека за себе си, моято сродна душа. И докато го срещна не искам да бъда с неподходящия. Искам любов, чувства, а не прсто секс...
Дори знаеш ли, аз имам много по затворен живот от твоя - не излизам с приятели и колеги, защото просто няма какво да си кажем. А не обичам да мълча, но не обичам и празни приказки. Не мога да намеря равностойни. Все още имам надежда, че всичко най-хубаво за мен едва предстои. Така че не се отчайвай (това е най-лошото, което можеш да направиш), бъди себе си, вярвай в себе си и когато си напълно готов ще срещнеш човека за себе си. Явно все още не сме готови... :) Късмет!

 
  ...

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 1c0260a077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Тук има много хубави и интересни съвети за теб. но само едно не прави - не се хващай с курва ! Има много самотни, интелигентни и свестни момичета !

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a3e0f07157
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Както казах, курвата ще е само 2,3 пъти. Да разбере какво е секс, за да не се притеснява, когато е с приятелка. Това само един мъж може да го разбере. Просто виждаш, че не е нещо особено и голяма част от притеснението изчезва, в реалната връзка!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: c77fcdd927
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора:
Много благодаря на всички за отговорите :) Сега като ги чета (специално тези за dating сайтове) разбирам, че не съм се изразил съвсем ясно. Проблемът ми не е, че не знам как да общувам конкретно с жените и че нямам приятелка, а е по-мащабен. Преди всичко не знам как да се държа сред хора като цяло, много трудно създавам приятелства, и не че не искам (както казаха някои), а наистина нямам представа за какво да разговарям.
Огромни благодарности на No. 9 за ясните и целенасочени съвети - като изключа първия, ще опитам с останалите. Сигурно обаче не трябва да бъда себе си - нали точно това се опитвам да променя :).
Радвам се, че си се измъкнал от това положение, 9 :).

До No. 4 - някаква идея как да се запозная с абсолютно непознат човек? А за тези, които казаха, че са на моя хал - само от нас зависи да се променим, така че... do what you gotta do :) Желая здраве и късмет на всички и...весели празници :) Благодаря отново.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a902abbc62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Мисля, че си просто притеснителен. Личи си че си свестен човек и съм сигрна, че много момичета ще го оценят - просто трябва да и срещнеш.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: c23fced355
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Звучиш ми като идеален съквартирант. Ако си търсиш свиркай. :)))) И мен ме няма по цял ден, понякога и нощ. А след това ще се напиваме :)))))) ....събра ми се доста напоследък и на мен. Ако ти се смяташ за смотан, поне ще видиш колко по-зле има от теб. А жените са наистина голямо бедствие. Тотално объркват мозъка. Завиждам ти мъничко, че не си се сблъсквал с тях още. Но човек и добре да живее..... ;)
Ралф

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 6599ac7dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От написаното мисля, че си доста интелигентен. Просто смятам, че винаги си се насочвал към неправилната жена. Понеже осъзнаваш, че си интелигентен, имаш привличане към хубавици, които са или таткови дъщерички или тип търся "мъжкар" от хубаво семейство и собствен апартамент....

На първо време ти трябва някоя съвсем невзрачна, притеснителна или по- голяма от теб. Можеш да я срешнеш в плувния басейн, на фитнес, в някое нощно заведение или на някой семинар на тема напр..новости в обществените поръчки...Стреляй на посоки, все някоя ще закачи. Просто ти трябва някоя, с която да преодолееш притеснителността си и създалата се неувереност че до 28 си девствен.
Няма лошо, само не се влюбвай в първата срещната, което правят много като теб. Веднъж преспал с някоя няма да имаш спирачка след това и ще станеш дори и самоуверен и малко нагъл...вервай ми.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 6599ac7dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Момичето от МУ под номер 10 ще ти подхожда много. Защо не си размените координатите? Имам ясновидски способности. Ще се харесате на 100% и ще си допаднете като ценностни системи. Усещам, че се занимаваш с право или нещо такова свързано с правото, ако е така ми кажи, защото и други неща мога да ти предскажа...

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a5c57ed3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Мисля, че не е право, а нещо свързано с икономика и изчисления. С момичето от МУ няма да си допаднат. Той скоро (до 2,3 г.) ще срещне своето момиче.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: c77fcdd927
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От автора:
до No. 15 - хаха, направо съм за завиждане, нали? :) Знам, че има и по-зле от мен, но това изобщо не ми помага :)
до No. 16 - good points, thanks
до No. 17 - твърде далеч съм от правото :) Защо си останал с такова впечатление?

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: d634b4f42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Пак съм аз. За секса не се притеснявай...Нали четеш коментарите тука, и виждаш посред каква мърсотия живеят хората основаващи отношенията си на с.е.к.с.
Така че могат само да ти завиждат, а те и ти завиждат, някои казват: оо, я го дай насам! Така че споко: лошо нема. И аз съм сама, но не съм самотна

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 970cf864e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   КОГАТО СИ МЛАД И НЕ МОЖЕШ ДА" РАЗГОВАРЯШ" НА РАЗЛИЧНИ ТЕМИ С ОСТАНАЛИТЕ,НЕ,ЗНАЧИ ЧЕ СИ ЗАДРЪСТЕН.
ПРОСТО ТИ ТРЯБВА ВРЕМЕ КЪМ КАКВИ ХОРА ДА СЕ ОРИЕНТИРАШ ??
С какви хора ,ще ти е приятно да събеседваш ???
Нормално е на тези години ,да слушаш и да разбереш след време , с какви хора ще ти бъде приятно да контактуваш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 970cf864e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Води непринудени разговори,всичко ще си дойде от само себе си ! Моят мъж беше като теб притеснителен,интелигентен,нежен
....все ще си намериш половинката,както аз го забелязах !!!
Доказано е,че жената е тази ,която си избира мъжа !!!
УСПЕХ

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 06ad354e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   наистина пробвай в някой от сайтовете за запазнанства, елмаза понякога има добри попадения

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker