Въпрос към жените - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос към жените
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 4302 пъти
Въпрос към женската част, предимно към обвързаните. Случвало ли ви се е да срещнете мъж, който значително да превъзхожда вашия партньор по физически качества (красота на лицето, цвят на очите, пропорции на тялото, височина, тембър на гласа, поглед, поведение и др. )? Ако да, какво почуствахте в този момент? Усетихте ли влечение към него, изпитахте ли нещо специално, имахте ли „пеперуди в стомаха”? Какво провокира у вас този екземпляр – възхищение, желание за близост, полово влечение, ревност, ярост, че не е вашия, или всичко накуп? Фантазирали ли сте си за такива хора, които познавате? Опишете с няколко думи как изглеждаше този мъж и как се държеше. И понеже допускам, че повечето ще отговорят с „да”, си позволявам да удължа „разпита” още малко: продължавате ли да вярвате, че външния вид не е от значение? Защо жените често избирате за дългосрочен партньор мъж, който не отговаря на собствените ви критерии за красота, не е „мой тип”, както обикновено се изразявате. Защо при избора на партньор често пренебрегвате физическия момент в полза на уж по-възвишените чувства, пропускайки, че любовта и страстта са два еднакво важни компонента от една пълноценна връзка? И съответно, много голяма глупост е двете да бъдат противопоставяни (тук вече вина имат възпитанието и религията). Предполагам, че също както нас мъжете, и вие си имате изграден в мислите образ на идеален партньор (или партньори). Но когато се движа из града много често виждам двойки, в които мъжът е далеч от всякакво понятие за красота, изглежда направо невзрачен. Тук подчертавам, че физическата красота не е само Брад Пит, но определено не е и Дани ДеВито. А доста от т. нар. „съпружески материал” клони към втория. И в този ред на мисли неизбежно стигам до извода, че когато една жена си избира дълготраен партньор, нейното послание е: „Не си достатъчно надарен, за да те желая, но си достатъчно хрисим и безличен, за да ми отгледаш децата! “.

П. П. Моля да ми отговарят само хора, които наистина имат какво да кажат по темата и имат желанието да го споделят. Наизустени клишета и успокоения като „Не е това и онова най-важното”, „Наблегни на други качества”, „Не си дорасъл/дозрял” и т. н. не са ми нужни. Отговорът на този въпрос ме интересува сериозно и търся споделен опит и разсъждения по него. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: b9a3590f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мина времето, в което един мъж можеше да ме впечатли с външност. Като срещна изключително привлекателен мъж, го гледам, както се гледа красива картина. Изпитвам естетическо удоволствие и нищо повече. Не казвам, че съм заслепена и друг не мога да оценя освен моя си мъж, но е факт, че не един красавец не може да ме разколебае в чувствата ми. Щом съм намерила Мъжа, просто е несериозно за едните сини очи и мускулести ръце да изпитвам съмнения. Всяка жена, при която се получава така, или е абсолютна несериозница и не знае какво иска, или просто не е намерила точния мъж.
Ж 25

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: eaedcd1b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не искам Джеймс Бонд, искам Бил Гейтс. Коя жена ще откаже на втория, коя?

Ж26

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2fefe43d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Темата ми стана много интересна, понеже имах наистина същите размишления. Аз съм жена на 23 години и обичам приятеля си. Той не е от най-красивите физически, но имаше едно момче, което все още от време на време завладява мислите ми, който беше наистина красавец. Дълго време умът ми се луташе между двамата, защото с приятеля ми сме от доста време заедно и първоначалната страст се е поукротила, докато сякаш усещах, че у другото момче ще я намеря отново. След известно време се оказа, че това друго момче -красавецът -не притежава и половината от качествата, които търся у един мъж - той е комплексиран, озлобен към света, агресивен, запалва се от нищото, приема негативно всичко около себе си, способен е да те накара да се чувстваш в пълна дупка мълчейки, или пък крещейки, всяка дума която кажех беше потенциална бомба за нови проблеми и сякаш се създаваха проблеми от нищото които бяха многократно преувеличени без да са нищо сериозно. Всичко това го научих докато се опитвах да го опозная и слава богу, че рано осъзнах всичко това, защото както бях тръгнала да го опознавам, така щях да отида и по-далеч. Покрай него осъзнах какъв прекрасен човек е приятелят ми. Ние живеем заедно от четири години и не сме се скарали нито веднъж. Вярно е, че от време на време това предишното момче идва в ума ми и имам разни фантазии, но никога не мога и да си представя, че някога между мен и него би имало нещо повече от секс и то може би секс за една или няколко вечери. Искам да посъветвам всички да опознаят първо човека до себе си и тогава да си правят заключения. Често мъжете се правят на каквито не са и става трудно да разбереш какъв е в действителност. Аз имах късмета с това, че докато се опитвах да го опозная той си имаше друга и ме виждаше само като по-близък приятел. Сега дори не поддържам връзка с него, защото дори приятелството му ми е непоносимо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c466b1bfc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   В интерес на истината омъжена съм от 12 години и никога съм нямала "изграден в мислите образ на идеален партньор". И не, жените не мислим дали е достатъчно надарен или дали е хрисим или безличен, ние сме наясно че 8см са достатъчни за поколение. Истината е че жените не обичаме с очите, като вас мъжете, ние жените обичаме с ушите си! Ако той говори това, което искаме да чуваме, той ще е най-желаният мъж.
Да, доста жени казват, че харесват даден актьор, но ако се замислиш точно този актьор е участвал поне в два много известни романтични филма и е играл сцени с дълги любовни излияния. Но режисьорите обикновенно са мъже и избират красив мъж за романтичните филми. Гарантирам ти, че грозен актьор ако изиграе такъв известен филм с такива романтични реплики, ще има точно толкова почитателки, колкото красивия, дори повече, защото грозния ще е по реален по достъпен за мислите им.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 121a82ff4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да разбира се, знам, че има хора който са по-красиви, но това, че някой е красив външно, не означава, че ще ни се хареса и в друг план. Пък и той нас може да не ни хареса красавеца и нека си се радваме на това, което имаме...

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b0b6be8200
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Aз съм с идеaлния. Може дa не е Вин Дизел, но зa мен е идеaлен, физически и душевно. Сини очи, светлa косa и стегнaто тяло... но товa не е нa първо място. Вaжното е, че съм всичко зa него, обичa ме много. Прaви ми нaй-милите нещa, подaрявa ми цветя непрестaнно, дaже обирa нa бaбите грaдинките, зa дa ме зaрaдвa. Когaто се нaпие е много слaдък, не спирa дa говори зa всичко. Той е бaщa, дядо и любовник. Зa почти шест години ние не се нaситихме от себе си. Всеки път ни е кaто зa първи път. Всеки ден блaгодaря нa Бог. Мaлко се отплеснaх. Мисълтa ми бе, че... зa друг той може дa е грозен и непривлекaтелен, но зa мен е всичко. Целият свят побрaн в две топли очи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9ca3eaa56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   жена на 42 съм. разбира се, че е имало мъже, които ме вълнуват, привличат, докарват пеперуди в стомаха и т. н. само ще уточня, че не става дума само за чисто физическо привличане, а и за ум, маниери, държане, говорене и т. н., макар че и чисто физическото привличане е налице.
дори в момента има един колега, който отдавна ме привлича по описания начин. с него сме приятели (подчертавам, не интимни) - редовно пием кафе, обядваме заедно, преди бяхме и съседи, возил ме е с колата си когато сме в една посока и се засечем, разхождали сме се из парка когато се засечим и т. н.
щом питаш защо мъжът ми не е като него: е няма как моят мъж да е най-най във всяко отношение, винаги ще има някой, който ще го превъзхожда. не си правя илюзия обаче, че другите са перфектни, ако в едно отношение са по-добри, друго ще им куца и обратно. така че изборът на мъж е някакъв разумен компромис между всички качества.
ако те интересува друго, питай :-)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fcc89e0357
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Когато се запознах със съпруга ми бях във дълга връзка с друго момче. Привлече ме физически още от първия път и така е до ден днешен. Омъжих се по любов дето се вика и съм благодарна на съдбата 4е ми се даде тази възможност.
Та исках да кажа, че при мен така се получи-1-во се привлякохме по външния вид и после връзката ни се разви до един щастлив брак и така вече 10 години...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7aca08d905
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, на всеки му се е случвало, но ми се струва, че ще си поредната, която ще се подведе по 'много хубавите му качества', които притежава и ще се надяваш на 'по-добър живот' с него. Виж, откажи се! Първото впечатление лъже и изобщо външния вид и това, което човек показва на определен човек не винаги съвпада. Другото което е, ще изгубиш приятеля си само заради няколко страстни нощи с този, който със сигурност няма сериозни намерения към теб, колкото ти към него!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 90a3b49dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Преди да срещна сегашния си партньор бях с такъв красавец. Може би щях да остана с него, ако освен външния си вид можеше да ми предложи и други качества. Не беше лошо момче, просто не си пасвахме. С времето ми омразна да правя компромиси заради красивите му очи, а и красотата му се измени, или може биаз започнах да го виждам по друг начин, вече не го обичах. Знам че не искаш да чуваш: не е това най- важното, но то наистина не е. Така или иначе начина по който виждаш един човек се изменя след като го опознаеш... той вече не тисе струва красив или се превръща в най- красивото същество на земята! А и повечето многокрасиви екземпляри са твърде самовлюбени за да се държат нормално!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b1e3534f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам на колко си години, но понятието тип е много ограничаващо за мен! Толкова различни, красиви, чаровни и не толкова красиви, но с излъчване хора можеш да срещнеш в този свят, с които да ти е интересно и да си кажеш " Не е Ален Делон, но има нещо необяснимо в това момче! " Да, може да не е най - бурната и умопомрачаваща любов, но пак да е истинска и някак тихо и незабелязано да се слее с цялото ти същество и да я искаш всеки ден, а ако я няма до теб да те боли и да остане в сърцето ти. Една малка голама любов!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ab58ab5c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Само едно нещо не ми хареса собствения мъж. Та мъжа не е вещ.
Всяка жена търси различно нещо у мъжете. При мен пеперудите не идват заради тяло, очи и т. н. Когато усетих, пеперудите по отношение на мъжа ми, не беше заради цвета на очите или фигурата му. За мен той е хубав мъж, но не това запали интереса ми. Леко инат, търпелив, на моменти избухлив, но в същото време обичащ, грижовен, забелязващ и най - малките неща. Факт е, че пеперудите ги няма вече, но на тяхно място има друго. И също така не виждам как ще имам до себе си него и ще пърхам за друг

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 036cef4c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз съм жена на 24, може би не съм имала кой знае какъв опит с мъжете, но все пак за мен външния вид има значение. Гледам на нещата от такава гледна точка, че аз самата съм с привлекателна външност и не мога да си позволя (или умишлено избягвам) да бъда с някой, който не отговаря на моите критерии. Знам че сигурно звучи много глупаво или самовлюбено, но от друга страна съм била и с не толкова привлекателни мъже... и нещата наистина не се получават, те самите се чувстват подтиснати от моите качества, било то визуални или чисто човешки.
За съжаление и аз напоследък виждам постоянно "странни" за моите разбирания двойки, като напр. изключително красиви, млади, интелигентни жени с някакви невзрачни (меко казано) простаци и обратно, прилични мъже (в истинския смисъл на думата) с държание, обноски, възпитание, с някакви не знам и аз дори как да се изразя... И на мен лично това не просто ми е странно, а направо нечувано. Недопустимо е да не уважаваш себе си и да се хващаш с първия срещнат, от страх да не останеш сам и още какво ли не. Достойно за уважение е така да се каже "когато си знаеш цената", т. е. знаеш какво искаш, знаеш какъв човек си и не се задоволяваш с посредственото.
Разбира се, красотата и външния вид са до време, ясно е че всички ще остареем, но външния вид се и поддържа, тук става въпрос за хигиенни навици и елементарно (и не чак толкова поддържане), нещата са комлексни, не може да разчиташ само на това, че напр. имаш сини очи и руса коса да кажем... важно е да имаш стил, излъчване, самочувствие, да се интересуваш от физиката си и да се грижиш за нея. Така, че за мен е важно как един мъж изглежда визуално, ако се е погрижил за вида си, има култура на грижа за себе си, означава, че и в чисто човешки план, като характер, качества и т. н е критичен към себе си и се стреми към по - добро.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e20553e613
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Като цяло повече ме привлича умението на един мъж да говори отколкото визията му.
Случвало ми се е да си легна с непривлекателен мъж (излишни килограми, прекалено много пушеше, неравни зъби и други физически недостатъци), в който харесвам умението да говори.
Резултатът - правеше страхотен секс и това надделя в нашите отношения занапред.
Направило ми е впечатление (да няма засегнати, всяко правило си има изключенията), че много красивите мъже с много обожателки обикновено са големи егоисти в леглото.
Ето защо повечето ми връзки са били с не толкова красиви мъже, но с подчертани други умения.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0ec2959508
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторе, греша ли или те човърка ревност? Мъж ли си - кажи си. Отговорите до тук са много адекватни и би трябвало да са те успокоили (ако правилно съм разбрал подтекста на питанията ти)?

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0e18aef5d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ами като обвързана 29-годишна жена бих казала че не чувствам никакво привличане към мъже, превъзхождащи моят партньор визуално. Още повече, че визията не е единственото нещо, което би ми отвлякло желанието. Получавам всичко, от което имам нужда от един мъж, не знам защо изобщо някога бих искала повече.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: bcab3efd6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Аз съм обвързана от няколко години, толкова много обичам половинката си, че дори не забелязвам мъжете около мен.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 17d5dff28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Идеaлът ми зa мъж БЕШЕ:
Висок, мургaв, чернa косa, тъмно сини или сиви очи, aтлетично тяло, пропорционaлно.
Доооо преди около 10 год, когaто в сaлонa ми буквaлно нaхлу един мъж 175 висок, русоляв с кaфяви очи, огромен гръден кош, огромни рaменa- зa ръстa му...
Изгледa ме лошо и в следвaщият момент се ухили кaто хлaпaк. дори очите му се смеехa, трaпчинките му "преобърнaхa" вътрешностите ми. обърнaх се с гръб към него, искaх дa скрия ефектa върху мен/лицето ми, но се спънaх и зaлитнaх нaзaд. уж беше нa около 3 м. от мен, a зa чaст от секундстa ръцете му бяхa около кръсттa ми. в него момент просто искaх дa си остaнa тaм, гушнaтa в него и времето дa спре;)))))
Сегa, 10 г по късно, не бих променилa нито милиметър от него.
Дa, виждaм хубaви мъже, но онaзи моя предстaвa вече не е същaтa, нa всички им липсвa нaй - вaжното, тaзи голямa слънчевa усмивкa с нaй-слaдките секси трaпчинки;))))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: efad206c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Мъжът трябва да излъчва страст, очите му да блестят от желание, когато говори с теб, да бъде забавен, интелигентен и с чувство за хумор. Ето такъв мъж пожелавам, дори и да не е най-големия красавец. Е, ако е антипатичен не става, но достатъчно е да е симпатичен и чаровен. Аз например преди време имах един колега - приятел ( не интимен, обаче, не сме правили секс, макар и да се желаехме). Той беше плешив с очила, но имаше много хубава усмивка и толкова секс струеше от него, че ми харесваше много повече от някой красавец.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7f4bbc929d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Да случвало ми се е. За какви пеперудки говориш, аз направо краката си щях да вдигна...

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: aa6f8f4a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   ... честно казано никога не подценявам мъжа си нито като стил, нито като възможност... това за мен е важен критерий.... ако ме разбираш... ЗАРА

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 29bcc9cde7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Авторе... Аз съм мъж на 32 години... може и да греша, но аз останах с впечетелнието, че външният вид играе най важната роля, да знам много твърдят, че не е така, но ми се струва, че преиграват. Ми как ще иска една жена да те опазнае, ако не те харесва? .. Тя дори няма да те погледне, каму ли да ти даде шанс да я опознаеш, а после викали, че виншният вид не е бил важен, важен е и още как. Хубавият мъж винаги има по голям шанс да завърже някоя, а по нататък как ще се развият нещата, там е вече друга работа.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 46f865620d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Да, случи ми се веднъж да срещна мъж, който притежава излъчване и качества, които моя дългогодишен партньор никога не е имал и няма да има. Моят партньор е красив и много пестелив на чувства и емоции - студен човек, но добър, грижовен и отговорен. А този е чаровен, непостоянен и неблагонадежден, но пълен с живот и енергия и с много, ама много секси заряд - все едно на челото му пише "знам, че ме желаеш". Та този въпросния като го видях първите няколко пъти, всеки път ме гледаше нагло и сериозно - това ме отврати и го помислих за грозен психар. Но веднъж като ми се усмихна, отвори си устенцата и ме поздрави с тоя секси дрезгав глас и направо ми омекнаха колената. С времето започна да ме ухажва, както никой преди това. Сърцето ми прескачаше като го видя. Но не се поддадох на изкушението ;)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 79ba79ca4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Точно заради липсата на критерии у жените сред мъжете битува мнението, че всеки може да бъде с всяка, стига да я хване в подходящия момент в подходящото настроение.
_Az_

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker