Ще живеем заедно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще живеем заедно
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2894 пъти
Здравейте хора! Момче на 19 съм и с дългогодишната ми приятелка смятаме вече да живеем заедно. Имам собствено жилище, кола и така нататък. Не парите или взаимоотношения са проблема, а друго.

Не знам как да се държа... разбира се, че ще съм естествен, но стигне ли се до семейни начела малко се притеснявам. Все пак всеки си има навици и прави различни неща през свободното си време, а чудя как ли това ще се отрази на съжителството ни.

Моля всеки които е в моята ситуация или пък вече е минал през това да сподели мнение по въпроса.

Как е семейният живот?
Лесно ли се живее с друг човек?
За какво най - често се карате (освен битовите неща като : Защо мръсното пране не е в коша за пране и тъй подобни, вие знаете по добре :D )

И въобще всички неща относно живота на семейни начела :).

Благодаря предварително и се надявам да получа съответната помощ тук :(!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 537ffe2e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормално е, в такъв момент всеки се притеснява малко или много. Това е голяма крачка, но не се шашкай. Има няколко месеца период на адаптация един към друг, но после всичко си идва на мястото. Като казвам адаптация, не си представяй апокалипсис, просто от време на време ще има леки дразги, но с времето ще се научите да правите по малко компромис и да се нагодите един към друг. Не е толкова зле. То и след това ще има по малко караници, няма как. Едва ли има хора, които абсолютно никога не се карат. Но това са дребни сладки караници веднъж седмично. Ползите са много повече, препоръчвам ти го.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5e128146bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Готови рецепти няма. Всяка двойка сама трябва да се напасне към новата ситуация. В началото ще ви е забавно, после ще ви е трудно и накрая или ще се справите... или ще се разделите. Просто и на двамата ще ви трябва време да свикнете с новото, защото наистина е доста по-различно то това да се виждате, пък макар и всеки ден, но да живеете отделно. Обаче, това си е добър тест за връзката ви и е страхотен начин да познаеш другия още по-добре. Едно е да го виждаш навън, друго е да го видиш в 3 часа сутринта. Ако се обичате истински, ще се справите. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a60bf71243
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   По начина ти на писане съдя, че си прекалено лигав и недорасъл за семеен живот, под каквато и да е била форма. Татко ти е купил кола и апартамент, и? Нещо различно?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f1b6bed848
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А през тази "дългогодишна" връзка нито веднъж ли не сте живели поне за няколко дни заедно (сами), нито едно лято ли не сте бачкали заедно? Моята връзка е 2 години като и двете лета ходихме на морето за по месец, и така си направихме репетицията и вече си знаем, че можем да се понасяме по цял ден.
S. A. D.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 105d59e4d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 3 :

Какво общо има казаното ти с това което попитах (Автора съм). Имам заможни родители, да - какво от това? Осигури ли са ми покрив над главата, дали са ми това каквото могат. Нима това е престъпление или нещо незаконно?

Защо българите сме такива злобни хора аз не мога да разбера. Задавам ви въпрос и все ще се намери някой които или да започне да ме напада или да обръща друга тема.

Следя темата и за нови мнение, до сега не съм прочел нищо по съществено, но все пак благодаря на хората които се отзоваха :).

Автора...

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 69b21f91bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Винаги ще има злобни коментари. Но мен ме издразни малко (ако трябва да съм честен), че "не си прочел нищо съществено". Ами ти нима очакваш, че хората ще ти дадат конкретни отговори на подобни въпрроси. Примерно на въпроса "Лесно ли се живее с друг човек? " как очакваш хората да ти отговорят. "Да, живее се" или не. не се живее"? Естествено, че случай със случай не си приличат и всичко си зависи от вас. "как е семейния живот? " пък направо ме разби. Колкото хора, толкова отговори ще чуеш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 76ab820fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз се питам като номер 4- не сте ли оставали до сега сами поне за няколко дни?
Иначе аз от моя опит мога да ти кажа, че е хубаво още в самото начало да се разберете как ще си разпределяте домакинските задължения- най-честно от там идват караници и от това кой колко пари дава за сметки. Хубаво е да се разберете за това. Защото дори и тя в началото да се захласне по чистенето и подреждането, ще дойде ден, в който ще започне да се сърди, че ти не й помагаш. Заради това ако например тя приготви яденето, ти прибери масата и измий чиниите. Ако тя ти изглади някоя ризка, ти на следващия ден й направи нещо за закуска. Когато нещата са по равно никой няма да се чувства ощетен. Също така гледайте да не се критикувате много, да оценявате, това което другия прави като грижи и старание. Иначе ще се приспособите и напаснете с времето. Когатп живееш с друг човек навиците се променят. Трябва да се правят компромиси, да се изслушвате и уважавате.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: bcd518155d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моето мнение е, че ти е рано да мислиш за семеен живот, по-скоро погледни на нещата като на живот на семейни начала. От една страна е хубаво, че родителите ти са ти осигурили покрив над главата и кола, от друга страна дано са ти оставили поле за изява, за да можете да подредите ( ти и приятелката ти) жилището си по свой вкус, да има за какво да помечтаете, да направите план, да го осъществите със собствени сили и средства. Ако всичко ти е поднесено на тепсия, ако ти и приятелката ти продължавате да очаквате всичко да дойде от родителите ви, неминуемо ще дойде ден, в който ще започнете да си вадите очите - от вас зависи в каква степен ще разчитате на родители и в каква степен сами ще се справяте с живота си. Във всички случаи е добре да опиташ как ще стоят нещата със съвместния живот и после сам да си правиш изводите. Имам усещането, че ти липсва увереност, но това е нещо, което идва с времето и опита - дай си време, опитвай, учи се от собствения си опит!
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6c7a1aa5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Защото въпросите ти са наивни, не може да очакваш свестен отговор, когато не си задал свестен въпрос. Първо, използваш израза 'семейни начала', а си само на 19... много добре знаем, че живеем в различно време от това на родителите ни. Да не говоря, че масово познати, включително и моите собствени родители, оженили се на такава възраст, са разведени. Ако смяташ, че си прав, ок, но замисли се, ако отсега искаш да правиш семейство, ти сам какво би могъл да му дадеш на това семейство, като все още не си постигнал нищо. И няма как да си, на 19 си. Парите от някой друг са до време, като дойде време твоите деца да учат, ще трябва ти сам да си изградил кариера, за да можеш да ги подсигуриш, а ако и те са от многото, заминаващи за чужбина, да не говорим тогава колко ще трябва да си спестил, за да им дадеш този старт в живота. Ако искаш нормални условия и нормален живот, следвай нормалния път, в който първо се учиш и живееш свободно. За всяко нещо- когато му дойде времето.
И все пак има двойки, които живеят заедно на тази си възраст, в това няма нищо осъдително, ако се разбират, защо не, но е глупаво да са с някакви очаквания, че им е време да се женят. Това най-малкото е опит как се живее с друг човек, и щом сте решили, живейте така, но трябва да си по-внимателен, защото жените държат повече на чистота, поне повечето, няма как да знам ти колко си подреден, но колкото и да не ти се вярва, това ще е едно от нещата, за които ще се карате. И не, не е дребно нещо, когато се прибираш изморен и някой те хока за някакви глупости, повярвай ми :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5385a046ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ми не е лесно в началото. всеки има свой ритъм и свои представи за съвместния живот. седнете някоя вечер и се попитайте взаимно как си го представяте конкретно - една типична съвместна седмица. като сложите обаче и миенето на чинии и конкуренцията за банята и за последното парче шоколад и за мача по тв.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker