Правилно ли е?какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Правилно ли е?какво да правя?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1961 пъти
Значи, всичко започна преди 1 година, бяхме заедно с въпросното момче, което промени живота ми и ме накара да бъда такава, каквато винаги съм мислила, че никога няма да бъда. Аз съм на 20 и никога не съм допускала момчето до мен, да ме опознае напълно и да го допусна близо до мен. Винаги съзнателно съм създавала граница между отношенията ни, от както ме нараниха, добре познатия сценарии. Така и на кратко-запознах се с едно момче бяхме заедно по моя начин и моите правила, но той сам започна да се интересува повече за мен и от общи познати разбра много за мен, може би повече от колкото аз знаех за самата себе си... това ме изплаши и то много и то поради факта, че не исках да се влюбвам повече в когото и да е за мен любовта не съществуваше... Но ето че се случваше, той също ми каза, че се страхува от любовта, но иска да е с мен. След 3 месеца реших да прекратя отношенията ни и то защото уж най-добрата ми приятелка му казваше всичко какво мисля и какво чувствам, но той не знаеше за тези неща и като разбра като че ли се отдръпна от мен промени си отношението по не знайни за мен причини... така и докато му казвах, че е по-добре да не се виждаме повече той ми отвърна добре няма проблем аз и без това съм с друга... това ми дойде като гръм от ясно небе, реших да разбера дали е така и уви така беше. Той си е имал приятелка от 2 години и паралелно с нея беше и с мен... това беше най-ужасното преживяване не исках да го виждам повече никога през живота ми защото и той самия знаеше, че изневярата е най-голямата ми болка именно заради нея не исках повече да допускам момчетата до себе си това ми се беше случило и преди и не исках да го преживея отново... след това разделяне и тези реплики органически не го понасях, той знаеше кога къде съм и той беше там.. в продължение на година го виждах постоянно, въпреки че в този период бях и с други момчета той не преставаше да търси контакт с мен и да е близо до мен. сега след затишие и никакви контакти той ми се обади да се видим като приятели и след като беше минало доста време от както не се бяхме виждали се съгласих той все още е с приятелката си аз не искам да съм с него! но има привличане и то много силно и от двете страни.. след като ме изпрати го целунах и тоо многоо продължително.... сега не знам какво да правя не искам да сме заедно, но не искам и без него, ии със сигурност не искам да нараня приятелката му, която е наясно той какъв е и че не може с една все пак е зодия близнаци... НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ, КАКВО ДА МИСЛЯ.... моля кажете...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3439531ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Направете си тройка.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 20ba637165
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Винаги съзнателно съм създавала граница между отношенията ни" - грешка (независимо от причините и оправданията).

" бяхме заедно по моя начин и моите правила" - още по-голяма грешка! Когато имаш връзка с някого НИКОГА не може да е само това, което ти искаш и си намислила. Връзката е съвместно творчество, а не солови изпълнения.

"След 3 месеца реших да прекратя отношенията ни " - отново солово изпълнение... Ти мнението, чувствата, волята и т.н. на другите имаш ли ги за нещо изобщо?

"Той си е имал приятелка от 2 години и паралелно с нея беше и с мен..." - вместо да се радваш, че изобщо ти е обърнал внимание, което ти очевидно не заслужаваш, имайки предвид цитираните ти изказвания ти по-горе...

И какво? Това че си била "наранена" си мислиш, че ти дава неограничено право ти да определяш правилата, ти да караш влака, да имаш претенции, да тропаш с крак, да правиш с другите и с чувствата им каквото си искаш? В жестока грешка си! Трябва да си благодарна на хората ЗА ВСЕКИ МИГ ВНИМАНИЕ, което ти отделят, за всеки жест, за всяка целувка.. Трябва постепенно да се научиш и ти да правиш същото за другите, и то без да искаш отплата. Животът сам за себе си, животът затворен в себе си, животът само "по твоите правила", е обречена кауза.

Да ученето боли, взаимодействието с другите боли, да вземеш език да учиш интензивно - ще те боли главата, да вземеш да тренираш усилено - ще те болят мускулите. Това не означава обаче да спреш да живееш и да се учиш.

"той все още е с приятелката си аз не искам да съм с него! " - това което иска разумът ти и това, което иска душата ти ("сърцето") са две много различни неща! Понякога са диаметрално противоположни. Ще трябва да отчетеш и факта: първо че съществуват и двете, и са почти еднакво силни, и второ - да се научиш някак си да ги осъвместяваш и насочваш в една посока.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3d26a27c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Такаа :
1- много интересен съвет, ноо няма начин :D
2- " бяхме заедно по моя начин и моите правила" - още по-голяма грешка! Когато имаш връзка с някого НИКОГА не може да е само това, което ти искаш и си намислила. Връзката е съвместно творчество, а не солови изпълнения. -ДА така е, но мисля да удовлетворявам себе си, защото съм се научила, че когато даваш всичко от себе си за някого винаги оставаш не дооценен.

"След 3 месеца реших да прекратя отношенията ни " - отново солово изпълнение... Ти мнението, чувствата, волята и т. н. на другите имаш ли ги за нещо изобщо? -не, защото не вярвам на тях.

"Той си е имал приятелка от 2 години и паралелно с нея беше и с мен... " - вместо да се радваш, че изобщо ти е обърнал внимание, което ти очевидно не заслужаваш, имайки предвид цитираните ти изказвания ти по-горе... -Моляя да се радвам, че ме е излъгал?? Явно в днешно време вече е ок да изневеряваш и да лъжеш след като се забелязва повече моето поведение, а не неговото! При положение, че аз свалям картите и прявя това което мисля, че е редно и с това не заслужавам внимание?? СЕРИОЗНО ЛИИ? !!

ЯВНО не съм разбрана, въпросът ми е какво да правя с него т. е аджеба да допусна ли да бъда с него при положение, че си има приятелка и при положение, че не искам да сме сериозни а малко повече от приятели, което ми напомня, чее аз ще съм причината да изневерии?? Хора за мен това е непростимо а съм напът да направя точно това, което е адски объркващо, ако нямаше тези чувства и това привличане със сигурност отговора ми щеше да е НЕ, и след като се сетя как приключихме.... ми става още по-гадно...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9f1cc0b982
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката, номер 2 е много прав. Ти си вече на 20-жена си, извинявай, ама трябва да свикнеш с мисълта, че в 21 век традициите не са това, което бяха. Не искам да те обиждам, но си тесногръда, и затова не можеш да разбереш неговия коментар. Аз 2 пъти съм била 3-тата (външна) страна на тези триъгълници, но когато мнозинството от "безгрешните" не знае, не съм засегната нито аз, нито приятелките им. Не знам чела ли си библията, но ще се позова на нея като ти кажа, че може да се стараеш да си праведна, но не си безгрешна, за да хвърляш ти камъните. Не ти ще определяш и ще съдиш кой е лъжец, и кой не е. Имаш право на своя избор, и в двата случая той ще има последици, какви си решаваш ти. Никой няма да те наказва и съди, сама за себе си прецени кое ти е по-удобно.
Номер 2 евала ти правя, най-после един широко скроен и всъщност много разумен човек.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ff14d0aa0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не разбирам защо изобщо питаш тук? Изборът вече си го направила в момента, в който си го целунала след онази изневяра. Той ти е сложил рога по такъв грозен и противен начин, зад гърба на приятелката си и зад твоя, а ти с поведението си му даваш да разбере, че това за теб е приемливо. Ако очакваш, че ще те заобича за това, че загърбваш достойнството си и принципите си заради неговото его и неговия кеф - доста се лъжеш. Държиш се като лека.... съжалявам, но е така. Мъдри неща пишеш, но действията ти съвсем не са на зряла жена, а като на 15 годишна.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 037f14eb9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ето и моето мнение. Номер 2 го е казал много точно, но ти си прекалено тесногръда, за да го разбереш. Не целя да те обидя, просто се замисли, защото докато не го осъзнаеш винаги и при всяка връзка ще стигаш пак до тази задънена улица. а после като осъзнаеш, може и да е късно. Така че помисли

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker