Не харесвам родителите му, а той се сърди! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не харесвам родителите му, а той се сърди!
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 3885 пъти
Всъщност не, че не ги харесвам, а просто не мога (а до някаква степен и не искам) да свикна с тях. Не са злобни, спокойни хора са, държат се добре, просто аз не мога да свикна. Ходила съм няколко пъти у тях и всеки от тези пъти е геройски извоюван от него с нечовешки скандали, крясъци и ултиматуми. От друга страна, той няма такъв проблем у нас. Познава се с родителите ми, с баба и дядо, приятно му е и не му прави впечатление. Когато го питам защо е проблем, че не ходя у тях, той казва: "Ти ме караше да идвам у вас и свикнах, сега ще идваш, щом ти казвам, колкото и време да е необходимо, ще свикнеш и ти! ". А аз просто не мога. Всеки път, когато се налага това нещо да се случи, го правя със зверско нежелание, напрежение и вътрешна тревога. Опитвам се да му обяснявам, че търся от него разбиране, а не непрекъснати укори в това отношение, но той категорично отказва да се постави на мое място и да ме разбере.

Самата аз си давам сметка, че това, което се случва, не е хубаво. От една страна се тормозим, карайки се, а от друга, предполагам, че родителите му вече започват да си шушукат семейно за мен (може би, че съм особена, своенравна, високомерна и т. н. ), което никак не ми е приятно - не че държа непременно да ме харесват, но е гадно заради него. Просто наистина ми е трудно да надмогна себе си и да ходя там, където ми е некомфортно.

Особено неприятни са някои от уикендите (последния беше такъв), когато често това искане от негова страна се превръща във фиксидея. И аз самата си казвам "Само този път да мине, следващия път вече ще се прежаля някакси и ще отида", но като дойде следващия път отново започвам да мисля някакво оправдание, което обикновено е очевидно нелепо, само и само да избегна срещите, при което неколкодневните скандали отново се разгарят със сила.

Да кажа, че не сме тийнейджърчета, и не "ходим" от скоро - заедно сме от има-няма година...

Просто исках да споделя :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: a2701567e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Егоистка си, сори!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a43a5b4fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами човекът щом иска да се разбираш с родителите му, значи държи на теб. Трябва да оцениш това. Мъж, който не държи на една жена, определено няма да настоява да се разбира с техните. Разбери го и него.

Той чувства най-близки на света теб и родителите си и просто иска най-близките му да се разбират. Нищо лошо няма в това, а и щом не са те провокирали с нищо, не виждам проблем.

По-добре им дай възможност да се опознаете, говорете, споделете. Когато научиш повече неща за тях, ще ти станат по-близки и интересни. Не се дърпай, защото така освен да настройваш всички (вкл. и него) срещу себе си, не правиш друго.

Ако той се дърпаше и не понасяше майка ти без причина и на теб нямаше да ти е приятно. Той го възприема все едно не искаш да имаш нищо общо с него и със семейството му. Проблемът ти пък да не би е точно този - че не искаш прекалено много близост?

Знаеш ли колко жени искат свекърът и свекървата да ги уважават и дават мило и драго за това и пак не получават уважение? Пък в твоя случай зорлям искаш да ги настроиш срещу себе си. И знаеш ли, че ако се настроят, те ще започнат да му набиват канчето и на него и това ще повлияе на връзката ви? Да не говорим, че и той самият не е очарован от това ти поведение.

ПС: и аз бях така едно време, но заради жена си си пречупих ината и после разбрах, че не са толкова страшни. Дори сега се разбираме много добре и от време на време ходим на гости по мое желание.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ce29f52055
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Може би няма да ти се понрави написаното, но ако възнамеряваш да имаш сериозни отношения и занапред с този мъж, да създавате семейство и деца, отношението ти към родителите му ще ти създаде големи проблеми. Ти самата не можеш да дадеш разумно обяснение защо не искаш да им ходиш на гости понякога, как тогава очакваш той да се постави на твое място? Казваш, че проблемът не е, че не ги харесваш, но отстрани изглежда точно така, а това кара приятелят ти да се чувства неприятно. Моят съвет е - промени нагласата си, прояви уважение към тези хора, които ти сама казваш, че се държат добре, това ще направи всички ви по-щастливи, обратното само ще вреди на връзката ви и ако се натрупат още неща, може да преобърне каруцата образно казано. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 097f92ab23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо не ги харесваш? Щом не са злобни и са спокойни хора какьв ти е проблема. Казваш, че не се чувстваш комфортно... И защо се чувстваш така и ти не знаеш. Малко лигавка ми изглеждаш....

Ще ти се наложи обаче да свикнеш с тях ако за в бьдеще сте семейство с това момче, както да ги приемеш, така и да ги уважаваш.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1d286f2d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хахх егоистка била... Аз пък направо ги мразя неговите. По проклети илицемерни хора, не съм срещала, а и не искам да срещам. Умирам си от яд, че още в първия ден в който ги срещнах, не се разделих и с него... Сега трябва да живея в този ад. Цял живот ще се питам, защо още в първия ден, в който се чудех, дали да избягам, останах.. Тогава все пак чувствата бяха по- леко изявени и нямаше да страдам много.. А сега... Сега нито напред, нито назад... И като си помисля, че все пак живота е пред мен, а той е с 10- тина год. По голям от мен и на дали ще преживее раздяла, чак сърцето ми се къса...

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f861f3dd58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ама вие как ходите при тях - на гости за по едно хапване или за целия уикенд? Щото да очаква да си прекарваш почивката с техните не е много читаво. Ако е така, опитвай се да планираш по-забавни занимания за вас двамата, излети, ново бельо, все ще измислиш нещо. Или пък му говори, че не е нормално голям мъж да е чак толкова често при техните. Или му разкажи за някви твои "познати", които се разделят, защото все са при родителите уикенда и нямат време да се видят на спокойствие.

Ако е само за обяд или вечеря, ще свикнеш. Погледни го от хубавата страна - едно готвене по-малко за теб.

При всички положения ще трябва да се виждаш с тях, все пак ти и те сте най-близките хора на мъжа ти. Най-добре, ти прецени колко време и кога ще можеш да си с тях и планирай тези посещения и кажи на мъжа ти: този месец сме еди кога си при вашите, даже още преди той да си е отворил устата да те врънка. Така поне няма да си изненадана и неподготвена, а и той като види, че инициативата идва от теб, може и да понамали честотата на посещенията.

Пробвай, пък кажи какво е станало.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 01497005de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   N6, подозирам, че не ме разбра. Ние не живеем заедно. Аз просто не искам да ходя у тях на гости (на кафе или вечеря), още по-малко - с преспиване. Не искам да ходя изобщо! Проблемът е вероятно, че ми идват твърде спокойни тези хора - аз съм по-темпераментна, по-емоционална. Приятелят ми е същият като тях, уравновесен, дори когато е гневен или сърдит, предимно сериозен, дори и когато се шегува, но понеже го обичам, у него тези черти ми се виждат мъжкарски и дори секси, докато при тях като че ли това ме напряга и въобще ми се струват непробиваеми, ако мога така да кажа, що се отнася до емоциите.

Може пък и проблемът да е друг. Пропуснах да кажа, че аз съм твърде близка със семейството ми. От дете говоря как ще остана да живея в къщата ни и ще си доведа зет (това беше в рамките на шегата, докато сега така се стичат нещата, че в дългосрочен план се очертава да живеем, ако сме живи и здрави, и заедно, с моя любим, на единия етаж от къщата на родителите ми). Вероятно представата, че няма да имам зависимост от потенциалните ми свекър и свекърва са причината да не настоявам върху толкова близкия контакт с тях.

Въпреки това N2 и 3 ме мотивираха и в неделя наистина възнамерявам да им се появя. Дано не се разколебая :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b7b1078a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз не разбирам, след като нямаш конфликт с тях какъв ти е твоя проблем? ! Също като другите съм на мнение, че си егоистка. И ако наистина възнамеряваш да имаш сериозни отношения с този или с който и да е мъж ще трябва да приемеш, че той има семейство, което ще бъде част от живота ви. Все пак благодарение на тези хора той съществува- това не е малка причина да се опиташ да си мила и да общуваш с тях. Какво ти пречи неделя следобед например да купиш един сок и нещо сладко и да отидеш за час-два у тях? ! Поговорете си, едва ли са човекояди. Бъди любезна и възпитана. Покажи им, че синът им има свястна приятелка. Постави се на негово място. Явно държи на родителите си. А ти ако държиш на него си длъжна да ги уважаваш от едното елементарно възпитание.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a43a5b4fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Все пак те са родителите на мъжа ти. Ако имаш уважение към него, би следвало да имаш и към тях. Те не са му просто познати, които можеш и да игнорираш, те са му майка и баща за бога. И това че не са толкова емоционални, не означава, че са лоши хора или че не искат да те допуснат до себе си, просто им трябва знак, че са добре приети. Някои хора просто не говорят много, но да не се бърка с безразличие. Те също се радват да общуват с теб, но просто не го изрaзяват толкова ясно. Пък може с времето да се отпуснат и да станат по-отворени към комуникация.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 95aca5cefb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все едно аз съм я писала тази история. При мен е същото.. само че аз живея 1 година със него и родителите му.. още по - зле ;ххх баща му е страшно готин тип, но определено майка му ме изнервя до такава степен... не ми е направила нищо лошо, но както ти казваш са прекалено спокойни за мен.. тъпо, но факт. Дребните неща който прави ме побъркват не ми дава възможност да покажа че съм достатъчно отговорна и сама да се справям с нещата свързани с мен и приятелят ми.. по принцип обичам да си мързелувам и да спя по цял ден, но не и в случая просто искам аз да се грижа за него не тя и може би това моето вече си е ревност ;дд искам да му покажа че може да живеем сами и мога да се оправям но тя не ми дава възможност. Но опитай се да ги приемеш по добре ще е за връзката ви... :-) :-).

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a2d6dfb3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хаха това ме разби - "в неделя наистина възнамерявам да им се появя".

Ти все едно си някаква Богиня, която е проявила невероятно великодушие и благоволение да се яви пред обикновените смъртни и те трябва да ти коленичат и покланят за огромното усилие, което правиш за тях.

Казва се "ще им отида на гости" - това предполага равенство и в същото време уважение към по-възрастните, явно наистина не ти идва от вътре и го приемаш като огромен ангажимент и компромис от твоя страна. Нищо ще свикнеш, ще ти станат приятни, има време.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6272844156
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дано тоя човечец те зареже защото ти си някакъв невероятен темерут и ще му стъжниш животеца

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a3808f06aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Как точно очакваш да имаш здрава, хубава и дълготрайна връзка с този човек? Какво ще стане ако имате деца? ! Те ще трябва да виждат баба си и дядо си. Ще им отнемеш това, защото си решила, че на теб така ти харесват нещата? ! И какво означава "твърде близка съм със семейството ми"? !? ! Ами и приятелят ти сигурно е много привързан към семейството си и, представи си, сигурно не му е приятно да се държиш по този начин!
Казваш, че не сте тийнейджърчета, и не "ходите" от скоро, но твоето поведение е като на 15 годишна разглезена пикла.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 878b30520b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   За всички, които казват "как така" и " егоистка", желая от все сърце, да им дойде до главата!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3f345020b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Е да, сигурно те напрягат, щом трябва да си сдържаш натурата пред тях, то и това тяхното спокойствие може да действа на нервите. А и какви са ти те на теб? Засега - никакви. Ти излизаш със сина им. Не си първата, предполагам. Те какво, с всичките му гаджета ли се сприятеляват. Как мислиш, на тях дали им е приятно да си там? Щото може и на тях да им е неприятно и така всички да се мъчат. Ти като ходиш у тях трябва ли непременно да прекарваш време с родителите, нали си при него на гости? Изобщо, гледай да ги няма, то и без това така правиш де. За какво ти е да се напрягаш излишно.

Само че ако стане дебела работата - да се съберете с него, дете да имате, тоест ако се обвържете по-сериозно, ще трябва да се приемете взаимно като част от живота си, няма как. Но пак не е задължително да се виждате прекалено често.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker