Връща ми за изневярата или наистина го мисли ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връща ми за изневярата или наистина го мисли ?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 3267 пъти
Предадох приятеля ми. Изневерих му. Съсипах всичко красиво, което имаше между нас. Той разбра и започна да ме отбягва, след това ми разказваше как ходил на кино и гледал романтичен филм, как вечер късно говорел по телефона, накрая подхвърли за групов секс, а той е много ревнив. Търпях, защото осъзнавах вината си. Но той ме напусна.
Измина много време - почти година, след която той се върна. В един момент се държи добре с мен, както преди изневярата, казва, че аз съм била специална. В следващия отново започва да подхвърля някакви намеци за други жени, как можело да правим тройки, четворки и прочие. Много ми е болно, защото го обичам и не бих го делила с друга, а той продължи да ми подмята такива неща, как искал да сме две момичета и т. н. Когато отворих темата за моята грешка, той смени темата...
Чудя се дали ме възприема само като секс играчка и чувствата ми не го интересуват, или по този начин ме наказва заради миналото?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: f15c184fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той няма чувства, но си е казал "така и така всичко се прецака, поне да си изкарваме хубаво и да си реализирам фантазиите". А това че си му изневерила, му дава известно основание да си мисли, че си разкрепостена и би се навила. Все пак тези фантазии не можеш да ги споделиш с човек, за който знаеш, че е консервативен.

Не мога да се стърпя и да не те попитам. Как така не би го делила с друга, след като ти си го правила с друг, докато сте били заедно? Двойни стандарти, а? По принцип няма лошо да го правиш с друг, докато имаш сериозна връзка, но стига да е с негово съгласие, иначе си е чисто предателство. Ако това означава да си намериш по-освободен мъж, нека така да бъде, но съм твърдо против курвенските номера зад гърба му.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1b22b4e79b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Млъкни, обичала си го, ама се чукаш с другите, трябва да знаеш, че изневярата за 1 мъж е много ама много по тежко, отколкото мъжа да изневери на жената!! За него ти си вече жена, с която само може да задоволява своите сексуални фантазии нищо друго! Съжалявам, че ти го кзвам, но съм бил в подобна ситуация и знам какво му е в главата! ;)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3a33935831
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти не искаш да го делиш с друга, обаче си решила той теб да те дели с друг???

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9fda0426e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   остави човека на мира и него търси повече ти не си това което си била преди за него и няма да бъдеш паднала си толкова ниско че не може да бъде намери си друго гадже и се поучи от грешките си

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bb6803869c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хора, признавам - виновна съм!!! Просто тогава ми е бил толкова акълът, ако съм имала такъв.. Иска ми се някак във времето да му докажа, че мога да съм повече от любовница, но не знам възможно ли е вече...
авторката

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2cbe2a05c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Сбъркала си, продължавай напред и толкова. Защо го приемаш обратно, след като те е напуснал? Ако иска да закърпите нещата, няма да се държи по тоя начин. Може да си сбъркала, но това не значи, че трябва да те унижава.
А на господина с № 2 ще кажа, че няма нищо вярно в това, че за мъжете изневярата била по-тежка. Мъж или жена, предателството е едно и също. Болката и разбитото доверие също. Останалите уж по-тежки неща за мъжа ги пораждат единствено комплексите им и манията им да се сравняват с други, както и чувството им за собственост по отношение на жената до тях.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 92d5f92453
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знаеш ли какво иска да нправи той- иска да те придума за тройка и докато я правите да те унижи и да си върне всичко. Така мисля аз. Той те мрази и само чака да ти отмъсти. Внимавай-

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1e5881580c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Абе що не си гледате работата бе? ! Големи моралисти станахте всички! Аз те съветвам да го оставиш. Дето ще ти се цупондри и натяква, остави го да си намери безгрешна! А ти продължи живота си напред и този път умната!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1e5881580c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Брех сега видях и номер две какво е написал! Алоооо господинчо, как реши че за теб изневярата е по- тежка само защото си мъж? Леле леле холеми мъже се навъдиха тук, разбирачи и половина. На всеки се случва да сгреши, ако решиш да дадеш втори шанс ще си мълчиш, ще продължиш напред, ама да ми ае цупиш и да ми правиш сцени. Мъчение си е. Остави го! ще намериш друг по- добър!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7bb65e6e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пак съм аз, авторката. Не го разбирам този човек. В единия момент се държи както преди, в следващия започва да ми говори за тройки с други момичета. И защо изобщо се занимава с мен, защо иска да ме нарани, нали вече веднъж ме остави? Искам да поправя нещата, но... май не мога.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 249ca1424f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Малко ще се заба-а-вя!
Днеска му отпускам кра-а-я! До кра-а-я...

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: db7989a3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   до номер 10
Алоуууу госпожоуууу, имам новина за вас!
Такива уроспии, дето си го слагат с тоя и оня зад гърба на половинката не са много вървежни и търсени сред "по- добрите" мъже. Каквото са си посяли - това и ще жънете, не може да си сял троскоч, и да искаш да има орхидеи после. Да - всички правят грешки! Но после всички си носят последствията от своите действия! Щом някой се е проявил като парцал, няма моралното право да укорява другите, че го третират като такъв!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f9b7d8dcc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   10,

изневярата на жената наиситина е по-тежка за мъжа. Това е факт от еволюционната психология. В природата, когато се ражда едно дете, никой не може да бъде сигурен кой е бащата, но всички знаят коя е майката. Мъжът е инициатор да се развият социални структури като семейство, племе и род, за да е сигурен, че децата, които се раждат, са генетично близки до него. Това е важно, защото мъжът ще отделя ресурси, за да гледа това дете. Ако детето е чуждо това е загуба на време. Жената е имала изгода от тези социални структури, защото пък така тя е била сигурна, че ще има ресурси (емоционална поддръжка).

Естествено, ние днес не осъзнаваме това, но това са първичните инстинкти, които ни водят. Днешните хора имаме десетки слоеве социално програмиране, които ни определя поведението, но основата остава тази. Никой мъж не си мисли "сега ще се оженя за тази жена, за да мога да съм много по-сигурен, че децата които имаме, ще са мои", както и никоя жена не си мисли "сега ще се омъжа за него, за да имам подсигурен достъп до ресурси". Тези неща стават ОТВЪД нашето съзнателно мислене.

Та, опираме до въпроса с изневярата. Мъжете са програмирани да реагират по-остро към женската изневяра (когато им пука за жената), именно защото това означава, че дадената жена може да зачене от друг. Естествено, това отново остава неосъзнато и мъжът просто изпитва ярост, но причината е тази.

От гледна точка на жената, изневярата на мъжа е по-опасна, ако той споделя ресурси с друга жена. Реално, жената не би реагирала толкова остро на изневяра, ако тя е просто "чука и бега". Ако обаче въпросният мъж започне да отделя емоционално внимание (това е равносилно на заделяне на ресурси) на любовницата си, тогава жената също изпитва много повече ярост.

Т. е. за мъжа е по-гадно ако жената изневери сексуално, а за жената - ако мъжът й изневери емоционално.

Но да се върнем на семейната структура. Представи си, че има едно семейство, в което жената изневерява на мъжа. Така тя всъщност е заченала от другия мъж и реално е сложила "рога" на съпруга си. Той отделя от собственото си време и ресурси, за да отглежда чуждо дете. Това е ОГРОМНА загуба за мъжа от еволюционна гледна точка, та той не е успял да предаде гените си, а отглежда чужди гени!

Представи си пък, че мъжът изневрява на съпругата си. Просто от време на време прави секс с друга жена. Каква е загубата за съпругата? Ако мъжът не се обвърже емоционално с любовницата си, а просто я използва като проститутка, за да тушира нагона си, съпругата му не губи абсолютно нищо.

Ето защо изневярата на жената е много по-опасна за семейната структура.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a50d13036f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Бягай надалеч! Това че ти си сгрешила в миналото, не значи че нямаш право да получиш любов. Но сама разбираш, че за да ти се случи това, то ще трябва да бъде ново начало с нов човек. Ако желаеш да бъдеш истинска жена, имай достойнството да прекратиш тези изкуствени отношения, те носят вреда и на двама ви.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a60c1c3760
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ако си го обичала, това никога нямаше да се случи. Но ти и сега продължаваш да лъжеш. Знам, най-голямата ти мечта е това да се забрави, всичко да си е както преди. Забрави! Никога няма да се случи това. Някои грешки се правят само веднъж. Поведението му е на човек, търсещ реванш и унижение (за теб, естествено). И едва ли някой би го обвинил за това. Остави човека да си намери момиче, което го заслужава.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8b31e44bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Според мен е влюбен в теб, просто от време на време се сеща какво си направила, боли го и иска и теб да те боли. Не се забравя лесно предателството

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2bb2722e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Той не те наказва. Просто се опитва да превъзмогне това, което си му причинила. Нормално е след като е разбрал подобно нещо да те напусне, това е най-често срещаната реакция в такава ситуация, но след като се е върнал и то след период от една година, за който вече е можел да те забрави, мислиш ли, че не те обича? За да се върне при теб и да продължава да се държи добре с теб, макар и не винаги, значи няма как да си му безразлична, нито пък да е с теб, за да те накаже. Държи се мило, защото вижда добрите ти черти и вероятно, защото продължава да изпитва нещо към теб, дори да не е точно такова каквото е било преди. А това, че вече втората жена присъства в желанията му, че ти говори за тройки, четворки и всичко останало е просто, защото мисли, че за да му изневериш не ти е давал всичко, от което си имала нужда. Той си мисли, че ти имаш нужда от това. Нормално е да се чувстваш зле, но ако питаш мен той няма намерение да те наказва, а тъкмо обратното - иска да промени нещо от предишния етап на връзката ви, защото може да се чувства виновен за изневярата ти. За да се поправи всичко това трябва доста да си поговорите и да осъзнаете някои неща.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2cbe2a05c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   № 15, написал/а си само сексистки глупости. Семействата се "чупят" при изневяра както на жената, така и на мъжа. Да не споменавам и факта, че немалко любовници на женени мъже забременяват от тях. Това не е ли опасно за семейната структура? Мъжете ги боли и беснеят поради простичката причина, че някой друг е имал тяхната жена. Докато те са смятали, че тя си е само тяхна, пък другите са общи. И почват да се терзаят - той по-добър любовник ли е, неговият по-голям ли е, колко оргазма й е докарал, с него по-хубаво ли й е било и прочие глупости. Това е. Тия високопарни приказки за децата и по-голямото мъжко страдание при изневяра ги зарежете. Жените страдат в същата степен, особено ако вече са родили деца на кръшкача. Жената губи много, защото за разлика от повечето мъже тя влага изключително много чувства, доверява се и оставя душата си оголена и открита. Изневярата на мъжа означава, че той изобщо не оценява и не заслужава тия чувства, в резултат на което предателството е ужасно и целият неин свят се срива. А ако ще си говорим за децата като причина за по-голямото мъжко страдание при изневяра, то замислете се пък какво й е на жена, чийто мъж пръска семето си във всякакви като някой помияр. И преди да кажете, че не си го пръска, защото се пази или с другата е само за забавление, нека вметна, че непрекъснато се изтъква от мъжете, че ги тикал инстинктът за размножаване. Та във връзка с това казвам, че си разпиляват семето в други. А ако има пазене, както е в повечето случаи, то е ясно, че съвсем не инстинктът е виновникът.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: aeb22c0095
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Абе господинчо я не ми давай наклон ти и не ми обяснявай коя каква била и за кой изневярата била по тежка! Изневярата е предателство и е болезнена за всички и за всички е ясно, че точно на вас мъжете ангелите ви са много по- слаби! И аз бях с един такъв, голяма любов беше, като кон с капаци. Добре , че беше едно момиче да ми отвори очите, да ме пита каква съм му аз на него, на същия с който три години бяхме неразделни и ми се кле във вярност и безрезервна обич. Е то не бяха драми, опит за ново начало. Не бях помисляла за друг, не можех дори да си представя да изневеря, да го предам. Да но се случи и не не беше отмъщение в никакъв случай. Беше най- сладкия грях, който някога съм изпитвала. В онази нощ с другия, първата и последната бях в рая, почувствах се отново жена! И най- странното беше, че не изпитах вина! И сега след години, омъжена за прекрасен човек, аз си спомням онази нощ с усмивка! А авторката изобщо не е трябвало да се дъбира пак с този. След предателство много рядко, дори почти никога нещата не са същите. Той винаги ще си спомня, ще изпада в разни състояния, ще натяква и рано или късно краят ще настъпи. Загуба на време. Остави го да си живее живота. Ти направи същото. Ще срещнеш друг човек. Вече има обеца на ухото, знаеш една импулсивна грешка, какво води след себе си. Старай се да не я повтаряш! Късмет!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b46a43af3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   "Много ми е болно, защото го обичам и не бих го делила с друга" - Боже господи... :Х :Х :Х Ти не би изтърпяла секс пред теб с друга жена, а представи си какво му е на него...

По-горе имаше спорове за изневярата и кой го боляло повече... Мили дами, (не съм някакъв комплексиран мъж, напротив минавам за мил, разбран, интелигентен, симпатичен и т. н. и смятам, че изневярата е предателство на доверието и тя е непростимо нещо) обаче, ако наистина мислите, че мъжката изневяра и женската са едно и също, значи си нямате никаква, ама абсолютно никаква представа какво представлява за един мъж да му изневерят. (това с доверието го има и при двата пола, но при мъжете има и други неща, които вие не можете да проумеете, както например ние не можем да раждаме и никога няма да знаем какви емоции точно изпитвате към децата си).

А ти мила, има два варианта:
- мъжът ти не е чак такъв идеалист и не му пука кой с кого се е*е и ще се оправите след време, ама и той може да забие това, онова (пък и с какви очи да му разсърдиш)
- мъжът ти е свестен човек. Дано дойде денят, в който да види реално какво се е случило и да се "обезцениш" в съзнанието му, а не да продължава всеки ден да живее като мижитурка, да обвинява себе си и да страда. Ако е свестен, никога няма да те погледне със същите очи...

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 227dc1d222
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   То направо стана емоционално четиво и е интересно.
Към написалата тази тема - Отговорът на въпросите ти е смесица от отговорите в коментар 7 22 твоите 2 варианта/ въпроси в края на твоето писане. Обобщено написано и без Теории и Локуми: 1. или е разбрал че ти си просто както всички "Специални" жени, и иска потвърждение, че във вашият "евентуален" бъдещ съвместен живот МОЖЕ да не крие своите мисли от теб и иска да изгради една връзка базираща се на взаимно и споделено доверие!? Или 2. - всичко написано в посока - да ти върне е причината за думите и поведението му. Ти сама трябва да намериш кой от описаните тук : 1. Или 2. варианти е актуалният в твоят случай!! Дано отговаря и на твоя мироглед!!?? Иначе- нямате бъдеще в дългосрочен план/ според моят годишен семеен опит де.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker