Хладно отношение, заради мъжка гордост или ... ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Хладно отношение, заради мъжка гордост или ... ?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3634 пъти
Здравейте! От скоро се срещам с един човек. С него се познаваме от няколко години, но реално излизаме от най- много месец, като за този месец, сме се видяли около 3-4 пъти, иначе се чувахме често по телефона и сме си писали съобщения. Невероятно много ми пасва като характер, много е интелигентен, имаме много общо - професия, интереси, мога да разговарям на какви ли не теми с него с часове, кара ме да се смея, много ми е комфортно в негово присъствие, нещо което е много ценно и, което рядко усещам към някой. Не искам да бързам, не мога да говоря за чувства, но определено ме привлича и ми е много приятен. През цялото време разговаряме за теми, които нямат нищо общо с личните ни отношения един към друг, докато последния път завоелирано, от шега на шега се стигна до там, че той се опита да ме целуне, някак си ми се стори "ни в клин, ни в ръкав", при което аз го отклоних, също така на шега. Това явно го засегна, още тогава настроението му се промени, липсваше тази жизнерадост с която общувахме. Това някак си остана недоизказано и недоразбрано за него. Следващите дни не ми се обади, нито ми писа, затова аз му писах, като съвсем безобидно подхванах тема, с което показах, че едва ли не нищо не се е случило. Той, обаче ми отговори доста по различно от обичайното - студено и с по няколко думи. Реших, че още го държи влага, затова на следващия ден отново му писах съобщение, за да му покажа, че не съм изгубила интереса си, но той реагира отново студено и пасивно. Работата е там, че и аз съм горделива и не обичам да настоявам на някого с присъствието си, щом видя че не ми отвръща със същото, и не мога да подхвана въпроса за онази несъстояла се целувка, която е виновна сега да охладнеем. Как да постъпя и как да тълкувам неговото поведение, дали постъпва така заради его, дали защото е преценил, че няма смисъл от нашия контакт? Какъв е вашият поглед над нещата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6ba169a5ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си виновна. И сега ако не искаш да го изпуснеш, трябва да повдигнеш точно този въпрос, а не някакви странични теми.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 717977e2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ядосала си го.. его е да. След време ще му мине тогава действай, ама на сигурно и се постарай да не пропуснеш.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dcf577bcbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Интересно каква друга реакция си очаквала от него в такава ситуация? Човека се е престрашил да направи първата крачка към сближаване, което чисто психологически хич не е малко и то при положение, че е имало симпатия и взаимност от твоя страна; ти си го отрязала (това "отклоняване" както ти го наричаш е крайно неподходящо). Не стига това, ами най- безочливо си му казала после, че то видиш ли, бе то нищо не било станало - това направо е по- голям автогол и от първия, направо си доубила и малкото му останало самочувствие. Напротив - получило се е мега - тъпо и гафът е изцяло твой.
Това "подхванах тема, с което показах, че едва ли не нищо не се е случило" - вместо да замаже положението, човека се е почувствал още по- унизително, едва ли не, че получава по милост от тебе някакво снисхождение и му прощаваш видите ли някакъв грях, а нито дума за това, че оценяваш все пак смелостта му да поеме инициативата и да има нещо повече в отношенията между вас и просто на момента ти не си реагирала адекватно на ситуацията, защото не си била подготвена за нея - а може би е трябвало и той на това е разчитал, смятайки, че полека следва естествения ход на нещата без да ги насилва. Не е лошо да се замислиш какво искаш от този човек, защото съм убеден, че той определено е на кръстопът дали да продължи да си губи времето с теб, или да си потърси някоя, която иска същото като него и няма да го кара да се чувства като сексуален маниак, невиждал жена.
Ако е мъж на място, а като го описваш май се държи като такъв - едва ли ще ти "досажда" повече...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3ed5fc2e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи ходите от месец и все още не искаш дори и целувка от него? Аха... И човекът какво друго да си мисли, освен че не искаш връзка, а само приятелство, особено като "подхващаш странични теми".

Не знам какви са ти причините да не го удостоиш дори с една целувка след цял месец, но постъпваш гадно и брутално. И аз не съм "за" секса на първа среща и смятам, че една жена трябва да има уважение към себе си, но чак месец без целувка и на мен би ми дошло в повече.

Той знаеш ли как се чувства сега? Унизен, закъсал, недооценен, незаслужаващ дори целувка след толкова време и жестове към теб. В момента ти е бесен, гарантирам ти го. И това не е его, а нормална човешка реакция. Ако някой има голямо его, то това си ти. Той сега се пита "къде за Бога сбърках, защо тя не ме иска, какво не ми е наред, дали пък не иска просто да си играе с мен"?

Ако не искаше връзка, просто можеше да му кажеш отначало, за да е наясно. Ако искаш връзка, пречупи си упорития инат, свържи се с него и му кажи директно без "странични теми" (той не иска странични теми в момента, той има крещяща нужда от някакво обяснение какво става в главата ти) защо си реагирала така и се извини. Повтарям, това неговото не е гордост, просто е наранен. Извинявай, но ти си горделивата в случая.

За него това е било израз на чувствата му към теб, а ти само си му дала надежди, като излизаш с него, а после брутално си го отблъснала.

ПС: и между другото и на мен ми стана интересно какви толкова важни причини имаш, за да не го удостоиш дори с една лека целувка

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ec769b7de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И при мен става така. Като не отвърнеш със същото и си го ядосала и един вид наранила. Уж си говорите много добре и всичко е ОК, но на края сте на различна вълна. Понякога мъжете интерпретираме някой жестове различно и така страдаме :Д

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 22e48fa321
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не му пиши, не му звъни! Той ще те потърси убедена съм :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4e7a69eedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма смисъл да се занимаваш с такъв човек. На мен ми се е случвало на първа среща да се опита един мъж да ме целуне, и аз го отблъснах. И не за друго, но понеже нямам навика да се целувам с някой от първа среща и той също се обиди. Не знам но такива хора, като не става тяхното на момента, и се обиждат, аз такива хора не искам в живота си. Утре ще поиска нещо друго, и ти ако не може да му угодиш пак ще се разсъди. Това се хора, които не се съобразяват с другите, искат все тяхното да става, и ако не стане се дуят като малки деца и те карат да се чувстваш виновна. Може да не си бла в настроение за целувки, може да не ти е добре, мно тях това не ги интересува. Щом те са решили трябва да си чупиш краката и да няма никакви откази, за да не засегнеш гордостта им зад която се крие много голяма комплексарщина. И друг такъв случай съм имала просто вече някой започне ли да ми се дуе, че не му играя по свирката, го махам веднага.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dcf577bcbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, като и даваш съвети направи ли си поне труда да прочетеш внимателно нейната тема? Пише, че се познават от години и ходят около месец, какви първи срещи, какви 5 лева? ! Или тези неща за вас жените нямат значение?
После като поотминат годинките и като вземете да не сте чак толкова вървежни и задръствате пространството със сълзливи излияния колко сте самотни и как никой не бил подходящ. Проблема си е във вас, един мъж на място никога не би се подложил повторно на такова унижение.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dcf577bcbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Животът е прекалено кратък, за да си губим времето с жени, които не знаят какво искат.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 14e327c6f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На по колко сте години, да не е по-млад?

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6f32b2344a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   от Авторката:
Благодаря на всички за отговорите и съветите. Номер 3 беше изключително критичен и адекватен с мнението си, затова искам лично да отправя въпроса си съм него, относно ситуацията в този му вид, как точно да процедирам, какво точно да му кажа и как да започна темата? Объркана съм. Прави сте с това, че един мъж на място няма да поеме отново инциатива след това и той в случая отговаря точно на това описание. Номер 10 - не, не е по-млад от мен, на една възраст сме.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 65654c709b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Напълно нормална мъжка реакция на чалъмите на самовлюбена горделивка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: de23528856
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не съм №3, да не стане объркване. Кажи му, каквото каза и тук, че го харесваш, че ти е приятно в компанията му, но те е изненадал и затова си реагирала така. Вярвам, че ще разбере.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dd8c3b01ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Несъм номер 3 но ще ти дам съвет как да постъпиш а дали ще ме послушаш е изцяло твой избор естествено. Ти наистина си наранила егото му и затова може да се опиташ да го излекуваш. Например го покани да излезете заедно на по бира да речем. В никакъв случай не с думите "имах гаден ден искаш ли да се видим" или "имам нужда да поговоря снякой нека излезем за малко" и такива подобни. Нетрябва да го караш да си мисли че за теб е просто близък приятел или душевно кошче. Понеже мъжете разбираме по добре директните сигнали покажи му че искаш да продължите да се виждате и ти е приятно с него. Не разбирай директно да му скочиш в леглото просто покажи малко повече внимание, той сега се чуди дали не е в зоната "добър приятел". Доколкото разбрах ти също искаш да те целуне и да има нещо повече между вас, така че трябва да му вдъхнеш смелост и да го насърчиш за втори опит но само ако си готова да отвърнеш със същото. Например леки докосвания по ръката, рамото, със задържане на поглед, кръстосване на погледи и т. н. В никакъв случай не повдигай въпроса за неосъществената целувка, не и докато несте станали по близки. Чак тогава може да му обясниш че просто не се е получило а не че не е достоен. Ако той наистина те харесва дори и ти да го целунеш първа няма да те приеме за лесна. Пишеш че доста сте разговаряли и писали така че би трябвало да те е опознал. Но също така пишеш че и ти си горделива така че най вероятно никога няма да направиш тази крачка първа. А най сигурният начин да го накараш да се бори за благоволението ти е да покажеш пред хора че го чустваш по близък от останалите ти приятели но май и това няма да направиш, а и това е сериозна заявка за връзка която ти май незнаеш дали търсиш. Успех и пак ти казвам мъжете разчитаме по добре директните сигнали и не си мислете че по този начин изглеждате в очите ни леки жени. Тези другите си проличават веднага и ги различаваме бързо, тяхното държание е фриволно с всички.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dcf577bcbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Изцяло подкрепям съветите на номер 13 и номер 14, дали са ти доста удачни насоки, особено предвид на това, че универсални рецепти работещи във всяка ситуация няма.
Преди да предприемеш нещо смятам, че е правилно да осмислиш ситуацията и да прецениш как ти би искала да се развият отношенията ти с този човек. Дали да си останете познати, добри приятели, или в дългосрочен план отношенията ви да се развиват към нещо повече.
Не е само въпросът до нараненото его, да и то е фактор, но не смятам, че е определящо и водещо в неговото поведение в момента... ако е свестен и чувствителен мъж в главата му сигурно е хаос и си задава един куп въпроси - къде е сбъркал, какво аджеба не му е наред, ти изобщо харесваш ли го, дали не е бил прекалено настъпателен, или в другата крайност- вече е изтървал влака и е трябвало като някой мачо от самото начало да заяви претенции, че те желае, а се е оставил да попадне в графата "просто приятел"... Смятам, че сега има нужда от малко поощрение и разбиране, да вярно все пак мъжът за това е мъж, вие сте по- раними и чувствителни, но нали точно за това ние поемаме инициативата, а не оставяме това на вас. От мъжа се иска да бъде кавалер, да уважава достойнстовото и да се съобразява с желанията на жената до него; от една страна да направи първата крачка, от друга да не се натрапва там, където не е желан, такива са правилата на "играта" нали;). Оптималната съотношение от всички компоненти, адекватният подход, както и избора кое от всички тези "роли" и модели на поведение да вземе превес при среща с жена хич не е проста работа, а като прибавим и емоциите, желанието и адреналина, които замъгляват преценката на ситуацията... Вероятно твоят човек в момента се лута търсейки и анализирайки къде е сбъркал в баланса между всички тези неща.
Успех ти желая каквото и да предприеш.
от №3

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 089345201d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До номер 8, да прочетох много добре- познавали се от години, но доколкото се разбра са били само познати и са излизали 3-4 път за един месец (то големите излизания). Все едно аз да се виждам с някой 1 година по 1-2 пъти в месеца и да кажа, че имаме връзка от 1 година. Не ми се обяснявай, защото и ти си този тип мъже дето искат веднага да им легнеш едва ли не. Един мъж на място ще се съобрази с жената до него, и ще бъде търпелив, а не да се обижда при най-малкия отказ. Утре ще легнеш болна и няма да може да излезеш и онзи ще каже, че не му обръщаш достатъно внимание. Хайде моля ти се, знам ги тези номера, само един комплексиран мъж може да се обиди толкова лесно, и то при условие че жената след това му е звъняла, и му е показала че има интерес. Но не ако не става това, което искаме на секундата просто вече ще си търсим нова, дето да ни е като роб. Мерси ама аз такива "мъже на място" не желая. Предпочитам мъж не на място, които ще го интересува как се чувствам и аз, а няма да се сърди за някакви дреболии.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 28b68fec6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторке, има ли някакво развитие ю?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dcf577bcbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 16 - за протокола, понеже тръгна да пишеш неща за мен - женен съм от 4 години, а съм щастливо обвързан с половинката от 6, нищо не търся и нищо не искам.
От твоите съвети файда няма, с тях само момчето ще се откаже от тук насетне да предприема каквото и да било, от друга страна и нищо ако не направи авторката пак ще се случи същото, тъй, че защо се хабиш?
Продължавай да си все така мнителна, надута и самовлюбена (от написаното такова впечатление ми оставяш), пък накрая като се прецакат пак нещата с поредния ентусиаст нали знаеш - все ние мъжете сме ви виновни. Особено колоритни сте когато станете на 50-55 лазарника, все още сте сами като кукувици, вече не до дотам вървежни още не сте "срещнали подходящия" и проблема още го търсите в чуждия телевизор :)
От номер смирения поклонник номер 8 ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dcf577bcbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Номер 16 - за протокола, понеже тръгна да пишеш неща за мен - женен съм от 4 години, а съм щастливо обвързан с половинката от 6, нищо не търся и нищо не искам.
От твоите съвети файда няма, с тях само момчето ще се откаже от тук насетне да предприема каквото и да било, от друга страна и нищо ако не направи авторката пак ще се случи същото, тъй, че защо се хабиш?
Продължавай да си все така мнителна, надута и самовлюбена (от написаното такова впечатление ми оставяш), пък накрая като се прецакат пак нещата с поредния ентусиаст нали знаеш - все ние мъжете сме ви виновни. Особено колоритни сте когато станете на 50-55 лазарника, все още сте сами като кукувици, вече не до дотам вървежни още не сте "срещнали подходящия" и проблема още го търсите в чуждия телевизор :)
От смирения поклонник номер 8 ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker