Излизания без половинката - проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Излизания без половинката - проблем
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2795 пъти
Привет на всички. Искам да споделя с вас и ако имате време и вие да споделите мнението си с мен.
Ще започна с моето семейство, от къде всъщност идва “проблема”
Отношенията между майка ми и баща ми, са ми малко странни. Казвам странни защото до сега (на 21 съм) съм срещала 1-2 други такива семейства. Родителите ми много се обичат. След близо 25 години брак, до ден днешен ги виждам хванати под ръка на разходка в парка, всеки ден след работа. Те един без друг не излизат. Нямат тази потребност, за тях семейството е семейство когато са заедно. Такова нещо като събиране по мъжки и женски няма. Ако има излизане –заедно са. Това и на мен ми е повлияло, без те да го искат и сега моите разбирания и желания за връзка са такива. А съм наясно, че за 95% от хората това ще е “задушаване”.. (не, че разбирам как може да обичаш някои и да имаш нужда да излезеш без него)и ето къде започва проблема.
Преди половин година се запознах с приятеля ми. Заживяхме заедно много бързо. На втория месец. Още в началото му казах какви са моите разбирания и признавам си влюбих се още повече, когато той каза – “Да и за мен е така”. Ще вмъкна само, че той работи нощна смяна, но съм му казала, че не мога така и това е само временно докато оправим някои финансови неща. Но за мен проблема е в друго. Когато ми е отговорил така, той си мислел, че има “изключения”. За тези 6 месеца е излязл без мен три пъти – 2 пъти на вечеря и един път да гледа мач. След първият път му обясних как се чувствам и той заяви, че нямал никакво желание да излиза без мен, най-много с най-близкия му приятел но това щяло са се случва много рядко. Е да ама после човека си призна, че го е казал само за да млъкна. Макар И да сме се разбрали, че няма нощни излизания един без друг и че останалите ще са много рядко и в нормален час. Е да но пак ви подсещам към началото на моето излизания. Не го разбирам това. Не разбирам с аз какво ще преча, ако отидем заедно да гледаме мача …не планувам да седна пред телевизора. Ако се обичаме, не би трябвало да имаме нужда да сме един без друг, да имаме тайни един от друг и това ме побърква. Аз веднъж съм му казала, как се чувствам и имах малък успех. Но това ме убива. Бях му казала, че времето ще покаже какво ще се случи…дали аз ще забравя принципите и мечтите си за една връзка или той ще се пречупи. Но за себе си аз знам, че няма да мога.. а и не искам. Харесва ми и разбирам само онези отношения на които съм била свидетел през целия си живот до сега. Обичам го много…но не знам какво да правя…
Сигурна съм, че повечето от вас ще решат, че това е задушаване…но съжалявам. За 21 години, един път не съм видяла майка ми или баща ми задушени.. а само усмихнати И щастливи. Аз искам това, не мога да живея по другия начин…а го обичам.. много го обичам. Благодаря за вниманието..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4be7cfcae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Това че моделът в твоето семейство е бил такъв, съвсем не означава, че важи за всички останали. Хората са различни. Освен това в такива двойки като на твоите родители почти винаги става дума за проява на ревност. За тях това е нормално и го приемат като израз на любов. Живеят не като самостоятелни единици в цялото, а като половинки и един чрез друг. За мен това е ненормално. Смятам че всеки има нужда от лично пространство, което включва и излизания с приятели, където съпругът или гаджето ти нямат място. Когато имаш доверие на човека да себе си, нямаш проблем с това. Намери си човек, който гледа на нещата като теб, в противен случай, ако ти не направиш нещо, а виждам че не си на тази вълна, те очакват доста неприятни емоции.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 94184151af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можеш да изискваш от един човек да сте заедно 24 часа едва ли не. Нека си излиза от време на време. Ако не прекалява, не виждам какъв е проблемът. Знам, че така си свикнала, но човек затова е човек, за да се променя и развива. Ако човек не желае да се промени към добро, то цял живот ще си тъпче на това място. Ако не го осъзнаеш и промениш това в себе си, е много малко вероятно да си намериш мъж като баща ти. По принцип жените винаги търсят мъже като бащите си, но пък не забравяй, че ако това им носи нещастие, по-добре да се осъзнаят и да го променят. Например защо трябва да се омъжва за алкохолик, ако бащата е бил такъв? Има и такива примери.

Просто осъзнай, че всеки мъж има нужда поне веднъж седмично да излезе и да удари 1 бира с приятел. Ако ти го обичаш, ще му дадеш тази свобода, защото всеки мъж го заслужава и той не е изключение. Още по-малко пък жената до него трябва да му го отнеме това преживяване. Потребностите на човек не се изерпват само с половинката му и в това няма нищо лошо. Така човек се обогатява и внася това богатство и хармония и във връзката.

Знам, че ти е трудно да си промениш разбиранията, но просто се отпусни и не го мисли толкова. Всичко ще се нареди.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9f963915b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   За сведение ако възнамеряваш да натрапваш тези стереотипи от 17-ти век на половинката ти има доста голям шанс да го загубиш.
И аз като излизам с жена ми винаги се държим за ръце, но за другите неща, айде нема нужда....
И тя има пълна свобода да излиза с приятелки и колежки, както и аз, разбрали сме се само да се чуваме, за да не се притеснява другия, оттам насетне и в 6 часа сутринта да се прибере за мен няма проблем.
В една връзка е важно да има доверие, ако няма такова защо тогава сте заедно? Приятелят ти ще реши да отиде на мач, за риба, на някое банкетче и ще се чувства длъжен да те мъкне като някое ремарке? ! И като не стане на твоята той ще се чувства виновен, че не е уважил желанията ти? ! Ей такива нещица отравят една връзка и карат хората да се разделят, а не си заслужава за такива кусури да губиш човек, който реално може би наистина те обича. Реши ли да кръшне от правия път, все ще намери начин, даже както е държан на каишка забранения плод ще му се стори най- сладък ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1a0e02198d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   "... не планувам да седна пред телевизора".
Какъв ти е проблема? Какво лошо има да гледа мач с приятели, след като ти не гледаш мачове? Ти като някакъв тиранин се изявяваш.... Вземи се стегни и дай свобода на човека, че така като гледам, няма да търпи много и май ще си си самотна дълго време...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f25343b2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 е най - прав.

Няма нищо лошо в това всеки да пази свободата си - ти да излизаш по женски, а той - с приятели. Представи си да си принудена цяла вечер да прекараш с компания, с която нямаш нищо общо. Ще ти омръзне, ще нервничиш или ще стоиш тихо и ще притесняваш всички със странното си поведение. Или пък той не харесва най - добрата ти приятелка. Как тогава ще го принуждаваш да се вижда с нея? Накрая ще стигнете до ситуация, при която всеки от вас ще трябва да избира между приятелите си и другия. Не е добре за никого, също и за връзката.

Щом го обичаш, дай му свобода, научи се да бъдеш свободна и ти. Връзка като на родителите ти е голяма рядкост. Повечето хора, за да живеят щастливо заедно, се нуждаят от свобода - за да се обогати живота им с още един важен човек, а не заради този човек да трябва да се откажат от всичко до момента.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b5a62d6bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз мисля също като теб. Ако иска да сте заедно какво му пречи да отидеш и да гледаш с тях мача. Той ще те гуши и ще гледате мача. Моят приятел всичко би направил с мен. Ее сега да си призная, когато понякога ми се обади и ми каже:" Може ли да излезна с приятели" или " Ще отидем за бързо да хапнем с приятели", разбира се че нямам нищо против, защото му вярвам. Понякога и на мен не ми се излиза толкова често, всеки човек има малко нужда от свое собствено пространство. И запомни, че ако го насилваш да е постоянно с теб и както казваш то го "задушаваш", след време той ще започне да се отдръпва от теб, ще става студен и т. н. Всичко в този живот трябва да е нормално и в мярка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7041c72095
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ние живеем от почти година заедно.. той е имал мъжки излизания аз също женски.. при нас странното е че той не иска да имаме общи излизания.. ако имаме сме си само двамата или с роднини.. с неговите приятели не иска защото си нямат половинки и аз едно единствено момиче там съм щяла да ги притеснявам и нямало да могат да се отпуснат и да се държат както си искат.. което мен лично ме обижда.. и сме говорили безброй пъти за това.. нито той може да е разбере нито аз него.. той пък не иска да излиза с моите приятели без причина.. просто винаги като го каня ми отказва.. не му се идвало (предполагам че не са му интересни ).. хубаво нека всеки си има своето пространство но някакси и това неговото не мога да го разбера и да го приема.. незнам.. някакси все си мисля че когато живеем вече заедно е нормално да си излизаме заедно с приятелите ни..

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ad411224a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Идеята е че един човек се нуждае от разнообразни връзки с хората, за да израства духовно, да се развива. Една е връзката с интимния партньор, друга с родителя, трета с брата/сестра, четвърта с приятелите, пета с преподавател/работодател и тн. От всеки може да научи нещо, всяка от тези връзки е различен тип отношения. Не е достатъчно човек да си има интимен партньор, трябват му и други контакти. Това ти да присъстваш на неговите срещи с приятелите му е абсолютно същото като например ти да изискваш от него да идва на работното ти място и да стои на един стол да те гледа как работиш, защото е намесване в личното пространство. Няма лошо да те вземе някой път, но не прекалявай. Много ограничено гледаш на нещата.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4c589ce244
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   А когато той отива до тоалетната, ти къде си?

А. S5

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3bc14c4dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям с две ръце мнението на №5.

Ж на 41

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7201ad312b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Мило момиче, има едно златно правило: "Ако искаш един мъж да ти е вързан, дръж го отвързан". Явно ти предстои дълъг път...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fb2999564a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Майка ти и баща ти вероятно са ЖЕНЕНИ и са създали общи приятели през годините.
Ти и твоят приятел не се познавате от години, не сте женени и престани да обвиняваш майка ти и баща ти за обърканото ти поведение.

Не бъди откачалка и гледай извън капаците.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 34a1b0ae4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От авторката
1. Не държа да сме 24 заедно. Тои си ходи на тренировки, аз ходя на тренировки и т. н
2. Не обвинявам семеиството ми…възищавам им се!
3. Когато ходи до тоалетната…мм даа и аз влизам с него и го гледам??? Много тъп коментар!!!
4. Да родителите ми са женени.. но не приятелите им не са общи от гледна точка на това че са ги “намерили” след брака си. Просто от самото начало в който са решили, че имат сериозна връзка вече не са съществували –мойте и твойте-приятели – а нашите!
В днешно време негативното мислене към това една двойка да е винаги заедно, когато става дума за излизане е 98% и всъшност е прието като нещо нормално. Но аз не го разбирам това. Не може да е нормално, човека които твърди, че ме обича да има нужда да се забавлява без мен както и обратното. Аз съм достатъчно общителен човек за да не ми е скучно в компанията на още 2-3, че и повече мъже. Същото важи и в обратната ситуация за приятеля ми. Припомням, че тои суъщо е на това мнение…с някакви много редки изключения. Е да ама и тях ми е трудно да приема нараняват ме. Възпитана съм, че семеиството е най-важното нещо на света. И всеки един момент трябва да бъде “заделян” за него. Когато двама души решат да имат сериозна връзка.. те стават едно цяло.
Не смятам, че мисленето ми е от 18-19 или който и да е там век.
Аз разбира се, съм казала на приятеля си какво мисли, но смятам, че ако се опитам да го “наложа”, само ще го загубя. Няма как една връзка да е пълноценна, когато единия прави нещо по абсолютно задължение. Единствено и само ще чакам да видя как занапред ше се развие ситуацията. Аз за себе си предпочитам да съм сама цял живот, от колкото да имам връзка от която да се чувствам наранена. Имам пълно доверие на човека до себе си, а и дам му нямам…той ако реши да изневерява може да го направи в почивката си по време на работа…хич не му и трябва да излиза нощем. Така че, не – това мое “изискване” не се дължи на липса на доверие. А чисто и просто на възгледите ми за това каква трябва да бъде една връзка за да е истинска. Пък в крайна сметка както аз се отказах от някой неща заради него, така и той ако ме обича ще преживее факти, че излизанията от тук-нататък ще са само ако сме двамата

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c9990d72e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторке, авторке, уж си над 20г, а мисленето ти е на 12 годишно дете.
Няма нищо лошо в отношенията на родителите ти, аз съм за такива семейства. Но в 95% от случайте тази близост се дължи на отношението на жената към мъжа в семейството.
Защо пишеш по форуми, а не пиеш от извора до теб /майка ти/, питай нея как и защо никога не са се разделяли и никога не излизат по отделно.
Тези неща не стават както ти си ги мислиш, да казваш "аз искам така и така ще стане", да искаш да пречупваш някого, за да стене на твоето си е чисто налагане.
С мрънкане и показване на недоволство нищо няма да постигнеш, нима майка ти мрънка, за да не излиза баща ти сам, нима тя му казва, че работното му място, което той е избрал, е неподходящо и тя не може така да трае той да работи там, където иска.
Трябва да оставиш на партньора си свободен избор, как и къде да прекарва времето си. После да се постараеш да бъдеш достатъчно интересна и добър събеседник за да избере той сам, да прекарва свободното си време с теб, да бъдеш добър приятел, който не укорява, за да споделя с теб тайните си. Да се научиш да харесваш неговите хобита за да се прикрепиш към него в гледането на мач, без да си в тежест. Значи всичко зависи от теб, без дори да се налага да забравяш принципите и мечтите си.
Имаш просто грешна концепция за семейство. Двама човека не са заедно под ръка в парка, защото са семейство, а обратното те са семейство, защото са заедно под ръка. Ключовата дума е заедно, семейството е следствие на заедното, когато липсва заедното и семейството изчезва.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a3a9ea9fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   авторке, няма лошо хората да следват какъвто и да е модел във връзката си, да излизат само заедно, само поотделно, и по двата начина, изобщо да не излизат и т. н., ако обаче и за ДВАМАТА това е ок. както сама си видяла обаче, малко хора са склонни да излизат единствено и само с половинката си по най-различни причини, особено когато са млади и им се излиза. трудно ще намериш човек, който напълно да споделя тези ти виждания и да те направи част от абсолютно всеки аспект на живота си.
за повечето хора това е равносилно на обсебване, задушаване, а не на любов и себеотдаване. аз също излизам понякога, макар и рядко заради задълженията и децата, без мъжа си - фирмени банкети, кафе или магазини по женски. нормално е, той пък да не би да ме мъкне на лов, на кафе с някой приятел или на ремонт на колата?
това звучи доста манипулативно: "ако ме обича ще преживее факти, че излизанията от тук-нататък ще са само ако сме двамата ". не знам дали аз бих го преживяла. всъщност няма лошо и в твоя вариант, но ще ти е трудно да намериш мъж, който да споделя напълно тези разбирания. а и да го намериш, да не пишеш след някой месец: той ме задушава :-)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cca38d9aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   "Aко ме обича ще преживее факти, че излизанията от тук-нататък ще са само ако сме двамата "...

Откачалка.

От номер 14

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 34a1b0ae4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 16 и 17 благодаря ви за хубавите коментари. За да ви дам отговор ще кажа че съм питала майка ми. Просто баща ми не е имал желание да бъде без нея. Мисленнето им във всяко едно отношение се е препокривало на 100%. Приятеля ми една свободна минута да има гледа да я прекара с мен... и самите му приятели и колеги много ме били харесвали поне според неговите думи.. но и ти си много права. Аз не искам да съм с него когато е навън по работа... искам само и единственно да сме заедно когато сме по кафета и т. н.... За мен това не е задушаване - задушаване щеше да е ако иснах и до магазина да сме винаги заедно. Ние сме се разбрали - никакви пътувания и т. н един без друг и то по взаимно желание. За другото уж се бяхме... ама с идеята от негова страна че всяко правило си има изключение. Както и да е... времето ще ни направи по-мъдри и по -силни за да вземем правилното развитие на връзката ни. Извинявям се за липсата на запетайки - но не работи!!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 516a949be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Скъпа, той ще оцени, ако му дадеш малко свобода. И съм сигурна, че няма да злоупотреби с нея (както го описваш е свестен и държи на теб). Направи малък жест - остави го спокойно да излезе с приятелите си, без да се притеснява, че ще има проблем с теб, и ще видиш, че ще ти се отблагодари.
Моят мъж много рядко излиза без мен, но е свободен да го направи, когато пожелае. И точно защото няма никакъв проблем да го направи, той го прави изключително рядко. Последния път беше лятото, попита дали имам нещо против да отиде с приятел за една вечер до морето. Той отиде в Несебър, аз излязох с моите приятелки и си разменяхме смс-и, беше много забавно. Следващата седмица предложи да отидем двамата до Гърция за уикенда. Дали щеше да го направи, ако се бяхме скарали за пътуването до морето?
И преди да ми обясните, че е ходил на морето с друга жена и се чувства виновен, не е.
Няма нищо лошо в това да излиза от време на време сам. Не се тормози, прекарай това време приятно за теб. Ти сигурно също имаш нужда от лично пространство, наслади му се.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 959aa1e140
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   номер 17 съм. радвам се, че вникваш в коментарите и се опитваш да погледнеш и от другата страна.
е, за баща ти явно е непривично и скучно да излезе без майка ти дори от време на време, но това е наистина рядко срещано. трудно е да се съберат двама различни хора и по 100% от темите да имат еднакво мнение. като се замисля, май няма човек, с когото винаги да сме на едно и също мнение. няма нищо лошо да направиш малък компромис с разбиранията си, щом става дума за изключения.
доколкото са ми споделяли мъже, при такива сбирки те си говорят за техника, футбол, жени, разменят по-пиперливи фрази, а в присъствието на жени са принудени да се съобразяват, колкото и да са общителни жените и да намират общ език с тях. все едно ти с приятелки да започнете да обсъждате козметика, чорапогащници и рецепти за баница - наистина на малко мъже ще им е интересно и забавно.
така че тези изключения (щом наистина са такива) не пречат на връзката. опитай и ти да прекараш това време приятно - пазарувай, иди на козметик, фризьор или се разходи с приятелка.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4be7cfcae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Твоето желание е в основата си комплексарско - доказване на значимостта ти за приятеля ти и демонстрирането на тази значимост пред света. С две думи ти си доста неуверена в тази връзка и доколко и докога ще бъдеш наистина важна за твоя човек. Ти доверие може и наистина да му имаш, но не вярваш, че си достатъчно добра за него. Макар че аз продължавам да си мисля, че това си е проява и на ревност. Иначе можеш да си пишеш тук и да му говориш на него всякакви неща, в които си си повярвала, но определено го манипулираш. Последното не е сред плюсовете на каквато и да е връзка. Освен това се съмнявам майка ти да ти е казала цялата истина за прилепчивостта на баща ти. Защото това си е прилепчивост, в която няма нищо нормално, освен и тя ако не е като него. Има си хора - лепки, които не знаят какво да правят, ако останат сами. Времето ще покаже какво ще се случва при вас, но хората с повече опит са наясно как ще се развият нещата.

№3

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8b1b49fc59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Мила, някога един човек каза следното. В света двойките се делят на 3 групи. 10% са щастливи обичат се истински и никога не са се карали нито веднъж, 10 % едва се понасят и е чудо как не са се избили и 80% са по средата. Явно твоите родители са от 10% щастливци, но ти и твоят приятел не сте, а сте към 80%. Това не значи, че не се обичате, уважавате и т. н., но просто нямате такова невероятно съвпадение на характери и светоглед каквото имат родителите ти. И точно от това тръгва проблемът. Ти имаш едно разбиране за връзката ви, приятелят ти изглежда има друго и ако не искаш животът ви да се превърне в кошмар ще се наложи и двамата да направите известни компромиси. Не казвам, че трябва изцяло да се откажеш от принципите си, нито пък да го накараш да се промени по твой вкус, просто и двамата ще трябва да се примирите, че имате различно светоусещане и различни интереси. Та идеята ми е, не прави сцени всеки пък когато приятелят ти реши да гледа мача с момчетата. Ти му вярваш, нали? И знаеш, че е с компанията, тогава защо да вгорчаваш живота и на двама ви с някакви скандали? Вместо това използвай това време за себе си, чети книга, гледай някой филм, който на него би му бил скучен... и така когато той се прибере и двамата ще сте доволни, той че е гледал мача с Пешо, ти, че си гледала готин филм и вместо да се карате ще можете да се гушнете и да си споделите как е минало времето, когато не сте били заедно. Пък ако толкова много ревнуваш, че излиза без теб, помоли го един път да те вземе и теб, да се запознаеш с приятелите му, да видиш, че са готини и после като каже "отивам да гледам мач с момчетата" ще ти е по-лесно защото ще знаеш, кои са момчетата и няма да се чувстваш толкова зле. В същото време и ти можеш да го запознаеш с приятелките си и така като му кажеш, че говориш по телефона с Ваня, той ще знае за коя Ваня става дума. Така, де ако обичаш някого искаш да го запознаеш с всичко в живота си, включително и с хората, които са важни за теб. Така, че не прави проблеми за нещо толкова дребно. Щом му вярваш какво лошо има понякога, не казвам често, да излиза с приятелите си?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a36fd774c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Няма проблем да излиза сам от време на време. Казваш, че за 6 месеца се е случило 3 пъти. Това не е болка за умиране. Просто си направи и ти планове за времето, в което не сте заедно. Това което искаш ти не е "задушаване", но не всеки човек е способен на такова отдаване във връзката си. Освен това фактът че веднъж на два месеца ще излизате отделно не означава, че приятелите ви няма да са общи, или че няма да се разбирате и обичате. С приятелят ми сме НИЕ и приятелите са НАШИТЕ, но когато той иска да излезе "с момчетата" и да се напият аз нямам място там. Не че не мога да пия и да се забавлявам, но си има чисто мъжки разговори, които ще се притесняват да проведат пред мен. Както и аз излизам с приятелки "по женски" - повярвай ми той не иска да слуша клюки, коя колко чифта обувки има и на каква разпродажба е попаднала миналата седмица. Иначе сме неразделни, разбираме се, обичаме се и понякога се посдърпваме :) но това си е в реда на нещата.
Не се вкопчвай в тази идея. Не казвам да се откажеш от разбиранията си, но не ги превръщай в идея ФИКС. Просто се опитай да проявиш разбиране. Може би след време той ще се промени и ще се "находи".
Успех в любовта :)
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4b4d5496ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Искам да те накарам да погледнеш на нещата под малко по-друг ъгъл. Замисляла ли си се как приятелят ти би погледнал на престоя ти в този сайт, това не е ли "излизане" без него, дали ще е очарован ако разбере, че ти обсъждаш връзката ви с непознати - замисли се къде е разликата и дали тя е съществена? С две думи когато налагаш ограничения и имаш изисквания към другите, замисли се дали ти напълно отговаряш на условията, които поставяш!
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0e40ddaec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25, подкрепям коментара ти.
Тя щом е свободна да обсъжда връзката си в този форум, значи е свободна да влезе в който и да е друг сайт или чат, или каквото и да е.
Приятелят й не й виси на главата, нали? Не дебне до нея на компютъра, лаптопа или таблета...
Не е права да го зазушава, добре нека излиза някой път през деня без нея с приятели по мъжки... Но защо и през нощта да обикаля улиците или кръчмите и дискотеките, уж по мъжки?
Когато живееш с половинката си, редно ли е да си излизате поотделно на нощни... разходки...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a36fd774c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Пак съм номер 24. Стана ми интересен коментар 26...
Каква е разликата между това да излезеш на кафе с приятели през деня без гаджето и това да излезеш на дискотека с приятели без гаджето? Според мен няма никаква разлика. Аз съм излизала сама с колегите от работа - на кафе, бар, дискотека, кръчма. Какво да прави приятелят ми с хора, които не познава и с които няма общи теми и интереси?

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 731962c6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Знаеш ли... така ще го загубиш - това ще стане накрая.

Мъжете и жените си имат различни срещи. Ти като се видиш с някоя твоя приятелка и тя иска да ти сподели проблемите си с месечния цикъл и болезнената овулация, едва ли на приятелят ти ще е приятно това и ще предпочете да не е там, нали?

Не, ти с нищо няма да пречиш ако излезеш с тях, но той постоянно ще се съобразява с това, че си с него - примерно ако приятелите му загледат някоя мацка и започнат да се бъзгат от типа на "Ей, пичове, погледнете това барабанче", той ако е без теб ще се засмее на шегата им, но ако е с теб - няма. И моментално ще стане "мъж под чехъл" за своите авери. Ти ще си "кобра" за тях и ще започнат да му говорят и да го подиграват, а това ще се отрази единствено лошо на теб.

аз пък имам обратния проблем на теб. Той не иска да излиза без мен. Все ме кара да съм с него, еми ок, но не ми е приятно да слушам за коли и да ги гледам как си пият бира. Ако имаше други момичета в компанията - ок, ще излизам и ще си бърборя с тях, ама иначе седя отстрани и се мъча. Обаче да речем като теб той си мисли, че няма да пречи ако излиза с мен и моята приятелка, и се сърди. Отвратително натоварващо е. Тя ми е казала, че си има проблеми с майка си и иска даси поприказваме за това, а той оттам "ама аз няма да ви преча" И аз съм между чука и наковалнята. Ако го взема тя ще се почувства зле, защото е искала да сподели с мен нещо лично, а пред него няма да го направи, а от другата страна е той, който ми казва "ама какво толкова - няма да ви преча" или пък още по-отчайващото "щом не искаш да ме вземеш, значи има какво да криеш"

Ето сега моята приятелка ме е поканила на дискотека с нейните колеги. Да, ще има и мъже там, коит6о познавам обаче. И всеки ще си вземе по някой. Тя ми се обади на мен. Казвам му аз - аз идвам с вас. Ама чакай малко - къде си тръгнал. Тъпо ми е да й кажа, защото тя трябва да каже на своите колеги. Едно е да ме вземе мен, друго е аз да си помъкна куфара. и накрая й отказах, за да си нямам проблеми. Но много ми се ходи и му се сърдя, защото той не обича дискотеки и никога няма да ме заведе, а за да отида - трябва да се скараме първо.

Казвам ти нещата от страната на твоя приятел - ти си мисли и си прави заключенията.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 731962c6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Имам чувството, че живееш под някакъв стъклен похлупак, баси, а най-странното е, че сама си си го захлупила.

Една връзка, за да е истинска..? ! WTF? !? !? !

"Така че, не – това мое “изискване” не се дължи на липса на доверие. А чисто и просто на възгледите ми за това каква трябва да бъде една връзка за да е истинска. "

Хайде малко да те втрещя.
Истинска връзка е онази, в която двамата... повтарям ДВАМАТА са приели за своята си връзка, че това или онова ще е нормално.

Примерно:
Има връзки, в които партньорите не правят секс, любовта им е платоническа и това им е достатъчно. Това прави ли връзката им фалшива? Не!

Има отворени връзки, в които партньорите имат сексуални, емоционални и социални взаимоотношения с хора, извън връзката. Това прави ли връзката им фалшива? Не!

Има връзки, в които двамата са залепени един за друг - постоянно. Това прави ли връзката им фалшива? Не!

Има връзки, в които единия е семеен. Това прави ли връзката им фалшива? Не!

Обобщението: Няма истинска и фалшива връзка. Всеки разбира по различен начин това как ще се прояви във една връзка. Единственото условие връзката да претендира за ИСТИННОСТ е когато ДВАМАТА заедно са създали микроклимата на своята връзка (каквато и да бъде тя) и от двамата това положение е прието за единствено истинско.

Ти няма да имаш истинска връзка, докато се проявяваш като тотален егоист и не зачиташ мнението и желанието, а също и разбирането на твоя човек. Това, че ти разбираш нещата от живота и любовта по един начин, защо автоматично да означава, че този начин е единствен, правилен и истински?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1a6cd02488
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Напълно съгласна с номер 29! Авторката й хлопа дъската много сериозно :Д Аз снощи отидох на дискотека без приятеля ми, защото на него не му се идваше, но ми каза да вървя, да не се съобразявам с него, аз отидох и се върнах и си го нагушках! И после ядохме пица. И после спахме. Щастлив край!

От номер 14 и 18

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ddf3c259da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Не ги слушай. Майка ти и баща ти са съвсем нормални хора и това е разбирането за семейство. Слободията разби понятията на хората за семейство и масово народът мисли, че живее в такова. В псевдосемейства живеят и масово си изневеряват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker